search
Review Hayu: aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Hayu: aanbod, prijzen, series en meer

Dompel jezelf onder in deze verzameling van de beste realityprogramma's die er bestaan.

De VOD-dienst Hayu wikkelt er geen doekjes omheen: hun nichemarkt bestaat uit de meest schaamteloze realitytelevisie die de Verenigde Staten te bieden heeft. En dat is een hoop, waaronder Below Deck, Keeping Up with The Kardashians, Real Housewives en nog een hoop meer. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2016
Hoofdkantoor in: New York, Verenigde Staten
Focus: Amerikaanse reality tv
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €5.99 per maand

De VOD-dienst Hayu opende zijn deuren in 2016 als de eerste aanbieder die de meest bekeken realityseries van Amerika op één plek samenbracht. Het bedrijf is in het bezit van NBCUniversal, dat onderdeel uitmaakt van de mediagigant Comcast.

Met hun diensten introduceerde Hayu 'reality on demand' aan een breed publiek en heeft het concept vervolgens succesvol geëxporteerd naar Europa. Desondanks komen alle afleveringen gelijktijdig uit in de VS én in Europa, waardoor Europese kijkers helemaal up-to-date kunnen blijven met hun favoriete series uit Amerika.

AanbodIn de catalogus van Hayu staan voornamelijk Amerikaanse realityprogramma's met sporadische tripje naar het buitenland, bijvoorbeeld aan boord van Below Deck: Mediterranean. Daarnaast wordt de categorie van true crime snel uitgebreid met soms een documentaire uit deze hoek, zoals Dahmer On Dahmer: A Serial Killer Speaks uit 2017.

Het overzichtelijke platform deelt zijn content in volgens sappige categorieën, zoals: Famous Faces, Family-centric, Competition, Home & Design en Workplace. Wat verder belangrijk is om te vermelden is dat Hayu volledig in het Engels wordt aangeboden. Dit houdt in dat de series alleen Engelstalige ondertiteling hebben en geen Nederlandstalige.

Vijf van de bekendste series op Hayu zijn:
1. Big Rich Atlanta
2. Vanderpump Rules
3. Jersey Shore: Family Vacation
4. Lovers' Lane Murders
5. Blood & MoneyBeschikbaarheidHayu is beschikbaar in veel Europese landen, Canada en enkele landen in Azië, maar op vakanties verder weg kunnen gebruikers altijd overwegen afleveringen offline te bekijken door ze van tevoren te downloaden in de mobiele app.

De dienst wordt aangeboden via verschillende devices, waaronder iOS en Android smartphones, Smart TV's, Chromecast en Xbox. Natuurlijk is kijken in de browser altijd ook nog een optie.

Prijzen en abonnementenHayu kost een acceptabele €5.99 per maand. Bij het maandelijkse abonnement kunnen gebruikers nog van tevoren een proefperiode afsluiten van 7 dagen.

Men kan aardig wat geld besparen door een halfjaarlijks of jaarlijks abonnement af te sluiten. Een abonnement voor 6 maanden kost €28.99, en een jaarlijks abonnement kost €52.99.

Onze tipEr is één grote reden om Hayu te nemen: Amerikaanse realitytelevisie. Buiten deze categorie om is er namelijk weinig te halen bij de VOD-dienst, maar dat hoeft voor de echte fans niks uit te maken.

Voor je dagelijkse portie drama en sensatie is Hayu dus een prima supplement op een breder pakket aan VOD-diensten, die films en series met wat meer diepgang kunnen bieden. Als je daarna behoefte hebt aan wat ouderwets televisievertier, zit je bij Hayu helemaal goed!


Ga zelf naar Hayu


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen