Netflix kondigt groots 'Wednesday' seizoen 2 aan!

Een van de succesvolste series van Netflix krijgt een tweede seizoen.

Bram de Groot, 06-01-2023 19:35

Eind november zette Netflix de original Wednesday online. De serie over het Addams Family-personage werd geregisseerd door Tim Burton (Edward Scissorhands, Dark Shadows) en actrice Jenna Ortega schittert in de titelrol.
Het eerste seizoen van Wednesday brak vele records en werd een van de meest bekeken series op Netflix ooit. Zo staat de serie op #2 van de meest populaire TV series met 1.237 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen.

182 miljoen huishoudens

Meer dan 182 miljoen huishoudens hebben de serie aangezet sinds de release en ook op TikTok wist #WednesdayAddams in een mum van tijd maar liefst 22 miljard views te genereren.

Seizoen 2

Nu komt Netflix met het nieuws dat er ook - niet geheel onverwacht - een tweede seizoen gaat komen.

"Het was ongelooflijk om een serie te maken die over de hele wereld mensen heeft bereikt. Ik ben opgewonden om de moeizame reis van Wednesday voort te zetten in seizoen twee," aldus makers, uitvoerende producenten en showrunners Alfred Gough en Miles Millar in een exclusief interview op Tudum.com.


"We kunnen niet wachten om als eerste een nieuw seizoen in te duiken en de maffe spookachtige wereld van Nevermore te verkennen," aldus Gough en Millar.

Details volgen later

Het persbericht meldt ook: "Details over het tweede seizoen worden later bekendgemaakt." En dat is natuurlijk ook geen verrassing. Je ziet het complete eerste seizoen van Wednesday nu gewoon op Netflix, met in totaal acht afleveringen.

Wednesday

In Wednesday volgen we de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen.

Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.


Lees meer over: Wednesday, Jenna Ortega, Emma Myers

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie