search
Harry en Meghan even niet welkom op Netflix na kritiek op 'The Crown'

Harry en Meghan even niet welkom op Netflix na kritiek op 'The Crown'

Na uitspraken over het vijfde seizoen van The Crown zijn Harry en Meghan even niet welkom op Netflix.

Niels Arts
The Crown seizoen 5 gaat in november van start, maar Harry en Meghan staan niet op het punt om de serie te kijken. Ze leveren kritiek op een gebeurtenis uit de eerste aflevering.

Die kritiek komt vanuit John Major, de voormalig Premier van het Verenigd Koninkrijk. Een gebeurtenis uit de eerste aflevering noemt hij "een lading onzin." Dit heeft gevolgen voor een aankomende documentaire.

Harry en Meghan op Netflix
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Crown zou een scène zitten waarin Charles een gesprek heeft met Major over het mogelijk afzetten van de Queen. In de scène zijn beide personages voorstanders van het idee.

Major is het niet eens met deze scène. Hij noemt de serie "een lading onzin", en zegt dat dergelijke gesprekken nooit gevoerd zijn. Dit heeft als gevolg dat een documentaire over Harry en Meghan, die in december zou verschijnen, uitgesteld is naar volgend jaar.

Een bron vertelde Deadline dat ze geschrokken zijn bij Netflix, en dat ze niet lang nadachten over de keuze om de documentaire uit te stellen.

The Crown wordt echter niet uitgesteld, waardoor iedereen in november zal gaan zien hoe Major gesprekken voert over het afzetten van de Queen. Wellicht zitten er nog wel meer controversiële scènes in het seizoen...

Het vijfde seizoen van The Crown gaat 9 november in première op Netflix.Aanbevolen artikelen