search
Controverse rond laatste 'Game of Thrones'- aflevering
Series / Nieuws

Controverse rond laatste 'Game of Thrones'- aflevering

Verkrachtingsscène heeft behoorlijk wat stof doen opwaaien.

Michelle Iwema
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er is nogal wat controverse ontstaan rond de verkrachtingsscène in de laatste aflevering van Game of Thrones (pas op voor spoiler alerts als je de aflevering nog niet hebt gezien!). Hierin zagen we hoe Sansa Stark op haar huwelijksnacht wordt verkracht door haar nieuwe echtgenoot Iwan Rheon, terwijl Theon toe moet kijken. Onder meer Senator Claire McCaskill tweette na de aflevering dat ze 'klaar' was met de show vanwege deze 'vreselijke en onacceptabele' scène.


Ook schrijver van de boeken waar de serie op is gebaseerd, George R.R. Martin gaf zijn reactie op sociale media nadat de aflevering op HBO was uitgezonden. Hij gaf aan dat wat er in de aflevering te zien was geweest, nogal afweek van zijn boeken en dat de verhaallijn van Sansa door de makers was aangepast.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat er controverse is rond Game of Thrones. De serie staat erom bekend af en toe flink hard te zijn zowel als het gaat om personages die vermoord of verminkt worden (denk maar aan The Red Wedding en de castratie van Theon) en op seksueel vlak.

Vinden jullie de controverse rond het einde van de aflevering Unbowed, Unbent, Unbroken terecht of horen dit soort scènes erbij in Game of Thrones?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen