Schokkende bestorming Amerikaans Capitool van dichtbij in nieuwe HBO-documentaire

Capitol Attack in HBO-docu 'Pelosi in the House'

Filmnieuws - De dochter van politica Nancy Pelosi filmde de evacuatie van haar eigen moeder.

Mitchell van Vuren, 30 november 2022 11:25

Onlangs is aangekondigd dat de nieuwe documentaire van regisseur Alexandra Pelosi zal verschijnen bij HBO. In de documentaire laat de dochter van politica Nancy Pelosi zien wat haar moeder overkwam tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.
Juist door de persoonlijke relatie van dochter en moeder weet de filmmaker dichter bij de vrouw achter de functie te komen dan heel veel andere docuementairemakers zouden hebben gekund. Maar hierdoor is haar moeder ook iets meer grofgebekt dan ze zou zijn geweest bij een ander persoon.

Een voorbeeld hiervan zijn de beelden van Alexandra Pelosi, die vorige maand door CNN werden vrijgegeven. Daarop dreigde Nancy Pelosi op de dag van de bestorming oud-president Donald Trump te 'slaan' naar aanleiding van zijn opzwepende speech op die dag. Kort erna werd Pelosi geëvacueerd vanuit het Capitool naar een veilige plek.


Wat zal er in de serie te zien zijn?
In de documentaire volgt de kijker de loopbaan van Nancy Pelosi voor een langere tijd. Het zal beginnen met haar verkiezing voor het Amerikaanse Congres in 1987 en haar benoeming tot de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in 2007. Natuurlijk komt ook de de beruchte bestorming aan bod, evenals de inauguratie van president Joe Biden.

Voor de dochter van Nancy Pelosi is dit al de veertiende film voor HBO. Vanaf 13 december zal de documentaire te zien zijn bij HBO.

Bron: Deadline

Lees meer over: nancy pelosi, alexandra pelosi, pelosi in the house, hbo

Populair nieuws