search
Recensie Disney+-serie 'Willow'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Willow'

De cultklassieker uit de jaren tachtig krijgt een vervolg in de vorm van een serie.

Regie: Phillipa Lowthorpe, Debs Paterson, Stephen Woolfenden, e.a. | Cast: Elllie Bamber (Elora Danan), Ruby Cruz (Kit Thantalos), Tony Revolori (Graydon Hastur), Erin Kellyman (Jade Claymore), Warwick Davis (Willow Ufgood), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-59 minuten | Jaar: 2022-2023

Bijna zeventien jaar nadat magiër Willow Ufgood en prinses Sorsha van Tir Asleen de kwade koningin Bavmorda versloegen, keert laatstgenoemde terug in een nieuwe vorm om alsnog het rijk over te nemen. Een bont gezelschap trekt eropuit om haar te stoppen en de ontvoerde prins van Tir Asleen thuis te brengen.

De Disney+-serie Willow dient als vervolg op de gelijknamige film uit 1988. Hoewel er meer tijd tussen de film en de serie zit dan tussen de gebeurtenissen daarvan, is het precies genoeg tijd om een nieuw, interessant avontuur op te zetten. De personages uit de film zijn ouder en wijzer en de grote Elora Danan, uitverkorene en enige waardige tegenstander van koningin Bavmorda, is bijna volwassen en dus in staat een rol te spelen in het verhaal.

Het is niet per se nodig de film te hebben gezien om de serie te kunnen volgen. De belangrijkste punten worden namelijk duidelijk genoeg herhaald. De nieuwe personages hebben onderling een interessante dynamiek en er is zelfs romantiek tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, wat zeldzaam is in Disney-producties. Deze queer-representatie voelt natuurlijk en ongeforceerd aan en stuit binnen de wereld van Willow, in ieder geval in dit eerste seizoen, niet op tegenstand.

Voor liefhebbers van fantasy is Willow een absolute aanrader. Uitgestrekte landschappen, historisch ogende kostuums en magische wezens; de fantasierijke wereld van Willow wordt prachtig in beeld gebracht. De film werd ooit beschouwd als poging van maker George Lucas om J.R.R. Tolkiens The Lord of the Rings te recreëren en dat zie je ook terug in de visuele elementen van de serie.

Ook voor degenen die meer interesse hebben in komedie kan Willow een goede keuze zijn. Tijdens de queeste van onze helden worden genoeg grappen gemaakt en zijn er regelmatig komische taferelen. Waar andere series of films in het fantasygenre af en toe zwaar aanvoelen, houdt Willow het luchtig, waardoor je makkelijk door blijft kijken.

Ook qua structuur kijkt de serie lekker weg. Elke aflevering bevat een compleet eigen verhaallijn, die uiteindelijk weer terugvalt in het overkoepelende verhaal. Daarnaast eindigt elke aflevering met een cliffhanger, die niet altijd even nagelbijtend spannend is, maar toch elke keer weer sterk genoeg om je naar de volgende aflevering te trekken.

★★★★★

Willow is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen