search

Ons nieuws van zondag 18 december 2022

Zó verdienen prins Harry en Meghan Markle hun geld
Series / Nieuws

Zó verdienen prins Harry en Meghan Markle hun geld

Harry en Meghan's bronnen van inkomsten op een rijtje.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nadat zij zich losmaakten van het Britse koningshuis in 2020 behielden zij hun titel hertog en hertogin van Sussex. Er kwam echter een einde aan de toelage van (inmiddels) koning Charles III.

Hieronder een korte samenvatting van Harry en Meghan's koninklijke boterham.

Archewell Productions
De ex-royals hebben via hun bedrijf Archewell Productions een overeenkomst met Netflix afgesloten voor het maken van hun documentaire. Daar blijft het echter niet bij. Archewell is van plan om Heart of the Invictus te maken. Deze documentaire vertelt het verhaal van de Invictus Spelen, een sportevenement gericht op gehandicapte beroepsmilitairen. De podcasts op Spotify worden ook door Archewell geproduceerd.

Publicatie van boeken
Zowel Harry als Meghan wagen zich aan het schrijverschap. Meghan heeft in 2021 The Bench gepubliceerd. Harry is bezig aan zijn memoires getiteld Spare, welke in 2023 verwacht worden.

Prins Harry en Meghan zijn niet wars van aandacht, maar in zakelijk opzicht weten ze hun aandacht goed te richten.

Je kunt de documentaire Harry & Meghan volledig bekijken op Netflix.

Hieronder zie je prins Harry en koning Willem-Alexander tijdens de Invictus Spelen 2022 te Den Haag:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix kondigt nieuwe grote oorlogsfilm aan
Films / Nieuws

Netflix kondigt nieuwe grote oorlogsfilm aan

Deze gloednieuwe oorlogsfilm van Netflix is gebaseerd op een waargebeurd verhaal...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van (waargebeurde) oorlogsfilms hebben weer wat nieuws om naar uit te kijken. Netflix heeft namelijk de gloednieuwe oorlogsfilm Six Triple Eight aangekondigd.

Tweede Wereldoorlog


De gloednieuwe oorlogsfilm van Netflix vertelt het verhaal van een vrouwelijk bataljon uit de Tweede Wereldoorlog. Het ging daarbij niet zomaar om eender welk vrouwelijk bataljon, maar wel om een bestaande uit alleen maar zwarte, vrouwelijke soldaten.

In totaal bestond het bataljon uit zo'n slordige 855 vrouwen. Zij werden belast met een zeer lastige en belangrijke taak. Ze moesten immers de achterstand van drie jaar aan post sorteren en er vervolgens voor zorgen dat ze gelinkt konden worden aan de juiste personen.

17 miljoen stukken post


Niet alleen slaagden de vrouwen in hun missie, daarnaast deden ze dat ook nog eens in slechts de helft van de tijd die ze daarvoor hadden gekregen. In totaliteit zouden zomaar even meer dan 17 miljoen stukken post zijn gesorteerd. Op deze manier werd het voor Amerikaanse soldaten eindelijk opnieuw mogelijk om contact op te nemen met niet alleen hun familie, maar ook met hun geliefden.

Veel details over de gloednieuwe film zijn uiteraard nog niet bekend. Zo weten we nog niet uit welke acteurs en actrices de cast zal bestaan en werd ook een releasedatum nog niet bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat Tyler Perry is aangesteld als regisseur.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Harry & Meghan'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Harry & Meghan'

De corruptie van het koningshuis en de schreeuw om eerherstel domineren dit zes uur durende charmeoffensief.

Regie: Liz Garbus, Erica Sashin | Aantal afleveringen: 6 | Speelduur: 52-63 minuten | Jaar: 2022

Op 1 januari 2020 startte prins Harry een e-mailconversatie met zijn vader, toen nog prins en inmiddels koning Charles. Hierin gaf de hertog van Sussex, die destijds op een eiland in het westen van Canada verbleef, aan om samen met zijn vrouw Meghan zo veel mogelijk op eigen benen te willen staan, maar wel zijn grootmoeder Elizabeth II te willen dienen. Het stel wilde niet langer financieel afhankelijk zijn van de Britse belastingbetaler en dopte zijn eigen boontjes wel.

Grote delen van de conversatie lekten naar de pers en het zette het nog jonge getrouwde stel voor een dilemma. Voor het Britse koninklijk huis was het kiezen of delen: óf Harry zou keurig in het gelid lopen en doen wat er sinds zijn geboorte van hem verwacht werd óf hij zou zich compleet losmaken van het instituut, dat ook wel bekendstaat onder de cynische bijnaam 'de firma'. Voor Harry zat er weinig anders op dan voor het laatste te kiezen. De positie van hem en zijn gezin was onmogelijk gemaakt door toedoen van de roddelpers en kwaadsprekerij vanuit Buckingham Palace.

Die financiële onafhankelijkheid moet wel lukken, want na verluidt kreeg het stel honderd miljoen dollar op hun bankrekening bijgeschreven. In opdracht van Netflix en naar regie van befaamd documentairemaker Liz Garbus ontstaat een zes uur durende kans voor het gevallen koninklijk paar om hun kant van het verhaal te vertellen. Al voor er een woord wordt uitgesproken brengt de streamingdienst een melding in beeld dat het Britse koningshuis weigerde mee te werken aan de zesdelige documentaire.

En daar wringt ook precies het glazen muiltje dat Meghan Markle door haar droomprins aangeschoven kreeg. Als je jezelf bovendien een heleboel tijd wil besparen, dan is het advies te beginnen met de vijfde aflevering die veruit het meest explosief is. Daarvoor hebben we bijna vier uur moeten kijken naar wie Harry en Meghan precies zijn, hoe ze voor elkaar zijn gevallen en hoezeer ze hebben geprobeerd om zich te voegen naar de strenge regels van de firma. Het is allemaal opmaat naar de vuiligheid die elke sensatiebeluste kijker hoopt te horen.

Dat Harry sowieso van plan was om zijn eigen weg te gaan blijkt wel uit het feit dat hij met een 'burger' als Suits-actrice Meghan Markle wilde daten, zo verkondigt de nieuwbakken prinses. We krijgen hier enkel het verhaal vanuit het perspectief van het stel te horen, dat nauwgezet de reputatieschade veroorzaakt door media en machtige lieden aan het hof probeert op te poetsen. Hierbij letten ze nauwgezet op hun woorden, want er klinkt wel degelijk nog een boel liefde voor de Windsors.

Het is onmiskenbaar dat er een boel vuiligheid is uitgehaald met het stel en dat Markle hier het grootste slachtoffer van is geworden. Toen haar populariteit voor en vlak na haar huwelijk met Harry rijzende was en degelijke schoonfamilieleden William en Kate het onderspit dreigden delven, diende zich een keerpunt aan. Opeens werd alles wat Meghan was en deed onderuitgehaald. Ze zou zich als een verwende prinses op de erwt gedragen, hypocriet zijn en een dominante tiran zijn.

Vanuit het paleis kwam geen enkele poging dit beeld te nuanceren, resulterend in een duidelijk schisma tussen de koninklijke familie en het onfeilbare instituut dat ze vertegenwoordigden. Zelfs Elizabeth werd speelbal van de grillen van de diverse bemoeizuchtige kantoren van de familieleden die er alles aan deden om Meghan en daarmee Harry in haar kielzog onschadelijk te maken. Dat hier bovendien sprake was van institutioneel racisme mag eveneens duidelijk zijn. Want, zo maakt een geïnterviewde duidelijk, de Britse Gemenebest was niets anders dan kolonialisme 2.0. Daar paste een vrouw met een zwarte moeder en een witte vader niet tussen.

Tot zover de door vele bronnen ondersteunde evidente zaken. Wat er vervolgens mee gebeurt is een compleet gebrek aan kritische noten van zowel de ondervraagden als Garbus. Want was er nou werkelijk geen enkele persoon te vinden die de ervaringen van het stel onderuit kon halen? Is het echt zo dat Harry en Meghan niets te verwijten valt? Het is op zijn minst onwaarschijnlijk te noemen dat bij een situatie die zich nog nooit in de geschiedenis van de Britse monarchie had voorgedaan de twee lijdende voorwerpen geen enkele inschattingsfout hebben gemaakt en altijd het juiste deden.

Dat de twee stapel op elkaar zijn spat ervan af en dat het tweetal groot onrecht is aangedaan ook. Kwalijker, obligaat en vooral oersaai zijn de voortdurende vergelijkingen tussen Sint Meghan en haar wijlen schoonmoeder Diana Spencer. Ook verzucht de voormalig actrice dat ze het zo hard geprobeerd heeft en zulke enorme offers heeft moeten brengen om te doen wat er van haar verwacht werd. Liefde laat zich niet leiden, maar Markle wist natuurlijk wel een beetje waar ze aan begon toen ze het aanlegde met een royal.

