Deze 3 gloednieuwe films gaan door het dak bij Netflix en HBO Max

3 nieuwe films door het dak bij Netflix en HBO Max

Filmnieuws - De remake van een kinderklassieker, een pakkende internetsensatie en een onverwachte avond in een lift.

Mitchell van Vuren, 3 januari 2023 09:15

Een nieuw jaar met nieuwe kansen - dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor Netflix en HBO Max. Vlak voor en na de jaarwisseling kwamen er weer nieuwe films uit bij deze streamingdiensten, en de collega's van FilmTotaal laten opnieuw weten welke ervan de moeite waard zijn!

Roald Dahl's Matilda the Musical | Netflix


Regisseur Matthew Warchus waagde zich aan de verfilming van de musical van een bekend kinderboek: Matilda. Recensent Arjan Welles vond vooral vaart en goede liedjes missen in de musicalfilm, en deelde daarom slechts 2.5 sterren toe aan het werk.

Hij stelde: "Het duurt een eeuwigheid voor [regisseur] Warchus tot de kern komt. Hieraan is een zwalkend verhaal debet."

Lees de rest van de recensie.

This Place Rules | HBO Max


YouTube-ster Andrew Callaghan kreeg zijn eigen documentaire van HBO en mocht met zijn karakteristieke gonzo-stijl zich mengen onder Trump-aanhangers in de aanloop van de bestorming van het Capitool. Sjoerd van Wijk merkte op dat Callaghan zijn best doet, maar niet in topvorm is.

Hij legde uit: "Op [...] momenten toont 'This Place Rules' een behoefte tot exposé, iets wat minder voorkomt in Callaghans YouTube-werk. Daar komen zijn reportages beter tot hun recht... Het doorgronden van subculturen werkt krachtiger wanneer Callaghan gewoon een microfoon onder de neus duwt in plaats van al te veel willen duiden."

Lees de rest van de recensie.

Happy Nous Year | Netflix


Op oudejaarsavond raken twee wildvreemden opgesloten met elkaar in een lift, en een nieuwe komediefilm is geboren. Terence Shea identificeerde de film als makkelijk vermaak, waar af en toe een kleine gniffel vanaf kan.

Hij zette uiteen: "Personages die met elkaar opgescheept zitten, leren wat voor bagage ze beiden dragen en daardoor elkaar leuk beginnen te vinden, ontsnappingspogingen die mislukken; je hebt het allemaal al minstens tien keer eerder gezien en nergens voert 'Happy Nous Year' iets op zo'n manier uit dat het je verrast."

Lees de rest van de recensie.

Lees meer over: Roald Dahls Matilda the Musical, andrew callahan, this place rules, happy nous year

Populair nieuws