search

Ons nieuws van woensdag 25 januari 2023

Wie wordt groot- admiraal Thrawn in Disney-serie 'Ahsoka'?
Series / Nieuws

Wie wordt groot- admiraal Thrawn in Disney-serie 'Ahsoka'?

Wordt deze acteur straks gecast in de rol van groot-admiraal Thrawn in 'Ahsoka'?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Zoals eerder bericht zijn de nodige belangrijke rollen in Ahsoka al gecast. Het is tot op heden nog niet bekend wie de beruchte slechterik, groot-admiraal Thrawn, voor zijn rekening gaat nemen.

De Deense acteur Lars Mikkelsen is een voor de hand liggende keuze.

Van Star Wars: Rebels naar live action


Ahsoka gaat direct door waar de animatieserie Star Wars: Rebels eindigde. Het is dan best logisch om de acteurs die de stemmen voor hun rekening namen dan ook de rollen in de live action opvolger te laten spelen.

Katee Sackhoff (Bo-Katan Kryze) is hier een voorbeeld. Mikkelsen nam de stem van Thrawn voor zijn rekening en is dan ook een passende kandidaat wat dat betreft.

Nog geen aanbod


In een interview met Express UK is Mikkelsen expliciet gevraagd of hij Thrawn gaat spelen in Ahsoka: "Prima wat mij betreft, ik heb echter nog geen aabod gehad," antwoordde hij desgewenst. Hoewel diverse geruchten circuleren, is er dus nog niets officieel bekend. Acteur Ray Stevenson, die ook een rol als 'een admiraal' gaat spelen, zou ook wel eens 'de' admiraal kunnen blijken.

Op de Star Wars Celebration Conventie, die 7 april aanstaande start, zal ongetwijfeld meer bekend worden. Tot die tijd kunnen fans dus nog even speculeren.

Ahsoka wordt in de loop van 2023 verwacht op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Daredevil: Born Again' toevertrouwd aan verrassend team
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Daredevil: Born Again' toevertrouwd aan verrassend team

De namen die zijn toegevoegd aan het team van 'Daredevil: Born Again' zullen je wellicht verbazen.

Nu de opnames van Daredevil: Born Again op het punt staan om te starten, begint het project steeds reëler te worden. De serie heeft nu een aantal verrassende namen toegevoegd aan zijn team.

Arrow-schrijvers Jill Blankenship en Grainne Godfree zijn toegevoegd aan het team voor de Disney+-serie. Eerder was Blankship showrunner van The CW's Naomi. Interessant genoeg schreef ze ook de aflevering van Arrow die naar Green Arrows and the Canaries had moeten leiden, maar die serie werd gecanceld.

Godfree werkte mee aan The Flash en DC's Legends of Tomorrow. Hoewel sommige MCU-fans niet zo heel bekend zullen zijn met deze titels, hebben ze een grote aanhang.

Een reïncarnatie


Daredevil-acteur Charlie Cox heeft al onthuld dat de reboot anders zal zijn dan de originele serie:

"Dit moet een reïncarnatie zijn, het moet anders zijn, waarom doen we het anders? Mijn mening is dat dit personage het beste werkt als hij gericht is op een iets volwassener publiek. Mijn instinct is dat het op Disney+ donker zal zijn, maar waarschijnlijk niet zo bloederig".

Daredevil: Born Again zal ergens in 2024 verschijnen. Alle seizoenen van de originele serie zijn al te zien op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bedenker van 'Sesamstraat' is op 93-jarige leeftijd overleden
Series / Nieuws

Bedenker van 'Sesamstraat' is op 93-jarige leeftijd overleden

Lloyd N. Morrisett was degene die het idee kreeg om televisie te gebruiken voor onderwijs in het voor iedereen bekende 'Sesamstraat'.

Sesame Workshop, de non-profit organisatie die Sesamstraat produceert, heeft aangekondigd dat medeoprichter van het bedrijf, Lloyd N. Morrisett, is overleden. Hij is 93 jaar oud geworden.

Na zijn doctoraat in de experimentele psychologie was Morrisett in de jaren zestig vice-president van de Carnegie Corporation in New York, wat uit zou groeien tot Children's Television Workshop. In samenwerking met Joan Ganz Cooney zou Morrisett het idee bedenken dat leidde tot Sesamstraat, dat het landschap van kinderprogramma's voor altijd zou veranderen.

Zonder Morrisett geen Sesamstraat


Samen met Cooney en Jim Henson was Morrisett een van de oorspronkelijke makers van Sesamstraat. Morrisett zou dertig jaar lang voorzitter blijven van de Board of Trustees van Sesame Workshop, uiteindelijk zelfs als Lifetime Honorary Trustee.

"Hij was gefascineerd door de kracht van technologie en dacht constant na over nieuwe manieren om het te gebruiken om onderwijs te geven", zei Sesame Workshop in een verklaring.

"Zonder Lloyd Morrisett zou er geen Sesamstraat zijn", voegde Cooney eraan toe. "Hij was het die voor het eerst op het idee kwam om televisie te gebruiken om kleuters basisvaardigheden bij te brengen, zoals letters en cijfers".

"Hij was meer dan vijftig jaar een vertrouwde partner en trouwe vriend voor mij, en hij zal heel erg gemist worden".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De wekelijkse top 10 van meest bekeken series op Netflix
Series / Nieuws

De wekelijkse top 10 van meest bekeken series op Netflix

Hier weer een overzicht van de 10 series die de afgelopen week het meest zijn bekeken op Netflix.

Netflix publiceert wekelijks een lijst van de meest gestreamde Netflix-series van Nederland. Wij delen deze lijst wekelijks met jullie. In de week van 16 januari 2023 tot en met 22 januari 2023 is dit de top 10.

De tien meest bekeken series



In de laatste week zijn de volgende series het meest bekeken:

1. Ginny & Georgia: Seizoen 2
2. Vikings: Valhalla: Seizoen 2
3. Ginny & Georgia: Seizoen 1
4. Les Combattantes: Seizoen 1
5. Kaleidoscope: Seizoen 1
6. Fauda: Seizoen 4
7. That '90s Show: Seizoen 1
8. Wednesday: Seizoen 1
9. Totenfrau: Seizoen 1
10. Emily in Paris: Seizoen 3

Opvallend


Ginny & Georgia staat voor de derde week op rij op nummer 1 in de lijst. Verder zijn er met Les Combattantes, Fauda en That '90s Show de nodige nieuwe binnenkomers. De serie die het langste onderdeel uitmaakt van deze top is Wednesday deze staat al weer voor de 9e week in de top 10.

Kijk de hoogtse nieuwe binnenkomer op nummer 4 Les Combattantes op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ past de serie 'Ms. Marvel' aan na continuïteitsfout
Series / Nieuws

Disney+ past de serie 'Ms. Marvel' aan na continuïteitsfout

De Marvel-serie van verleden jaar deed iets niet helemaal goed: opgelost.

Marvel Studios en Disney boeken met het Marvel Cinematic Universe enorme successen en de series die sinds 2021 op Disney+ verschijnen blijven ook maar komen. Continuïteitsfoutjes liggen nog meer op de loer.

In de serie Ms. Marvel bleek er eentje te zitten. Fans ontdekten dat het Vrijheidsbeeld de verkeerde kleur heeft in de originele release midden 2022. Het beeld was namelijk groen in plaats van koper.

Spider-Man: No Way Home


Dit komt door de gebeurtenissen in Spider-Man: No Way Home die zich in de eindscène afspeelt op en rond het beeld en nogal impact heeft op het gevaarte.

Disney+ heeft het beeld nu in kleur aangepast en opvallend is dat het Vrijheidsbeeld ook geen schild van Captain America heeft.



The Marvels


Ms. Marvel startte in juni afgelopen jaar op Disney+ en No Way Home ging in december 2021 in première. Het titelpersonage keert komende zomer terug in de film The Marvels naast Captain Marvel en Monica Rambeau / Photon.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan een uitbraak als die in 'The Last of Us' ook in het echt gebeuren?
Series / Nieuws

Kan een uitbraak als die in 'The Last of Us' ook in het echt gebeuren?

Een wereld die overgenomen is door een zeer gevaarlijke schimmel, kan dat ook echt?

Na het uitkomen van de videogame waren er al een hoop mensen op de hoogte van de pandemie uit The Last of Us. Maar nu er ook miljoenen naar de serie kijken rijst bij velen de vraag of een dergelijke uitbraak in het echt ook plaats zou kunnen vinden.

De serie begon voor kijkers met een uitleg van een wetenschapper in een talkshow in 1968. Hierin vertelde hij dat hier niet erg onder de indruk is van het idee van een uitbraak van virussen of bacteriën maar juist wel van schimmels. Er is volgens hem geen vaccin of medicijn tegen schimmels en daarnaast hebben ze nog een angstaanjagende eigenschap.

De fictie uit de serie is al realiteit


Er zijn namelijk schimmels die lichamen van mieren binnendringen, parasiteren op het lichaam van de mier en uiteindelijk het 'brein' van de mier overnemen. De wetenschapper in de serie is natuurlijk fictief, echter is wat hij verteld niet ver verwijderd van de waarheid. Zo is er een cordyceps-schimmel die precies dat doet wat de wetenschapper vertelt.

Gelukkig zijn de meeste mycologen (schimmelonderzoekers) het erover eens dat mensen niet vatbaar zijn voor infectie omdat meeste schimmels niet overleven bij een temperatuur boven de 34 graden en de mens een gemiddelde kerntemperatuur heeft van 37 graden. Eén ding sluiten ze echter niet uit. Een schimmel zou zich inderdaad kunnen aanpassen aan een hogere temperatuur en mogelijk op andere organismen gaan parasiteren.

Kijk hieronder naar de gruwelijke infiltratie van een mier door cordyceps. Alle afleveringen van The Last of Us kijk je elke week op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De komedie 'You People'
Films / Nieuws

Nieuw op Netflix: De komedie 'You People'

Vanaf 27 januari kunnen we gaan genieten van deze originele Netflix-komedie.

Maak jezelf maar klaar voor een film met een grote dosis humor. Met o.a. Jonah Hill en Eddie Murphy moet dat toch wel goed zitten.

Netflix brengt dit jaar meerdere Originals. You People is al de negende van het jaar en later dit jaar volgen ook grote titels als The Mother, Rebel Moon en Extraction 2.

Het verhaal


Wanneer een koppel elkaar toevalligerwijs ontmoet, ontstaat er meer dan een vriendschap. Hoe ze met zichzelf en hun families rekening gaan houden gaat nog een uitdaging worden. Zal deze moderne liefde stand houden te midden van culturele botsingen, maatschappelijke verwachtingen en generatieverschillen.

Achter de film


You People is geregisseerd door Kenya Barris. Barris heeft eerder meegeschreven aan de film Shaft met Samuel Jackson en de serie Black-ish met o.a. Anthony Anderson.

Deze humorvolle film heeft een mooie cast met onder meer Jonah Hill (welke ook meegeschreven heeft aan de film), Eddie Murphy, Lauren London, Nia Long en Julia Louis-Dreyfus.

Ontvangst


Op Rotten Tomatoes zijn al enkele recensies verzameld en de score staat nu op 29 procent na 14 recensies. Uiteraard kan daar nog wat in veranderen.

Netflix is - vlak voordat de film te streamen is - nog met een leuke teaser trailer gekomen. Bekijk deze hieronder.



Trailer


Natuurlijk kunnen we de trailer niet vergeten. Soms misschien een beetje ongemakkelijk, maar voornamelijk met een hoop humor.

Vanaf aankomende vrijdag 27 januari kun je deze film streamen bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-baas maakt zich niet populair met uitspraken over gecancelde hitseries
Series / Nieuws

Netflix-baas maakt zich niet populair met uitspraken over gecancelde hitseries

De baas van Netflix heeft niet zo'n populaire uitspraken gedaan over gecancelde hitseries op Netflix.

Netflix heeft al menig serie geannuleerd door de jaren heen. Niet zo gek natuurlijk, want die dingen horen er ook gewoon bij. Maar als we de baas van de streamingdienst mogen geloven, cancelen ze nooit populaire series.

"Netflix heeft nog nooit een serie geannuleerd die ze succesvol vinden" is een statement dat rechtstreeks uit de mond van co-CEO Ted Sarandos komt. Fans zullen het daar niet mee eens zijn, maar Netflix staat blijkbaar standvastig achter hun keuzes.

Geannuleerde Netflix-series


De volledige quote van Sarandos, uit een interview met Bloomberg, lees je hier:

"We hebben nog nooit een succesvolle show geannuleerd. Veel van deze shows waren goed bedoeld, maar spreken een heel klein publiek aan met een heel groot budget. De sleutel hiervoor is dat je met een klein budget voor een klein publiek moet kunnen praten en met een groot budget voor een groot publiek. Als je dat goed doet, kun je dat voor altijd doen."

Als je puur naar de centen kijkt die de geannuleerde series op hebben geleverd, zal de Netflix-baas vast wel gelijk hebben. Het is een harde wereld. Breng je niet genoeg op, dan moet je plaatsmaken. Er is immers genoeg content op Netflix te vinden, ook met tientallen series die jaarlijks geannuleerd worden.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo kwam 'The Last of Us' aflevering 2 'Infected' tot stand
Series / Nieuws

Zo kwam 'The Last of Us' aflevering 2 'Infected' tot stand

Een nieuwe video laat zien hoe de tweede aflevering van The Last of Us tot stand is gekomen.

Nu we de tweede aflevering van The Last of Us hebben kunnen aanschouwen, is het tijd om een kijkje te nemen achter de schermen. Dat kan in deze nieuwe video!

Iedere week na een nieuwe aflevering van The Last of Us deelt HBO Max een kijkje achter de schermen. Hierin lichten ze toe waarom ze bepaalde keuzes gemaakt hebben, zoals wijzigingen vergeleken met de game.

Achter de schermen bij The Last of Us


De video begint met een discussie over het ontwerp van de Clickers, de meest beruchte vorm van infected uit The Last of Us. Ze besloten met een versie te gaan die erg trouw aan de game is, zowel op uiterlijk als op het geluid dat de monsters maken.

Daarna hebben de showrunners het over de nieuwe manier waarop het virus verspreid wordt, want dat aspect werkt heel anders in de game. Ze lichten toe waarom ze deze verandering gemaakt hebben en welk effect dit heeft op het verhaal.

Het heeft in ieder geval groot effect op het einde van Tess, waar we de aflevering mee afsluiten. Deze scène is heel anders in de game, maar ook zeer effectief gedaan in de serie.

The Last of Us is nu te zien op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbesproken 'Blonde' met Ana de Armas krijgt flinke lading Razzie-nominaties
Films / Nieuws

Veelbesproken 'Blonde' met Ana de Armas krijgt flinke lading Razzie-nominaties

De veelbesproken film van regisseur Andrew Dominik haalde de meeste nominaties dit jaar binnen bij de Razzie Awards.

De awardshow, welke officieel de Raspberry Awards heet, heeft de lijst met nominaties bekend gemaakt en de Netflix-film Blonde heeft de meeste nominaties in de wacht gesleept. Helaas niet de awardshow waar je de meeste nominaties wilt krijgen.

De avond voordat de Oscars uitgereikt worden, worden eerst de Raspberry Awards uitgereikt. Dit zal zijn op zaterdag 11 maart, een dag voor de Oscar uitreiking en is voor de awardshow de 43ste keer dat zij dit doen.

Nominaties voor Blonde


Helaas voor Andrew Dominik sleepte zijn film maar liefst acht nominaties binnen. Blonde werd genomineerd voor slechtste film, slechtste remake/rip-off/sequel, tweemaal voor slechtste acteur in een bijrol, slechtste scenario, slechtste koppel en slechtste regisseur.

Niet de beste score


De Netflix-film met Ana de Armas als Marilyn Monroe verscheen op 16 september 2022 en heeft niet veel lovende woorden gehad. Op IMDB scoort de film nog een 5.5/10. Op Rotten Tomatoes is de score een stuk lager met 42% onder filmkenners en bij het publiek krijgt de film slechts een score van 32%.

Slechtste film


Niet de categorie waar je als regisseur of cast je film terug wil zien. Naast Blonde zijn ook Good Mourning, Disney's Pinocchio, The King's Daughter en Morbius genomineerd.

We moeten nog even geduld hebben tot en met zaterdag 11 maart en dan weten we welke film deze niet al te fijne titel in de wacht sleept.

Overige nominaties


Blonde was echt niet de enige film die veel Razzie-nominaties in de wacht sleepte. Morbius wist vijf nominaties te behalen voor o.a. slechtste scenario en slechtste acteur (Jared Leto). Jurassic World: Dominion heeft drie nominaties voor o.a. slechtste scenario en slechtste actrice (Bryce Dallas Howard).

Andere opvallers


Een aantal andere nominaties die opvielen waren bijvoorbeeld in de categorie slechtste acteur. Hierin zijn ook Tom Hanks (voor zijn rol in Disney's Pinocchio) en Sylvester Stallone (voor zijn rol in Samaritan) genomineerd.

Mocht je Blonde willen streamen zodat je er zelf een oordeel over kan geven, dan kan dat op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Blonde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.