Disney overweegt oprichting Marvel en Star Wars televisiekanalen

Disney wil Marvel en Star Wars tvkanalen oprichten

De sterkste merken krijgen mogelijk een eigen zender.

Jim Pedd, 18 mei 2015 om 12:17

Disney heeft miljarden uitgegeven om de Marvel en Star Wars merken te kunnen kopen. De studio wil dat geld natuurlijk dubbel en dwars terug verdienen en werkt daar hard aan. Zo zijn er al films, is er merchandise en zijn de merken in pretparken terug te vinden. Maar blijkens een bericht van Daily Finance, is Disney pas net begonnen. Er staan ook televisiekanalen op de planning.
”We hebben gezegd dat met deze kanalen en merken – ESPN, ABC, Disney en misschien zelfs iets gerelateerd aan Star Wars en Marvel – we als bedrijf de kans hebben een product te nemen, specifiek gemaakt entertainment in de vorm van films en series, en dat direct aan de klant te leveren,” aldus CEO Bob Iger.

De merken zouden dan dus op hetzelfde niveau staan als andere zenders, waaronder dus ESPN en ABC, die ook in handen zijn van Disney. In welke vorm de zenders opgezet zouden moeten worden is niet bekend, daar vertelde Iger niets over. Vreemd zijn de plannen in elk geval niet. Marvel en Star Wars behoren tot de sterkste merken die er zijn, dus dat Disney daar meer mee wil doen, viel te verwachten.


Bron: Daily Finance

Lees meer over: disney, marvel, star wars, kanalen, tv, televisie, tvkanalen, espn, abc, bob iger

Populair nieuws