Vierde seizoen 'Penoza' gaat in september van start

Vierde seizoen 'Penoza' in de maak

NPO 3 zal de spannende nieuwe reeks uitzenden.

Michelle Iwema, 17 juni 2015 om 14:25

De vierde reeks van de KRO-serie Penoza zal vanaf zondag 13 september bij NPO 3 worden uitgezonden, meldt Nu.nl. Het was aanvankelijk onzeker of er nog een seizoen zou komen, ondanks het kijkcijferrecord van de finale van de derde reeks.
Een van de redenen voor de onzekerheid was de vraag of Diederik van Rooijen de regie weer op zich zou nemen. Hij maakte de eerdere seizoenen van Penoza maar had plannen om naar Hollywood te gaan om daar een remake van The Birds te gaan maken. Deze staat nog steeds op de planning, maar inmiddels is bekend dat Van Rooijen toch ook voor het vierde seizoen de belangrijkste regisseur zal zijn.

Penoza gaat over huisvrouw Carmen van Walraven die plotseling haar man verliest. Zij wordt hierdoor gedwongen zijn rol in het criminele circuit over te nemen. De hoofdrollen worden gespeeld door Monic Hendrickx en Thomas Acda. In het schrijversteam van de serie is wel iets veranderd. Dit keer staat deze onder leiding van Oscar van Woensel, die ook het scenario van de film Van God Los pende.

Bron: Nu.nl

Lees meer over: Penoza, seizoen 4, seizoensfinale, Thomas Acda, Monic Hendickx, thriller

Populair nieuws