search
Chris Evans nieuwe hoofdpresentator 'Top Gear'
Series / Nieuws

Chris Evans nieuwe hoofdpresentator 'Top Gear'

Er komt verder een compleet nieuw team van presentatoren.

De BBC heeft eindelijk aangekondigd wie de nieuwe presentator van Top Gear gaat zijn. Chris Evans neemt het stokje van Jeremy Clarkson over als hoofdpresentator van het populaire autoprogramma. Daarnaast komt er een geheel nieuw team van presentatoren, waarmee het ook zeker is dat James May en Richard Hammond niet terugkeren.


Evans liet aan de BBC weten blij te zijn met zijn nieuwe baan. "Ik beloof dat ik alles zal doen om wat vooraf ging te respecteren en de show vooruit te brengen," zei hij in een verklaring. Clarkson werd in maart uit de serie gezet, toen hij een producent een klap verkocht. Nu wordt de leiding van de serie dus overgenomen door Evans, die meteen een contract voor drie jaar getekend heeft.

Top Gear trekt wereldwijd zo'n 350 miljoen kijkers en is een van de grootste series van de BBC. De serie levert de Britse omroep naar schatting zo'n 70 miljoen euro per jaar op. In maart ontkende Evans overigens nog in alle toonaarden dat hij mogelijk presentator zou worden. Toen twitterde hij "ik kan categorisch ontkennen dat ik ooit presentator zal worden".

Het is nu nog afwachten wat Clarkson, May en Hammond gaan doen. Het gerucht gaat dat ze voor Netflix aan de slag gaan, met een compleet nieuwe autoshow.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen