'Emerald City' vindt zijn Dorothy

Emerald City vindt zijn Dorothy

Adria Arjona (True Detective) krijgt de hoofdrol.

Jim Pedd, 18 juni 2015 om 14:29

De NBC-versie van The Wizard of Oz, dat de titel Emerald City heeft gekregen, heeft zijn hoofdrolspeler gevonden. Adria Arjona, die vanaf komend weekend te zien zal zijn in het tweede seizoen van HBO’s True Detective, gaat de hoofdrol spelen. Zij is Dorothy in deze nieuwe verfilming van het werk van L. Frank Baum.
Ze mag de rol van Dorothy spelen in tien afleveringen, die gemaakt worden met showrunner David Schulner. Een omschrijving van het karakter van Dorothy is er ook al. ”Een mooie vrouw, getekend door ervaringen uit het verleden, heeft Dorothy voor zichzelf een leven op weten te bouwen. Naar buiten is ze onzeker en niet zelfbewust genoeg, maar dat is slechts schone schijn. Eigenlijk is ze een echte overlever, zoals ze snel zal ontdekken.”

Daar komt ze in de serie achter in een mythologisch land van vechtende koninkrijken, dodelijke krijgers, duistere magie en een bloederige strijd om heerschappij, waarin boze heksen nooit lang dood blijven. Toevallig komt de in Emerald City terecht als ze een K9-hond steelt en samen met hem terecht komt in een tornado.

De serie moet volgend jaar in première gaan.

Lees meer over: Nbc, wizard of oz, emerald city, Dorothy, adria arjona, serie, seizoen, l frank baum

Informatie over de serie: Emerald City

Populair nieuws