search
Einde 'Mad Men' positief ontvangen
Series / Nieuws

Einde 'Mad Men' positief ontvangen

Verhaallijnen rond Don Draper en co zijn na 7 seizoenen afgerond.

Michelle Iwema
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Ze hebben het laatste seizoen zo lang mogelijk gerekt door het in tweeën te hakken, maar Mad Men kwam afgelopen zondag in Amerika na zeven seizoenen eindelijk tot een einde. Meestal zijn finales van een langlopende tv- show niet bevredigend of geven ze een zwakke feel good afsluiting, maar Mad Men deed dat niet. De reacties op de laatste aflevering waren uiterst positief, al snapte niet iedereen wat er nu precies gesuggereerd werd.


(Spoiler alert!)Enkel Peggy kreeg volgens Variety een een mooi einde met collega Harry, met een liefdesverklaring over de telefoon die zo paste in een romcom, maar toch niet stoorde. Betty komt er niet zo goed vanaf. Zij heeft longkanker en heeft maar een paar maanden te leven, waardoor dochter Sally ineens volwassen moet worden om voor haar broertjes te zorgen.

Maar de vraag was natuurlijk vooral hoe de verhaallijn rond Don zou aflopen. En daarbij komen we ook bij het echte einde waar de nodige ophef over is, omdat mensen verschillende meningen hebben over wat ermee bedoeld wordt. Don doet een meditatie oefening bij een hippie commune en glimlacht, waarna een bekende Coca Cola commercial wordt vertoond van zingende hippies. Zou dit dus betekenen dat Don weer terugkeert naar de reclamewereld en eindelijk voor Coca Cola mag werken, wat al jaren in Mad Men langs komt als een van de Holy Grails om te krijgen binnen hun wereldje. Maar zou dat dan ook betekenen dat Don niet is veranderd sinds seizoen 1?

Het duurt nog even voor seizoen 7 in Nederland op tv verschijnt. De eerste seizoenen van Mad Men kun je in ieder geval op Netflix kijken en seizoen 6 wordt momenteel elke maandag om 23.00 uur op NPO 2.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen