Bedenker van 'Sesamstraat' is op 93-jarige leeftijd overleden

Bedenker van 'Sesamstraat' overleden

Lloyd N. Morrisett was degene die het idee kreeg om televisie te gebruiken voor onderwijs in het voor iedereen bekende 'Sesamstraat'.

Nina Beerendonk, 25 januari 2023 12:08

Sesame Workshop, de non-profit organisatie die Sesamstraat produceert, heeft aangekondigd dat medeoprichter van het bedrijf, Lloyd N. Morrisett, is overleden. Hij is 93 jaar oud geworden.

Na zijn doctoraat in de experimentele psychologie was Morrisett in de jaren zestig vice-president van de Carnegie Corporation in New York, wat uit zou groeien tot Children's Television Workshop. In samenwerking met Joan Ganz Cooney zou Morrisett het idee bedenken dat leidde tot Sesamstraat, dat het landschap van kinderprogramma's voor altijd zou veranderen.

Zonder Morrisett geen Sesamstraat

Samen met Cooney en Jim Henson was Morrisett een van de oorspronkelijke makers van Sesamstraat. Morrisett zou dertig jaar lang voorzitter blijven van de Board of Trustees van Sesame Workshop, uiteindelijk zelfs als Lifetime Honorary Trustee.

"Hij was gefascineerd door de kracht van technologie en dacht constant na over nieuwe manieren om het te gebruiken om onderwijs te geven", zei Sesame Workshop in een verklaring.

"Zonder Lloyd Morrisett zou er geen Sesamstraat zijn", voegde Cooney eraan toe. "Hij was het die voor het eerst op het idee kwam om televisie te gebruiken om kleuters basisvaardigheden bij te brengen, zoals letters en cijfers".

"Hij was meer dan vijftig jaar een vertrouwde partner en trouwe vriend voor mij, en hij zal heel erg gemist worden".


Lees meer over: Sesamstraat, Lloyd Morrisett, Sesame Workshop, Televisie, Serie

Populair nieuws