search
Deze geliefde Netflix-animatieserie maakt kinderen slimmer
Series / Nieuws

Deze geliefde Netflix-animatieserie maakt kinderen slimmer

Er werd een top 10 samengesteld met kinderseries die goed zijn voor ontwikkeling van kinderen.

Met de overvloed aan films, series en social media zijn er natuurlijk ouders die zich zorgen maken over de invloed die dit heeft op hun koters. Een Amerikaanse website zette een onderzoek op, gebaseerd op een daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek.

Volgens de website Business Name Generator is SpongeBob Squarepants de winnaar wanneer het komt op positieve invloed. Maar hoe kwamen zij tot deze conclusie?

Het onderzoek zelf


Een aantal psychologen deed onderzoek naar de tijd die kinderen doorbrengen voor een beeldcherm. De conclusie luidde, onder andere, dat programma's passend moeten zijn wat leeftijd betreft en de mate waarin het interactief is.

Het onderzoek door BNG


BNG besloot hierop de niet-wetenschappelijke proef op de som te nemen. Men vergeleek de woordenschat van diverse kinderseries. Blijkens de top 10 is onderwatervriend Bob de grote winnaar. Per 1000 woorden heeft de serie maar liefst 213 nieuwe, meer bijzondere woorden. Kinderen kunnen er dus wat van opsteken.

Het vriendelijke onderzoekje geeft aan dat er wat op te steken valt van Bob. Een andere gele vriend, op nummer 4, is het ei Gudetama. Deze laatste is van oorsprong Japans, maar heeft een Engelse versie met Nederlandse ondertiteling.

SpongeBob Squarepants kun je, strikt voor de wetenschap natuurlijk, streamen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen