search

Ons nieuws van zondag 5 februari 2023

Recensie Netflix-serie 'Freeridge'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Freeridge'

In deze spin-off van On My Block meent een stel tieners in Los Angeles te zijn opgescheept met een vloek.

Regie: Lauren Iungerich, Eli Gonda, Arlyn Richardson, e.a. | Cast: Keyla Monterroso Mejia (Gloria), Bryana Salaz (Ines), Tenzing Norgay Trainor (Cam), Clara Riley Wilon (Demi), Michael Solomo (Rusty), J.R. Villarreal (Tonio), Jean Paul San Pedro (Javier), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 25-31 minuten | Jaar: 2023

De tieners in Freeridge, een fictieve wijk in Los Angeles, zijn zonder uitzondering gevat, pedant, met veel te volwassen zaken bezig en bovendien veel te aanwezig. De acteurs die deze pubers vertolken geven ondertussen de term 'overacting' een nieuwe betekenis. Gelukkig voor hen en voor de kijker went het snel.

Freeridge is een spin-off van de Netflix-serie On My Block die van 2018 tot en met 2021 liep en zich in dezelfde wijk afspeelde. Dit keer staan de zussen Gloria en Ines centraal. De twee vliegen elkaar voortdurend in de haren en deinzen er niet voor terug elkaar op het schoolplein finaal tegen de vlakte te gooien. Om een schorsing te voorkomen betalen ze hun inwonende oom Tonio om zich voor te doen als hun vader Javier.

Bij een garageverkoop weet een van hun beste vrienden, de biseksuele Cam, een mysterieuze doos op de kop te tikken. Het ding is zo afzichtelijk dat Cam hoopt dat zijn vriendje André het uitmaakt zodra hij het in ontvangst neemt. Echter, wanneer zich een vreemde vrouw meldt die het object voor honderden dollars wil overnemen, raakt de vriendenclub ervan overtuigd dat op het object een vloek rust. De dame duikt opeens overal op en het onheil loert om elke hoek.

Deze puberserie houdt het midden tussen lichtvoetig drama "“ vader Javier blijkt kanker te hebben en de meiden missen nog steeds hun overleden moeder "“ en een flauwe komedie over heuse tienerzaken. Dat wordt aangevuld met een vleugje mysterie, al wordt dit element met het grootste gemak door schrijver en regisseur Lauren Iungerich opzijgeschoven. Dat resulteert in een zwalkende serie, waarin de spanning soms ver te zoeken is.

Voor elke vreemde gebeurtenis is bovendien een volstrekt logische verklaring te vinden. Ondertussen worstelen de pubers niet alleen met elkaar maar ook met hun hormonen. Cam biecht op dat hij eigenlijk smoorverliefd is op zijn bestie Demi, maar omdat ze vroeger wat naars over hem heeft gezegd kan Cam zich onmogelijk voor haar voeten werpen. De werkloze Tonio heeft een assistent in de arm genomen die al snel het hart van Gloria weet te winnen. Bakvissendrama dus.

Verheffend is het allemaal niet. De makers durven het niet aan het drama echt uit te diepen, maar willen evenmin de lachmachines overuren laten draaien. Het eindresultaat is een schromelijk overdreven allegaartje van genres. De lengte van de afleveringen "“ gemiddeld een minuut of vijfentwintig "“ nodigt niet echt uit tot karakterstudies, maar dat is misschien maar goed ook.

Helemaal vreselijk is het overigens ook weer niet, vooral zodra je je afkeer voor de groteske personages met hun gemaakte oneliners terzijde hebt geschoven. Het streven naar diversiteit, met als voornaamste troef nu eens een volslanke tiener in de hoofdrol, evenmin. Deze jeugdserie is gewoon een authentiek gevalletje vlees nog vis.

★★☆☆☆

Freeridge is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk dit filmpje: fantastische parodie op de 'Last of Us' met Pablo Pascal in Mario Kart!
Series / Nieuws

Kijk dit filmpje: fantastische parodie op de 'Last of Us' met Pablo Pascal in Mario Kart!

In een geslaagde parodie op 'The Last of Us' speelt Pablo Pascal Super Mario.

NBC's Saturday Night Live had afgelopen weekend een steengoede grap. Zij hadden Pablo Pascal, de hoofdrolspeler van The Last of Us als gast en hebben samen met hem een parodisch filmpje opgenomen. In plaats van de videogame Last of Us ging het nu om een andere bewerking van een videogame naar een serie, dit keer ging het om de game 'Mario Kart'.

Mario Kart


In deze neptrailer van de serie 'Mario Kart' verandert het normaal gezellige en kinderlijke 'Mario Kart' in een zeer naar en dystopisch drama. In de trailer wordt de spot gedreven met de dramatisering van videogames in series. Dit keer geheel in Mario-stijl met iconische personages zoals Mario, gespeeld door Pablo Pascal, Luigi, Princess Peach, Bowser, Yoshi en Toad.

Trailer


Ga er maar eens goed voor zitten, want deze neptrailer is echt leuk en grappig in elkaar gezet en zal zowel voor 'Super Mario' liefhebbers als voor liefhebbers van The Last of Us zeer de moeite waard zijn.



Goed om te weten is overigens dat er van Universal Pictures ook een echte film van Mario zal verschijnen, te weten: The Super Marios Bros. Movie. Deze film zal eind maart in de bioscoop verschijnen.

Kijk de serie op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijk de nooit uitgezonden aflevering van 'The Big Bang Theory' met 'de eerste Penny'
Series / Nieuws

Kijk de nooit uitgezonden aflevering van 'The Big Bang Theory' met 'de eerste Penny'

In de oorspronkelijke pilotaflevering was er geen Penny, maar een Katie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Toen Chuck Lorre en Bill Prady de eerste aflevering van The Big Bang Theory voorlegden, werd deze in eerste instantie afgewezen. Het testpubliek reageerde nu eenmaal niet goed, en dit had te maken met 'de eerste Penny'.

Dit betrof echter niet de Penny die uiteindelijk in de serie verscheen. Het was een totaal ander personage, gespeeld door Amanda Walsh in plaats van Kaley Cuoco. Ook heette ze geen Penny, maar Katie. Onderaan kun je deze aflevering bekijken.

Drastisch herschrijven


Prady en Lorre lichten toe dat Katie een behoorlijk negatief persoon was. "Wat we niet beseften is dat het publiek Sheldon en Leonard zag als twee kinderen. Ze waren weliswaar ongelooflijk slim, maar ook naïef. De kijkers reageerden niet goed op iemand die misbruik van hen zou kunnen maken".

Ze gingen er dan ook voor zitten en herschreven de aflevering grondig: hieruit kwam uiteindelijk het personage Penny voort, die positief met de onhandige nerds omging. Uiteindelijk werd Kaley Cuoco gecast voor de rol van Penny.

Andere plot


In de afgekeurde aflevering ontmoeten Sheldon en Leonard Katie wanneer ze de spermabank uit komen. Ze is van slag aangezien het net uit is met haar vriend, en de heren nodigen haar uit om bij hen thuis te komen. Hierop besluit Katie te blijven.

Wil je weten hoe het afloopt: de pilotaflevering is hier te bekijken.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Gunther's Millions'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Gunther's Millions'

Documentaire over de rijkste hond ter wereld blijkt vooral een verheerlijking van rijkdom en glamour.

Regie: Aurelien Leturgie | Aantal afleveringen: 4 | Speelduur: 40-46 minuten | Jaar: 2023

Een Duitse herder genaamd Gunther is het rijkste dier ter wereld, met dank aan een trustfonds dat hem is nagelaten door een gravin. De excentrieke man die zorgdraagt voor het dier heeft een soort sekte rondom deze Gunther gecreëerd, waarin orgies en sociale experimenten de normaalste zaak van de wereld zijn. Ondanks al deze krankzinnige ingrediënten blijkt Gunther's Millions vooral een tergend saaie exploratie van het brein van oppervlakkige, rijke mensen.

Gunther is vernoemd naar de zoon van gravin Karlotta Liebenstein die ondanks alle rijkdommen diep ongelukkig was en zelfmoord pleegde. Omdat de eigenares wilde dat deze hond na haar dood goed zou worden gezorgd liet ze een enorme som geld voor hem na. Aan Maurizio Mian de taak ervoor te zorgen dat Gunther nooit meer iets tekortkomt.

Waarom zou een hond nou zoveel geld nodig hebben? Mocht dit klinken als een wel heel creatieve vorm van boekhouding en belastingontduiking, dan zit je op het goede spoor want dat is precies het geval. De documentaire doet er echter drie afleveringen over om tot dezelfde conclusie te komen. Verder lijken de makers zelf vooral zelf heel erg gegrepen te zijn door de glamour en spektakel die achter de herder schuilgaat.

De documentairevorm die veelal gebruikt wordt bij Netflix-producties is ondertussen ook al volkomen uitgemolken. Zo zijn er weer wat talkingheads die de hele tijd in dezelfde veel te overbelichte ruimte worden gefilmd. De camera's draaien zelfs al voor de geïnterviewden eenmaal zitten, wat zorgt voor allemaal 'spontane' reacties. Deze interviews worden vervolgens in de montage afgewisseld met archiefbeelden en clichématige reconstructies. Het zou fijn zijn als een Netflix-documentaire eens van deze vorm zou kunnen afwijken.

In de naam van Gunther, zowel de overleden jongen als de hond, werd besloten om in een grote villa in Miami een muziekgroep te beginnen, waarvoor allerlei mooie mensen werden gecast. De mens Gunther hield namelijk ongelooflijk veel van entertainment en schoonheid, zo luidt de achterliggende logica. Dus kreeg de hond zijn eigen popgroep aan huis met allerhande schoonheden.

Deze mooie mensen werden echter onderdeel van een experiment van Mian. Naar eigen zeggen wilde hij onderzoeken hoe het kon dat Gunther zelfmoord had gepleegd, ondanks dat hij alles had wat een mens kon begeren. Dus werd er in de villa een 'sociaal experiment' gestart dat ergens het midden houdt tussen moderne realityseries en rassenleer. Het doet nog het meest denken aan de Lebensborn-experimenten van Heinrich Himmler.

Daarmee komen we bij het voornaamste probleem: deze documentaire poogt niet kritisch te zijn maar wil vooral spektakel laten zien. In plaats van kanttekeningen te plaatsen bij de krankzinnige fantasieën van een miljonair krijgt Mian ruim baan om zijn ideeën toe te lichten. Uit de documentaire blijkt meer dan eens dat hij in naam van de hond uiterst onethische dingen heeft uitgevoerd, maar de makers lijken deze signalen steeds te missen.

Het helpt dan waarschijnlijk ook niet dat Mian een van de geïnterviewden is met de meeste spreektijd en dat de rest daarvan bestaat uit huidige werknemers, zoals een woordvoerder en een pr-medewerker. Zij leven een uiterst luxe leven dankzij de wilde fantasieën die Milan ooit had, dus ook zij zullen niet snel kritiek leveren. Vooral de onthullingen over de seksfeesten lijken voor de makers het meest interessant te zijn.

Gunther's Millions lijkt hiermee onderdeel te zijn van een grotere trend bij Netflix, waarbij een serie vooral goede memes op moet kunnen leveren. De inhoud van de content die ze aanbieden lijkt niet uit te maken zolang mensen er (online) maar over praten. Het verhaal van een rijke hond, sociale experimenten en seksfeesten biedt voor Netflix waarschijnlijk al genoeg ingrediënten om van een succesvol project te kunnen spreken.

Toch is de serie lang niet zo shockerend als de makers zelf lijken te denken. Aan het begin van de eerste aflevering zijn in een vlotte montage zo'n beetje alle grote onthullingen van deze serie al te zien. Vervolgens is er geen rode draad meer in de afleveringen te herkennen en lopen alle verhaallijnen dwars door elkaar heen. Regisseur Aurelien Leturgie lijkt veel nadruk te willen leggen op het woord 'orgie' en alle glamour van het weelderige leven in de nabijheid van de hond, maar daar zijn alle betrokkenen ook vrij snel over uitgepraat.

Een fascinerend aspect is dat media al decennialang geobsedeerd lijken door dit verhaal. Uit de vele nieuwsfragmenten die langskomen blijkt dat men maar al te graag mee wil gaan in het verhaal van Mian. De documentaire laat vervolgens met dezelfde naïeve verbazing deze wereld zien, terwijl met een gedegen onderzoek naar de rol van de media, Mians belastingontduiking, diens vreemde experimenten, leugens en mogelijke verrijking als gevolg van deze leugens een veel interessanter verhaal had kunnen worden gepresenteerd.

Gunther's Millions zal waarschijnlijk voor heel even wel een succesje op Netflix zijn. Vermoedelijk was de hoop hiermee de volgende Tiger King in huis te hebben, met wederom het verhaal van een seksbeluste, polyamoreuze, manipulatieve en mediageile multimiljonair. Alleen durven de makers van deze serie geen moment dieper dan die oppervlakte te graven.

★★☆☆☆

Gunther's Millions is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wenst Ashton Kutcher voor de toekomst van 'That '90s Show'
Series / Nieuws

Dit wenst Ashton Kutcher voor de toekomst van 'That '90s Show'

"Het was super nostalgisch en leuk om weer terug te zijn"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De sequel van That '70s Show doet het goed op Netflix. De nostalgie, de bekende sets, de oude en nieuwe cast zijn redenen genoeg om te blijven kijken.

In That '90s Show zien we de kelder van Red (Kurtwood Smith) en Kitty (Debra Jo Rupp) opnieuw het middelpunt worden van een nieuwe generatie tieners, waaronder Callie Halverda als kleindochter Leia Forman.



Ashton Kutcher


Maar ook de originele castleden keren terug. Zo zijn Eric (Topher Grace) en Donna (Laura Prepon) enkele keren te zien. Wilmer Valderrama keert terug als Fez.

Ook Mila Kunis en Ashton Kutcher keren terug als Jackie en Kelso voor een kleine scène.

Veel langer doorgaan


In een interview met E!News heeft Ashton Kutcher veel lof voor de serie en de makers.

"Ik hou ontzettend van ze. Ik hou van de hele cast, iedereen waarmee we gewerkt hebben. Ik groeide op met deze mensen. Om weer terug te zijn was super nostalgisch en erg leuk."



Ook hoopt Kutcher dat That '90s Show nog lang doorgaat. Langer zelfs dan That '70s Show.

"Ik hoop dat die kinderen tien seizoenen krijgen," zegt de acteur.

Seizoen twee


Of we Jackie en Kelso terug zien in het tweede seizoen is nog niet zeker.

"Ik weet het niet," zegt Kutcher, "Niemand heeft me nog gevraagd. Ik ben niet op de hoogte van de plannen."

De tien afleveringen van That '90s Show zijn nu op Netflix te streamen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze personages zijn straks te zien in de 'Bridgerton'-spin-off op Netflix
Series / Nieuws

Deze personages zijn straks te zien in de 'Bridgerton'-spin-off op Netflix

In de 'Bridgerton'-spin-off over Queen Charlotte zien we de jongere versie van een hoop bekende personages.

Na het succes van Bridgerton is het niet verrassend dat er een spin-off aan zit te komen. De serie Queen Charlotte: A Bridgerton Story zal zich, zoals de naam al verklapt, focussen op Queen Charlotte. Naast Charlotte zullen er ook een aantal andere bekende personages te zien zijn.

Hoewel Queen Charlotte in de originele serie maar een vrij kleine rol speelt, heeft ze een sterke aantrekkingskracht op het publiek uitgeoefend. Daarom komt er nu een prequel aan die haar verhaal zal vertellen.

Terugkerende personages


Naast Charlotte, zullen we in de prequel nog een aantal bekende personages zien terugkeren. Zo zal Lady Danbury een rol spelen in het seizoen, waarbij Adjoa Andoh de bekende oudere versie van het personage zal spelen en we Arsema Thomas voor het eerst zien als de jongere versie.

Uiteraard zal ook King George III een grote rol spelen in de prequel. In Bridgerton kampt de koning met zware mentale problemen en is hij niet vaak in beeld, maar in de prequel zullen we vast meer te weten komen over het liefdesverhaal van Charlotte en George. De jongere George wordt gespeeld door Corey Mylchreest.

Ook zien we in de spin-off Violet Bridgerton (de moeder van de Brigerton-kinderen) en Brimsley (Queen Charlotte's meest trouwe bediende). Hoewel het nog niet bevestigd is, lijkt het logisch dat ook Lord Bridgerton en Lady Featherington een rol zullen spelen in de spin-off.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story zal ergens dit jaar verschijnen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner over de terugkeer van de dode Oliver Queen in 'The Flash'
Series / Nieuws

Showrunner over de terugkeer van de dode Oliver Queen in 'The Flash'

'The Flash'-showrunner Eric Wallace vertelt meer over de terugkeer van Green Arrow in het laatste seizoen.

Het komende negende en laatste seizoen van The Flash sluit niet alleen die serie zelf af, maar ook de hele Arrowverse. Als gevolg daarvan zijn er een hoop oude bekende personages die in dit seizoen nog een keer te zien zijn, waaronder Oliver Queen/Green Arrow.

Oliver Queen maakt dit seizoen een comeback, ondanks het feit dat hij al (twee keer) is gestorven in de serie. In een nieuw interview met TV Line sprak showrunner Eric Wallace over de terugkeer van acteur Stephen Amell als Green Arrow en het nalatenschap van het personage.

Buitengewoon emotioneel


Wallace zegt dat hij het idee van Amells terugkeer aan producer Greg Berlanti heeft voorgesteld, die het idee geweldig vond en Wallace vroeg om het aan de acteur te pitchen:

"Dus ik belde Stephen op "“ en dit gebeurt allemaal binnen een tijdsbestek van 18 uur, onthoud dat "“ en ik begeleidde hem er doorheen. Hij zei: 'Ik vind het geweldig. Maar kunnen we dit extra doen?' En het gesprek eindigde met: 'Ik doe mee. Laten we dit doen.' Zo snel gebeurde het".

Op de vraag hoe het Oliver Queen gaat lukken om terug te komen ondanks zijn dood, zegt Wallace het volgende: "We veranderen niets aan wat er in de acht seizoenen van Arrow is gebeurd. We eren dat allemaal".

Ook voegt hij eraan toe dat niemand aan het einde van de aflevering nog droge ogen zal hebben, omdat de reünie tussen Barry Allen en Oliver buitengewoon emotioneel zal zijn.

Het laatste seizoen van The Flash is vanaf 9 februari wekelijks te zien op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom dit personage in 'The Boys' niet bang is voor Homelander
Series / Nieuws

Waarom dit personage in 'The Boys' niet bang is voor Homelander

"Homelander is een klein kind dat nooit liefde heeft gekend"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Homelander is een figuur om bang voor te zijn, dat heeft iedereen binnen én buiten Vought wel door. Als ze het in ieder geval nog kunnen doorvertellen.

Stan Edgar


Toch zijn er voldoende personages in het The Boys universum die niet bang zijn voor de psychopatische Supe met het korte lontje. Uiteraard zijn dat Butcher (Karl Urban) en zijn crew.



Maar ook ex-CEO of Vought, Stan Edgar, zal niet snel bang zijn in het bijzijn van Homelander.

"Stan Edgar is ziet Homelander als een klein kind," zegt Giancarlo Esposito (Breaking Bad), die Edgar speelt.

"Stan ziet dat Homelander een kind is dat nooit de liefde en goedkeuring van een ouder heeft gehad. Iemand die tegen hem zegt dat 'ie machtig en goed is. Deze wetenschap is voor Stan belangrijk, want zo kan hij dit ongeleid projectiel in de hand houden waar niemand anders dat kan," legt Esposito uit.



The Boys is begonnen met filmen voor het vierde seizoen. Wanneer het verschijnt is nog niet zeker. In de tussentijd kun je de eerste drie seizoenen op Prime Video bingen!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-films en series worden ruimtelijker met deze nieuwe functie
Series / Nieuws

Netflix-films en series worden ruimtelijker met deze nieuwe functie

Een nieuwe technologie die Netflix al eerder beschikbaar stelde voor premium-abonnees bij 'Stranger Things' wordt nu uitgebreid.

In juli vorig jaar introduceerde Netflix een ruimtelijke audiotechnologie voor een aantal titels. Nu heeft de streamingdienst deze feature, die alleen beschikbaar is voor premium-abonnees, uitgebreid naar maar liefst 700 series en films.

Veel titels die in de toekomst uitkomen krijgen ook de ondersteuning voor de spatial audio-feature. Dit zijn onder andere Luther: The Fallen Sun, You, Your Place or Mine en Tour de France. Niet iedere nieuwe film of serie krijgt de functie, alleen de populaire titels.

Filmische geluidservaring


De technologie die gebruikt wordt is de Ambeo 2-Channel Spatial Audio van Sennheiser. Het stereo geluid dat uit twee audiokanalen bestaat wordt hierbij omgezet in ruimtelijke audio, hoewel er nog steeds twee kanalen worden gebruikt.

Volgens Netflix zorgt de feature op ieder apparaat voor een filmische geluidservaring, zonder dat er speciale apparatuur (zoals een speaker) voor nodig is. De technologie was vorig jaar al beschikbaar bij Stranger Things. Hieronder zie je een video waarin de feature geïntoduceerd wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Gannibal'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Gannibal'

Niet verkeerd, maar vol met onnodige misleiding "“ vooral die ene die je wijsmaakt dat deze serie een einde heeft.

Regie: Shinzô Katayama, Hayato Kawai | Cast: Yûya Yagira (Daigo), Shô Kasamatsu (Keisuke), Riho Yoshioka (Yuki), Baijaku Nakamura (Sabu), Kokone Shimizu (Mashiro), e.a. | Aantal afleveringen: 7 | Speelduur: 34-70 minuten | Jaar: 2022-2023

In spannende verhalen worden soms 'red herrings' gebruikt, waarmee de kijker tijdelijk op een dwaalspoor wordt gezet. Dat kan prima werken, zolang het maar functioneel is binnen het plot. Gannibal kiest voor flauwe 'herrings'; er wordt gewoon een hoop bij verzonnen om een langer verhaal te hebben.

Het Japanse dorp Kuge ligt precies in de bocht van een rivier die honderdtachtig graden draait. Agent Daigo verhuist er met zijn vrouw en getraumatiseerde dochtertje naartoe nadat de vorige (en enige) politieagent van het dorp vermist is geraakt. Het warme onthaal bekoelt snel wanneer Daigo het aan de stok krijgt met de familie Goto, die bestaat uit een soort rijke rednecks. Daigo wordt steeds gewaarschuwd dat hij ze met rust moet laten en dat is niet zonder reden, maar hij heeft al ontdekt dat er heel wat gaande is in deze afgelegen, hechte gemeenschap.

De eerste aflevering is veelbelovend op diverse fronten. Zo zijn er prachtige shots, bijvoorbeeld die van een deels mistig bos of een lijk in het gras dat erbij ligt alsof het haast een lugubere parfumreclame is. Ook het visueel verstrekken van informatie is goed uitgevoerd, zoals wanneer Daigo pauzeert tijdens een lange autorit. De auto is leeg, maar plots verschijnt er een rookpluim buiten; hij staat dus een sigaretje te roken. Meteen duidelijk zonder het daadwerkelijk te hoeven zien.

En dan is er nog een heerlijk Spielbergiaans moment tegen het einde van die eerste aflevering waarbij 's nachts op een bruggetje een apart personage wordt geïntroduceerd. Dat personage staat oog in oog met Daigo's kleine dochtertje dat anders reageert dan verwacht. Dat is een tweede pluspunt: er gebeurt niet veel, maar het is allemaal zo apart dat het de aandacht vasthoudt. Die aparte Japanse cultuur, de manier waarop Daigo omgaat met de dreigementen waar hij snel mee te maken krijgt; hij lacht het gewoon weg als een koele kikker.

De derde aflevering laat zien wat Daigo deed voordat hij naar Kuge verhuisde en welke gebeurtenis zijn dochtertje tramatiseerde. Dit zet zijn personage in een compleet ander daglicht, maar het past allemaal nog wel. Fantastisch hoe een fictief persoon ineens twee keer zo breed kan worden. Vertolker Yûya Yagira is daarbij hartstikke geloofwaardig als zelfverzekerde goedzak en arrogante driftkikker.

Maar na die derde aflevering gaat het bergafwaarts. Hoewel nog steeds goed gefilmd, zijn die poëtische shots ineens niet meer te vinden. Maar de grootste verandering is dat het plot wordt opengereten. Er komen meerdere nieuwe paden bij voor het verhaal, waardoor op den duur niet meer duidelijk is wat de hoofdlijn hoort te zijn.

Gannibal neemt thema's als compassie, opvoeding en traditie onder de loep op een manier waarop die geweven worden tot een geheel. Als je van jongs af aan geleerd krijgt dat sommige mensen minder zijn, blijf je daar dan in meegaan of leer je jezelf wat meer empathie aan? En wat dan, wanneer jij emotioneel gegroeid bent maar de rest van je familie niet?

Allemaal mooi en het blijft consequent in het verhaal aanwezig. Maar het is die herhaaldelijke misleiding van het plot die er op den duur voor zorgt dat de serie in de tweede helft flink wat kracht verliest. Wanneer over sommige zaken duidelijk is geworden hoe ze zijn, rijst de vraag waarom ze zo zijn.

Aankomende maart komt de twaalfde bundel uit van de manga waarop Gannibal is gebaseerd. Dit verhaal loopt dus nog steeds en deze verfilming is aldus geen miniserie met een afgerond einde. Erg frustrerend, want de laatste aflevering wekt de indruk dat het plot met een kwartier extra (en niet slechts die korte scène na de aftiteling) volledig afgerond had kunnen worden. Maar nee, blijkbaar valt er nog veel te zeggen over Daigo's speurwerk.

★★★☆☆

Gannibal is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe actiekomedie is gelijk een kijkcijferkanon
Films / Nieuws

Deze nieuwe actiekomedie is gelijk een kijkcijferkanon

Een sensationele film met J. Lo en 'Stifler's Mom'.

Shotgun Wedding gaat als een speer. De film staat momenteel op nummer 1 op Prime Video en dat blijkt meer dan terecht.

Het begint rustig en gemoedelijk op de vooravond van de trouwdag. Darcy, gespeeld door Jennifer Lopez, gaat trouwen met Tom, vertolkt door Josh Duhamel.



De romantische komedie transformeert daarna al snel in een onverwachte krachtsexplosie.

J. Lo en 'Stifler's Mom'


Actrice Jennifer Cooligde doet ook mee. Ze is bekend geworden bij het grote publiek als een echte flapuit en als 'Stifler's mom'. Plus ze heeft onlangs nog een prijs gewonnen voor haar rol in The White Lotus.

J. Lo speelt sexy zoals altijd. Cooligde vraagt in haar rol als Carol aan Darcy of ze zo'n geweldig lichaam heeft door te sporten of dat het genetisch is bepaald.

Ex met open shirt


Wie van mannen houdt kan ook het hart ophalen. Zanger Lenny Kravitz speelt de ex van Darcy, die met open shirt op de vooravond van de trouwerij de harten steelt van alle familieleden. Niet lang daarna worden de spelregels veranderd en wordt de trouwdag helemaal onvergetelijk.

Nu te zien


Ben je ook razend benieuwd? Shotgun Wedding is nu te kijken met een Prime Video-abonnement.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix doet het in zijn broek: nieuwe regels ingetrokken?
Series / Nieuws

Netflix doet het in zijn broek: nieuwe regels ingetrokken?

Was de aanpassing van de regels voor het delen een foutje?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sinds het plaatsen van de nieuwe regels voor het delen van wachtwoorden heet Netflix veel woedende reacties gekregen.

Nog geen week later zijn de nieuwe regels van hun officiële site verwijderd. Een woordvoerder van Netflix had dit te melden:

"Voor een korte periode was gisteren verscheen er een artikel met informatie die alleen geldig was voor Chili, Costa Rica en Peru. Dit hebben we sindsdien veranderd."

Ook zei de woordvoerder dat een grote verandering als dit absoluut niet zonder details naar de gebruikers toe ingevoerd zal worden.



Wachtwoord delen


Het ziet er op dit moment naar uit dat de plannen van Netflix door gaan. Jaren geleden was Netflix nummer één in de streaming business.

Door hun waanzinnig goede producten als Stranger Things en The Crown maar ook door toe te staan en zelfs aan te moedigen dat gebruikers hun account deelden met vrienden, familie of huisgenoten.

In Januari kwam de streamingdienst met een nieuwe regeling om toch weer meer inkomen te genereren.

Om meer betalende kijkers te krijgen besloot Netflix dat gebruikers hun account niet meer zonder meer gratis konden delen.



Zorgen


Ondertussen hebben abonnees van Netflix grote zorgen. Zeker als ze vaak moeten reizen, of langer ergens moeten verblijven, voor werk of school. Daarnaast is Netflix in korte tijd flink duurder geworden.

Veel gebruikers overwegen hun abonnement op te zeggen. Het is de vraag of deze nieuwe weg, die vanaf maart 2023 overal moeten gelden, niet het einde zal zijn van Netflix.

@pchaxwithmax How are we feeling about this? 🤔 #tech #techtok #technology #netflix #technews #techworld ♬ Chill Vibes - Tollan Kim
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heftige beelden uit 'The Last of Us' aflevering 4: "Please Hold My Hand"
Series / Nieuws

Heftige beelden uit 'The Last of Us' aflevering 4: "Please Hold My Hand"

De serie gaat weer verder met Joel en Ellie als ze de confrontatie met overvallers aangaan.

Het avontuur gaat in de vierde aflevering van The Last of Us verder als Joel en Ellie in de val worden gelokt en het op moeten nemen tegen een groep rovers. Hoofdrolspeler Pedro Pascal toont de nieuwste beelden van alles wat we maandag kunnen verwachten.

Waar het vorige week ging over het verhaal van Bill en Frank wordt de aandacht nu weer op de twee hoofdpersonages gericht. Tijdens de Tonight Show with Jimmy Fallon laat Pascal de nieuwe beelden zien waarbij na de confrontatie die ze aan moeten gaan de twee van elkaar gescheiden raken en vooral Ellie zichzelf moet zien te redden.

Ellie moet nog veel leren


Wat in de komende aflevering ook pijnlijk duidelijk wordt is het gebrek aan ervaring bij Ellie (Bella Ramsay). Doordat zij een landkaart verkeerd leest leidt ze zichzelf en Joel rechtstreeks in een hinderlaag in Kansas City. Al gauw moeten ze schuilen achter de pickup die ze bij Bill hebben meegenomen in een poging de aanslag te overleven.

De groep tegen wie Joel en Ellie het opnemen zijn gebaseerd op de 'Wild Hunter' groep uit de oorspronkelijke videogame. Kathleen, gespeeld door actrice Melanie Lynskey, is de leider van die groep en is een personage speciaal geschreven voor de serie. Haar partner is de rebelse Perry, gespeeld door Frank Murray die in de oorspronkelijke game de rol van Tommy speelde.

Hieronder het fragment bij Jimmy Fallon. Kijk vanaf maandag weer een nieuwe aflevering van The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wordt de titel van de finale van 'The Boys' seizoen 4
Series / Nieuws

Dit wordt de titel van de finale van 'The Boys' seizoen 4

De tweet van showrunner Kripke verraadt weinig, maar maakt extra nieuwsgierig

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het regent nieuwe kijkjes achter de schermen nu het filmen voor The Boys seizoen 4 is begonnen.

Ook Showrunner Eric Kripke houdt er wel van om zijn publiek lekker te maken. Zo weten we inmiddels dat de eerste aflevering van het vierde seizoen Department of Dirty Tricks zal gaan heten.

Seizoensfinale?


Op 4 februari deed Kripke het weer, hij tweette de titel van aflevering acht.

Als seizoen vier dezelfde traditie als vorige seizoenen (en de spin-off Diabolical) gaat volgen, is de achtste aflevering ook de finale van het seizoen.



"Assassination Run"


Wat de titel betekent is nog onduidelijk. Wordt er een plan gesmeed om iemand te liquideren? Moeten de Boys zelf op de vlucht voor liquidatie?

Veel is er over het vierde seizoen nog niet bekend, behalve dat het bloederiger wordt dan alle vorige seizoenen en dat Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead een nog onbekende rol gaat spelen.

Ook is Rosemary DeWitt (Black Mirror) gecast als de moeder van Hughie (Jack Quaid).

Bekijk op instagram


Wanneer?


Seizoen vier heeft tot op heden nog geen release date. Wel weten we dat de spin-off Gen V dit jaar zal komen.

Zouden we twee keer een cadeau krijgen? We houden je op de hoogte!

Ondertussen is The Boys op Prime Video terug te kijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Viking Wolf' trekt heel wat kijkers op Netflix
Films / Nieuws

'Viking Wolf' trekt heel wat kijkers op Netflix

De horrorthriller 'Viking Wolf' schiet gelijk door naar de derde plaats in de kijklijsten.

De Noorse film Viking Wolf schudt de rankings weer goed door elkaar en pakt de derde plaats.

Viking Wolf


De film, die ook wel bekend is onder de titel Vikingulven, is geregisseerd door Stig Svendsen. In de Noorse filmwereld is hij zeker geen onbekende. Hij is onder meer bekend van Kings Bay en Elevator.

Verhaal


De 17-jarige Thale moet met haar ouders naar een kleine stad verhuizen als haar moeder een baan krijgt bij de plaatselijke politie.
Nadat een student op brute wijze is vermoord op een feest waar Thale aanwezig is, wordt ze plotseling een kroongetuige. Wie, of liever wat, was de moordenaar?

De cast


De cast is ook zeker bekend in de Noorse filmwereld. Deze bestaat uit Liv Mjönes, Arthur Hakalahti, Elli Rhiannon Müller Osborne, Sjur Vatne Brean en anderen.

Wisselend ontvangst


Niet iedereen is even enthousiast over de film. Tot zover scoort Viking Wolf op IMDB een 5.4/10. Rotten Tomatoes heeft nog niet veel scores maar daar staat de stand onder de kijkers nu op 50%.

Ontdek zelf wat je van de film vind en kijk deze op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Chris Pratt is terug als James Reece in 'The Terminal List'
Series / Nieuws

Chris Pratt is terug als James Reece in 'The Terminal List'

Het tweede seizoen van de spannende thriller komt snel naar Prime Video.

Het is nog geen jaar geleden dat het eerste seizoen van The Terminal List uitkwam en bleek zodanig goed dat het tweede seizoen in de maak is. Ster van de serie Chris Pratt laat dit weten in een bericht op sociale media.

Pratt is geen onbekende in de wereld van de spanning en avontuur. Na zijn humoristische rol als Andy Dwyer in de serie Parks and Recreation kreeg hij al snel rollen als die van Star-Lord in de filmreeks Guardians of the Galaxy en Owen Grady in de filmreeks van Jurassic World. Maar nu komt hij weer terug als Navy SEAL James Reece.

Een nieuw seizoen én een prequel


Naast deze aankondiging meldt hij ook dat er een prequel van de serie komt. Hij schrijft: "Spannend nieuws allemaal! Ik ben blij te melden dat ik de eer heb om mijn rol opnieuw te spelen als James Reece en dat ik daarnaast TWEE nieuwe project uitvoerend mag produceren met Prime Video…

…Allereerst het langverwachte tweede seizoen van de hitserie The Terminal List. En alsof dat nog niet genoeg was ben ik ook verheugd te melden dat we een Terminal List prequel aan het maken zijn."
De serie draait om Chris Pratt als voormalig Navy SEAL officier die onderzoekt waarom zijn voormalige troep tijdens een geheime missie in een hinderlaag viel.

Kijk alle afleveringen van The Terminal List op Prime Video.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Big Sky'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 7 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spannende 'Big Sky'

Deze week pakt de streamingdienst flink uit met vooral veel thrillers, drama en animatie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Big Sky (seizoen 3 - aflevering 8)



Verschijnt op: 8 februari
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op Disney+

Synopsis: Een privédetective en een voormalig politieagent proberen misdaadzaken op te lossen in de Amerikaanse staat Montana.





National Treasure: Edge of History (seizoen 1 - aflevering 10)



Verschijnt op: 8 februari
Genre: Actie / Avontuur
Kijk op Disney+

Synopsis: De 20-jarige dromer Jess Valenzuela start een avontuur om het mysterie rondom haar familie te ontdekken en met de hulp van haar vrienden probeert ze verloren schatten op te duiken.





Stolen Youth: Inside the Cult at Sarah Lawrence (seizoen 1)



Verschijnt op: 9 februari
Genre: Documentaire / Criminaliteit

Synopsis: Voormalige studenten van het Sarah Lawrence College over de invloed die Larry Ray in 2010 op hen had en de hersenspoeling en mishandeling die daarmee gepaard ging.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

8 februari: Santo Maldito (seizoen 1 - aflevering 1) - Drama / Thriller - Als de vrouw van Reinaldo in vegetatieve toestand is besluit hij haar leven te beëindigen. Op miraculeuze wijze komt zijn vrouw toch weer tot leven, maar dan beginnen alle problemen pas.

8 februari: Star Wars: The Bad Batch (seizoen 2 - aflevering 7) - Animatie / Avontuur / Actie - Een groep van experimentele elite-klonen proberen hun weg te vinden in het almaar veranderende universum na de gebeurtenissen van de Clone Wars.

10 februari: The Heir: The Freestyle Dynasty (seizoen 1 aflevering 13-16) - Reality-TV - Vijf wereldkampioenen in het freestyle rappen worden voor de eerste keer mentors en proberen nieuw talent aan te trekken naar de freestyle scene om zo geschikte opvolgers te vinden.

11 februari: Tokyo Revengers (seizoen 2 - aflevering 6) - Animatie / Actie / Drama - Hanagaki Takemichi realiseert zich aan het einde van zijn leven dat hij een onbevredigend leven heeft gehad. Plots wordt hij 12 jaar jaar terug in de tijd wakker en probeert alle noodlottige gebeurtenissen die staan te wachten te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Contra las Cuerdas'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Contra las Cuerdas'

Matig uitgewerkte dramaserie biedt feminisme in de worstelring, maar niet daarbuiten.

Regie: Celia Iturriaga | Cast: Caraly Sánchez (íngela), Scarlet Gruber (Dulce Caramelo), Carmen Ramos (Victoria), Allison Santiago (Rocí­o), e.a. | Aantal afleveringen: 10 | Speelduur: 36-54 minuten | Jaar: 2023

Contra las Cuerdas draait om een jonge vrouw die na een moeilijke tijd niet meer goed weet welke richting ze op wil met haar leven. Als ze in aanraking komt met professioneel worstelen, vindt ze haar plek in de ring en in de samenleving. Als dit bekend voorkomt, denk je waarschijnlijk aan een andere Netflix-serie. GLOW vertelde namelijk een soortgelijk verhaal, maar dan beter. Waar GLOW slim gebruikmaakte van het showelement dat inherent is aan de sport, probeert Contra las Cuerdas er met weinig succes omheen te werken.

De beslissing van hoofdpersonage íngela om de ring in te gaan heeft een duidelijke motivatie. Nadat ze is vrijgelaten uit de gevangenis, waar ze jarenlang onterecht heeft vastgezeten, wil ze het respect van haar dochter terugwinnen. Haar dochter is intussen helemaal weg van haar vaders nieuwe vriendin, die een grote naam is in de wereld van het lucha libra-worstelen. Deze nieuwe familierelaties vormen een mooie opzet voor het conflict tussen de twee vrouwen. Tot zover alles goed.

Minder duidelijk is waarom íngela's collega's ook de ring in moeten (blijkbaar heb je als worstelaar een entourage nodig) of hoe íngela gedurende haar tijd in de gevangenis de voogdij over haar dochter heeft kunnen behouden. Ongeloofwaardig is ook dat die dochter haar moeder plotseling niet meer herkent als ze een masker opzet en zich in een goedkope lycraoutfit wurmt. En waarom is ze meteen fan van haar moeders alter ego wanneer haar grote heldin, haar stiefmoeder, haar vanaf hun eerste ontmoeting met de grond gelijk probeert te maken?

Naast gaten in het achtergrondverhaal en het ongeloofwaardige plot kan ook de grillige moraal worden toegevoegd aan het lijstje van kritiekpunten. Op het oog lijkt Contra las Cuerdas veel waarde te hechten aan vrouwen die elkaar steunen, maar die boodschap wordt meteen onderuitgehaald door een vrouwelijke antagonist die erop gebrand is íngela's leven te verpesten. Het lijkt er dus op dat zusterschap in Contra las Cuerdas niet verder rijkt dan íngela en haar groepje amateurworstelaars.

Contra las Cuerdas bevat humor en de combinatie van alle verhaallijnen geeft net genoeg actie om het interessant te houden, al zijn ze dus niet allemaal even goed uitgewerkt. Maar als het uitgangspunt je aanspreekt, kun je beter eerst op zoek gaan naar GLOW. Die serie werd weliswaar voortijdig beëindigd, maar de drie gemaakte seizoenen staan gewoon nog steeds op Netflix. Mocht je daarna nog niet genoeg hebben van het vrouwenworstelen, dan kun je Contra las Cuerdas alsnog een kans geven.

★★☆☆☆

Contra las Cuerdas is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote streamingsfilms worden schaarser: ook Amazon mikt op bioscopen
Films / Nieuws

Grote streamingsfilms worden schaarser: ook Amazon mikt op bioscopen

Amazon Studios gaat wereldwijd voor het grote scherm met de film 'Air' met Ben Affleck en Matt Damon.

Voordat de film te streamen is zal hij eerst te zien zijn in de bioscoop. Er wordt gesproken over wereldwijde vertoning van 'Air' maar het is nog niet bekend of deze ook in Nederland te zien zal zijn.

Het idee van Amazon


Vanaf 5 april gaat de film wereldwijd naar de bioscopen. Amazon is zelfs van plan om de film net zo lang, of zelfs langer in de bioscopen te laten draaien dan we eerder gewend zijn van studio's. Daarna zal de film te streamen zijn op Prime Video.

Amazon heeft al eerder films (o.a. The Big Sick en Manchester by the Sea) een exclusief tijdsframe gegeven om in bioscopen te zien maar nog niet eerder was het zo groots aangepakt als dat nu gaat gebeuren.

De vraag is hoeveel en wanneer deze grote druk gevoeld gaat worden Netflix en Apple om ditzelfde voorbeeld te gaan volgen.

Air


De film is gebaseerd op het echte verhaal van de schoenenverkoper Sonny Vaccaro en hoe hij Nike leidde in het komen tot een overeenkomst met professioneel basketballer Michael Jordan. Dit alles heeft ook uiteindelijk de Air Jordan opbracht.

De cast


Affleck speelt niet alleen mee in de film, hij klom ook weer in de regisseursstoel voor deze film. Naast hem en Damon zien we ook nog Jason Bateman (Ozark), Viola Davis (The Woman King), Chris Messina (Call Jane), Gustaf Skarsgård (Vikings) en nog vele anderen.

Laten we hopen dat we snel meer weten over of we de film ook hier in de bioscoop kunnen bekijken. De film zal uiteindelijk wel naar Prime Video komen. Wanneer is alleen even afwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-actrice neemt een bijzonder bad voor het goede doel
Series / Nieuws

'The Mandalorian'-actrice neemt een bijzonder bad voor het goede doel

Op haar Instagram vertelt Katee Sackhoff vanuit de badkuip over dit goede doel.

Kijkers kennen actrice Katee Sackhoff uit de hitserie The Mandalorian. Nu laat zij zowel letterlijk als figuurlijk een andere kant van zichzelf zien. In het kader van een inzamelingsactie heeft Sackhoff een foto van zichzelf geplaatst terwijl zij een bad neemt.

Het gaat hier om een limited edition bodyscrub, en de opbrengst komt ten goede aan RxART. Het doel is om $ 10.000 dollar in te zamelen voor deze non-profit. Sackhoff's Insta-post kun je onderaan bekijken.

Kinderafdelingen in ziekenhuizen


De stichting bestaat sinds 2000, en heeft inmiddels afdelingen in 37 ziekenhuizen in 21 Amerikaanse steden opgeknapt. Inmiddels is men ook actief in Canada. Concreet krijgen kunstenaars opdrachten om kinderafdelingen dusdanig mooi te maken dat de patiëntjes zich er op hun gemak voelen.

Bekijk op instagram


Helpende hand


Sackhoff legt uit dat ze "uit de kleren gaat voor het goede doel". Een vriend van Sackhoff, Chris Delgado is eigenaar van deze huidverzorgingslijn voor heren: Atwater Skincare. Ook is hij de bedenker van deze actie. Geheel in de stijl van Bo-Katan heeft zij een helpende hand toegestoken. Dat dit eigenlijk een herenscrub betreft mag de pret niet drukken.

Sackhoff's badkuip is hieronder te zien, seizoen 3 van The Mandalorian start op 1 maart op Disney+.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-ster Nick Offerman reageert op homofobe uitspraken na aflevering 3
Series / Nieuws

'The Last of Us'-ster Nick Offerman reageert op homofobe uitspraken na aflevering 3

Het liefdesverhaal tussen Bill en Frank was blijkbaar voor sommigen te confronterend.

Er zijn nog maar drie afleveringen uit van HBO Max' The Last of Us en vrijwel iedereen is lyrisch. Er waren echter sommige kijkers die wat moeite hadden met de relatie tussen twee mannen in aflevering drie, waarop acteur Nick Offerman subtiel reageert.

Waar de serie voornamelijk draait om Joel en Ellie die op tocht zijn door een verscheurd landschap werd de focus in aflevering drie gericht op het verhaal van Bill en Frank. Na de apocalypse weet overlever Bill zijn omgeving af te zetten met hekken en vallen en leeft zo een prima afgezonderd leven. Totdat een zekere Frank in een van zijn vallen verstrikt raakt.

Deze aflevering is juist voor onwetenden


Bill besluit om Frank te bevrijden uit zijn val en na elkaar te leren kennen blijken de twee mannen gevoelens voor elkaar te hebben.

In een reeks tijdsprongen zien kijkers de twee een jarenlange relatie met elkaar aangaan wat leidt tot romantische en vooral aangrijpende momenten. Veel mensen vonden het een prachtige aflevering, echter niet iedereen.

Review bombs


Sommige kijkers hadden moeite met de homoseksuele relatie en besloten de serie te 'review bomben', waarbij veel 1-ster recensies geplaatst worden. Offerman, die de rol van Bill speelt, reageert op een gebruiker die met homofobe uitspraken meldt dat deze aflevering de serie voor hem geruïneerd heeft.

Hierop reageert Offerman met: "Maat, jouw mate van onwetendheid en haat is exact de reden waarom we verhalen als deze maken."

The Last of Us


Kijk elke maandag naar The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De briljante reactie van Emilia Clarke op het slotseizoen van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

De briljante reactie van Emilia Clarke op het slotseizoen van 'Game of Thrones'

Niet alleen de kijkers, ook hoofdrolspeelster Emilia Clarke was niet te spreken over het einde.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De kritiek op seizoen 8 van Game of Thrones was van heinde en verre te horen. Artikelen, podcasts en internetfora, de teleurstelling werd tot in den treure besproken. Vanuit onverwachte hoek werd dit echter al ingeseind.

Je zou het niet verwachten, maar Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) gaf al aan dat het slotseizoen niet om over naar huis te schrijven was.

Emmy party


Op de rode loper van de HBO Emmy Party werd Clarke destijds kort geïnterviewd, dit was voor de start van seizoen 8. Haar co-sterren Jacob Anderson (Grey Worm) en Nathalie Emmanuel (Missandei) waren ook aanwezig. Het interview kun je hieronder bekijken.

Gezicht spreekt boekdelen


"We hebben het beste seizoen ooit gefilmd", vertelt ze aan de journaliste. "Ooit. Ooit. Voor altijd!!" Clarke heeft echter haar wenkbrauwen opgetrokken en heeft een meewarige, licht gefrustreerde uitdrukking op haar gezicht. Anderson en Emmanuel staan er een beetje ingehouden bij.

Wanneer Clarke echter de vraag krijgt of ze blij is met hoe de serie is geëindigd, luidt haar antwoord "hah" en herhaalt ze dat dit toch echt het beste seizoen ooit is. Jacobsen en Emmanuel barsten hierop in lachen uit.

Zoals Clarke al impliceerde, bleek het slotseizoen daadwerkelijk iets waar tot op heden het laatste woord niet over gesproken is.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor de fans van 'Law & Order: SVU'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor de fans van 'Law & Order: SVU'

Hoewel Elliot Stabler is teruggekeerd, loopt toch niet alles zoals gehoopt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Inmiddels is Law & Order: SVU aan zijn 24e seizoen bezig. De misdaadserie is onverminderd populair, met diverse personages van het eerste uur. In seizoen 22 keerde er zelfs een 'oudgediende' terug: Elliot Stabler (Chris Meloni).

De band tussen Stabler en Olivia Benson (Mariska Hargitay) was altijd al sterk, en velen hopen dan ook dat zij een romantische relatie zullen krijgen.

'Bensler'


De twee personages zijn jarenlang collega's geweest. Na Stabler's vertrek, waarbij Meloni in Law & Order: Organized Crime zijn rol voortzette, werd Benson captain.

Nu zijn de twee weer herenigd, en in de aflevering Blood In, Blood Out werd dan ook bijna de volgende stap gezet. Het kwam ternauwernood tot een kus tussen de twee, maar op het laatste moment kwam het er toch niet van. Deze scène kun je hieronder bekijken.

Teleurgestelde fans


In de daaropvolgende afleveringen werd niet meer teruggekomen op dit moment. Fans raken gefrustreerd en vragen zich af of het er ooit van gaat komen:







Zowel voor de fans als voor de hoofdpersonages blijken de zware misdrijven een peuleschil vergeleken met de relaties in de serie.

Je kunt Law & Order: SVU tot en met seizoen 21 streamen op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur Tom Hardy wordt een seriemoordenaar in de tv-serie 'Lazarus'
Series / Nieuws

Topacteur Tom Hardy wordt een seriemoordenaar in de tv-serie 'Lazarus'

Topacteur Tom Hardy kruipt in de huid van een seriemoordenaar in spannende nieuwe detectiveserie.

Er komt een Scandinavische detective aan. Apple TV+ realiseert dit project gebaseerd op de boekenserie door Lars Kepler. Dit is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Alexandra Coelho en Alexander Ahndoril.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hardy (Mad Max, Peaky Blinders) en Zazie Beetz (Joker). Beetz speelt de agente Saga Bauer, en Hardy kruipt na Bronson opnieuw in de huid van een seriemoordenaar.

Eerste verfilming


De boeken zijn tot op heden nog niet eerder verfilmd. De hoofdfiguren worden dus voor het eerst op het scherm gebracht. Dit zijn inspecteur Joona Linna en zijn rechterhand Saga Bauer, met seriemoordenaar Jurek Walter als memorabele schurk.

Undercover in psychiatrisch ziekenhuis


Bauer onderzoekt een vermissing van twee personen. Men denkt dat beiden door Walter vermoord zijn, wanneer één van de twee 13 jaar later plotseling weer opduikt. Bauer duikt onder in het psychiatrisch ziekenhuis waar Walter sinds die tijd opgesloten zit. Dit doet denken aan de dynamiek tussen Clarice Starling en Hannibal Lecter in de films met Jodie Foster en Anthony Hopkins.

We zullen mettertijd ongetwijfeld meer horen over deze serie, en met Beetz en Hardy zit het qua hoofdrolspelers zeker goed.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'The Last of Us' aflevering 3 zoveel beter is dan in de game
Series / Nieuws

Waarom 'The Last of Us' aflevering 3 zoveel beter is dan in de game

De verandering in de relatie van Bill en Frank waren noodzakelijk voor de groei van Joel.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans die niet alleen de serie aan het kijken zijn, maar ook de game spelen, weten dat aflevering 3 heel erg verschilt van de game. Het lijkt voor sommigen misschien wellicht wat willekeurig om dit zo te veranderen, maar toch zitten er hele doordachte redenen achter.

In aflevering 3 "Long, Long Time" leren we Bill en Frank kennen. In de game krijgen de geliefden echter een hekel aan elkaar, wat ervoor zorgt dat Frank weggaat. Hierdoor raakt hij besmet en besluit hij zelfmoord te plegen voordat hij helemaal overgenomen wordt.

Joel en Ellie worden dan door een rouwende Bill geholpen om een voertuig te vinden en uit Lincoln te ontsnappen. In de serie gaat dit echt totaal anders. Ellie heeft dan helemaal geen kans om één van de twee mannen te ontmoeten, aangezien zij samen zelfmoord gepleegd hebben.

De redenen achter de verandering


Het grote overkoepelende thema in The Last of Us is het vinden van hoop in de meest hopeloze situaties. Door in de serie de relatie van Bill en Frank te benadrukken, krijgen romantiek en hoop een grotere rol.

In de game wordt het ook wel duidelijk dat Bill en Frank voor een lange tijd heel gelukkig waren, maar toch ligt de nadruk op de verwoesting. Niet alleen de verwoesting van hun relatie, maar van de hele wereld.

Wat deze verandering doet voor de serie


Door dit zo aan te passen in de serie, is er meer mogelijkheid om de kwetsbaarheid van Joel te laten zien. Zo krijgt het publiek veel meer mee van de karakter boog van Joel en de groei die hij meemaakt op zijn reis.

Bekijk hieronder meer van de relatie van Bill en Frank en de teaser van aflevering 4 en stream The Last of Us op HBO Max.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Definitief geen 'Stranger Things' spin-off met Millie Bobby Brown
Series / Nieuws

Definitief geen 'Stranger Things' spin-off met Millie Bobby Brown

Het gerucht van een Eleven spin-off is nu definitief van de baan

Nu Stranger Things na het vijfde en laatste seizoen voorbij is, hopen fans op een spin-off van het populaire personage Eleven.

Geen Eleven spin-off


Toch moeten deze fans teleurgesteld worden: er komt géén spin-off over Eleven. Ook geruchten dat Millie Bobby Brown een contract heeft getekend zijn niet waar.

Dit laat het officiële twitteraccount van de Stranger Things schrijvers weten.



Niet getreurd, er komt sowieso een spin-off aan. Waarover die gaat is nog niet zeker. Of misschien toch wel?

Geraden


Tijdens een bezoek aan The Tonight Show met Jimmy Fallon vertelt Finn Wolfhard dat hij per ongeluk de spin-off had geraden.

"We waren aan het filmen voor seizoen vier en we waren wat aan het praten over een eventuele spin-off. Ik maakte de grap dat ze ons over twintig jaar weer terug halen en dat we allemaal dik en oud zijn geworden."

Wat het echte spin-off idee is vertelt Wolfhard niet, maar wel de reactie van de Duffer broers.

"Ze namen me apart voor een praatje: 'dat is het idee, wie heeft je dat verteld?' Niemand, zei ik. Ik vond het gewoon een gaaf idee. 'Dat klopt' zeiden ze."



Het vijfde seizoen van Stranger Things begint in mei met filmen en zal in 2024 bij Netflix te zien zijn.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.