Komt er ook een 'Avatar'-serie? Dan heeft James Cameron wel een belangrijke voorwaarde

Onder deze voorwaarde komt er een 'Avatar'-serie

James Cameron reageert op het idee van een 'Avatar'-serie, maar heeft wel één voorwaarde.

Nina Beerendonk, 1 december 2022 15:32

Komt er een serie van Avatar? De maker van de films, James Cameron, sluit het niet helemaal uit, maar hij heeft er zeker een behoorlijke voorwaarde voor.
Op de klassieke James Cameron-manier wil hij dat er eerst nieuwe technologie wordt ontwikkeld. In een interview zegt Cameron in feite dat de ontwikkeling van betere A.I. nodig is om de digitale kwaliteit van Avatar's CGI-effecten te kunnen reproduceren, dit alles met het budget van een tv-serie. Naar Camerons inschatting zal dat ongeveer tien jaar duren.

Avatar-universum breidt zich uit
"Het probleem met deze CG-personages is dat ze zo kosten- en arbeidsintensief zijn dat het echt niet werkt voor tv", vertelt Cameron. "Kom over 10 jaar terug, met veel machine deep learning. Voeg het toe aan onze pipeline, wat we in de loop van de tijd hopen te doen. We kunnen misschien aan een tv-schema komen, maar het interesseert me niet direct".

James Cameron zal de komende jaren druk genoeg zijn met het Avatar-universum. Het vervolg Avatar: The Way of Water zal zeer binnenkort in de bioscoop te zien zijn, 13 jaar na de eerste film. Cameron zal ook weer aan het werk zijn om Avatar 3, Avatar 4 en Avatar 5 af te ronden, die respectievelijk in 2024, 2026 en 2028 moeten uitkomen.

Een serie zal dus nog wel even duren, maar Avatar: The Way of Water is vanaf 14 december te zien in de bioscoop.
Bron: Comicbook

Lees meer over: Avatar, James Cameron

Populair nieuws