search

Ons nieuws van zaterdag 28 januari 2023

Wie is Leia's vader? Waarom de tijdlijn van 'That 90s Show' totaal niet klopt
Series / Nieuws

Wie is Leia's vader? Waarom de tijdlijn van 'That 90s Show' totaal niet klopt

Fans van de serie hebben de feiten even naast elkaar gelegd

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Met de terugkeer naar Point Place in That 90s Show op Netflix, komen er ook een aantal vragen naar boven. Klopt het allemaal wel?

Tijdlijn problemen


De tijdlijn van That 70s Show was al een puinhoop, en ook die van That 90s Show lijken totaal niet te kloppen. Redditor bored_bingewatcher heeft de jaartallen even naast elkaar gelegd.



Niet Eric's dochter


Om te beginnen met Leia, de hoofdpersoon in de reboot. Die vindt plaats in 1995, wanneer Leia vijftien jaar wordt. Dan zou ze in de zomer van 1980 geboren moeten zijn.

Negen maanden eerder, in de winter van 1979, is Eric echter nog in Afrika. Wie er wel is, is Randy (Josh Meyers), waar Donna tijdens Eric's een relatie had. Deze relatie wordt vlak voor Eric's terugkeer, op oudejaarsavond, beëindigd.

Sowieso een zooitje


Of Leia Forman's afkomst daadwerkelijk anders ligt, of dat het gewoon onoplettendheid of onverschilligheid van de makers is, blijft een mysterie.

De originele serie, die 2,5 jaar in acht seizoenen liet zien, had wel meer gekke dingen. Dit viel ook Mila Kunis (Jackie Burkhart) op.



"Mijn man (Ashton Kutcher) en ik zijn bij elkaar, wat gek is, want mijn personage zou met Fez zijn. En zestien jaar later zijn we getrouwd? Ik weet het ook niet."

Michael Kelso had in That 70s Show ook nog een dochtertje, Betsy, met Brooke, een bibliothecaresse gespeeld door Shannon Elizabeth. Daar wordt in That 90s Show met geen woord over gerept.

Of deze bizarre tijdlijn ooit nog recht gezet wordt moeten we maar afwachten. Het is ook de vraag of dat überhaupt nodig is om plezier te hebben aan beide series.

Ondertussen kun je That 90s Show nog steeds op Netflix bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De opnames van 'Stranger Things' seizoen 5 beginnen al eerder dan je zou denken
Series / Nieuws

De opnames van 'Stranger Things' seizoen 5 beginnen al eerder dan je zou denken

Het duurt nog even tot we het laatste seizoenen van 'Stranger Things' kunnen bekijken, maar de opnames beginnen al bijna.

Het vierde seizoen van de Netflix-serie Stranger Things was één van de absolute hoogtepunten van 2022 als het gaat om series. Helaas moeten we nog tot de zomer van 2024 wachten voor we weten hoe het verhaal verder gaat, maar de opnames van seizoen 5 beginnen wel al eerder dan je misschien zou verwachten.

Het schrijven van het vijfde seizoen van Stranger Things begon afgelopen zomer en het leek erop dat het nog wel een tijdje zou duren voordat het filmen kon beginnen. Maar volgens een van de sterren uit de serie gaan de opnames dit voorjaar al van start.

Laatste opnames


Dat onthulde Noah Schnapp (die Will Byers speelt) in een Instagram-livesessie. Hierin vertelde hij dat het filmen van seizoen 5 in mei zal beginnen. Dit wordt ook gelijk het laatste seizoen, dus het zijn de laatste opnames voor de serie.

Stranger Things-makers The Duffer Brothers hebben onlangs onthuld dat hun pitch voor het vijfde seizoen een echte tranentrekker was. Een aantal Netflix-leidinggevenden waren op het einde van de pitch zelfs aan het huilen. Gelukkig hebben we nog even tijd om ons emotioneel voor te bereiden.

Stranger Things is te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James Gunn reageert op cancelen van topseries van DC
Series / Nieuws

James Gunn reageert op cancelen van topseries van DC

James Gunn zegt dat de beslissing om 'Titans' en 'Doom Patrol' te cancellen niet door hem gemaakt is.

Deze week kwam de aankondiging dat DC's Titans en Doom Patrol zullen eindigen na hun vierde seizoen. De CEO van DC is sinds kort regisseur James Gunn en hij laat weten dat hij niet achter deze beslissing zit.

Het nieuws van het cancellen van de series kwam niet geheel als een verrassing. Veel DC-series werden afgelopen jaar gecanceld vanwege de reorganisatie van de strategie van DC en de fusie van Warner Bros. en Discovery.

Niet Gunns Schuld


Lang voordat Gunn en Peter Safran het overnamen bij DC Studios ging het al deze kant op, maar dat weerhield het internet er niet van om hen de schuld te geven voor de annulering van de series. In een tweet reageerde Gunn hierop en legde hij uit dat het niets met hen te maken had:

"De beslissing om de serie te beëindigen is voor onze komst gemaakt, maar ik wens zeker het beste voor de getalenteerde groep makers, acteurs en de rest van de crew die beide series produceerde".

De toekomst van het DCU zal snel duidelijk worden, aangezien Gunn onlangs heeft gezegd dat hij zijn plannen eind januari zal onthullen. Zowel Doom Patrol als Titans heeft zes afleveringen over van hun vierde seizoen die nog moeten worden uitgezonden, een datum daarvoor is nog niet vastgesteld.

Titans is te zien op Netflix, Doom Patrol op Amazon Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Phoebe Waller-Bridge brengt 'Tomb Raider' naar Prime Video
Series / Nieuws

Phoebe Waller-Bridge brengt 'Tomb Raider' naar Prime Video

Weer een nieuwe poging om de iconische game naar realiteit om te zetten

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De iconische videospellen over Lara Croft: Tomb Raider zijn haast niet weg te denken. Niet heel gek dat we het personage ook graag in live-action zouden zien.

In 2001 werd Tomb Raider voor het eerst op het witte doek gebracht, met Angelina Jolie als Lara Croft. Daarna kwam Alicia Vikander, in 2018, en sindsdien is het stil rondom de franchise.

Terugkeer


Het lijkt er nu op dat het personage wederom in live-action te zien zal zijn, dit keer als TV-serie op Prime Video. Fleabag-bedenker en actrice Phoebe Waller-Bridge zal verantwoordelijk zijn voor het script en is ook producent van de serie.

Dat Waller-Bridge een actie-avonturenserie aan kan heeft ze eerder bewezen als schrijver en producer van de serie Killing Eve. Ook schreef ze mee aan de James Bond-film No Time To Die.

Casting


Ondanks dat Waller-Bridge ook een begenadigd actrice is, zal de rol van Lara Croft voor iemand anders zijn weggelegd. Wie, dat is nog onzeker, als het aan Twitter ligt zal dat geen probleem zijn.



Alicia Vikander


Ook wordt er hard geroepen om Alicia Vikander de rol te geven. De actrice kroop in 2018 in de rol van Lara Croft op het witte doek, en zou dat in 2019 herhalen.

Helaas gooide de pandemie roet in het eten en is er sindsdien weinig meer over de film gehoord. Het is daarom niet vreemd dat fans Vikander nog een keer in de rol willen zien.

Zowel Alicia Vikander als scenarioschrijfster Misha Green staan nog steeds open voor een tweede Tomb Raider-film.



Wanneer de Tomb Raider serie op Prime Video te zien zal zijn is nog niet zeker. Uiteraard houden we je op de hoogte van casting nieuws en release data!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week komt HBO Max met 4 nieuwe series waaronder een nieuwe aflevering van de hit 'The Last of Us'
Series / Nieuws

Deze week komt HBO Max met 4 nieuwe series waaronder een nieuwe aflevering van de hit 'The Last of Us'

Het wordt een zeer vermakelijke week met afwisselend hilariteit en angstaanjagende spanning.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Gordon, Gino & Fred's Road Trip (seizoen 2)



Verschijnt op: 28 januari
Genre: Reality TV / Avontuur / Komedie
Kijk op HBO Max

Synopsis: Volg de avonturen van topkoks Gordon Ramsey en Gino D'Acampo en de Franse meester maître d' Fred Sirieix als ze op een tocht door verschillende landen gaan en op hilarische wijze de culinaire culturen leren kennen.





Game Theory with Bomani Jones (seizoen 2)



Verschijnt op: 28 januari
Genre: Sport
Kijk op HBO Max

Synopsis: Een van de meest unieke journalisten van vandaag presenteert dit programma waarbij hij prangende zaken in de wereld van de sport bespreekt.





The Last of Us (seizoen 1 - aflevering 3)



Verschijnt op: 30 januari
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: Joel en Ellie zijn door omstandigheden uit een post apocalyptische wereld bij elkaar gekomen en moeten als koppel door een verscheurd landschap vol met gevaren trekken in de hoop een oplossing voor de wereldwijde pandemie te vinden.





Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

28 januari: Looney Tunes Cartoons (seizoen 4 - aflevering 1-10) - Animatie / Avontuur / Komedie - Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig en vele andere klassieke Looney Tunes-figuren gaan allerlei nieuwe avonturen aan in deze serie geïnspireerd op de klassieke korte cartoons.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in februari met 6 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Nieuws

Disney+ komt in februari met 6 nieuwe series en vele afleveringen

Komende maand is bij Disney+ veel drama, criminaliteit en animatie te verwachten.

Disney+ komt deze maand weer met een aantal nieuwe series. Hieronder een overzicht van de drie meest opvallende series die je alvast op je watchlist kunt zetten.


Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence (seizoen 1)



Verschijnt op: 9 februari
Genre: Documentaire / Criminaliteit

Synopsis: Voormalige studenten van het Sarah Lawrence College over de invloed die Larry Ray in 2010 op hen had en de hersenspoeling en mishandeling die daarmee gepaard ging.





Fleishman Is in Trouble (seizoen 1)



Verschijnt op: 22 februari
Genre: Drama

Synopsis: Toby Fleishman wist was hij kon verwachten toen zijn vrouw na 15 jaar huwelijk van hem scheidde. De weekenden en om de vakantie met de kinderen, wat rancuneuze gevoelens en het momenten van spanningen die af en toe plaatsvinden in de onderhandelingen van het co-ouderschap.





Call It Love (seizoen 1)



Verschijnt op: 22 februari
Genre: Drama

Synopsis: Deze romantische melodrama gaat over een man en een vrouw die betrokken zijn in een wraakplot waarbij zij de wraak vergeten en de verdriet omarmen als ze sympathie voor elkaar beginnen te ontwikkelen.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die de komende maand op Disney+ verschijnen.

1 februari: The Proud Family: Louder and Prouder (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - Het dagelijkse leven van Penny Proud als ze op hilarische wijze door het leven gaat in een onstuimig huis met een liefhebbende moeder en een overbeschermende vader.

10 februari: Dug Days: Carl's Date (seizoen 2) - Animatie / Avontuur - De avonturen van Dug, de hond uit de film Up als hij probeert de avonturen uit het echte leven te ontdekken.

22 februari: Web of Death (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Online bloedhonden gebruiken hun vingerafdrukken, DNA databases en de waanzinnige kracht van social media om de meest gruwelijke, mysterieuze en bizarre moorden op te lossen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Todo Dia a Mesma Noite'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Todo Dia a Mesma Noite'

Gevoelig drama over de nachtclubbrand in Brazilië die 242 mensen het leven kostte.

Regie: Julia Rezende, Carol Minêm | Cast: Thelmo Fernandes (Pedro Leal), Paulo Gorgulho (Ricardo Martins), Bianca Byington (Ana), Leonardo Medeiros (Geraldo Alberto Ramos Fontes), Débora Lamm (Silvana Leal) e.a. | Aantal afleveringen: 5 | Speelduur: 41-45 minuten | Jaar: 2023

Todo Dia a Mesma Noite gaat over een van de grootste rampen die Brazilië ooit troffen: de brand in nachtclub Kiss in Santa Maria, Rio Grande do Sul, waarbij 242 mensen om het leven kwamen. Grote vraag is of deze serie verhaalt over deze tragedie op zo'n manier vertelt dat alle slachtoffers, nabestaanden en hulporganisaties eer aan wordt gedaan. Het antwoord op die vraag is een volmondig ja.

Vanaf de eerste aflevering volgen we een aantal jonge mensen aan de vooravond van hun toekomst. Er zijn vele personages die snel achter elkaar worden geïntroduceerd, waardoor het soms moeilijk ios bij te houden wie wie is. De makers concentreren zich eerder op het schetsen van een ongedwongen sfeer rond de feestminnende jongeren, waarmee benadrukt wordt hoe schrijnend het is dat juist deze mensen nachtclub Kiss binnenliepen op die noodlottige avond.

De brand zelf is spannend gefilmd. De heftige gebeurtenissen die kort daarop volgden zijn gedetailleerd in beeld gebracht, gevoelig en bij vlagen dramatisch. En dat alles zonder daarbij uit het oog te verliezen waar het om gaat: de mensen die dit drama hebben meegemaakt, wie zij zijn en wat ze te vertellen hebben. Terwijl het spreekrecht van slachtoffers in Nederland onder discussie staat, lijken ze in Brazilië heel goed te begrijpen dat alles draait om gehoord worden en het verdriet delen. De serie is heel duidelijk om die reden gemaakt.

Dia a Mesma Noite is gemaakt met liefde en niet voor het spektakel of om te besmeuren. Alle verantwoordelijken voor het ontstaan van de brand worden genoemd zonder ze al te veel te demoniseren "“ met uitzondering van de clubeigenaar, die als een huilerige dramaqueen wordt neergezet. Als alles wat zijn personage zegt in de serie werkelijk uit zijn koker kwam, is dat niet verwonderlijk. Er blijken veel betrokken spelers te zijn geweest, die op een beschaafde manier door de makers op het matje worden geroepen.

De nasleep van de ramp en de zoektocht naar gerechtigheid zijn zo goed mogelijk verteld. Het ingewikkelde rechtssysteem is (zeker voor niet-Brazilianen) moeilijk te begrijpen en de makers hebben hun best gedaan daarvan zoveel mogelijk uit te leggen. Toch hoeft de kijker niet bang te zijn de draad kwijt te raken, want in elke aflevering blijft de stem van de nabestaanden fungeren als rode draad. Deze is steeds weer in het verhaal verwerkt en geeft een gevoelige toon aan de informatieve juridische scenes.

Het einde van de vijfdelige serie laat een verbijsterende ontwikkeling van omstandigheden zien. In werkelijkheid is deze zaak nog niet afgerond: de verantwoordelijken zijn nog altijd op vrije voeten. Het is onmogelijk voor te stellen hoe alle betrokkenen hiermee moeten omgaan. Ondanks dit onvoorstelbare verlies zien we ook overlevenden en nabestaanden hun kracht terugvinden in erg mooie momenten. Niet onverwacht slaagt deze gevoelige serie erin dit aangrijpende verhaal tot een ontroerend einde te brengen, ook al gaat het echte verhaal nog door.

★★★★☆

Todo Dia a Mesma Noite is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook voor 'Doctor Who' liggen de volgende spin-offs al klaar
Series / Nieuws

Ook voor 'Doctor Who' liggen de volgende spin-offs al klaar

Nadat de iconische serie is verhuisd naar Disney blijkt er ineens heel veel ruimte voor uitbreiding.

Een van de meest langlopende series en geliefd bij miljoenen fans is Doctor Who. De serie afkomstig uit het VK heeft sinds kort een nieuw plekje bij Disney en mede hierdoor ziet showrunner Russel T. Davies kansen voor een waar 'Whoniverse'.

Jarenlang is de serie geproduceerd door de BBC. Het bleek echter dat deze Britse publieke omroep bepaalde grenzen had aan wat ze met een serie als Doctor Who aankonden. Daar de BBC een publiekelijk betaalde zender is konden ze niet meten met de budgetten van bedrijven als Disney. Nu ze daar zitten is de weg vrij voor meerdere spin-offs.

Het is tijd voor de volgende fase


Davies is ook weer terug als showrunner voor de komende reeksen Doctor Who. Hij vond het een geschikt moment om weer terug te keren voornamelijk vanwege de kansen die er nu liggen om een Doctor Who-universum te maken als dat van Marvel of Star Wars. Hij heeft absoluut geen kritiek op de BBC maar ziet dat het nu tijd is voor de volgende fase.

Hij heeft al plannen om spin-offs te maken die zullen draaien om de iconische monsters als de bekende Daleks en Cybermen. Na zijn vertrek in 2008 als showrunner van Doctor Who is hij dus nu weer klaar voor een nieuw avontuur. Hij is niet de enige die terugkomt. Ook voormalig doctor David Tennant maakt in het nieuwe seizoen weer zijn opwachting.

Eind van dit jaar komt het nieuwe seizoen van Doctor Who uit. Kijk in de tussentijd alle afleveringen op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onheilspellende beelden in trailer veelbelovende film 'The Strays' van Netflix
Films / Trailer

Onheilspellende beelden in trailer veelbelovende film 'The Strays' van Netflix

Na het zien van de trailer van 'The Strays' krijg je toch wel lichtelijk de kriebels.

We worden in spanning achtergelaten tot en met 22 februari, dan zal de film The Strays te zien zijn bij Netflix.

De cast


In de film zien we onder andere Ashley Madekwe. Zij is vooral bekend om haar nominatie voor een BAFTA voor County Lines en een aantal kleinere rollen in series zoals Revenge, Salem en The Umbrella Academy.

Naast Madekwe zien we Justin Salinger, Bukky Bakray, Jordan Myrie en Caroline Martin.

Synopsis


Neve is een vrouw van kleur die zich perfect heeft aangepast aan een volledig blanke samenleving. Ze beweegt zich in de hoogste sociale klasse en heeft een perfect leventje voor zichzelf gecreëerd. Ze heeft een mooi huis in een buitenwijk, een leuk gezin en een goede baan als hoofd op een privéschool.

Het perfect opgebouwde leven van Neve begint te ontrafelen met de komst van twee schimmige figuren in de stad. Wie zijn deze figuren, en zijn ze wel echt?

De trailer


Het is nog even uitkijken naar 22 februari en dan kan je de film gaan streamen op Netflix.

Zie hieronder onheilspellende beelden van de trailer van The Strays.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde van gecancelde 'Doom Patrol' wordt desondanks steengoed
Series / Nieuws

Einde van gecancelde 'Doom Patrol' wordt desondanks steengoed

Deze Brits-Amerikaanse ster belooft de fans dat de serie groots afgesloten zal worden.

Het zat er al een tijd aan te komen maar gister werd bekend dat HBO definitief de stekker uit DC's Doom Patrol trekt. Ondanks het eindigen van de serie belooft ster uit de serie Mark Sheppard dat de serie waardig en vooral groots zal worden afgesloten.

Het was voor iedereen betrokken bij Doom Patrol al duidelijk dat de serie zou eindigen al voordat de fans ervan op de hoogte waren. Showrunner Jeremy Carver wist al dat de serie in totaal vier seizoenen zou duren. Mede om die reden hebben de makers extra de tijd genomen om de laatste afleveringen als waardige afsluiter voor de fans te maken.

Einde van een mooi avontuur


Sheppard houdt louter positieve en mooie herinneringen over aan de rol van de occulte rechercheur Willoughby Kipling die af en toe de groep superhelden assisteert. Hij speelt in de serie samen met acteur Brendan Fraser en stelt dat het voornamelijk deze serie is geweest die de hernieuwde interesse in de acteur heeft doen laten ontstaan.

De 54-jarige Fraser heeft een lange tijd geen rollen gespeeld wegens depressies, een slecht verlopen echtscheiding en de langlopende zaak waarbij Fraser claimt misbruikt te zijn door de baas van de Golden Globes. Inmiddels is Fraser weer helemaal terug en is genomineerd voor zijn rol in de film The Whale. Iets waar Sheppard meer dan trots op is.

Kijk nu de afleveringen van Doom Patrol op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je moet straks flink meer betalen voor Disney+
Series / Nieuws

Je moet straks flink meer betalen voor Disney+

Sinds de komst naar Nederland is dit de tweede prijsverhoging door de aanbieder.

Sinds kort staan de nieuwe tarieven op de Disney+ -website vermeld. Er echter geen officiële toelichting op de verhoging.

Dat de prijzen van diverse streaming-aanbieders verhoogd zouden gaan worden is al een tijdje bekend. Disney+ heeft dit nu dan ook doorgevoerd.

Start in Nederland


Disney+ werd eind 2019 beschikbaar in Nederland. Het tarief was toen € 6,99 per maand. Ook toen al was het mogelijk om een jaarabonnement te nemen waarbij de klant voor 10 maanden betaalt in plaats van 12 maanden.

Toevoegen Star aan het platform


In februari 2021, iets meer dan een jaar later, ging de prijs met € 2 per maand omhoog: € 8,99. Deze stijging van ruim 20% had te maken met het toevoegen van de Star-dienst aan het aanbod. Star is te vergelijken met Hulu (in de Verenigde Staten).

Drie jaar na start


Nu ligt de prijs dan op € 9,99 per maand, met € 99,90 voor een jaarabonnement. In drie jaar tijd is het Disney+-lidmaatschap dus met ongeveer 30% omhooggegaan, hetgeen als een forse verhoging gezien kan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Creatieve fantheorie over de Darksaber in 'The Mandalorian' seizoen 3
Series / Nieuws

Creatieve fantheorie over de Darksaber in 'The Mandalorian' seizoen 3

Met het uitbouwen van het Star Wars-universum, hebben fans een fantasierijke theorie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Disney+ en Lucasfilm bouwen gestaag voort aan the Star Wars-mythos. In The Mandalorian is daar de Darksaber, een zwaard dat gemaakt werd door Tarre Vizla, de eerste Mandalorian die Jedi werd.

De eigenaar van dit lichtzwaard geniet dus een enorm prestige, en is kandidaat voor leider van de Mandalorians.

Opgescheept met Darksaber


Het lichtzwaard heet ironisch genoeg Darksaber doordat het lemmet een zwarte kleur heeft en daardoor traditioneel afwijkt van de blauwe kleur van de Jedi zwaarden.

Din Djarin (Pedro Pascal) heeft het zwaard gewonnen door Moff Gideon (Giancarlo Esposito) te verslaan. Hij wil geen leider zijn en wil het dan ook aan Bo-Katan (Katee Sackhoff) geven. Jammer genoeg werkt het zo niet: wanneer je Darksaber wint, dan raak je het alleen kwijt doordat iemand anders jou weer verslaat.

Zeer creatieve fantheorie


Het fandom zette op Reddit zijn beste beentje voor en kwam met een nieuwe eigenaar: Grogu. Hoewel de oudere Master Yoda zeker behendig is met een lichtzwaard, zou dit hem tot de leider van de Mandalorians maken. Hoewel het zeker een aparte wending zou zijn, is het ook creatief. Alleen zou het op termijn niet goed werken. Het Star Wars-universum zou behoorlijk onlogisch worden.

Om niet te vergeten dat we hier praten over 'baby Yoda':



Hoe Din omgaat met het legendarische Darksaber zwaard kunnen we binnenkort zien: seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' maar dan in het echt, 'Physical: 100' scoort onwijs op Netflix
Series / Nieuws

'Squid Game' maar dan in het echt, 'Physical: 100' scoort onwijs op Netflix

Nieuwe Koreaanse realityserie gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix.

De nieuwe Koreaanse realityserie Physical: 100 scoort in de eerste dagen ontzettend goed op Netflix. De serie heeft zich gelijk in de top 10 van de meest bekeken series genesteld.

100 mensen


In de realityserie moeten honderd mensen het tegen elkaar opnemen om aan te tonen dat zij op fysiek vlak de sterkste zijn. Wat volgt is een afvalrace, die in de presentatie en vorm wel erg veel wegheeft van de eerdere wereldsensatie: Squid Game.

Geen fictie, realiteit!


Echter, Physical: 100 is geen fictie, het is realiteit. De deelnemers spelen hier natuurlijk niet om hun leven, zoals in de serie, en mogen op elk moment stoppen met hun deelname zonder verdere consequenties. Wel valt er een geldprijs te winnen.

Meer reality Squid Game op komst


Naast Physical: 100 zal er ook een Netflix-serie volgen met kinderspelletjes. Op het moment wordt een spin-off van Squid Game ontwikkeld, waarin 456 mensen het tegen elkaar opnemen om de pot van 4,56 miljoen dollar te winnen.

Bekijk op instagram


De grote vraag is of deze realityvarianten de populariteit van de originele serie kunnen evenaren.

Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we verwachten in seizoen 4 van 'Succession'
Series / Nieuws

Dit kunnen we verwachten in seizoen 4 van 'Succession'

'Koorddansen op de rand van een scheermes' in seizoen 4 van 'Succession'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Wat opvalt aan de geweldig geacteerde serie Succession is dat de ongelooflijke manipulaties om macht op een relatief rustige manier worden gebracht. Wat melodramatische scènes daargelaten, de Roys voeren hun strijd met gevoel voor decorum.

Hieronder volgen een aantal hoofdlijnen voor het nieuwe seizoen.

Logan heeft vrijwel niemand meer


Roy-patriarch Logan (Brian Cox) is dan echt uitgekotst door zijn kinderen Roman (Kieran Culkin), Kendall (Jeremy Strong) en Shiv (Sarah Snook). Nu kan Logan dat normaal gesproken bitter weinig schelen, maar nu lijkt hij toch een handreiking te willen doen. Tom (Matthew Macfadyen) en Greg (Nicholas Braun) zijn de enigen die nog aan Logan's kant staan. Is hier sprake van opnieuw een machtsspel of zit het dieper?

Kinderen en schoonfamilie


Shiv's echtgenoot Tom, die de plannen van zijn vrouw en twee zwagers heeft gedwarsboomd, maakt zich een beetje zorgen. Hij staat op goede voet met Logan door partij voor hem te hebben getrokken. De vraag is of een eventuele scheiding van Shiv de verhoudingen met zijn schoonvader zal verslechteren. Voor Logan zijn zakelijk en privé immers altijd één en hetzelfde geweest.

Uitvoerend producent Mark Mylod (The Menu) geeft aan dat "de dynamiek op een relevante manier gaat veranderen. Ik kan niet wachten tot de kijkers het zien". Er zal dus nog het nodige aan koorddansen plaatsvinden.

Seizoen 4 gaat op 26 maart van start op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlog tussen de streamingsdiensten: opvolger van 'Band of Brothers' te duur voor HBO
Series / Nieuws

Oorlog tussen de streamingsdiensten: opvolger van 'Band of Brothers' te duur voor HBO

'Masters of the Air' werd door HBO te duur bevonden en stapte over naar Apple TV.

HBO produceerde eerder de succesvolle oorlogsseries Band of Brothers en The Pacific. Ook de opvolger hiervan: Masters of the Air werd in eerste instantie door HBO geproduceerd. Al snel bleek de serie echter te duur voor HBO en was Apple TV er als de kippen bij om de serie over te nemen.

Plot


Masters of the Air is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller. Het is het waargebeurde en persoonlijke verhaal van de piloten van Amerikaanse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog.

Emmy's


Masters of the Air is, zoals aangegeven, het vervolg op de HBO-miniseries Band of Brothers en The Pacific. De verwachtingen voor Masters of the Air zijn nogal hooggespannen, omdat de twee voorlopers elk een Emmy wonnen voor de beste miniserie. Band of Brothers won in totaal zelfs 7 Emmy's en The Pacific zelfs acht. Tom Hanks en Steven Spielberg zijn de producers van alle drie de series.

Te duur voor HBO


De serie heeft meer dan $200 miljoen gekost voor in totaal tien afleveringen. Voor HBO was dit eind 2019, toen de serie werd opgestart, een te hoog prijskaartje en Apple TV besloot in het gat te springen wat HBO achterliet.

Een goede move van Apple Tv; wij kunnen in ieder geval niet wachten om de miniserie, naar verwachting ergens rond de zomer, te gaan bekijken.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Simpsons' zijn niet te stoppen, nieuwe seizoenen op Disney+
Series / Nieuws

'The Simpsons' zijn niet te stoppen, nieuwe seizoenen op Disney+

'The Simpsons' plakken er een 35e en 36e seizoen aan vast.

Afgelopen donderdag werd bekend dat The Simpsons weer eens wordt verlengd. Er komt niet alleen een 35e maar ook een 36e seizoen aan van de succesvolle animatieserie.

Kijkers zijn lucratieve doelgroep


Fox kondigde aan dat er na de finale van seizoen 34 (aflevering) 750 dus weer de nodige nieuwe afleveringen op stapel staan. The Simpsons loopt dus al heel lang op Fox ondanks dat de kijkcijfers door de jaren heen wel wat dalen. The Simpsons wordt nog altijd goed bekeken in de lucratieve doelgroep van kijkers tussen de 18 en 49 jaar.

SInds de 637e aflevering in 2018 was The Simpsons al de langstlopende prime time serie in de tv-geschiedenis en met deze nieuwe afleveringen wordt dat record elke aflevering weer omhoog gekrikt.

Disney+


Disney's overname van de 21st Century Fox groep in 2019 omvat ook de studio die The Simpsons produceert, en het bedrijf richt zich op de groei van zijn streamingsdienst Disney+, waar alle afleveringen op te zien zijn.

De stemmencast bestaat ook in de komende twee seizoen weer uit Dan Castellaneta, Julie Kavner, Yeardley Smith, Nancy Cartwright, Harry Shearer en Hank Azaria.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire Netflix-actieserie niet gecanceld maar verlengd
Series / Nieuws

Populaire Netflix-actieserie niet gecanceld maar verlengd

De populaire actieserie 'The Recruit' krijgt een tweede seizoen op Netflix.

Netflix heeft besloten de serie The Recruit te verlengen met een tweede seizoen. In deze tijden waren series rücksichtslos worden gecanceld is dat natuurlijk een mooie opsteker voor de serie waarvan het eerste seizoen in december van het afgelopen jaar verscheen.

Plot


In The Recruit wordt Owen Hendricks (gespeeld door Noah Centineo) gevolgd die net bij de CIA is beginnen werken als advocaat. Hij doet er alles aan om op een goed blaadje te komen te staan bij zijn baas Walter Nyland (gespeeld door Vondie Curtis-Hall), maar zijn collega's proberen hem daarbij tegen te werken. Daardoor krijgt Owen allemaal stomme taken.

Owen moet moet daarbij door de post van de CIA gaan. Hij krijgt dozen vol met brieven van mensen die dreigen dat ze grote CIA-geheimen gaan lekken. Het overgrote deel van die brieven komt van complotdenkers die geen echt gevaar vormen. Maar één blijkt wel degelijk geheimen te kennen. Het is dan aan Owen om een gevangene, Max Meladze (gespeeld door Laura Haddock), tegen te houden, maar dat levert de nodige problemen op.

Cliffhanger


Het eerste seizoen eindigde met een flinke cliffhanger waardoor de fans al hoopten op een nieuw seizoen, hoewel dat tegenwoordig bij Netflix absoluut geen zekerheidje meer is. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen zal worden opgenomen en uitgezonden.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Iedereen heeft deze belangrijke informatie gemist in de teaser van 'Invincible' seizoen 2
Series / Nieuws

Iedereen heeft deze belangrijke informatie gemist in de teaser van 'Invincible' seizoen 2

Bekijk de nieuwe teaser nog maar eens een keertje, want hier zit ontzettend belangrijke informatie in verstopt.

Het tweede seizoen van Invincible komt later dit jaar uit en ook het derde seizoen is al goedgekeurd. In de korte teaser die onlangs is uitgekomen zit een hele grote hint voor seizoen 2, die veel mensen over het hoofd hebben gezien.

De teaser van seizoen 2 leek eigenlijk meer met de fans te sollen, dan echt nieuwe informatie te geven. De teaser eindigde wel met de verschijningsdatum van het tweede seizoen.

Er gebeurt eigenlijk vrij weinig in de teaser. Mark en Allen de Alien zitten in Burger Mart met elkaar te praten en Mark legt uit waarom het allemaal zo lang duurt voordat er een tweede seizoen kon komen.

Heel goed kijken


Als je heel goed kijkt, zie je achter Allen de Alien twee figuren zitten met hun capuchon over hun hoofd, zodat hun gezicht niet te zien is. Dit zijn twee versies van Angstrom Levy, een grote schurk in de strips.

Levy wil meer kennis hebben over de universums, zodat hij zijn deminsiereizende krachten beter kan begrijpen en gebruiken. Invincible bemoeit zich met dit onderzoek en maakt van Levy een nieuwe aartsvijand.

Dit plot is dus al op gang gezet in de strips en de teaser hint dat dit ook het plot gaat worden voor het tweede seizoen van Invincible.

Bekijk hieronder hoe RobertKirkman, Cory Walker en RyanOttley hints in de teaser proberen te vinden en stream seizoen 1 van Invincible op Prime Video.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ vindt eindelijk zijn Poseidon en Zeus voor 'Percy Jackson'
Series / Nieuws

Disney+ vindt eindelijk zijn Poseidon en Zeus voor 'Percy Jackson'

De twee machtigste goden hebben nu eindelijk een gezicht in de nieuwe Percy Jackson.

De nieuwe Percy Jackson and the Olympians had al een paar grote namen. Nu zijn er twee sterren bijgekomen die de rollen van de machtige Zeus en Poseidon op zich gaan nemen.

Poseidon is een heel belangrijk personage, aangezien hij de vader is van Percy. Hij is de god van de zee en ongelofelijk koppig, impulsief en loyaal.

Hoewel hij Percy zijn hele leven zowat niet gekend heeft, heeft hij toch diepe gevoelens voor Percy en zijn moeder. Niemand minder dan Toby Stephens zal deze belangrijke rol op zich nemen.

De machtigste god


Zeus is ook een enorm belangrijk personage, aangezien hij de god is van de hemel en leider van de Olympus. Toch is hij zeer onstuimig en, met goede reden, wantrouwend.

Zijn bliksemschicht is gestolen en hij is bereid om oorlog te verklaren aan degene die hem gestolen heeft. De acteur die dit onstuimige personage gaat spelen is Lance Reddick.

Bekijk hieronder een interview met de nieuwe cast en stream vanaf 2024 Percy Jackson and the Olympians op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scifi-fans zullen totaal niet blij zijn met deze 'The Orville'-update
Series / Nieuws

Scifi-fans zullen totaal niet blij zijn met deze 'The Orville'-update

Het is niet perse slecht nieuws, maar fan zullen zeker weten niet blij zijn.

Trouwe fans van The Orville hebben lang gewacht of er een vierde seizoen zou komen. Nu is er eindelijk nieuws over de serie en hoewel het niet perse slecht nieuws is, zullen fans niet blij zijn.

Tijdens de wintertournee van de Television Critics Association heeft Craig Erwich, de president van ABC Entertainment en Hulu Originals, wat nieuws verteld over de toekomst van The Orville.

Dit is wat hij zei: "We hebben op dit moment niets om te delen. Het is een geweldige show en ik weet dat de fans het geweldig vonden om het terug te hebben. En Seth [MacFarlane] deed geweldig werk voor en achter de camera. Maar we hebben niets te delen nu".

Een paar moeilijkheden voor de schrijvers


Ook vertelde schrijver MacFarlane van de serie dat de kans op een vierde seizoen 50/50 is. Hij zei dat het grootste probleem was dat de aflevering precies 43 minuten moesten zijn.

"Zo werkt het vertellen van verhalen niet. Dat werkt gewoon niet. Niet elk verhaal wil even lang zijn en als je een scène hebt die echt geweldig is, neem je er de tijd voor".

Bovendien zou MacFarlane het erg jammer vinden om belangrijke of mooie dingen weg te moeten laten, omdat het anders simpelweg te lang is.

Bekijk hieronder de beste momenten van de aliens en stream The Orville op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.