Creatieve fantheorie over de Darksaber in 'The Mandalorian' seizoen 3

Fans speculeren over de nieuwe Darksaber-eigenaar

Met het uitbouwen van het Star Wars-universum, hebben fans een fantasierijke theorie.

Valeria Milic, 28 januari 2023 12:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Disney+ en Lucasfilm bouwen gestaag voort aan the Star Wars-mythos. In The Mandalorian is daar de Darksaber, een zwaard dat gemaakt werd door Tarre Vizla, de eerste Mandalorian die Jedi werd.
De eigenaar van dit lichtzwaard geniet dus een enorm prestige, en is kandidaat voor leider van de Mandalorians.

Opgescheept met Darksaber

Het lichtzwaard heet ironisch genoeg Darksaber doordat het lemmet een zwarte kleur heeft en daardoor traditioneel afwijkt van de blauwe kleur van de Jedi zwaarden.

Din Djarin (Pedro Pascal) heeft het zwaard gewonnen door Moff Gideon (Giancarlo Esposito) te verslaan. Hij wil geen leider zijn en wil het dan ook aan Bo-Katan (Katee Sackhoff) geven. Jammer genoeg werkt het zo niet: wanneer je Darksaber wint, dan raak je het alleen kwijt doordat iemand anders jou weer verslaat.

Zeer creatieve fantheorie

Het fandom zette op Reddit zijn beste beentje voor en kwam met een nieuwe eigenaar: Grogu. Hoewel de oudere Master Yoda zeker behendig is met een lichtzwaard, zou dit hem tot de leider van de Mandalorians maken. Hoewel het zeker een aparte wending zou zijn, is het ook creatief. Alleen zou het op termijn niet goed werken. Het Star Wars-universum zou behoorlijk onlogisch worden.

Om niet te vergeten dat we hier praten over 'baby Yoda':


Hoe Din omgaat met het legendarische Darksaber zwaard kunnen we binnenkort zien: seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.
Lees meer over: The Mandalorian, Pedro Pascal, Carl Weathers, Giancarlo Esposito, Jon Favreau, Rosario Dawson, Katee Sackhoff

Populair nieuws