search

Ons nieuws van zaterdag 14 januari 2023

Dit vond Carice van Houten van het 'Game of Thrones-einde
Series / Nieuws

Dit vond Carice van Houten van het 'Game of Thrones-einde

De actrice heeft een bijzondere kijk op het einde van deze hitserie.

Game of Thrones heeft de nodige stof doen opwaaien. Velen waren teleurgesteld over het afgeraffelde einde. De acteurs uit de serie hadden zo hun eigen ideeën.

In een interview met de Hollywood Reporter gaf Carice van Houten (Melisandre) haar eigen unieke kijk op de zaak.

Smeltende troon


De Nederlandse actrice was van mening dat het verguisde einde een sterk punt heeft gemaakt. "Ik vond het geweldig dat de IJzeren Troon uiteindelijk werd weggeblazen. Het hele ding was gewoon weg". Van Houten doelt hiermee op Drogon die vuur spuwt en hiermee de troon, waar velen zo voor vochten, doet smelten.

Parallel met de werkelijkheid?


Door de IJzeren Troon letterlijk naar de schroothoop te delegeren, wordt het geheel absurd. "Het was zo dom, en dat maakte het juist zo slim. Praten over wie de koning gaat worden, het was allemaal willekeur. En ik dacht bij mijzelf dat het er in het echte leven ook zo aan toegaat. Je kunt een willekeurige dombo hebben die zomaar eventjes president wordt."

Hier wordt duidelijk een parallel met de werkelijkheid aangestipt. Bran is allesbehalve een dombo en Westeros heeft geen president. Het is niet zo moeilijk te raden naar wie de actrice naar verwijst en over welk 'rijk' het hier gaat. Ongeacht wat je van het einde van Game of Thrones vindt, Van Houten biedt een aparte kijk op de afronding van deze topserie.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 'Dahmer'-acteur Evan Peters krijgt forse kritiek van de moeder van slachtoffer
Series / Nieuws

'Dahmer'-acteur Evan Peters krijgt forse kritiek van de moeder van slachtoffer

Over de miniserie 'Dahmer' is het nodige gezegd, helemaal na de Golden Globes-uitreiking.

Dahmer was een weergaloos succes op Netflix. Hoofdrolspeler Evan Peters won zelfs een Golden Globe voor Beste Acteur in een Miniserie. De nabestaanden zien het echter anders. De vraag rijst: zijn er teveel verfilmingen over Dahmer?

Shirley Hughes is de moeder van Tony Hughes. De doofstomme man was het twaalfde slachtoffer.

Trauma herhalen


Shirley Hughes vindt het schandalig dat Peters de slachtoffers niet noemde in zijn toespraakje. Ook begrijpt ze niet waarom er maar verfilmingen bij blijven komen: "Ik begrijp niet hoe je de families maar door de mangel kunt blijven halen door te blijven verfilmen."

Geen contact met nabestaanden


Verder geeft Shirley Hughes aan dat niemand contact met haar heeft gezocht over het maken van de serie. Rita Isbell, de zus van het elfde slachtoffer Errol Lindsey geeft hetzelfde aan. Ook Eric Perry, neef van de vermoorde Lindsey, onderschrijft dit:



Minimaal twintig verfilmingen


Volgens maker Ryan Murphy zou er contact zijn gezocht met nabestaanden, maar hadden mensen niet gereageerd.

Deze uitwisselingen roepen de vraag op of er zoiets bestaat als teveel aandacht aan iets geven. Op Wikipedia alleen al worden er twintig verfilmingen over de zaak Dahmer vermeld. De grens tussen integer een verhaal willen vertellen, hoe macaber ook, en sensatie blijkt nu ook weer dun te zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Echo 3'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Echo 3'

Rommelig actiedrama neemt te veel tijd om zijn verhaal te vertellen.

Regie: Pablo Trapero, Mark Boal, Claudia Llosa, e.a. | Cast: Luke Evans (Alex Chesborough), Michiel Huisman (Prince Haas), Jessica Ann Collins (Amber Chesborough), James Udom (Mitch), Martina Gusman (Violeta Matiz), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 43-66 minuten | Jaar: 2022-2023

Prince en Alex zitten samen bij de Special Forces en zijn niet alleen collega's, maar ook zwagers. Tijdens een missie in Afghanistan gaat er een boel mis en moet Alex de keuze maken om een man van het team achter te laten. Dit zorgt voor een grote breuk in de groep en vooral tussen Alex en Prince. Enige tijd later wordt de vrouw van Prince in Zuid-Amerika door het plaatselijke kartel ontvoerd. Aan Prince en Alex de klus haar terug te krijgen.

De opening wekt direct interesse en laat de menselijkheid van het vak zien evenals de morele vraagstukken die hieraan verbonden zijn. Helaas wordt deze slechts sporadisch opnieuw verkend en resteert er een bijzonder langzaam lopend verhaal. Er ontstaat daarna opmerkelijk vaak onduidelijkheid over de gebeurtenissen, terwijl de premisse juist zo rechttoe rechtaan is. Het helpt ook niet dat de serie uit drie delen bestaat. Het wordt evenmin duidelijk wordt waarom daarvoor is gekozen.

Wie met een opzet als deze een actierijke rit verwacht, komt van een koude kermis thuis. De vaart is vaak ver te zoeken en bij tijden kruipt het verhaal vooruit. Dat hoeft niet erg te zolang de personages goed zijn uitgewerkt, maar dat is allerminst het geval. Amber is een gelaagd personage dat zich op een interessante manier ontwikkelt, maar helaas gaat veel meer aandacht naar Alex en Prince wier persoonlijkheden niet veel verder komen dan stoere mannen die alles over hebben voor hun dierbaren.

Verder ontwikkelen zij zich niet, wat knap is gezien de lengte van de serie. Nu en dan wordt vluchtig verwezen naar gebeurtenissen uit hun verleden. Daar had makkelijk wat ontwikkeling aan kunnen worden gekoppeld, maar die blijft achterwege. Daarnaast is het acteerwerk van Michiel Huisman houterig. Hij lijkt nog steeds niet volledig op zijn gemak in volledig Engelstalige rollen. Luke Evans doet het aardig met zijn stoeremannengegrom, maar krijgt verder maar weinig te doen.

Het lage tempo komt voort uit een poging dieper in te gaan op de consequenties die de acties van Prince en Alex hebben op de gespannen relatie tussen Colombia en Venezuela. Complimenten voor de poging het verhaal daarmee wat gelaagder te maken, maar helaas ontbreekt de durf om hierop door te pakken. De tenen worden in het water gedipt, maar een duik in het diepe wordt nooit genomen.

Alles wat daarbuiten gebeurt wordt te weinig toegelicht. Hoe kunnen Prince en Alex bepaalde acties zomaar ondernemen, zonder op dat moment de consequenties te ervaren? Hoe zijn de twee in staat de hoogste regionen van de Colombiaanse politiek om hulp te vragen? Er ontstaat een subplot over Prince die in de senaat wil komen, maar het hoe of waarom behoeft blijkbaar geen verklaring. Het gemis van al deze details maakt het geheel niet alleen ongeloofwaardig, maar vooral heel rommelig en onsamenhangend.

Pas in de laatste aflevering komen de écht boeiende morele vraagstukken aan bod. Als deze in het begin van de serie waren gepresenteerd had dit zeer goed kunnen uitpakken, maar in de slotfase krijgen ze simpelweg veel te weinig tijd om volwaardig te worden uitgewerkt. De laatste aflevering eindigt ook nog eens met een anticlimax. Het verhaal van Echo 3 was passender geweest voor een film. Geen afgetrainde, gespierde Amerikaanse held die deze tien afleveringen kan redden.

★★☆☆☆

Echo 3 is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check deze foto uit 'Game of Thrones': acteur die engerd Ramsay Bolton speelde, werd gecast als Jon Snow
Series / Featured

Check deze foto uit 'Game of Thrones': acteur die engerd Ramsay Bolton speelde, werd gecast als Jon Snow

Iwan Rheon had bijna de rol van Jon Snow te pakken in 'Game of Thrones'

In de razendpopulaire televisieserie Game of Thrones speelde acteur Iwan Rheon de rol van Ramsay Bolton, een sadistisch en getekend personage. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Rheon tijdens de audties bijna de rol van Jon Snow had gekregen, een van de belangrijkste personages in de serie.



Net niet


Volgens Rheon zelf had hij een auditie gedaan voor de rol van Jon Snow, maar werd hij uiteindelijk net niet gekozen voor de rol. In plaats daarvan kreeg hij de rol van Ramsay, een personage dat hij beschrijft als "de meest gewelddadige en slechte persoon in de serie". De rol van Ramsay heeft hem natuurlijk de nodige bekendheid gegeven, maar het blijft een gekke gedachte om te bedenken dat hij ook Jon Snow had kunnen zijn.

Nobel vs kwaadaardig


Jon Snow staat bekend als een van de nobelste personages, terwijl Ramsay bekend staat als een van de meest haatdragende en kwaadaardige personages in de serie. Het zou interessant zijn geweest om te zien hoe Rheon deze rol zou hebben ingevuld.

Casting soms dubbeltje op zijn kant


In het castingproces zijn er vaak veel subjectieve factoren die bepalen wie welke rol krijgt en vaak is het een kwestie van een dubbeltje dat net de ene of net de andere kant opvalt. Gezien het succes van de serie en de geloofwaardige personages van zowel Jon Snow als Ramsay Bolton lijkt het erop dat de showrunners de juiste keuze hebben gemaakt.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo gaat het nu met de gezondheid van 'Hawkeye'-ster Jeremy Renner
Series / Nieuws

Zo gaat het nu met de gezondheid van 'Hawkeye'-ster Jeremy Renner

"Zijn video was zo grappig en grof en ik dacht: hij komt er weer bovenop"

Toen Hawkeye en Mayor of Kingstown-ster Jeremy Renner op nieuwjaarsdag een familielid uit de sneeuw redde, kwam hij op tragische wijze onder zijn eigen sneeuwploeg. De acteur verkeerde in kritieke, maar stabiele toestand.

Video


Een paar dagen na het ongeluk plaatste de acteur een video vanuit het ziekenhuis als teken van leven. Hierin bedankte Renner iedereen voor de steun.

Bekijk op instagram


Update


Mayor of Kingstown-bedenker Hugh Dillion vertelde in een interview met ComicBook.com dat hij met Renner gepraat had.

"Het was een enorme opluchting, want toen ik het nieuws hoorde wilde ik meteen in een vliegtuig springen om hem te bezoeken," vertelt Dillon.

"Toen stuurde hij me de volgende dag een video -het grootste gevoel van opluchting in mijn leven- want de video was zo grappig, zo grof, dat ik dacht: okay, hij komt weer terug."

In goede handen


Dat Jeremy Renner in goede handen is bewijst ook deze video, waarin hij een "spa behandeling" krijgt van zijn zus. Ook zijn moeder en andere familieleden zijn aanwezig, dus er wordt sowieso uitstekend voor de acteur gezorgd.



Renner moet waarschijnlijk nog een tijd in het ziekenhuis blijven. Zijn verwondingen zijn intens: een verbrijzeld been, zijn borstkas heeft een dreun gehad en hij heeft vele verwondingen aan zijn lichaam en botten.

We houden je uiteraard op de hoogte van Jeremy Renner's gezondheid.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ster heeft spijt van 'The Big Bang Theory'-cameo
Series / Nieuws

Deze ster heeft spijt van 'The Big Bang Theory'-cameo

Hoewel vele beroemdheden hem voor gingen, heeft deze acteur behoorlijk spijt van zijn optreden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Big Bang Theory heeft als leuke bijkomstigheid dat de nodige beroemdheden daarin een cameo hadden. Voorbeelden daarvan zijn William Shatner en Mark Hamill.

Charlie Sheen, bekend van Two and a Half Men, is echter totaal niet blij met zijn cameo. De scène in kwestie is hieronder te zien.

Lorre en Sheen


Chuck Lorre was de maker van beide series, alleen kon Sheen met hem nooit door één deur. Hij had noch voor Lorre, noch voor de productie van TAAHM, noch voor zijn TBBT-cameo een goed woord over.

Een deel van de winst


In al zijn bescheidenheid vond de acteur dat hij wel een deel van de The Big Bang Theory-winst had mogen krijgen. "Die serie was gewoon waardeloos. Onze serie stond er pal voor geprogrammeerd, en de kijkers bleven gewoon hangen. Daar hebben ze van geprofiteerd. Kijk, de gastjes die erin spelen waren ok. Voor de rest is het een suffe serie over suffe types".

Omdraaien en zonnebril afzetten


In de grappige scène zien we Raj die opschept over het feit dat hij in het zeer bekende tijdschrift People gaat verschijnen. Wanneer hij dit vol trots aan een onbekende meedeelt, draait deze zich om, zet zijn zonnebril af en het blijkt Charlie Sheen te zijn.

Waarom hij binnenskamers een zonnebril droeg wordt verder niet duidelijk, maar op dit klusje heeft Sheen ongetwijfeld een leuke winst behaald.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch twee nieuwe seizoenen voor animatieserie 'Phineas & Ferb'
Series / Nieuws

Toch twee nieuwe seizoenen voor animatieserie 'Phineas & Ferb'

Nieuwe avonturen voor 'Phineas & Ferb' in twee bomvolle seizoenen

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De hyperintelligente uitvinders in de animatieserie Phineas & Ferb keren terug voor nieuwe avonturen.

Toch geen einde


De eindeloze zomer van de broers eindigde in 2015 met de aflevering "The Last Days of Summer". Nu ziet het er naar uit dat die zomer toch weer verlengd wordt met twee nieuwe seizoenen van elk twintig afleveringen.

Wat weten we van de reboot?


Bedenker van de serie Dan Povenmire kan nog niet veel zeggen vanwege nieuwe contracten die hij bij Disney getekend heeft.

Maar hij, en Dr. Doofenschmirtz hebben er zin in. Dit laat Povenmire, door middel van Doofenschmirtz, op twitter weten.

"We doen meer Phineas and Ferb! Je kunt een goed vogelbekdier niet klein krijgen. Ja, we gaan meer Phineas doen, en ook meer Hamster and Gretel."



Meer details volgen


Omdat de zomer officieel eindigde in het laatste seizoen is het de vraag hoe Phineas & Ferb verder zal gaan. Werken we met flashbacks? Met tijdreizen? Of springen we gewoon vooruit naar de volgende zomervakantie?

Ook het probleem van Dr. Doofenschmirtz moet worden aangekaart. In de finale zou hij immers het kwaad achter zich gelaten hebben, dankzij zijn dochter Vanessa. En zus Candace had net vrede gesloten met haar broers.



Wanneer de nieuwe seizoenen te zien zijn is nog onduidelijk. Gelukkig zijn alle seizoenen van Phineas & Ferb op Disney+ te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brandon Sklenar over de enorm intense relatie tussen Spencer en Alexandra in 'Yellowstone' spin-off '1923'
Series / Nieuws

Brandon Sklenar over de enorm intense relatie tussen Spencer en Alexandra in 'Yellowstone' spin-off '1923'

Brandon Sklenar onthult of de relatie van Spencer en Alexandra wel helemaal oprecht is of niet.

De spin-offs van Yellowstone zitten vol drama en actie. De relatie tussen Spencer Dutton (Brandon Sklenar) en Alexandra (Julia Schlaepfer) is hier het perfecte voorbeeld van.

De serie gaat over Jacob (Harrison Ford) en Cara Dutton (Helen Mirren) die alles op alles zetten om hun Yellowstone-boerderij te verdedigen. Ze zijn namelijk het doelwit van dieven en rijke zakenlieden die het land willen exploiteren.

Sklenar speelt de jongste zoon van de Duttons. Hij ontmoet Alexandra "Alex" in Afrika en de twee worden in één klap verliefd op elkaar. Alex is echter verloofd met iemand van wie ze helemaal niet houdt.

Sklenar over de relatie


In een interview met Collider vertelde Sklenar dat Alex de reden is dat Spencer wil blijven leven en niet alleen wil overleven. Hij zegt dan ook dat de relatie heel oprecht is.

Lees hieronder wat Sklenar zei:
"Ik denk dat het allemaal echt is. Ze resoneert gewoon met hem in zijn hart, in zijn ziel, op een manier die hij nog nooit eerder heeft gevoeld. Ze wekt een deel van hem tot leven dat tot dan toe dood was. Het is dus heel echt.

Aan de ene kant heeft hij haar nodig, maar aan de andere kant houdt hij heel erg van haar. Er is een beetje van egoïsme daar in dat opzicht, maar dan is het puur en het is echt. Dat groeit naar iets diepgaands".


Bekijk hieronder een video van Spencer en Alexandra en de trailer en stream 1923 op Prime Video.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan-favoriet personage uit de hitserie 'Ted Lasso' opnieuw te gast in Sesamstraat
Series / Nieuws

Fan-favoriet personage uit de hitserie 'Ted Lasso' opnieuw te gast in Sesamstraat

Brett Goldstein's Roy Kent speelt verstoppertje met Elmo en Grover

De serie Ted Lasso is al twee seizoenen lang een feel good hit en de grofgebekte Roy Kent is bij velen een geliefd personage. Ook Sesamstraat krijgt geen genoeg van hem.

Roy Kent


Het succes van Ted Lasso betekende voor veel acteurs een carrièreboost. Dit gold misschien wel het meest voor Brett Goldstein.



Goldstein begon als schrijver bij de serie, maar tijdens het schrijven en voorleessessies werd duidelijk dat Goldstein Roy Kent zo goed belichaamde dat het niet meer dan natuurlijk was dat hij het personage zou gaan spelen.

Sesamstraat


Roy Kent, ex-profvoetballer en nu assistent-trainer bij de Engelse voetbalclub AFC Richmond, is door zijn ruwe bolster, blanke pit-persoonlijkheid enorm geliefd bij fans.

En dat fans soms in de gekste hoeken kunnen zitten blijkt wel weer als Brett Goldstein (als Roy Kent) in 2022 gevraagd wordt voor Sesamstraat.



Verstoppertje


Dat was een enorm succes, dus werd Roy Kent weer tussen de vrolijke poppen gezet. Dit keer speelde Kent verstoppertje met Grover en Elmo. En ook mocht Oscar in zijn prullenbak niet ontbreken.

Natuurlijk mogen de Ted Lasso verwijzingen niet ontbreken.

Zo verkleedt Elmo zich als Ted Lasso, compleet met snor, heeft Oscar een heel herkenbaar bordje en gebruikt Grover een vloek-vrije versie van de bekende Roy Kent leus:

"He's here, he's there, he's everywhere!



Seizoen 3


Het derde seizoen van Ted Lasso heeft nog geen officiële aankondiging gehad, maar het filmen is in 2022 afgerond, dus het lijkt erop dat de serie ergens dit jaar op Apple TV+ te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner wil zes seizoenen 'Vikings: Valhalla'; seizoen twee vliegt top 10 in
Series / Nieuws

Showrunner wil zes seizoenen 'Vikings: Valhalla'; seizoen twee vliegt top 10 in

'Vikings: Valhalla' is nog maar twee dagen beschikbaar maar wordt gelijk ontzettend goed bekeken.

Eindelijk! Het tweede seizoen van Vikings: Valhalla is beschikbaar op Netflix en vliegt gelijk de best bekeken serie top 10 van de streamingsdienst in.

Vanaf afgelopen 12 januari is de succesvolle serie weer te zien op Netflix. Showrunner Jeb Stuart heeft in een interview aangegeven dat het plannen van de serie een grote uitdaging voor hem is. Hij heeft namelijk niet alleen gepland voor dit tweede seizoen maar er zit nog veel meer in het vat.

Q&A


Tijdens een live Q&A werd Stuart gevraagd of de serie de verhaallijn van seizoen tot seizoen gepland had. Daarop zei hij: "Nee, we plannen zeker niet seizoen voor seizoen". Het ingewikkeld deel van de planning komt volgens Stuart mede voort uit zijn streven om de geschiedenis van de echte figuren waarop de serie gebaseerd is zo goed mogelijk te volgen.

Bekijk op instagram


Zes seizoenen


Hij wil de eerste opzet van de serie laten plaatsvinden in de eerste drie seizoenen, die Netflix hem ook heeft toegezegd, en vervolgens: "Ik heb een concreet plan voor, hopelijk, een vierde, vijfde en zesde seizoen".

Kijk de serie nu op
Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is weer zover: Netflix cancelt weer een serie na twee seizoenen
Series / Nieuws

Het is weer zover: Netflix cancelt weer een serie na twee seizoenen

Goed bekeken animatieserie wordt na twee seizoen op Netflix toch alweer gecanceld.

Het is weer zover, er wordt weer een Netflix-serie gecanceled. Dit keer gaat het om de animatieserie Dead End: Paranormal Park.

Serie stopt, verhaal niet


Netflix stop dus met de serie, maar de maker Hamish Steele, stelt de fans nog enigszins gerust door de melding dat het verhaal in de boeken wel tot een goed en echt einde zal komen.

Hoewel de serie vorig jaar één van de beter bekeken animatieseries was heeft Netflix toch besloten niet met een derde seizoen te verlengen..

Uitleg op Twitter


In een Twitter-bericht legde Steele gisteren uit dat hoewel hij al een tijdje wist dat Netflix niet van plan was om Dead End: Paranormal Park te verlengen, hij hoopte dat hij de beslissing kon terugdraaien.

Quote


"We hebben scripts, ontwerpen en contouren en waren klaar om voor een derde seizoen te gaan," zei Steele. [/i]"Het was altijd het plan om deze personages het juiste einde te geven dat ze verdienen. Maar helaas, degenen die bepalen willen niet verder."[/i]



Verhaal gaat verder


Hoewel het klinkt alsof de serie voorgoed voorbij is, merkte Steele dus ook op dat hij momenteel werkt aan de derde en laatste 'DeadEndia graphic novel' die als basis diende voor veel van wat er in het derde seizoen van de show was gepland.

Toch nog benieuwd en wil je alsnog kijken? Kijk de serie dan op
Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer 'History of the World, Part II' volgt na 40 jaar op het origineel 'Part I'
Series / Nieuws

Trailer 'History of the World, Part II' volgt na 40 jaar op het origineel 'Part I'

De schrijver van History of the World part 1 heeft na een pauze van 40 jaar een tweede deel geschreven.

Fans hebben 40 jaar moeten wachten, maar dan is de trailer er eindelijk. Het gaat om het tweede deel van History of the World. Het eerste deel kwam uit in 1981 en dit jaar is er dan eindelijk de trailer voor het tweede deel.

Het eerste deel is geschreven door schrijver-regisseur Mel Brooks. De originele film was destijds een enorm succes in de bioscopen en had een enorm sterke cast. Zo speelden, onder andere, Madeline Kahn, Gregory Hines en Dom DeLuise in de film.

De film was opgedeeld in verschillende hoofdstukken die alleen een hervertelling waren van belangrijke gebeurtenissen door de geschiedenis heen. De film is zeker geen saaie of stoffige geschiedenisles, maar vertelt de gefictionaliseerde gebeurtenissen op een komische manier.

Deel twee


Nu is Brooks 96 jaar, maar hij heeft zijn pen weer opgepakt. In 2005 nam hij even een pauze van schrijven, maar nu is hij weer terug.

De trailer laat zien dat ook het tweede deel ontzettend grappig is. Ook is de cast weer ijzersterk met acteurs zoals Ike Barinholtz, Nick Kroll en Wanda Sykes.

Bekijk hieronder de trailers van beide delen en stream History of the World, Part II op Hulu.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Willow'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Willow'

De cultklassieker uit de jaren tachtig krijgt een vervolg in de vorm van een serie.

Regie: Phillipa Lowthorpe, Debs Paterson, Stephen Woolfenden, e.a. | Cast: Elllie Bamber (Elora Danan), Ruby Cruz (Kit Thantalos), Tony Revolori (Graydon Hastur), Erin Kellyman (Jade Claymore), Warwick Davis (Willow Ufgood), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 45-59 minuten | Jaar: 2022-2023

Bijna zeventien jaar nadat magiër Willow Ufgood en prinses Sorsha van Tir Asleen de kwade koningin Bavmorda versloegen, keert laatstgenoemde terug in een nieuwe vorm om alsnog het rijk over te nemen. Een bont gezelschap trekt eropuit om haar te stoppen en de ontvoerde prins van Tir Asleen thuis te brengen.

De Disney+-serie Willow dient als vervolg op de gelijknamige film uit 1988. Hoewel er meer tijd tussen de film en de serie zit dan tussen de gebeurtenissen daarvan, is het precies genoeg tijd om een nieuw, interessant avontuur op te zetten. De personages uit de film zijn ouder en wijzer en de grote Elora Danan, uitverkorene en enige waardige tegenstander van koningin Bavmorda, is bijna volwassen en dus in staat een rol te spelen in het verhaal.

Het is niet per se nodig de film te hebben gezien om de serie te kunnen volgen. De belangrijkste punten worden namelijk duidelijk genoeg herhaald. De nieuwe personages hebben onderling een interessante dynamiek en er is zelfs romantiek tussen twee mensen van hetzelfde geslacht, wat zeldzaam is in Disney-producties. Deze queer-representatie voelt natuurlijk en ongeforceerd aan en stuit binnen de wereld van Willow, in ieder geval in dit eerste seizoen, niet op tegenstand.

Voor liefhebbers van fantasy is Willow een absolute aanrader. Uitgestrekte landschappen, historisch ogende kostuums en magische wezens; de fantasierijke wereld van Willow wordt prachtig in beeld gebracht. De film werd ooit beschouwd als poging van maker George Lucas om J.R.R. Tolkiens The Lord of the Rings te recreëren en dat zie je ook terug in de visuele elementen van de serie.

Ook voor degenen die meer interesse hebben in komedie kan Willow een goede keuze zijn. Tijdens de queeste van onze helden worden genoeg grappen gemaakt en zijn er regelmatig komische taferelen. Waar andere series of films in het fantasygenre af en toe zwaar aanvoelen, houdt Willow het luchtig, waardoor je makkelijk door blijft kijken.

Ook qua structuur kijkt de serie lekker weg. Elke aflevering bevat een compleet eigen verhaallijn, die uiteindelijk weer terugvalt in het overkoepelende verhaal. Daarnaast eindigt elke aflevering met een cliffhanger, die niet altijd even nagelbijtend spannend is, maar toch elke keer weer sterk genoeg om je naar de volgende aflevering te trekken.

★★★★★

Willow is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Morgan Freeman pakt weer eens een rol, nu in ambitieuze tv-serie
Series / Nieuws

Morgan Freeman pakt weer eens een rol, nu in ambitieuze tv-serie

Morgan Freeman zal schitteren in de nieuwe serie van de bedenker Yellowstone.

Hij is misschien wel één van de beste acteurs; Morgan Freeman. Onlangs heeft hij weer een nieuwe rol te pakken, dit keer in een originele serie voor Paramount+.

De serie heet Lioness en is gebaseerd op een echt CIA-programma. De serie volgt Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), een jonge marinier die lid mag worden van het speciale Lioness Engagement Team.

Dit speciale team heeft de gevaarlijke missie gekregen om een terroristische organisatie neer te halen. Niet alleen door brute kracht, maar vanuit slim spionagewerk van binnenuit de organisatie.

Cast en crew


Freeman zal de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken spelen; Edwin Mullins. Nicole Kidman zal samen met Freeman schitteren in deze serie. Zij speelt Kaitlyn Meade en haar personage weet alles van het politieke spel.

Kidman zal samen met, onder anderen, maker Taylor Sheridan uitvoerend producent worden. Sheridan is niet nieuw in het maken van series. Hij heeft al gewerkt aan hitseries zoals Yellowstone, 1883, en 1923.

Bekijk hieronder een paar reacties van fans.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Yellowjackets' seizoen 2
Series / Trailer

Eerste trailer 'Yellowjackets' seizoen 2

De populaire serie met o.a. Christina Ricci krijgt binnenkort een tweede seizoen.

Showtime heeft de eerste teaser vrijgegeven voor het tweede seizoen van de hitserie Yellowjackers, die vorig jaar door zowel critici als publiek erg goed werd ontvangen.

De teaser bevat o.a. een eerste duidelijk blik op Elijah Woods nieuwe personage, een rechercheur genaamd Walter, die een belangrijke rol heeft in het tweede seizoen.

De serie, die deels survival-epos, deels psychologische horror is, gaat over een tienermeiden-voetbalteam uit New Jersey dat door een vliegtuigongeluk in 1996 belandt in de Canadese wildernis.

We zien hoe ze daar proberen te overleven, maar ondertussen ook hoe hun levens er in 2021 uitzien.

Een grote hit


Het eerste seizoen was goed voor zeven Emmy-nominaties en werd in Amerika wekelijks door meer dan vijf miljoen mensen bekeken. De serie is daarmee de tweede meest bekeken serie in de geschiedenis van Showtime.

De cast van Yellowjackets bestaat uit namen als Melanie Lynskey, Christina Ricci, Tawny Cypress, Juliette Lewis, Lauren Ambrose, Simone Kessell, Sophie Nelisse, Jasmin Savoy Brown, Sophie Thatcher, Samantha Hanratty, Courtney Eaton, Liv Hewson, Steven Krueger, Warren Kole en Kevin Alves.

Seizoen 2 van Yellowjackets wordt op 26 maart a.s. beschikbaar gesteld door Showtime.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 2 nieuwe seizoenen online van o.a de hitserie 'Hunters'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 2 nieuwe seizoenen online van o.a de hitserie 'Hunters'

Het is vooral veel actie wat deze week bij Prime Video te zien is.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Hunters (seizoen 2)



Verschijnt op: 13 januari
Genre: Drama / Criminaliteit
Kijk op Prime Video

Synopsis: Een jonge joodse man zint op wraak in het New York van de jaren 70. Hij wordt door een geheime groep nazi-jagers opgenomen om een clandestiene oorlog te voeren tegen hooggeplaatste nazi's die bezig zijn een vierde rijk te stichten.





The Legend of Vox Machina (seizoen 2)



Verschijnt op: 20 januari
Genre: Animatie / Actie
Kijk op Prime Video

Synopsis:Na het redden van de wereld van het kwaad en destructie gepleegd door het meest angstaanjagende koppel in Exandria staat voor Vox Machina voor de uitdaging om de wereld te redden. Dit keer van een sinistere groep draken, beter bekend als de Chroma Conclave.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week komt HBO Max met 6 nieuwe documentaires, afleveringen en series waaronder het epische 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze week komt HBO Max met 6 nieuwe documentaires, afleveringen en series waaronder het epische 'The Last of Us'

Het wordt veel vermaak met animatie, drama, rechtszaken en natuurlijk veel avontuur.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Last of Us (seizoen 1)



Verschijnt op: 16 januari
Genre: Actie / Avontuur / Drama

Synopsis: Joel en Ellie zijn door omstandigheden uit een post-apocalyptische wereld bij elkaar gekomen en moeten als koppel door een verscheurd landschap vol met gevaren trekken in de hoop een oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden.





Johnny vs Amber (seizoen 1)



Verschijnt op: 18 januari
Genre: Documentaire

Synopsis: Deze tweedelige documentaire over de zaak tussen Johnny Depp en Amber Heard zit bomvol bewijs en intieme persoonlijke documenten en diepte-interviews van beide teams.





Real Time with Bill Maher (seizoen 1)



Verschijnt op: 21 januari
Genre: Komedie / Nieuws / Talkshow

Synopsis:De comedian en politiek satirist Bill Maher behandeld actuele onderwerpen met gasten van verschillende achtergronden.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

14 januari: We Baby Bears (seizoen 1 - aflevering 11-19) - Komedie / Animatie - De beertjes Grizz, Panda en Ice Bear beleven avonturen op verschillende plaatsen in de wereld op zoek naar een perfecte plaats voor hun permanente thuis.

15 januari: 11 Shots (seizoen 1 - aflevering 10) - Drama - Voetbal is de allergrootste sport ter wereld. Doelpunten, emoties en spanning liggen aan de basis van alle wonderlijke momenten die voor zovelen plezier brengen. Er schuilt echter ook een heel donkere kant achter al dit plezier.

18 januari: Johnny vs Amber: The U.S. Trail (seizoen 1) - Documentaire - Een verhaal over de zaak die de hele wereld overging. In de documentaire zijn Depp's advocaten aan het woord en geven zo een blik op alle details rondom de strijd tussen Depp en Heard.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere teaser trailer voor 'Luther: The Fallen Sun' van Netflix
Films / Trailer

Duistere teaser trailer voor 'Luther: The Fallen Sun' van Netflix

Netflix geeft ons een spannende teaser trailer voor de film 'Luther:The Fallen Sun'.

De hitserie Luther draaide vijf seizoenen op BBC en op 10 maart volgt de film Luther: The Fallen Sun op Netflix. De serie draaide vijf seizoenen en deze film zou zomaar het definitieve slot kunnen betekenen.

Vervolg op de serie


Het was tijdens het opnemen van de serie soms al niet duidelijk of er een vervolg zou komen. Toch kwam er na het vierde seizoen nog een kort vijfde seizoen. Naast Idris Elba zien we in de film ook Cynthia Erivo, Andy Serkis en Dermot Crowley.

Synopsis


Een gruwelijke seriemoordenaar maakt de straten van Londen onveilig. Rechercheur John Luther (gespeeld door Elba) zit in de gevangenis en baalt ervan dat hij de psychopaat nooit heeft kunnen vangen. Hij besluit te ontsnappen uit de gevangenis en alsnog achter deze psychopaat aan te gaan.

Kort, maar duister


De korte maar krachtige en duistere teaser trailer van Netflix kun je hieronder bekijken. De volledige trailer laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten.

Netflix laat ons deze film streamen vanaf 10 maart.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo werd het script van de 'Breaking Bad'-finale gestolen uit Bryan Cranstons auto
Series / Nieuws

Zo werd het script van de 'Breaking Bad'-finale gestolen uit Bryan Cranstons auto

Bryan Cranstons kijk terug op de inbraak in zijn auto waarbij scripts voor de finale van 'Breaking Bad' werden gestolen.

In een interview in The Late Late Show With James Corden heeft Breaking Bad-acteur Bryan Cranston teruggeblikt op het moment dat scripts van de serie uit zijn auto gestolen werden. En niet zomaar scripts, maar die voor de finale…

Op een noodlottige dag werd er ingebroken in de auto van Cranston, die in Breaking Bad de rol van Walter White speelde. Na een wandeling kwam de acteur terug en zag hij dat zijn koffertje gestolen was uit zijn auto, met daarin de scripts voor de laatste twee afleveringen.

Inbraak tijdens wandeling


"Ik reed rond, ik ging naar de top van de Sandia-bergen in Albuquerque en keek daar rond, maakte een wandeling, en ik kwam terug en iemand had in mijn auto ingebroken. En daarin zat mijn koffertje met de laatste twee scripts van Breaking Bad", zegt de acteur in het interview.

Vervolgens werd dit voorval ook nog gelekt: "Ik ga naar het politiebureau "“ was die gesloten. En er stond: 'Als het een noodgeval is, bel dan 911. Als het geen noodgeval is, bel dan dit nummer.' Dus ik bel het tweede nummer, niet het noodnummer, en ik spreek mijn naam in".

"Dus dat lekte op de een of andere manier. De volgende dag op Good Morning America, 'Bryan Cranstons scripts zijn gestolen en hij belde 911. We hebben de tape!'". Cranston kreeg ook nog veel kritiek op social media, omdat het valse gerucht rondging dat hij het noodnummer had gebeld zonder dat dit echt nodig was.

Uiteindelijk is het einde van de serie aangepast vanwege de diefstal. Breaking Bad is te zien op Netflix. Hieronder bekijk je het interview.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Scooby-Doo'-spin-off onthult de diepere betekenis van Velma's iconische bril
Series / Nieuws

Nieuwe 'Scooby-Doo'-spin-off onthult de diepere betekenis van Velma's iconische bril

'Velma' is een stuk duisterder dan je misschien zou verwachten...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de pilot van de nieuwe Scooby-Doo-spin-off Velma van HBO Max is er een nieuw oorsprongsverhaal onthuld voor de bril die Velma altijd draagt. Haar bril wordt in Scooby-Doo vaak voor komedie gebruikt, maar de duistere spin-off pakt het serieuzer aan.

Velma is alles behalve een kinderserie. De spin-off is bedoeld voor volwassenen en er komen onder andere thema's als seks en geweld in voor. Wel is de basis van de serie nog steeds het oplossen van mysteries, dus geeft de spin-off een unieke draai aan de bekende elementen uit Scooby-Doo.

Verdwijning van haar moeder


Zo ook aan de bril van Velma. Een van de mysteries uit de serie gaat over haar moeder, die ooit op kerstavond is verdwenen. Alleen het cadeautje dat ze had gekocht en haar bril werden teruggevonden. Velma heeft deze bril vervolgens opgezet en gezworen hem niet af te zetten voordat ze haar moeder terug heeft gevonden.

In de spin-off heeft Velma zelfs geen bril nodig, in tegenstelling tot de rest van de Scooby-Doo films en series. Wel heeft Velma last van iets anders sinds de verdwijning van haar moeder, namelijk hallucinaties. In deze serie heeft Velma dus geen problemen met zien in het donker, maar heeft ze tijdens haar paniekaanvallen wel moeite om de waarheid te zien.

Velma is te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.