Verkoopcijfers van deze cocktail door het dak in Amerika dankzij succesvolle serie

De verkoopcijfers van de Aperol Spritz gaan door het dak in de Verenigde Staten.

Bas de Kramer, 25-02-2023 16:58

Eén van de kwalitatief beste series de momenteel loopt is The White Lotus op HBO Max. In het tweede seizoen van de serie kwam er regelmatig een bepaalde alcoholische versnapering op tafel. Deze cocktail heeft door door de serie kennelijk zoveel reclame gekregen dat de populariteit daarvan in de Verenigde Staten enorm is toegenomen.

Aperol

Het gaat hier om Aperol Spritz, deze bestaat uit Aperol, prosecco en spuitwater. Het drankje was in Europa al behoorlijk populair maar de Amerikanen moesten er tot voor kort weinig van weten.

The White Lotus speelt zich af in een luxe resort en de gasten drinken daar regelmatig een Aperol Spritz en hebben het Amerikaanse volk daarmee kennelijk op een idee gebracht.

Populair in the States

Volgens Business Insider is de verkoop van Aperol Spritz in de Verenigde Staten na de release van het tweede seizoen van The White Lotus met maar liefst 50 procent toegenomen.

"Je ziet echt enorme veel iconische oranje glazen in de reeks. Dat heeft duidelijk impact", vertelt Bob Kunze-Concewitz, CEO van Campari Group. "We zijn er heel blij mee en we verwachten nog een verdere ontwikkeling te zien in de cijfers van dit jaar."

Zie ze zippen aan the Aperol Spritz in The White Lotus op HBO Max.


Lees meer over: the white lotus, jennifer coolidge, hbo max, mike white, theo james

Populair nieuws

Laatste serienieuws

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

De diepere betekenis in titels 'The Mandalorian'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix