search
'Never Mind The Buzzcocks' gaat stoppen
Series / Nieuws

'Never Mind The Buzzcocks' gaat stoppen

Programma liep 28 seizoenen lang op de BBC.

Michelle Iwema

Wie regelmatig naar de BBC kijkt, kent vast het programma Never Mind The Buzzcocks waarin twee panels het tegen elkaar opnemen met vragen over muziek gecombineerd met een flinke dosis humor en bekende gastleden. De BBC maakte vandaag echter bekend dat er geen 29e seizoen komt en de serie ermee op zal houden vanwege tegenvallende kijkcijfers.


Het programma werd voor het eerst in 1996 uitgezonden en heeft als host Mark Lamarr, Simon Amstell en Rhod Gilbert gehad. Phill Jupitus is vanaf het begin al een van de team captains, het andere panel heeft Sean Hughes, Bill Bailey en Noel Fielding gehad als leider. Hoewel het op papier ging om de muzikale trivia, was het vooral het kijken waard door de keiharde humor waarmee de gastleden werden aangepakt. Sommigen konden er zelfs niet mee omgaan en verlieten tijdens het filmen de set.

In 2007 was Samuel Preston, de frontman van de band Ordinary Boys te gast. Hij leek al boos te worden toen host Simon Amstell hem introduceerde als een 'professionele celebrity'. Toen Amstell vervolgens tenenkrommende stukjes voor begon te lezen uit de autobiografie van Prestons ex Chantelle Houghton, verliet hij kwaad de BBC set.

In 2014 kreeg de show een make over in de hoop zo een nieuw publiek te trekken en de teruglopende kijkcijfers op te krikken. Het had echter geen baat, waarna ze besloten met de serie te stoppen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen