search
Netflix kondigt nieuwe grote oorlogsfilm aan
Films / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe grote oorlogsfilm aan

Deze gloednieuwe oorlogsfilm van Netflix is gebaseerd op een waargebeurd verhaal...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van (waargebeurde) oorlogsfilms hebben weer wat nieuws om naar uit te kijken. Netflix heeft namelijk de gloednieuwe oorlogsfilm Six Triple Eight aangekondigd.

Tweede Wereldoorlog


De gloednieuwe oorlogsfilm van Netflix vertelt het verhaal van een vrouwelijk bataljon uit de Tweede Wereldoorlog. Het ging daarbij niet zomaar om eender welk vrouwelijk bataljon, maar wel om een bestaande uit alleen maar zwarte, vrouwelijke soldaten.

In totaal bestond het bataljon uit zo'n slordige 855 vrouwen. Zij werden belast met een zeer lastige en belangrijke taak. Ze moesten immers de achterstand van drie jaar aan post sorteren en er vervolgens voor zorgen dat ze gelinkt konden worden aan de juiste personen.

17 miljoen stukken post


Niet alleen slaagden de vrouwen in hun missie, daarnaast deden ze dat ook nog eens in slechts de helft van de tijd die ze daarvoor hadden gekregen. In totaliteit zouden zomaar even meer dan 17 miljoen stukken post zijn gesorteerd. Op deze manier werd het voor Amerikaanse soldaten eindelijk opnieuw mogelijk om contact op te nemen met niet alleen hun familie, maar ook met hun geliefden.

Veel details over de gloednieuwe film zijn uiteraard nog niet bekend. Zo weten we nog niet uit welke acteurs en actrices de cast zal bestaan en werd ook een releasedatum nog niet bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat Tyler Perry is aangesteld als regisseur.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen