search
Tv-serie op Blu-Ray: Orange is the New Black (Seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Orange is the New Black (Seizoen 2)

Om jezelf voor te bereiden op het nieuwe seizoen!

Bedenker: Jenji Kohan | Cast: Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause), Michael Harney (Sam Healy), Kate Mulgrew (Galina 'Red' Reznikov), Natasha Lyonne (Nicky Nichols), Jason Biggs (Larry Bloom), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-release: 11 juli 2013 (Netflix)

Netflix heeft met Orange Is The New Black (IMDb = 8,4) een kraker van een serie. Niet alleen werden het eerste en tweede seizoen uitstekend ontvangen, ook mikt de online 'zender' op een een gemengd publiek met zowel mannen als vrouwen. Ondanks dat de streamingdienst geen kijkcijfers vrijgeeft, zullen deze bij de komedieserie vast ruimschoots tevreden stellen.

Het tweede seizoen (RT = 97%) debuteerde verleden jaar en opnieuw volgen we het hoofdpersonage van actrice Taylor Schilling (The Overnight, 2015). Onlangs bracht Entertainment One de serie uit op Blu-Ray.

Seizoen 2
Een misdaad gepleegd in het verleden deed Piper Chapman in een vrouwengevangenis belanden, waar ze een groep bijzondere dames aantrof. Nieuwe gevangenen en schokkende onthullingen zorgen voor een hoop rumoer in de levens en onderlinge verstandhoudingen van de 'bewoonsters' van de Litchfield-gevangenis.



Serie: Orange is the New Black - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 13 x ca. 55 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8713045242336 | Release: mei 2015 | Met dank aan: Entertainment One

De drie Blu-Ray schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Orange Is The New Black zitten vastgeklikt in een iets dikkere amaray Blu-Ray keepkase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de hoes staat per disc aangegeven welke afleveringen (met titel) erop staan. Opvallend genoeg keert nergens op de hoes het logo van Netflix terug.

De beeldkwaliteit van deze Blu-Ray uitgave is zeer netjes. De kleuren zijn krachtig en de scherpte is naar wens. Verder lijkt het beeld geen gebreken te hebben. De surround DTS-HD track (5.1) laat zich vooral horen via de ondersteunende muziek en dialoog is prima te volgen. Redelijke schijf op dit punt.

Weer geen extra's
Net als bij de uitgave van seizoen 1 zijn er helaas geen extra's toegevoegd aan deze uitgave. Ook online is het speuren; we vonden een B-Roll met beelden van achter de schermen bij seizoen 2:



Derde seizoen start binnen een week!
Op vrijdag 12 juni start het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black. Dit keer geen dertien, maar veertien afleveringen. De eerste aflevering heet "It's the Great Blumpkin, Charlie Brown" en het seizoen wordt afgerond met "Great Service, Lovely Scent". De Blu-Ray uitgave van het tweede seizoen is net als die van het eerste seizoen erg basic. Gelukkig wordt de vermakelijke serie wel in High Def afgeleverd, maar extra's blijken helaas een luxe. Hieronder de trailer voor het derde seizoen:

Aanbevolen artikelen