Harry & Meghan is een zes uur durende klaagzang over hoe het stel behandeld is. Het is daarnaast ook een inkijkje in het reilen en zeilen van het koninklijk bedrijf, de macht van de tabloids waarvan elk woord door de gretige menigte wordt verorberd en de corruptie van de belangstelling. Want Meghan krijgt ook nog eens tegenwerking van haar eigen vader, die zich laat betalen door de roddelpers, en halfzus, die op internet onzin over haar rondbazuint.

Deze documentaireserie is een voorspelbaar en tam pleidooi voor de afschaffing van welke monarchie dan ook en dus koren op de molen van elke republikein. Het is bovenal een tergende exercitie en een schreeuw om genoegdoening, maar ook een oorlogsverklaring aan prins William. Het zal tevens de enigszins aangehaalde banden tussen Harry en zijn familie na de dood van Elizabeth weinig goed doen. Dat wordt niet gezellig samen Kerst vieren in Sandringham.

★★☆☆☆

Harry & Meghan is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix cancelt serie na 1 seizoen nadat ze ook inzien dat deze faalde
Series / Nieuws

Netflix cancelt serie na 1 seizoen nadat ze ook inzien dat deze faalde

De serie is nog maar net uitgekomen en wordt nu al geannuleerd door de streamingdienst.

Afgelopen augustus werd de serie Blockbuster nog volop gepromoot maar alle pogingen om de serie meer onder de kijkers te brengen is vergeefs geweest. Netflix maakt zojuist bekend dat het een streep door de komedieserie zet.

Het besluit was niet heel verrassend te noemen nadat bleek dat de serie behoorlijk slecht werd bekeken. Blockbusters ging op 3 november van dit jaar in première een heeft sinds die tijd nooit de Netflix top 10 behaald. Naast dat de serie slecht werd bekeken waren critici ook niet bepaald lovend. Zo kreeg de serie op Rotten Tomatoes een score van 22%.

De laatste videotheek


De serie ging over het allerlaatste Blockbusterfiliaal in de VS. De eens immens grote keten van videotheken ging in de jaren 2000 in verval, waarvan in de serie nog maar één filiaal overbleef. Enige ironie is er dat het nietszeggende nieuwe bedrijfje wat Netflix toentertijd was nu een serie uitbracht over de voormalig mediagrootmacht.

Netflix heeft door het inzetten van zwaargewichten uit de komedie geprobeerd om van Blockbusters een succes te maken. De serie werd bedacht door Vanessa Ramos die eerder schreef voor series als Brooklyn Nine-Nine en Superstore. Rollen waren er onder andere voor Randal Park (The Office) en Melissa Fumero (Brooklyn Nine-Nine).

Kijk desalniettemin alle afleveringen van Blockbuster op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer 'Wednesday' naast seizoen 2 is helemaal niet uitgesloten
Series / Nieuws

Meer 'Wednesday' naast seizoen 2 is helemaal niet uitgesloten

Het grote succes van de serie lijkt wellicht naar meer te smaken.

Ondanks dat veel Netflix series in onzekerheid leven heeft de streamingdienst toch ook een aantal grote successen gehad. Één van de grootste successen is de reboot van Addams Family genaamd Wednesday. Fans hopen dat dit wel een blijvertje is.

Met fan-favoriet Jenna Ortega, die een iconische rol op zich neemt, en met Tim Burton achter de schermen, werd verwacht dat Wednesday groot zou worden, maar niemand kon voorspellen dat het 1 miljard gestreamde uren zou overschrijden.

Meer Wednesday


Ondanks dat het tweede seizoen nog niet is aangekondigd lijkt Netflix al over mogelijke spin offs na te denken.

In een interview met Vulture sprak Peter Friedlander, het hoofd van Scripted Series in de VS en Canada voor Netflix, over de toekomst van de serie en werd hem rechtstreeks gevraagd of een "Addams Family universum" op het platform zou kunnen ontstaan.

Hij antwoordde: "Ik wou dat ik je meer kon vertellen. Ik ben optimistisch maar heb op dit moment niets te zeggen." Toen het interview gevolgd werd door de vraag of hij "meer" zou willen, antwoordde Friedlander: "Dat zou ik graag doen."

Waar deze mogelijke spin offs over zullen gaan is nog even afwachten dus. Maar gezien het grote succes is er een flinke kans dat er wel al een tweede seizoen zal aankomen.

Wednesday is te streamen op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
10 weetjes over Harry en Meghan uit hun Netflix-documentaire
Series / Nieuws

10 weetjes over Harry en Meghan uit hun Netflix-documentaire

Wat de kijker heeft geleerd over prins Harry en Meghan Markle.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De documentaire-serie over prins Harry en Meghan heeft de nodige meningen losgemaakt. Positief of negatief, vast staat dat de zes afleveringen de nodige stof hebben doen opwaaien.

Hieronder 10 feitjes over de Britse prins en zijn Amerikaanse echtgenote.

1. Hun bijnamen
Meghan noemt Harry 'Haz', wat zijn bijnaam is in zijn vriendenkring. Ook al is haar eerste naam Rachel, bij iedereen in haar omgeving staat ze bekend als 'Meg'.

2. Kleine Archie heeft een Brits accent
We zien de dreumes hier en daar voorbijkomen. Ook al zegt de peuter weinig, de kleine heeft qua spraak een aartje naar zijn vaartje.

3. Meghan snuffelde op Harry's Instagram
Hoewel ze Harry met opzet niet heeft gegoogled, Meghan heeft echter wel op zijn Instagram gekeken. De vele foto's van Afrikaans natuurschoon trokken haar over de streep om met hem op date te gaan.

4. Allebei te laat
Beiden kwamen te laat: Harry op de eerste date, waarbij hij een half uur te laat arriveerde.Hij bood echter uitgebreid excuses aan waardoor uiteindelijk geen egocentrisch indruk ontstond.Meghan was te laat op de tweede date, maar dat was slechts vijf minuten.

5. Verstandshuwelijken als de norm
Er rust veel druk op de mannelijke leden van het konklijk huis. Men vindt het vooral belangrijk dat zij trouwen met een vrouw die binnen de koninklijke familie past. Het volgen van je hart heeft geen prioriteit volgens Harry.

6. De paparazzi
Paparazzi pers is een vast onderdeel in de koninklijke levens. Er worden wel eens afspraken gemaakt met fotografen, maar die houden zich er niet altijd aan.

7. De koninklijke familie is altijd formeel
Meghan kwam er tot haar stomme verbazing achter dat de familieleden ook achter gesloten deuren formeel zijn. Momenten waarop iedereen wat losser wordt zijn er eigenlijk niet.

8. Meghan's onhandige kniksje
Meghan dacht dat Harry een grapje maakte toen hij haar vroeg of ze wist hoe je een buiging moest maken. Dit is een zogeheten 'curtsy' oftewel een koninklijk kniksje. Meghan vertelde lachend dat haar buiging erg overdreven was. Harry vond het niet zo grappig.

9. Meghan's familieleden
Meghan's ouders zijn uit elkaar: moeder Doria Ragland heeft een goed contact met haar dochter. Haar vader Thomas, haar half-zus Samantha en haar nichtje Ashleigh spelen niet echt een rol Meghan's leven.

10. Dát kostuum
Harry's flater om een Nazi-band om zijn bovenarm te dragen komt ook langs. Dit droeg hij op een feest bij wijze van grap. Hij noemt het "één van de grootste fouten van mijn leven" en heeft hier onder andere met een rabbijn over gesproken.

Je kunt de documentaire Harry & Meghan volledig bekijken op Netflix.

Hieronder kun je de trailer bekijken:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het einde van 'The Rings of Power' had heel anders kunnen zijn
Series / Nieuws

Het einde van 'The Rings of Power' had heel anders kunnen zijn

Voor Elrond\'s vertrek uit Khazad-dûm gebeurde er nog iets belangrijks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Owain Arthur (prins Durin IV) onthult in een gesprek met TV Line dat de vriendschap tussen Elrond (Robert Aramayo) en zijn eigen personage hechter is dan gedacht werd. Er is namelijk een scène opgenomen waarin Durin zijn vriend iets meegeeft wanneer deze verbannen wordt.

De acteur deelt nu wat de kijkers niet te zien kregen.

Belangrijke vriendschap in seizoen 1
In het eerste seizoen zien we de vriendschap tussen de Elf en de Dwerg. De ontdekking van mithril, een metaal dat de Elfen hard nodig hebben, is tevens van groot belang in de plot. Prins Durin IV is bereid om zijn vriend te helpen, maar koning Durin III verbiedt zijn zoon dit.

Hoop voor Midden-Aarde
Elrond vertrekt echter wel degelijk met een stuk mithril. Arthur vertelt: "We hebben die scène geschoten. Ik stop het Elrond in de hand zonder dat mijn vader het ziet. Ik vond het erg bijzonder dat Durin zijn hart volgde en tegen de wens van zijn vader inging".

Het verdere verloop van de serie zal dan ook waarschijnlijk meer van Elrond en Durin laten zien.

The Rings of Power valt te streamen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gevecht over toekomst 'Warrior Nun' is nog niet voorbij
Series / Nieuws

Gevecht over toekomst 'Warrior Nun' is nog niet voorbij

'Warrior Nun' showrunner Simon Barry: "We zijn nog steeds aan het vechten"

Fans van de serie Warrior Nun kregen moeilijk nieuws voor de kiezen, de serie is na twee seizoenen door Netflix geannuleerd.

Hashtag


Toen hij, eerder deze maand, hoorde dat de serie geannuleerd was, zei showrunner Simon Barry op twitter: "Ik heb net ontdekt dat Netflix Warrior Nun niet zal gaan vernieuwen. Mijn oprechte waardering voor de fans en de liefde die jullie mij, de cast en het hele productieteam hebben getoond. Het was een voorrecht hier deel van te zijn."

Maar Barry -en de fans- geven de moed niet op. Onder de hashtag #SaveWarriorNun kwamen fans, cast en crew samen om een zo luid mogelijk geluid te laten horen.



De toekomst


De toekomst van Warrior Nun is, op dit moment nog onzeker. Wel heeft Netflix gezegd dat ze best met het creatieve team om de tafel willen gaan zitten om te kijken of er misschien een andere weg is om de serie voort te zetten. Misschien bij een netwerk, of bij een andere streamingdienst.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beïnvloedt de Star Wars-serie 'Ahsoka' gebeurtenissen in 'Revenge of the Sith'?
Series / Nieuws

Beïnvloedt de Star Wars-serie 'Ahsoka' gebeurtenissen in 'Revenge of the Sith'?

Zien we een gevecht tussen Ahsoka en Anakin Skywalker in de World Between Worlds?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ahsoka Tano (Rosario Dawson) was al te zien in The Mandalorian, en krijgt nu een eigen miniserie. De miniserie is een vervolg van de animatieserie Star Wars: Rebels, en we zien dan ook hoe de zoektocht naar Ezra Bridger (Eman Esfandi) verloopt.

Hiernaast brengt Making Star Wars intrigerend aanvullend nieuws over deze nieuwe Disney+-serie.

Gevecht met mentor Anakin
Ahsoka Tano was eerder de padawan van Anakin Skywalker (Hayden Christensen). Er wordt bericht dat er een gevecht tussen mentor en leerling zal plaatsvinden. Wat opvalt is dat dit gevecht dezelfde opzet zal kennen als het gevecht tussen Anakin en Obi-Wan Kenobi in The Revenge of the Sith.

World Between Worlds?
De World Between Worlds is al bekend vanuit Rebels. Deze mystieke realiteit bevindt zich tussen tijd en ruimte, en bevat portalen naar diverse tijden en locaties.

Ontwikkeling Star Wars-universum
Het gerucht gaat dat dit bestaansniveau tussen tijd en ruimte ook in Ahsoka gebruikt zal worden. Er bestaat dus een mogelijkheid dat het gevecht tussen Ahsoka en haar vroegere Jedi mentor van invloed zal blijken op het verleden, namelijk de gebeurtenissen in Revenge of the Sith.

Ahsoka wordt in 2023 verwacht op Disney+.

Je kunt de officiële teaser voor Ahsoka hieronder bekijken:




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit draagt Ncuti Gatwa's Vijftiende Doctor in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Dit draagt Ncuti Gatwa's Vijftiende Doctor in 'Doctor Who'

Nieuwe kleren voor de Vijftiende Doctor en zijn reisgenoot in 'Doctor Who'

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het wachten is nog lang voor Ncuti Gatwa officieel de sleutel voor de TARDIS krijgt in BBC's Doctor Who, maar dat mag niet baten. In de tussentijd kunnen we genieten van de nieuwe outfit van de Vijftiende Doctor en zijn reisgenoot!

Twitter


Het officiële Doctor Who twitter-account licht al een klein tipje van de sluier op en laat het kostuum zien waarmee Gatwa zijn era ingaat.

Ruby Sunday


Niet alleen Gatwa krijgt zijn officiële Doctor Who-look, ook reisgenoot Ruby Sunday (gespeeld door Millie Gibson) mag haar outfit laten zien.



Opgaan in het busje


Ook zien we op twitter een kleine glimp van Gatwa en Gibson samen. De twee acteurs lijken het goed met elkaar te vinden en maken grapjes tijdens het showen van hun nieuwe outfits.



Ringen


Ncuti Gatwa's Doctor zal ook aardig wat sieraden dragen, en dan vooral veel ringen. Wat deze ringen voor betekenis hebben moeten we nog afwachten. Misschien zijn ze sonic? Peter Capaldi had zijn sonic zonnebril, dus alles is mogelijk!



Het zal nog even duren voor Gatwa en Gibson samen, in hun nieuwe outfits, de TARDIS mogen betreden. Eerst zijn David Tennant's Veertiende Doctor en Donna Noble (Catherine Tate) nog even aan de beurt in de zestigste verjaardagsspecials in 2023.

Wil je alle Doctor Who-afleveringen nog eens terugkijken? Dat kan hier[i]! Volgend jaar zal de serie ook te zien zijn vanaf volgend jaar ook te zien via [i]Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max heeft goed nieuws voor deze sterk ontvangen serie
Series / Nieuws

HBO Max heeft goed nieuws voor deze sterk ontvangen serie

Na alle annuleringen bij de streamingdiensten weet deze serie juist door te gaan.

Het is een van de meest in de prijzen gevallen series voor HBO Max. De streamingdienst maakt het nieuws bekend dat de serie Sort Of verlengd zal worden voor een derde seizoen, tot veel genoegen van de fans.

De serie gemaakt door Bilal Baig en Fab Fillipo heeft vooral in de VS op de streamingdienst HBO Max veel succes behaald en in Canada was het op lineaire televisie een enorme hit. Ook de cast en crew zijn enorm enthousiast dat de verhalen van de Mehboobs en de Kaneko-Bauers nog een seizoen langer doorgaan.

Hartverwarmend en modern


Manager van CBC Sally Catto vertelt over het nieuws: "Sort Of heeft een plek weten te vinden in de harten van mensen in Canada, de VS en de wereld door het omarmen van universele thema's waar we allemaal mee kunnen identificeren. ongeacht wie we liefhebben of hoe we onszelf identificeren".

De serie Sort Of gaat over een genderfluïde millennial die zichzelf ontwikkelt in elke fase van hun leven. Critici zijn over het algemeen positief over de serie. Het tweede seizoen ging 1 december van dit jaar in première op HBO Max na de première op Canadese TV in november en wordt afgesloten met de laatste twee afleveringen op 22 december.

Kijk de serie Sort Of of NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is een van de redenen waarom 'Wednesday' zo enorm succesvol is
Series / Nieuws

Dit is een van de redenen waarom 'Wednesday' zo enorm succesvol is

Naast talent, feilloze productie en een vermakelijk verhaal draagt ook dit bij aan het succes.

Het succes van de serie Wednesday zullen mensen vast niet zijn ontgaan. De critici zijn er lovend over en het is ook nu al de tweede best bekeken Engelstalige serie op Netflix ooit. Wat mede heeft bijgedragen aan het succes is volgens de makers een creatieve marketingcampagne.

Het hoofd van 'Scripted Series' bij Netflix Peter Friedlander is vooral trots op het creatieve team achter de promotie van de serie. Ze hebben op leuke en ludieke wijze de wereld van de Addams Family weer in de geesten van de kijkers weten te krijgen. Vooral de manier waarop de serie op vliegvelden in de VS werd gepromoot was volgens hem een succes.

Drie of vier seizoenen liggen al klaar


Een van die ludieke marketingstunts was die waarbij het personage Thing (een wandelende hand) werd losgelaten in New York. Het is dus aan te nemen dat er voor de komende seizoenen nog een hoop van deze stunts te verwachten zijn.

Dat er namelijk meerdere seizoenen uitgebracht zullen worden is bijna wel zeker. Het eerste seizoen is zo'n succes dat de makers het tweede seizoen zo snel mogelijk willen uitbrengen. Showrunners Alfred Gough en Miles Millar vertellen dat ze met Wednesday al een opzet aan het maken zijn van minstens drie tot vier seizoenen.

Alle afleveringen van Wednesday kijk je op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Historische Beatles-studio uit de doeken in 'If These Walls Could Sing' op Disney+
Series / Nieuws

Historische Beatles-studio uit de doeken in 'If These Walls Could Sing' op Disney+

Documentairemaakster Linda McCartney: "Ik wil dit vertellen, en dit, en dit..."

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Abbey Road Studios in Londen heeft een waanzinnige geschiedenis. Maar hij is misschien nog wel het bekendst door de Liverpoolse popgroep The Beatles, die hun elfde album naar de studio vernoemden. Of, liever gezegd, die er met hun elfde album ervoor zorgden dat EMI Studios werd omgedoopt tot Abbey Road Studios!

Op de vloer


If These Walls Could Sing is de eerste documentaire, gemaakt door Mary McCartney. Een naam die velen bekend voorkomt en wiens leven in en in verstrikt is met de Beatles, maar ook met Abbey Road.

"Ik ken de studio van af de vloer," zegt McCartney in een interview met Den of Geek. Hierbij doelt ze op de foto die aan het begin van de documentaire te zien is: een klein meisje van nog geen jaar op de vloer van Studio 2.

Verder dan de Beatles


De Beatles waren niet de eerste artiesten die hun werk opnamen in Abbey Road Studio, en zeker niet de laatsten. McCartney's documentaire duikt in de negentig jaar van geschiedenis die Abbey Road/EMI Studios kent. Veel wist McCartney nog niet.

"Bijvoorbeeld dat Pink Floyd er hun album 'Dark Side of the Moon' hebben opgenomen. Dat Elton John en Jimmy Page er opnamesessies hadden. Ik was zo onwetend over wat zich er hier allemaal had afgespeeld. Ik wilde ook zoveel vertellen, ik wilde dit er in, en dit, en dit en dit..." vertelt de documentairemaakster.

"Ik heb het eerste gedeelte van het proces, samen met mijn verhaal producent, gewoon de geschiedenis van het gebouw zitten leren."

Het meest verrassend


"Ik vond het interview met Elton John het meest verrassend. Hoe emotioneel hij was, en hoe graag hij zijn verhaal wilde vertellen. Hoe graag hij het wilde vastleggen," zegt McCartney.

If These Walls Could Sing is vanaf nu te zien op Disney+

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe kerstfilm op Netflix is razend populair, maar ook erg slecht
Films / Nieuws

Nieuwe kerstfilm op Netflix is razend populair, maar ook erg slecht

De reacties over de Kerstfilm op Netflix verschillen duidelijk behoorlijk...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De laatste rechte lijn naar Kerstmis is nu echt wel ingezet. Dat zorgt ervoor dat Kerstfilms en -series massaal worden bekeken. Dat ze niet allemaal even goed zijn heeft I Believe in Santa op Netflix eens temeer duidelijk gemaakt.

Populariteit en kwaliteit gaan niet altijd hand in hand. Zoveel heeft het verleden ons ongetwijfeld al meermaals duidelijk gemaakt. Dit wordt ook eens temeer bevestigd door I Believe in Santa. Ondanks het feit dat deze gloednieuwe Kerstfilm zeer populair is vallen de scores ontzettend hard tegen.

Top 1 positie


De nieuwe Kerstfilm werd toegevoegd aan het aanbod van Netflix voorbije woensdag en staat nu al op de eerste plaats in de top 10. Toegegeven, op het eerste zicht liet de film zeker het beste vermoeden. Ondanks het feit dat concrete kijkcijfers traditiegetrouw niet bekend worden gemaakt door Netflix spreekt de populariteit voor zich.

Ondanks die populariteit is het toch zo dat de film op gespecialiseerde websites erg slecht scoort. Op IMDB bijvoorbeeld krijgt ze op moment van schrijven een score van amper 4,5/10.

"Slechtste Kerstfilm ooit"


Op social media zijn de reacties pas helemaal verschroeiend. Onder meer op Twitter wordt de film zelfs bestempeld als de slechtste Kerstfilm die ooit het levenslicht zag.

I Believe in Santa vertelt het verhaal van Tom en Lisa die vijf maanden een relatie hebben. Alles lijkt op zich best goed te gaan tot de feestdagen voor de deur staan. Tom blijkt geobsedeerd te zijn door Kerst terwijl dat net voor Lisa haar minst favoriete dag van het jaar is. Auch!

I Believe in Santa is nu te streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'The Franchise' gaat de superheldenfilms op de hak nemen
Series / Nieuws

HBO-serie 'The Franchise' gaat de superheldenfilms op de hak nemen

Comedyserie over het maken van superhelden-films in productie bij HBO

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Superhelden hebben ons altijd gefascineerd. Dat blijkt maar weer uit het succes van Marvel, The Boys en DC. Maar hoe gaat het er toe achter de schermen van zo'n superheldenfilm? De komedieserie The Franchise op HBO wil dat laten zien.

Grote plannen


HBO heeft grote plannen als het gaat om hun nieuwe serie The Franchise. Wat op zich best bijzonder is, sinds er tegelijkertijd zoveel series en films gecanceld worden. Maar aan regisseur Sam Mendes (1917, Skyfall, Spectre) en de cast van The Franchise zal het niet liggen.

In de serie, die het reilen en zeilen van het maken van een superheldenfranchise zoals we die kennen van Marvel en DC, op een humoristische wijze wil belichten, heeft Sam Mendes al een sterrencast samengesteld voor de pilotaflevering.



Sterrencast


The Franchise heeft nu al een cast waar je 'U' tegen zegt. Billy Magnussen (Game Night), Jessica Hynes (Spaced), Lolly Adefope (Miracle Workers), Daniel Brühl (The Falcon and The Winter Soldier) en misschien wel de grootste naam: Richard E. Grant (Loki).

The Franchise heeft nog geen definitieve datum wanneer de serie zal verschijnen, maar we houden je op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: 'Emily in Paris' gaat verder met het derde seizoen
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: 'Emily in Paris' gaat verder met het derde seizoen

Netflix kondigde naast een derde ook reeds een vierde seizoen aan van de serie...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Emily in Paris mag dan vooral in Frankrijk op heel wat kritiek kunnen rekenen, stiekem zijn we er toch best allemaal een beetje fan van. Voor ons fans is er nu ook goed nieuws, want het derde seizoen van deze fijne reeks komt eraan!

In het voorgaande tweede seizoen konden we voor het eerst kennismaken met Alfie. Hij is geboren en getogen in Londen en behoort al snel tot de (steeds groter wordende) vriendenkring van Emily. Aan het einde van dat tweede seizoen keert Alfie echter terug naar Engeland.

Dubbele romance


Het tweede seizoen van Emily in Paris bracht ook op vlak van romantiek heel wat spanning met zich mee. Stiekem zijn Emily en Gabriel namelijk helemaal gek van elkaar, maar deze laatste blijkt plots dan toch terug samen te zijn met de mooie Camille.

Verrassende wendingen


Ondertussen zijn we dus alweer toe aan het derde seizoen van deze serie. Inmiddels is het dan ook alweer een jaar geleden dat Emily ervoor koos om Chicago in te ruilen voor het Franse Parijs. Dit seizoen zullen er verschillende keuzes moeten worden gemaakt. Dit niet alleen voor wat het werk, maar ook voor wat de liefde betreft.

Netflix van haar kant heeft alvast laten optekenen dat er in het derde seizoen enkele verrassende wendingen plaats zullen vinden... gewoon om de spanning nog even wat meer op te drijven zeg maar. Benieuwd wat er ons nu weer allemaal te wachten zal staan in ieder geval!

Het derde seizoen van Emily in Paris is te bekijken op Netflix vanaf aankomende woensdag, 21 december 2022.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films worden ijzersterk bekeken bij Netflix en Disney+
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films worden ijzersterk bekeken bij Netflix en Disney+

Voor de verandering een uitmuntende romkom, een nacht in het museum en een bizar kerstwonder.

De collega's van FilmTotaal laten wederom hun kritische licht schijnen op de nieuwste acquisitie van films bij meerdere streamingdiensten, en deze 3 sterke films gaan deze week aan kop! Lees snel wat ze hierover te zeggen hebben en of een van de films bij jou in de smaak valt.

Özel Ders | Netflix
Recensent Femke van Kooten was onder de indruk van het strakke script, de geestige personages en de verrassende cinematografie van deze Turkse romkom. De genrefilm steekt met kop en schouders boven soortgelijke films uit, en kreeg daarom 4 sterren.

Ze vertelde: "De shots en montagetrucjes zijn niet revolutionair, maar wel excellent toegepast. Technieken als een 'match cut', 'tracking shot', 'overhead shot' of 'jump cut' vind je normaal gesproken in films waarin de invloed van de regisseur duidelijk voelbaar is, zoals in de films van Quentin Tarantino, en niet in een 'simpele' romantische komedie."

Lees de rest van de recensie.

Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again | Disney+
Een nieuw deel van een oudere filmreeks met volstrekt nieuwe acteurs én de opvallende keuze voor animatie. Ondanks de ondermaatse tekenstijl vond Terence Shea het plot van de film zeker niet onderdoen aan de voorgaande films over het levende museum. Hij gaf de familiefilm 3 sterren.

Hij stelde: "Wanneer het avontuur echt losbarst doet de film denken aan een aflevering van 'Fairly Odd Parents'. Het tempo ligt hoog, voor zowel het plot als het aantal grappen dat er is ingepropt - af en toe is het lichtelijk hysterisch."

Lees de rest van de recensie.

I Believe in Santa | Netflix
Deze verfrissende kerstfilm over een nieuw koppel met onverwachte problemen tijdens de feestdagen heeft een sterke start en een bizar uitgangspunt: de man waar hoofdpersoon Lisa voor valt blijkt namelijk nog als volwassene volop te geloven in het bestaan van de kerstman. Terence Shea vond deze romantische kerstfilm 3 sterren waard.

Hij beargumenteerde: "De eerste helft is onverwacht goed; een verfrissende opzet en een andere manier om de kerstsfeer op te roepen. Maar nee, de film verzandt uiteindelijk in een rommeltje."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.