search
Epische 'Crouching Tiger Hidden Dragon' met Michelle Yeoh krijgt eigen tv-serie!
Series / Nieuws

Epische 'Crouching Tiger Hidden Dragon' met Michelle Yeoh krijgt eigen tv-serie!

De wuxiafilm 'Crouching Tiger Hidden Dragon' wist destijds 4 Oscars op te halen.

Michelle Yeoh staat weer in de schijnwerpers door de hitfilm Everything Everywhere All at Once, waarvoor ze een golden globe voor Beste Actrice in ontvangst mocht nemen. En misschien gaan we erg snel meer van haar zien in de televisie-adaptatie van één van haar grootste films: Crouching Tiger Hidden Dragon!

De martialartsfilm uit 2000 was een wereldwijde hit en leverde cast en crew vier Oscars op (met zes nominaties ernaast!). In de film van Ang Lee strijden meerdere vechtmeesters om een legendarisch zwaard, wat een ijzersterke film opleverde met een lange nasleep.

In 2016 kwam de vervolgfilm Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny uit, die ondanks de aanwezigheid van Donnie Yen en Michelle Yeoh maar een matige ontvangst had. Nu wil Sony nogmaals proberen het epische verhaal leven in te blazen door een serie te produceren in samenwerking met Jason Ning.

Wat kunnen we verwachten van de serie?


De originele film is gebaseerd op de vijfdelige boekenreeks die in China bekendstaat als de Crane-Ironserie van Wang Dulu. In het verhaal wordt de strijd beschreven tussen vier generaties van Chinese krijgers. Een exacte synopsis heeft Ning nog niet vergeven, maar dat er veel gevechten in zullen zitten lijkt zeker te zijn.

Ook over de terugkeer van de originele cast, waaronder Michelle Yeoh, is nog geen duidelijkheid. Hopelijk mogen we haar weer gaan zien in haar formidabele rol als vechtmeester!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen