search
Spookachtige spin-off van 'The Sandman' komt nu naar Netflix
Series / Nieuws

Spookachtige spin-off van 'The Sandman' komt nu naar Netflix

\"We gaan nooit door vóór het script helemaal goed is\"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dead Boy Detectives komt naar Netflix. Eerst zou de serie op HBO Max te zien zijn, maar de veranderingen binnen DC Studios zorgen voor een bijzondere overstap.

Dead Boy Detectives


Wie of wat zijn de Dead Boy Detectives? De serie, gebaseerd op een strip van Neil Gaiman en Matt Wagner, is een spin-off van The Sandman stripreeks.

Het is het verhaal van twee dode kinderen (Charles en Edwin) die, in plaats van naar een hiernamaals te gaan, op aarde blijven om bijzondere zaken op te lossen.



Verhuizing


De verhuizing van Netflix is een verrassing, want Charles en Edwin waren al geïntroduceerd in de serie Doom Patrol.

Dit roept vragen op: zal de serie op Netflix dit doorzetten? Of krijgt Dead Boy Detectives een heel nieuw begin? En hoe zal deze serie aansluiten bij The Sandman?



DCU plannen


Ondanks de verhuizing van Dead Boy Detectives blijft de serie wel een HBO Max productie.

De reden van de verhuizing ligt in de plannen van James Gunn en Peter Safran. Ze zijn bezig met plannen voor vijf shows die met elkaar te maken hebben. Een beetje zoals het Arrowverse was.

"Wat we begonnen zijn is het eerste hoofdstuk van een nieuw universum. Het eerste hoofdstuk heet 'Gods en Monsters'," aldus Safran.

Ook laat hij weten dat er al aan verschillende series gewerkt wordt en dat er in 2025 een nieuwe Superman film aan gaat komen, getiteld Superman: Legacy.

"Maar we blijven flexibel. We gaan nooit door met een productie voor het script helemaal goed is," vertelt de mede-baas van DC Studios.

Bekijk op instagram


Zo goed


Wat Dead Boy Detectives betreft, ziet de toekomst er veelbelovend uit. Maker Neil Gaiman heeft officieel zijn goedkeuring gegeven. Hij noemde de pilot-aflevering en de scripts "Zó goed".

Wanneer Dead Boy Detectives op Netflix te zien zal zijn is nog niet zeker, maar we houden je natuurlijk hier op de hoogte.



Aanbevolen artikelen