search
Paranormale Netflix-serie 'Lockwood & Co' daverend ontvangen
Series / Nieuws

Paranormale Netflix-serie 'Lockwood & Co' daverend ontvangen

Gebaseeerd op de boeken van Jonathan Stroud is 'Lockwood & Co' een geweldige Netflix-primeur.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Britten staan bekend om hun gevoel voor understatement. Jonathan Stroud's Lockwood-boeken laten dit ook weer zien. Londen wordt door geesten geplaagd, hetgeen het Probleem wordt genoemd. Nu is er dan een geweldige Netflix-serie over het Probleem: Lockwood & co

Het hoofdpersonage Lucy Carlyle (Ruby Stokes) is een paranormaal begaafde tiener, die aan de slag gaat bij Lockwood & Co.

Paranormaal detectivebureau


Het hedendaagse Londen heeft te maken met ronddwalende geesten die weinig goeds in de zin hebben. In het verhaal kunnen alleen bepaalde niet-volwassenen de aanwezigheid van deze geesten aanvoelen. Ook hier wordt er diplomatiek gesproken over Bezoekers.

Lucy, Anthony Lockwood (Cameron Chapman) en George Karim (Ali Hadji-Heshmati) zijn zulke tieners. Hun kleine start up is de enige temidden van de vrij dure bureaus die worden gerund door inmiddels volwassen geworden paranormale tieners: Lockwood & Co.

Topscore


De boeken zijn bewerkt door komiek en filmmaker Joe Cornish (onder andere Little Britain en Ant Man). Sinds de première op 27 januari zijn critici en kijkers het eens: Rotten Tomatoes geeft scores van 100% en respectievelijk 97%. Het eerste seizoen bestaat uit 7 afleveringen.

Kijk Lockwood and co op Netflix.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen