In Amerikaanse bioscopen verschenen hitserie 'The Chosen' bijna in Nederland te zien

Hitserie 'The Chosen' bijna in Nederland te zien

De filmmaker had één grote droom: het leven van Nazareths grootste ster 'bingewaardig' maken.

Mitchell van Vuren, 30 november 2022 08:30

Het prestigieuze project The Chosen is aangekocht door de EO om uit te zenden binnen Nederland. De Amerikaanse serie vertelt het bekende bijbelse verhaal op een innovatieve manier. Het doel van de maker: het leven van Jezus bingewaardig maken.
The Chosen is een Amerikaanse historische dramaserie van de hand van de Amerikaanse filmmaker Dallas Jenkins. Met de serie maakte hij de eerste televisieproductie, die het bekende verhaal naar de televisie brengt met meerdere seizoenen.

Jenkins wilde daarmee dat nieuwe kijkers het leven van de profeet kunnen 'bingen'. Voor het project gebruikte hij crowdfunding, en wist daarmee meer dan 40 mijoen dollar op te halen. Dit maakt The Chosen het meest succesvolle crowdfundingproject ooit.

Jenkins hoopt dat de serie zich onderscheidt van eerdere verfilmingen door het verdelen ervan in meerdere seizoenen en afleveringen. Zo is er meer ruimte voor de details en de vele personages uit de Bijbel, wiens kleinere verhalen nu "persoonlijker, intiemer [en] directer" verteld kunnen worden.

Binnenkort te zien bij de EO
Nu heeft de EO de bijbelse dramaserie aangeschaft om uit te zenden op de Nederlandse televisie. Wereldwijd is de serie al te zien geweest en is vertaald in 65 talen.

Vanaf 15 december zal de serie te zien zijn bij NPO Plus en NPO Start.


Bron: NPO

Lees meer over: the chosen, jezus, jesus, eo, npo

Populair nieuws