search
Netflix-films en series worden ruimtelijker met deze nieuwe functie
Series / Nieuws

Netflix-films en series worden ruimtelijker met deze nieuwe functie

Een nieuwe technologie die Netflix al eerder beschikbaar stelde voor premium-abonnees bij 'Stranger Things' wordt nu uitgebreid.

In juli vorig jaar introduceerde Netflix een ruimtelijke audiotechnologie voor een aantal titels. Nu heeft de streamingdienst deze feature, die alleen beschikbaar is voor premium-abonnees, uitgebreid naar maar liefst 700 series en films.

Veel titels die in de toekomst uitkomen krijgen ook de ondersteuning voor de spatial audio-feature. Dit zijn onder andere Luther: The Fallen Sun, You, Your Place or Mine en Tour de France. Niet iedere nieuwe film of serie krijgt de functie, alleen de populaire titels.

Filmische geluidservaring


De technologie die gebruikt wordt is de Ambeo 2-Channel Spatial Audio van Sennheiser. Het stereo geluid dat uit twee audiokanalen bestaat wordt hierbij omgezet in ruimtelijke audio, hoewel er nog steeds twee kanalen worden gebruikt.

Volgens Netflix zorgt de feature op ieder apparaat voor een filmische geluidservaring, zonder dat er speciale apparatuur (zoals een speaker) voor nodig is. De technologie was vorig jaar al beschikbaar bij Stranger Things. Hieronder zie je een video waarin de feature geïntoduceerd wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen