search
Spin-off 'Criminal Minds' gaat officieel door
Series / Nieuws

Spin-off 'Criminal Minds' gaat officieel door

Crime serie met Gary Sinise krijgt een eerste seizoen.

Michelle Iwema

De Amerikaanse zender CBS heeft officieel aangekondigd dat de spin-off van de serie Criminal Minds komend tv- seizoen zal worden uitgezonden. De serie zal Criminal Minds: Beyond Borders gaan heten en volgt het format van de bekende serie over de BAU, alleen gaat deze over een divisie die Amerikanen helpt die in het buitenland in de problemen zijn gekomen.


De nieuwe Criminal Minds spin-off werd al geïntroduceerd via een aflevering in seizoen 10 van de originele serie. Toen werkten de twee eenheden toevallig een keer samen. Echt sterk was de aflevering niet, maar duidelijk was wel dat hoofdrolspelers Gary Sinise en Anna Gunn overtuigend overkwamen. Het maakte in ieder geval benieuwd om meer zaken van de eenheid te volgen.

Het is niet de eerste keer dat er geprobeerd wordt om een spin-off te maken van Criminal Minds dat al tien seizoen loopt. In 2011 kwamen de makers met Criminal Minds: Suspect Behaviour met niemand minder dan Oscar- winnaar Forest Whitaker in de hoofdrol. Ook toen werd de nieuwe eenheid in een vrij zwakke aflevering aan het publiek geïntroduceerd. De kijkcijfers van het daaropvolgende eerste seizoen vielen tegen en daarom werd deze serie na een seizoen geschrapt.

Kijken jullie uit naar deze volgende Criminal Minds spin-off?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen