search

Ons nieuws van vrijdag 6 januari 2023

Netflix kondigt groots 'Wednesday' seizoen 2 aan!
Series / Nieuws

Netflix kondigt groots 'Wednesday' seizoen 2 aan!

Een van de succesvolste series van Netflix krijgt een tweede seizoen.

Eind november zette Netflix de original Wednesday online. De serie over het Addams Family-personage werd geregisseerd door Tim Burton (Edward Scissorhands, Dark Shadows) en actrice Jenna Ortega schittert in de titelrol.

Het eerste seizoen van Wednesday brak vele records en werd een van de meest bekeken series op Netflix ooit. Zo staat de serie op #2 van de meest populaire TV series met 1.237 miljard kijkuren in de eerste 28 dagen.

182 miljoen huishoudens


Meer dan 182 miljoen huishoudens hebben de serie aangezet sinds de release en ook op TikTok wist #WednesdayAddams in een mum van tijd maar liefst 22 miljard views te genereren.

Seizoen 2


Nu komt Netflix met het nieuws dat er ook - niet geheel onverwacht - een tweede seizoen gaat komen.

"Het was ongelooflijk om een serie te maken die over de hele wereld mensen heeft bereikt. Ik ben opgewonden om de moeizame reis van Wednesday voort te zetten in seizoen twee," aldus makers, uitvoerende producenten en showrunners Alfred Gough en Miles Millar in een exclusief interview op Tudum.com."We kunnen niet wachten om als eerste een nieuw seizoen in te duiken en de maffe spookachtige wereld van Nevermore te verkennen," aldus Gough en Millar.

Details volgen later


Het persbericht meldt ook: "Details over het tweede seizoen worden later bekendgemaakt." En dat is natuurlijk ook geen verrassing. Je ziet het complete eerste seizoen van Wednesday nu gewoon op Netflix, met in totaal acht afleveringen.

Wednesday


In Wednesday volgen we de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen.

Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Enid-actrice uit 'Wednesday' over de bizarre voorbereiding op haar rol
Series / Nieuws

Enid-actrice uit 'Wednesday' over de bizarre voorbereiding op haar rol

Emma Myers vertelt over een wel erg aparte training voor de rol van Enid.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wednesday steekt de draak met bepaalde horror-stereotypes. Kamergenote Enid Sinclair is hier een prima voorbeeld van. Wednesday zit opgescheept met een vrolijk blond weerwolfje in zuurstokroze truien, en nog gezellig ook.

In Jimmy Fallon vertelt Emma dat bepaalde onderdelen desondanks hardcore waren.

Enid's familie bezoekt Nevermore


In aflevering 6 komen Enid's ouders en haar broers op bezoek. Regisseur Tim Burton vond een wolfse uitstraling erg belangrijk. Alle acteurs moesten van tevoren dus op cursus.

Weerwolf-bootcamp


Helaas was dit geen cursus 'visualiseer je innerlijke wolf'. "Ik heb nog nooit zoveel parkour gedaan. Het was klimmen, rennen, over dingen heen springen, en wel op handen en knieën. Ook moest je doen alsof je op jacht was," vertelt Emma over het bootcamp. "Op een bepaald moment werden er stuntmensen ingezet, en die moesten dan doen of ze schapen waren"

Of er nog een 'stunt-schaap' verschalkt is is verder niet bekend, maar je kunt Enid en de rest bekijken in Wednesday op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Kaleidoscope' wordt goed bekeken, maar zwak ontvangen door kijkers
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Kaleidoscope' wordt goed bekeken, maar zwak ontvangen door kijkers

'Kaleidoscope' wordt goed bekeken, maar dat betekent niet dat iedereen er positief over is.

Het lijkt erop dat de meningen over de nieuwe Netflix hitserie Kaleidoscope behoorlijk verdeeld zijn. Hoewel de serie goed bekeken wordt, krijgt deze namelijk een minder enthousiaste score op Rotten Tomatoes…

De serie Kaleidoscope verscheen op 1 januari op Netflix, waar deze qua kijkcijfers meteen goed ontvangen werd. Al na één dag stond de serie namelijk in de top 10 van meest bekeken series van dat moment. Helaas blijkt dat niet iedereen de serie ook echt goed vond.

Teleurstellend plot


Momenteel heeft Kaleidoscope een beoordeling van 52% op de review-website Rotten Tomatoes. Dat betekent dat slechts 52% van de critici positief is over de serie. Dat kan natuurlijk erger, maar vergeleken met veel andere hitseries op Netflix is dit toch een vrij magere score.

De "consensus van critici" voor de serie luidt: "Hoewel de interactieve verhalen van Kaleidoscope een flitsende nieuwigheid bieden, zijn de kleurgecodeerde verhaallijnen helaas allemaal in dienst van een teleurstellend plot". Het lijkt erop dat het publiek het daar mee eens is, want de audience score is 61% op basis van 167 recensies.

Kaleidoscope is te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' is trouw aan de game: bekijk het bewijs
Series / Nieuws

'The Last of Us' is trouw aan de game: bekijk het bewijs

Tot vreugde van gamers houden makers van 'The Last of Us' zich aan het bronmateriaal.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met nog minder dan 10 dagen in het verschiet, is er nu een featurette te bekijken waarin Neil Druckmann en Craig Mazin hun visie toelichten.

De video, die je onderaan kunt bekijken, valt in goede aarde bij gamers.

Cordyceps bestaat echt


Het virus in de game is niet verzonnen, ware het niet dat het alleen effect heeft op mieren. Het team van Naughty Dog, dat de game ontwikkelde, bedacht hoe een gelijksoortig virus mensen zou beïnvloeden: een schimmel die tot waanzin leidt.

Verlies en trauma als kern


Naast dit horror-element vormt verlies en het verwerken van trauma het hart van The Last of Us. Joel (Pedro Pascal) is gevormd door een tragedie: hij kon zijn dochter Sarah (Nico Parker) niet redden op Outbreak Day. Wanneer hij de 14-jarige Ellie (Bella Ramsey) naar de Fireflies moet zien te smokkelen, beseft Joel niet hoe belangrijk Ellie eigenlijk is.

Eerste reacties


De reacties op de featurette liegen er niet om: "Je weet dat het goed zit als de beelden je flashbacks geven richting de game" valt in één commentaar te lezen. "Ik keek laatst naar conceptuele beelden van Joel en er zat er één tussen die sprekend leek op Pedro Pascal", aldus een andere fan. Verder wordt gesproken over Sarah's dood in de game en hoe dit in de miniserie gebracht gaat worden.

Het voorproefje doet duidelijk naar meer smaken: The Last of Us is vanaf 16 januari te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Black Rock Shooter: Dawn Fall'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Black Rock Shooter: Dawn Fall'

Een doordachte wereld is niet genoeg om deze onduidelijke en bij tijden smakeloze anime te redden.

Regie: Motoki Tanaka | Cast (stemmen): Yui Ishikawa (Empress), Takuya Kirimoto (Colonel David), Saori Hayami (Dead Master), Megumi Han (Strenght), Kei Mizusawa (Isana), e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 26 minuten | Jaar: 2022

De wereld zoals we die kennen ligt aan diggelen. Een bijzonder schaars gekleed meisje wordt wakker. Ze heeft geen idee wie of waar ze is, alleen dat ze Empress heet. Al snel belandt ze in een gevecht met een robot en blijkt ze die een aardig pak slaag te kunnen geven. Het wordt duidelijk dat een kwaadaardige AI de wereld heeft overgenomen. Aan Empress de taak erachter te komen wie zij is en zo veel mogelijk mensen te redden.

Deze opening biedt een aardige opzet voor het verhaal, maar wel een die al talloze keren is gedaan. Toch weet dit deel begin de bruutheid van de wereld sterk neer te zetten en gaandeweg wat details van het goed doordachte achtergrondverhaal te vertellen. Helaas wordt deze zorgvuldige vertelling snel overboord gegooid en vervangen door inwisselbare actie en een onnozele verhaallijn.

Het tempo ligt overal en nergens. Op sommige momenten krijgt de kijker zó veel informatie toegeworpen dat het niet bij te houden is, terwijl in sommige afleveringen vrijwel niets gebeurt. Hierdoor is het enorm moeilijk om in het flinterdunne verhaal te komen. Empress ontmoet tijdens haar tocht verschillende mensen die haar vergezellen en – niet onbelangrijk – ook de mensheid willen redden. Toch is het vaak niet duidelijk wat er precies gebeurt of waarom de groep tot bepaalde acties overgaat.

Die onduidelijkheid is ook merkbaar bij de verschillende personages. Sommige veranderen volledig van alliantie, met minimale toelichting. Hierdoor mist spanning en belang van de individuele verhaallijnen. Daarnaast zijn sommige personages het ene moment zo enorm sterk dat alle spanning uit de scènes verdampt, om het andere moment dan weer niets bij te dragen aan een gevecht. Door deze onregelmatigheden is het moeilijk om een beeld van hen te krijgen en een connectie te voelen.

En daarmee houden de inconsistenties niet op. Soms zijn de landschappen bijzonder mooi en gedetailleerd, maar vaker lijkt erop alsof er gewoon een willekeurige achtergrond van het internet is geplukt en in beeld is geplakt. Ook de mix tussen 2D en 3D werkt niet en zorgt voor een storende kijkervaring. Black Rock Shooter: Dawn Fall is dan ook niet bepaald het mooiste meisje van de klas.

Dat deze anime niet voor tere zieltjes is uit zich niet zozeer in brute actie, maar in een element dat een stuk smaaklozer is: de ogenschijnlijk jonge meisjes zijn in hun ontwerp erg geseksualiseerd. Dat is helaas niets nieuws in de animewereld, maar de aanwezigheid van verkrachting en vermeende pedofilie gaan te ver. Deze elementen lijken enkel te zijn toegevoegd voor de shockfactor en geven het geheel een smaakloos karakter.

Het is jammer dat het op verschillende niveaus misgaat, want het is bij tijden duidelijk dat over de wereld met zijn verschillende facties en hun achtergrondverhalen echt goed is nagedacht. De laatste aflevering maakt nog een flinke eindsprint en weet nog iets van het verhaal te maken, maar redt het geheel helaas niet. Misschien was de titel Black Rock Shooter: Down Fall passender geweest.

★★☆☆☆

Black Rock Shooter: Dawn Fall is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How I Met Your Mother'-ster Josh Radnor keert graag terug in spin-off
Series / Nieuws

'How I Met Your Mother'-ster Josh Radnor keert graag terug in spin-off

'How I Met Your Mother'-ster mailde met Hilary Duff over spin-off

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie How I Met Your Mother was jarenlang een hit. De spin-off serie How I Met Your Father heeft de haast onmogelijke taak om het succes van haar voorganger te evenaren.

Bekende gezichten


Verschijningen van de oude castleden zijn altijd een handig middeltje om meer kijkers te trekken. Zo verscheen Cobie Smulders als Robin Scherbatsky in de finale van het eerste seizoen van How I Met Your Father.Niet alleen Cobie Smulders was een terugkerend element uit How I Met Your Mother. Ook Laura Bell Bundy keert terug als Robin's oude co-host Becky. En natuurlijk kan Kyle McLachlan's "The Captain" niet ontbreken.

Josh Radnor


In een recent interview sprak acteur Josh Radnor over een eventuele terugkeer als Ted Mosby, het hoofdpersonage uit How I Met Your Mother.

"Ik heb een heel fijn e-mail verkeer gehad met Hilary Duff," zegt Radnor, "we hadden het over de hoofdrol in 'How I Met...' en Hilary heeft publiekelijk gezegd dat ze me graag in de show had, dus ik zeg geen nee tegen een uitnodiging."

Risico


Terugkeren in een spin-off of reboot is altijd interessant. Het kan helpen, maar het kan ook de serie tegenwerken: zo hebben de nieuwe personages minder goed de kans om zich te ontwikkelen en hun waarde te vinden.

Of we Josh Radnor daadwerkelijk zullen zien als Ted Mosby is nog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat seizoen 2 van de serie flink anders zal zijn dan het eerste! Het tweede seizoen zal vanaf 24 januari op Hulu en Disney+ te zien zijn.

Bekijk op instagram

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sylvia Geersen wordt 'De Bachelorette': binnenkort al op Videoland
Series / Trailer

Sylvia Geersen wordt 'De Bachelorette': binnenkort al op Videoland

Er komt weer een nieuw seizoen van 'De Bachelorette' aan, waarin de kandidaten dit keer het hart van Sylvia Geersen proberen te veroveren.

Het is weer tijd voor een nieuw seizoen van de Bachelorette op Videoland, met dit keer niemand minder dan Sylvia Geersen in de hoofdrol. En we hoeven niet lang meer te wachten, want begin volgende maand zijn de eerste afleveringen al te zien.

In het vorige seizoen van De Bachelorette in 2020 streed een aantal mannen nog voor de liefde van Gaby Blaaser. Daarna waren er in 2021 Tony Junior en in 2022 Thomas van der Vlugt als De Bachelor. Nu is dus de beurt aan Geersen in het aankomende seizoen.

Opnieuw in Zuid-Afrika


Vanaf 2 februari is te zien welke kandidaten zich allemaal hebben aangemeld om de strijd voor Geersen aan te gaan. Het programma speelt zich dit keer in Zuid-Afrika af, net als het seizoen met Blaaser.

In een trailer die Videoland uitgebracht heeft om de releasedatum bekend te maken, zijn ook alvast een paar beelden te zien. Hierin zien we alleen nog geen kandidaten, dus om te zien wie in de race zijn om het hart van Geersen te veroveren moeten we nog even een paar weken geduld hebben.

Het nieuwe seizoen van De Bachelorette is vanaf 2 februari te zien op Videoland. Hieronder zie je alvast de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met Erika Eleniak uit 'Baywatch'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met Erika Eleniak uit 'Baywatch'?

Hoe verging het Erika Eleniak na haar iconische rol als lifeguard in 'Baywatch'?

Erika Eleniak is vooral bekend geworden als actrice en fotomodel. Ze begon haar carrière als kindsterretje in E.T., maar haar grote doorbraak kwam toen ze in 1989 de rol van Shauni McClain kreeg in de populaire televisieserie Baywatch. In deze serie speelde ze een mooie lifeguard en werd ze wereldwijd bekend.

Bekijk op instagram


Na Baywatch


Na Baywatch bleef Eleniak acteren in verschillende televisieseries en films. Zo had ze rollen in onder andere The Beverly Hillbillies en Under Siege. Ook deed ze mee aan verschillende realityshows, waaronder Celebrity Fit Club.

Bekijk op instagram


Afvalrace


In deze laatste realityshow was ze te volgen in haar afvalrace nadat ze na haar acteerwerk flink aan gewicht had gewonnen. Uiteindelijk slaagde ze erin om haar gewicht te verliezen en weer in vorm te komen.

Privé


Ten tijde van haar rol in Baywatch was ze verloofd met haar tegenspeler Billy Warlock. Ze is inmiddels getrouw met Roch Daigle en ze hebben samen een dochter. Eleniak doet nog met enige regelmaat acteerklussen.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans hoeven niet bang te zijn voor veertiende seizoen 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Fans hoeven niet bang te zijn voor veertiende seizoen 'Doctor Who'

Dit oude 'Doctor Who'-personage keert voor het eerst sinds 1966 terug op TV

Met een nieuw seizoen van Doctor Who in het verschiet, de samenwerking met Disney+ en showrunner Russell T. Davies opnieuw aan het stuur, zijn fans bezorgd om de toekomst van de show.

Angsten


Veel fans zijn bang dat de deal met Disney+ betekent dat de streaming gigant zijn wil op de show gaat doordrukken, wat kan leiden tot creatieve compromissen.

Doctor Who showrunner Davies begrijpt deze angsten en probeert door een enorme promotiecampagne vol interviews en foto's vanaf de set te laten zien dat hij alles prima onder controle heeft.

Diep in de geschiedenis


Toen Davies in 2005 showrunner werd had hij de fenomenale taak om een serie, die al sinds de jaren tachtig niet meer op televisie was, nieuw leven in te blazen. Hierdoor liet hij zo veel mogelijk van de show's geschiedenis achterwege.

Dit gaat nu veranderen. In het Doctor Who Magazine, editie 586, zegt Davies het volgende:

"Laat me je vertellen: we staan op het punt om de woorden 'Mavic Chen' voor het eerst sinds 1966 op televisie te laten verschijnen."

Mavic Chen is de corrupte 'hoeder van het universum' en hij verscheen voor het eerst in The Dalek's Master Plan, tegenover Eerste Doctor William Hartnell.Davies lijkt de geschiedenis van de show niet meer als barrière te zien, maar gebruikt hem effectief, ook in de marketing van de show.

Brits gevoel


Ook zijn de fans bang dat het Britse gevoel van de show verloren gaat met de Disney+-deal om zo de internationale kijkers beter te bereiken. Ook dit wordt in foto's van de set weerlegd. Groot-Brittanië zal uiteraard weer een belangrijke rol spelen.Helaas moeten we nog even wachten op nieuwe Doctor Who afleveringen. In Eind dit jaar krijgen we eerst de zestigste verjaardag van de show, met David Tennant als de Veertiende Doctor. In 2024 zullen Ncuti Gatwa en Millie Gibson officieel als de Vijftiende Doctor en zijn reisgenoot de TARDIS in stappen.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze "monsterserie" op Netflix is meteen een kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Deze "monsterserie" op Netflix is meteen een kijkcijferkanon

De serie over één van de grootste zwendelaars ooit: Bernie Madoff scoort geweldig op Netflix.

De docuserie Madoff: The Monster of Wall Street scoort momenteel als een malle op Netflix en staat kort na het verschijnen gelijk al in de top 10 meest bekeken series.

Het verhaal


De documentaire vertelt in vier afleveringen het verhaal van de beruchte Wall Street-oplichter Bernie Madoff. Madoff heeft is bekend om het uitgebreide Ponzi-schema dat hij had opgezet. Hij heeft beleggers in zijn fonds vele jaren lang compleet voor de gek gehouden. Dit bleef zo tot de hele constructie in 2008 in elkaar stortte.

In totaliteit zou Madoff voor circa 65 miljard dollar gefraudeerd hebben. Het wordt tot op de dag van vandaag beschouwd als 's werelds grootste individuele investeringsfraude.

De serie


De serie schetst een beeld van Madoff, de slachtoffers, maar ook van de klokkenluiders en onderzoekers van de hele zwendel. Voor de productie van de serie heeft Netflix de rechten van het boek Madoff Talks: Uncovering the Untold Story Behind the Most Notorious Ponzi Scheme in History weten te bemachtigen. Dit boek is geschreven door Jim Campbell.

Al eerder verfilmd


Het verhaal van Madoff is al eerder onderdeel geweest van een film en een serie. Zo speelde Robert de Niro de zwendelaar al in de HBO-film The Wizard of Lies en speelde Richard Dreyfuss de rol in de miniserie Madoff.Kijk de docu over de miljardenzwendel op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster komt uit de kast in Tiktok-video
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster komt uit de kast in Tiktok-video

"Ik heb meer overeenkomsten met Will Byers dan ik dacht"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Noah Schnapp is vooral bekend als Will Byers in Stranger Things. Nu wordt al een tijdje gehint naar de geaardheid van zijn personage. Nu laat Schnapp weten dat hij en Will niet zo heel verschillend zijn.

Uit de kast


In een video die Schnapp op Tiktok plaatste, liet de acteur officieel aan de wereld weten dat hij homoseksueel was. In het bijschrift schrijft hij: "Ik heb meer overeenkomsten met Will dan ik dacht."

Bang


In de video is Schnapp te zien met een blok tekst boven zijn hoofd:

"Toen ik eindelijk mijn vrienden en familie vertelde dat ik homo was, na achttien jaar angstig in de kast gezeten te hebben, was het enige dat zij zeiden: 'Dat weten we'."

Nooit zo serieus


Schnapp playbackt een geluid in de video ("Het was nooit zo serieus"), verwijzend aan hoe zijn vrienden en familie het weten en hem accepteren zoals hij is.

Noah Schnapp zal dit jaar voor het vijfde seizoen wederom in de huid van Will Byers kruipen. Het filmen van de grote finale van Stranger Things begint later dit jaar.

@noahschnapp

I guess I'm more similar to will than I thought

♬ original sound - princessazula0
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Emily in Paris' en Netflix gaan flink de fout in met de Eiffeltoren
Series / Nieuws

'Emily in Paris' en Netflix gaan flink de fout in met de Eiffeltoren

Zie hier de scène waarbij de Eiffeltoren even de weg lijkt kwijt te zijn

Sinds twee weken is het derde seizoen van Emily in Paris beschikbaar en hier wordt ontzettend veel naar gekeken. De charmes van de stad Parijs zijn natuurlijk ook een onderdeel van het succes van de serie. Een oplettende kijkers bemerkte echter iets vreemds met betrekking tot Parijs in de serie.

In het derde seizoen focust de serie zich vooral op alle beslissingen die Emily moet gaan maken. Beslissingen qua werk maar ook qua privévlak. Omdat Emily door haar baan vaak in contact komt met grote merken in de Franse hoofdstad, zijn ook de locaties van haar 'werkmeetings' vaak adembenemend.

TikTok


Op TikTok werd een opmerkelijke montagefout uit aflevering 3 blootgelegd. In deze aflevering is Emily in een mooi pand in de stad Parijs waarbij zij een prachtig uitzicht heeft op de stad. Vanuit het raam kan zij zelfs de Eiffeltoren zien en even waan je je midden in de hoofdstad.

Van links naar rechts


Als je goed kijkt, blijkt de toren er echter achteraf in gemonteerd te zijn. Uit het TikTok-filmpje blijkt dat de Eiffeltoren zomaar van links naar rechts beweegt! De Eiffeltoren duikt in het ene shot aan de linkerkant op en even later aan de rechterkant. Een slordigheidje dus van de makers van deze serie. Het filmpje is inmiddels al bijna 1 miljoen keer bekeken, dus zelfs deze fout levert de toch al zo populaire serie weer extra publiciteit op.

@myfantastictravels #emilyinparis' non sense ! #fauxraccord #falseconnection #serie #netflix #film #emilyinparisseason3 ♬ son original - MyFantasticTravels 🌎


Kijk Emily in Paris op NetflixInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'F1: Drive to Survive' komen nu met 'Break Point': bekijk de eerste beelden
Series / Nieuws

Makers 'F1: Drive to Survive' komen nu met 'Break Point': bekijk de eerste beelden

De makers van F1: Drive to Survive nemen even een pauze van de racewereld en volgen nu het leven van verschillende tennissers.

De makers van F1: Drive to Survive hebben zich op een nieuwe sport gefocust. In de nieuwe Break Point volgen zij de harde wereld van tennis.

Net zoals bij F1: Drive to Survive worden de sporters tijdens hun sport gevolgd, maar ook na de spannende wedstrijden. Break Point volgt een diverse groep tennissers die alles op alles zetten om zich, eigenlijk letterlijk, door de slopende Slams te slaan.

In elke aflevering zal er één tennisser centraal staan. Al deze tennissers hopen om de beste van de wereld te worden. Break Point volgt ze de hele wereld rond, van de Grand Slams naar de ATP- en WTA-tours.De verschijningsdatum


Break Point is opgedeeld in twee delen en zal dan ook in twee keer op Netflix komen. Het eerste gedeelde, afleveringen 1 t/m 5, zal in januari te zien zijn.

Voor het tweede gedeelte zullen fans nog even moeten wachten. Het tweede deel zal namelijk pas in de zomer te zien zijn.

Bekijk hieronder de gloednieuwe trailer en verschillende tweets over Break Point.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Warner Bros. is klaar met het cancellen van series
Series / Nieuws

Warner Bros. is klaar met het cancellen van series

Na maanden gespendeerd te hebben aan het cancellen van series, geeft Warner Bros. nu aan er klaar mee te zijn.

De afgelopen maanden was Warner Bros. vooral bezig met één ding: het annuleren van series. Dat had een reden, natuurlijk, maar onder fans leverde het vooral ongenoegen op. Maar nu zijn ze klaar, zeggen ze zelf.

Vorig jaar werden Warner Bros. en Discovery samengevoegd, wat grote gevolgen had voor de content die door de mediaproducent werd gemaakt. HBO Max, wat onder Warner Bros. valt, werd er bijzonder hard door geraakt.

Geannuleerde series Warner Bros.


Deze drastische veranderingen bij Warner Bros. had grote gevolgen. Series als Infinity Train, Westworld en Minx werden onder meer geannuleerd. Ook de DC-film Batgirl, waarvan de productie al afgerond was, zal nooit in de bioscopen te zien zijn.

Hoewel Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav het annuleren van zoveel series verdedigde, blijkt het geen gewoonte te gaan worden. In een nieuw interview met Deadline geeft de CFO van Warner Bros. Discovery, Gunnar Wiedenfels, aan dat het bedrijf er nu eindelijk weer bovenop is gekomen.

"We zijn klaar met dat hoofdstuk... Het was erg belangrijk voor ons allemaal om 2022 echt te gebruiken om de inkoopboekhouding achter ons te laten, die initiële strategieveranderingen achter ons te laten, alles naar buiten te brengen in termen van onze herstructureringsschattingen, en dan in staat zijn om de bladzijde om te slaan en verder te gaan."

En dat is dus de situatie bij Warner Bros. Discovery. Dus, als jouw favoriete nog lopende HBO-serie nog niet gecancelled is, dan gaat dat ook niet gebeuren!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Thor'-held Chris Hemsworth in moordmodus op foto 'Extraction 2'
Films / Nieuws

'Thor'-held Chris Hemsworth in moordmodus op foto 'Extraction 2'

De tweede film van Extraction laat Chris Hemsworth achter in gevaarlijke situaties.

Het heeft even mogen duren, maar dan hebben we ook wat. Er zijn nu nieuwe beelden van Extraction 2 uitgekomen. De nieuwe promo video's beloven heel veel bloederige gevechten en enorme spanning.

In 2020 kwam de eerste Extraction uit. Chris Hemsworth speelde de rol van een huurling op de zwarte markt, Tyler Rake. Als Tyler op zijn dieptepunt is en niets meer te verliezen heeft, wordt hij ingehuurd om de zoon van een internationale misdaadbaas te redden.

Extraction was een enorm succes en werd al snel de meest bekeken film op Netflix van dat moment. De verwachtingen voor de tweede film zijn dan ook erg hoog. Hemsworth heeft voor de tweede film zijn rol als Tyler Rake weer op zich genomen en zich in nieuwe gevaren gestort.

Nieuwe beelden


Onlangs deelde Netflix een nieuwe promo video van de eerste beelden van Extraction 2. In deze promo is Hemsworth te zien in bloederige gevechten en gevaarlijke missies.

Bekijk de promo video hieronder en stream Extraction op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De drie regels die in 'The Last of Us' heel belangrijk zijn
Series / Nieuws

De drie regels die in 'The Last of Us' heel belangrijk zijn

Een nieuwe clip van The Last of Us toont de drie regels die Joel voor Ellie opstelt.

Een nieuwe clip uit The Last of Us van HBO toont wederom dat de serie trouw zal blijven aan de game, door een scène bijna één op één na te vertellen.

Het betreft een scène waarin het hoofdpersonage, Joel (Pedro Pascal), drie regels opstelt voor Ellie (Bella Ramsey), als voorwaarde voor de reis die ze samen voor de boeg hebben. Joel is de baas, en dat laat hij blijken.

The Last of Us-clip


Via Instagram deelden de makers van The Last of Us een korte clip met nieuwe beelden van de aankomende tv-serie. De scène is vrij letterlijk overgenomen uit de game, waardoor de echte fans al snel zullen zien waar het over gaat.

Het duurt niet lang meer voordat The Last of Us op HBO Max van start gaat. Zondag 15 januari is de eerste aflevering te zien, die naar verluidt zo'n tachtig minuten gaat duren.

Het eerste seizoen van The Last of Us bestaat uit negen afleveringen. Vooralsnog zijn er geen plannen om meer dan twee seizoenen te maken; ieder seizoen voor de bijbehorende game. Het tweede seizoen is echter nog niet eens bevestigd.

The Last of Us is vanaf 15 januari te checken op HBO Max.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' is door deze serie verslagen als meest bekeken tv-serie in 2022
Series / Nieuws

'Stranger Things' is door deze serie verslagen als meest bekeken tv-serie in 2022

De hitserie Stranger Things heeft de troon voor best bekeken serie af moeten staan aan deze anime-serie.

Stranger Things stond heel lang op nummer 1 van meest bekeken serie. Onlangs heeft TV Time nog een keer naar alle statistieken gekeken en nu blijkt dat [i]Stranger Things van de troon gestoten is door een heel verrassende serie.

Seizoen 4 van Stranger Things was enorm vaak bekeken en is hiermee het populairste seizoen van de hitserie. Dit seizoen was in twee delen opgedeeld, waardoor veel fans enorm enthousiast waren voor het tweede deel.

De nieuwe koploper


In een tweet deelde het officiële Twitter-account van TV Time de top 6 van de best bekeken series in 2022. En de grote verrassing was dus dat Stranger Things niet meer op nummer één staat.

De hitserie is verslagen door de anime-serie One Piece. De serie gaat over de avonturen van Monkey D. Luffy. Hij heeft per ongeluk een Devil Fruit gegeten en hierdoor heeft zijn lichaam de eigenschappen van rubber gekregen.

Bekijk hieronder de tweet van TV Time en stream Stranger Things op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
In deze maand keert 'The Walking Dead' gewoon weer terug
Series / Nieuws

In deze maand keert 'The Walking Dead' gewoon weer terug

In deze maand gaan we gewoon weer nieuwe The Walking Dead-content voorgeschoteld krijgen.

Na elf lange seizoenen kwam The Walking Dead vorig jaar ten einde. Maar hoewel de hoofdserie niet meer terugkomt, is het einde van de franchise nog lang niet in zicht.

Talloze spin-offs zijn in ontwikkeling, waarvan er één al in april moet verschijnen. We hebben het over The Walking Dead: Dead City, een spin-off over twee personages die The Walking Dead-fans zeer liefhebben.

Release The Walking Dead: Dead City


The Walking Dead: Dead City draait om Maggie (Lauren Cohan) en Negan (Jeffrey Dean Morgan). Toen deze twee elkaar voor het eerst ontmoette, vermoordde Negan Maggie's vriend, Glenn. Uiteraard haat Maggie hem sindsdien enorm, hoewel Dead City daar mogelijk verandering in gaat brengen.

In Dead City komen de twee namelijk samen terecht in het door zombies overlopen New York. De stad werd na de uitbraak afgesloten waardoor het een soort eiland is geworden, waar niemand naartoe kan gaan of vanaf kan komen.

Toch wagen Maggie en Negan zich eraan. Het eerste seizoen van deze spin-off bestaat uit slechts zes afleveringen. Een officiële trailer is nog niet gedeeld, hoewel de onderstaande promotiebeelden wel al online gezet zijn door AMC.

The Walking Dead: Dead City gaat in april van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster deelt hartverscheurende details over seizoen 5
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster deelt hartverscheurende details over seizoen 5

Iedereen weet dat het er aan zit te komen maar de actrice beleeft het nu al erg emotioneel.

Ongetwijfeld een van Netflix grootste hits is Stranger Things. Al zeven jaar lang worden kijkers getrakteerd op de mysterieuze avonturen uit Hawkins. Maar aan alles komt een eind en actrice Sadie Sink weet alvast dat het een emotionele tijd zal worden.

In het tweede seizoen werd Sink geïntroduceerd als de stoere en ietwat introverte Max Mayfield. De rol betekende voor haar een enorme doorbraak in de wereld van film en televisie. Zo speelt ze ook in de inmiddels alom geprezen film The Whale met Brendan Fraser. In een interview gaat Sink wat dieper in op het opnemen van het laatste seizoen.

Een einde met een dubbel gevoel


Op de vraag wat er al bekend is over het laatste seizoen vertelt ze: We weten dat het gaat gebeuren en dat het het laatste seizoen is. Het wordt echt verschrikkelijk, echt erg. Deze kinderen en de hele cast en crew… We zijn allemaal familie. En de gedachte dat we daarvan afscheid moeten nemen en afvragen of we elkaar nog zien voor een ander seizoen?"

Zonder al te veel weg te geven wat er met Sink gebeurt in het laatste seizoen weet ze te vertellen dat zelfs zij nog niet weet wat er met haar zal gebeuren. Ze komt in ieder geval terug. Makers van Stranger Things Matt en Ross Duffer hebben het script voorgelezen aan de grote bazen van Netflix en iedereen in de kamer moest huilen.

Kijk nog eens alle afleveringen van Stranger Things op Netflix

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor 'Poker Face' van 'Glass Onion'-regisseur Rian Johnson
Series / Trailer

Trailer voor 'Poker Face' van 'Glass Onion'-regisseur Rian Johnson

Na de Knives Out-films opnieuw een moord-mysterie project voor alleskunner Rian Johnson.

Na het succes van Glass Onion op Netflix komt regisseur Rian Johnson alweer snel met een nieuw project. Ditmaal betreft het de 'whodunit'-serie Poker Face, een Peacock-serie.

De serie werd niet alleen bedacht door Johnson, maar hij regisseerde ook de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen.

Wat een cast!
Natasha Lyonne speelt hoofdpersonage Charlie Cade, een vrouw die op de vlucht is en betrokken raakt bij een reeks mysterieuze moorden. Lyonne wordt bijgestaan door een aantal geweldige acteurs, waaronder namen als Adrien Brody, Joseph Gordon-Levitt, Chloë Sevigny, Tim Meadows, Benjamin Bratt, Hong Chau, Ron Perlman, Stephanie Hsu en Luis Guzmán.

En nu is er ook een trailer voor de serie, die precies drie weken vooraf aan de première op 26 januari a.s. online is verschenen.

Het is nog onduidelijk via welke dienst de serie uiteindelijk in Nederland te streamen zal zijn. Check hieronder de veelbelovende eerste beelden van Poker Face.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Rings of Power' hint naar de komst van controversieel personage
Series / Nieuws

'The Rings of Power' hint naar de komst van controversieel personage

Het gerucht gaat dat Tom Bombadil zal verschijnen in seizoen 2 van de succesvolle serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In The Lord of the Rings van Peter Jackson was hij niet te zien, op TolkienNet wordt nu gehint dat we Tom Bombadil dan gaan ontmoeten. Gezien één van de centrale thema's van The Lord of the Rings zou dit geen verrassing zijn.

Co-showrunner Patrick McKay sprak met Hollywood Reporter over de ecologische thema's in Tolkien's werk.

Industralisatie


"Tolkien dacht na over het plattelandsleven en de industrialisatie die dit doet verdwijnen. Als schrijvers vonden we het ontzettend belangrijk om dit als kern van de serie aan te houden. De komst van machines en hoe dit het land verwoest," vertelt Mckay.

"Toen keken we nog eens naar Mordor: wat als dit een rustiek land was in het verleden? Een vriendelijk berglandschap, zoals Zwitserland, dat vervolgens wordt vergiftigd. Zo hebben we dat ook in beeld gebracht: er wordt geboord, en zwavel hangt in de lucht".

Natuurgeest?


Tom Bombadil past perfect in deze context. Hij leeft afgezonderd in de bossen met Goldberry, zijn vrouw. De Fellowship is in de boeken te gast bij Tom en Goldberry, nadat Tom ze uit de moeilijkheden heeft geholpen.

Dit is één van de meest geheimzinnige personages in de Tolkien-mythologie waar ongelooflijk veel fan-theorieën over bestaan. Hij is vrolijk, onbezorgd, leeft in harmonie met de natuur, tevens is Tom de enige die immuun is voor de Ene Ring.

Het is voorlopig nog even afwachten wie er allemaal in het tweede seizoen zullen verschijnen, Tom Bombadil zou zeker een boeiende verschijning zijn.

The Rings of Power valt te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Reservation Dogs' seizoen 2
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Reservation Dogs' seizoen 2

Wederom biedt een heerlijk rustig tempo volop ruimte voor gevoelig drama.

Regie: Sterlin Harjo, Tazbah Rose Chavez, Blackhorse Lowe, e.a. | Cast: Devery Jacobs (Elora Danan Postoak), D'Pharao Woon-A-Tai (Bear Smallhill), Lane Factor (Cheese), Paulina Alexis (Willie Jack), Elva Guerra (Jackie), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 25-33 minuten | Jaar: 2022

Regie: Sterlin Harjo, Tazbah Rose Chavez, Blackhorse Lowe, e.a. | Cast: Devery Jacobs (Elora Danan Postoak), D'Pharao Woon-A-Tai (Bear Smallhill), Lane Factor (Cheese), Paulina Alexis (Willie Jack), Elva Guerra (Jackie), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 25-33 minuten | Jaar: 2022

Het eerste seizoen van Reservation Dogs bood een unieke mix van realistisch drama, moderne humor en inheems-Amerikaanse tradities. Dit resulteerde in onder meer gecensureerde uilen en vreemd herkenbare gebarentaal. Goed voor urenlang Google-plezier, want deze serie is zeker niet gemaakt om de blanke man te onderwijzen. Het is evenmin Pocahontas-propaganda om te laten zien hoe schattig en geschikt voor toe-eigening de inheemse cultuur wel niet is. Het is duidelijk dat makers Sterlin Harjo en Taika Waititi niet de intentie hebben het leven in de reservaten negatief neer te zetten, maar ook niet om de problematiek te bagatelliseren.

Het resultaat is een ontroerend verhaal over vier jonge vrienden en hun gedeelde verleden en toekomstdromen. Seizoen twee belooft de in seizoen een gehavende vriendschap op een tranentrekkende verzoening te laten afstevenen en doet dat met dezelfde heerlijk trage, rustgevende vertelstijl. Deze laat ruimte voor vele verhaallijnen, karakteruitdieping en details, met name met betrekking tot de cultuur. Qua verhaal en vormgeving is het tweede seizoen dan ook net sterk als het eerste.

De verrassende humor wisselt het drama goed af. Een hele schare aan hilarische bijfiguren brengt dit tot stand, waaronder Big met zijn eindeloze geduld en Spirit met zijn kortdurende wijsheid. Van andere geliefde bijpersonages, zoals tweeling Mose en Mekko of oom Brownie, zien we opvallend minder in seizoen twee. In plaats daarvan worden enkele nieuwe personages geïntroduceerd, terwijl de serie dat absoluut niet nodig heeft. Dat we hierdoor minder zien van de bestaande personages en hun problemen is niet geheel storend, want er blijft zo veel te wensen over voor seizoen drie, waarvan de komst reeds bevestigd is.

De combinatie van rust, natuur en inheemse mystiek zorgt haast voor een meditatieve werking op de kijker. We krijgen zelfs ademhalingsoefeningen in een prachtige scène die zich afspeelt in de gevangenis, met populaire ruwe-bolster-zachte-kern Willie Jack, gespeeld door de veelbelovende actrice Paulina Alexis die met minimalistisch acteerwerk in één blik een grap kan onderstrepen. De mix van harde realiteit en mystiek doet aan als magisch realisme en draagt nog meer bij aan het bijzondere karakter van deze ongeëvenaarde serie.

Reservation Dogs is een goede serie over verlies, acceptatie en liefde, ongeacht het decor. Het rustige tempo geeft perfect de ruimte aan heftige onderwerpen, die hierdoor niet te zwaar worden aangezet. De kijker komt daardoor uitgerust en opgefrist de serie uit, klaar voor de stortvloed aan nieuwe seizoenen en spin-offs die dit jaar in petto heeft. In een zee vol series die op hoog tempo visueel spektakel op de kijker storten, voorziet Reservation Dogs in de broodnodige rustmomenten.

★★★★☆

Reservation Dogs is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.