search

Ons nieuws van woensdag 22 maart 2023

Indringende beelden uit 'Chimp Empire' met Mahershala Ali van Netflix
Series / Trailer

Indringende beelden uit 'Chimp Empire' met Mahershala Ali van Netflix

Een indrukwekkende nieuwe docuserie over een groep chimpansees over een periode van 25 jaar.

Netflix komt met een boeiende docuserie, die wordt verteld door tweevoudig Oscar-winnaar Mahershala Ali (Moonlight, Green Book). Het betreft hier een vierdelige serie waarin het leven van een groep chimpansees op de voet wordt gevolgd.

De docu is gemaakt in het Ngogo oerwoud in het Oost-Afrikaanse land Oeganda. Een team van wetenschappers heeft gedurende 25 jaar lang een chimpansee-groep gevolgd

Dagelijks leven


Hun maatschappij, met alle regels en gewoontes die het met zich meebrengt, is hiermee nauwkeurig op film vastgelegd. De kijker ziet het dagelijkse leven van de chimpansees met alles wat daarbij hoort. De levens van de chimpansees kun je letterlijk volgen vanaf hun geboorte tot aan de volwassenheid.

De serie geeft hiermee een goed inzicht in de complexe sociale structuren die deze dieren bouwen, inclusief omwentelingen, strijd en de opkomst van nieuwe leiders. De regisseur is James Reed, die eerder een Oscar won voor zijn documentaire My Octopus Teacher.

Chimp Empire kun je bekijken vanaf 19 april op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Merkwaardige omschrijving voor 'Stranger Things' seizoen 5
Series / Nieuws

Merkwaardige omschrijving voor 'Stranger Things' seizoen 5

De makers van Stranger Things geven in een tweet een vreemde hint over het nieuwe seizoen.

Vorig jaar werden Stranger Things-fans getrakteerd op het vierde seizoen van de succesvolle sci-fi horrorserie. Al snel na afloop van het seizoen werd duidelijk dat er een vijfde seizoen zal volgen. Seizoen vijf zal het slotseizoen worden van de serie, wat een extra reden is waarom fans razend nieuwsgierig zijn naar elk kruimeltje aan informatie over het nieuwe seizoen.

Seizoen 5
Nu heeft het schrijversteam op Twitter een merkwaardige omschrijving gegeven van het nieuwe seizoen. Volgens hen is seizoen 5 alsof seizoen 1 en seizoen 4 een baby zouden krijgen, en die baby vervolgens met steroïden geïnjecteerd zou worden.Wat fans zich precies hierbij moeten voorstellen is natuurlijk de vraag, maar in ieder geval prikkelt de omschrijving de fantasie.

David Harbour
Eerder deze maand onthulde acteur David Harbour, die Chief Jim Hopper speelt, dat het filmen voor het slotseizoen zal starten in juni. Fans zullen dus nog even moeten wachten tot seizoen vijf op Netflix verschijnt. Tot dan zullen ze het moeten doen met de eerste vier seizoenen, die momenteel op Netflix te bekijken zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios zet grote stap met de nieuwe serie 'Vision Quest'
Series / Nieuws

Marvel Studios zet grote stap met de nieuwe serie 'Vision Quest'

Marvel Studios heeft een grote stap gezet in de productie van Vision Quest.

De productie van Vision Quest wordt voortgezet, nu duidelijk is dat twee schrijvers aan het project verbonden zijn. Het gaat om Megan McDonnell en Peter Cameron.

Vision Quest is een spin-off serie van WandaVision. De bovengenoemde namen van McDonnell en Cameron werden door fans gespot op de lijst van de Writers Guild of America.

Vision Quest en WandaVision


Megan DcDonnell is enorm betrokken bij het Marvel Cinematic Universe. Ze schreef eerder al aan WandaVision, en werkt momenteel ook aan de aankomende serie The Marvels en de Agatha Harkness-serie momenteel in ontwikkeling voor Disney Plus.

Ook Peter Cameron heeft een geschiedenis in het MCU. Hij werkte eerder al aan WandaVision, Moon Knight en de speciale film Werewolf by Night.

Het verhaal van Vision Quest is naar alle schijn gebaseerd op de gelijknamige comic. Het is een sequel op WandaVision. De serie is nog in een vroege fase van productie, en het eindresultaat hoeven we voorlopig dus ook nog niet te verwachten.

In de tussentijd kun je WandaVision checken op Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt seizoen 7 van 'Young Sheldon' aangepast door mogelijke cancelling?
Series / Nieuws

Wordt seizoen 7 van 'Young Sheldon' aangepast door mogelijke cancelling?

'Young Sheldon' komt misschien tot een eind met seizoen 7, maar wordt het plot aangepast door deze mogelijke cancelling?

De uitvoerend producent van Young Sheldon, Steve Holland, laat weten hoe seizoen 7 wordt beïnvloed door de mogelijke cancelling van de serie.

Holland heeft eerder al aangegeven dat de serie misschien tot een einde komt met seizoen 7. Dit komt doordat er slechts beperkte mogelijkheden zijn om het verhaal verder te ontwikkelen, omdat de serie moet aansluiten op de verhaallijn van The Big Bang Theory.

Er bestaat dus een grote kans dat er nog maar één seizoen aankomt van Young Sheldon, ondanks dat de serie nummer 1 scoort op tv als komedieserie en seizoen 6 de hoogste kijkcijfers ooit behaalde.

Nog niks zeker


In een recent interview met TV Line liet Holland weten dat het nog even kan duren voordat er definitief een beslissing wordt genomen over het lot van de serie.

Daarnaast beloofde hij ook dat de eerste helft van Young Sheldon seizoen 7 niet zal worden beïnvloed, ongeacht wat er met de serie gaat gebeuren in de toekomst. Lees zijn volledige uitspraak hieronder:

Holland's reactie


"Ik denk dat we er voorlopig nog niet gaan achterkomen, maar ik denk dat de eerste helft [van seizoen 7] er niet door wordt beïnvloed. Ik denk dat het seizoen hetzelfde gaat verlopen, ongeacht wat er gaat gebeuren," aldus Holland.

Daarna gaat hij verder: "Maar we komen nu wel echt richting het einde en ik denk dat het anders kan lopen, afhankelijk van het feit of dit het laatste seizoen is of niet."Stream alle afleveringen van Young Sheldon op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indringende beelden uit 'Chimp Empire' met Mahershala Ali van Netflix
Series / Nieuws

Indringende beelden uit 'Chimp Empire' met Mahershala Ali van Netflix

Bekijk hier de trailer van de aankomende Netflix-serie Chimp Empire over chimpansees.

Oscarwinnaar Mahershala Ali is aangesteld door Netflix om een natuurgeschiedenisserie te maken over chimpansees. De serie heet Chimp Empire en komt volgende maand al uit.

De serie gaat diep in op de geschiedenis en het dagelijks doen en laten van de chimpansee. Mahershala Ali, die twee Oscars won als Best Supporting Actor voor Moonlight en Green Book.

Chimp Empire op Netflix


De serie wordt geregisseerd door James Reed, die een Oscar won als coregisseur van My Octopus Teacher op Netflix. Dit wordt niet zijn eerste chimpanseedocumentaire, nadat hij eerder al Rise of the Warrior Apes ontwikkelde voor Discovery.

Chimp Empire focust op de grootste chimpanseesamenleving die ooit is gevonden. In het Ngogo bos van Uganda hebben wetenschappers vijfentwintig jaar lang naast de chimpansees geleefd en toegekeken hoe de beesten met elkaar samenleven.

Wat we kunnen verwachten is dat de chimpansees bondgenootschappen met elkaar vormen, vertrouwen tonen, voor elkaar zorgen, maar ook regelmatig met elkaar op de vuist gaan in hun constante zoektocht naar macht.

Eigenlijk niet anders dan de mensheid, dus.

Chimp Empire verschijnt 19 april op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult terugkeer 'Mighty Morphin Power Rangers' in trailer
Series / Trailer

Netflix onthult terugkeer 'Mighty Morphin Power Rangers' in trailer

De helden zijn terug in de allernieuwste Netflix-serie, en dit is inclusief originele cast.

De Power Rangers-franchise doet het prima. De serie uit de jaren 90 is onverminderd populair, om diverse games niet te vergeten. Ter ere van het 30-jarige bestaan van de eerdere serie komt er een nieuw verhaal.

Aan te trailer te oordelen behoudt men de jaren 90-sfeer, maar uiteraard wel met een hedendaags tintje. De Rangers zijn zo te zien nog niet klaar met het redden van de wereld.

Oude vijand


De trailer zal voor velen een feest van herkenning zijn. De acteurs hebben er zo te zien ook plezier in, en dat is goed te begrijpen met een kreet als "It's morphin' time!".

Rita Repulsa (Barbara Goodson) is weer eens op oorlogspad en creëert een portaal waardoor ze terug kan reizen in de tijd. Ze is van plan om de Rangers bij voorbaat een kopje kleiner te maken. Dit laten ze natuurlijk niet op zich zitten, en zo begint hun nieuwste avontuur.

Mighty Morphin Power Rangers: Now & Always kun je vanaf 19 april streamen op Netflix. In de tussentijd kun je de originale serie nog een keertje hier bekijken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de grootste angst van 'Stranger Things'-ster over het slot van de Netflix-hitserie
Series / Nieuws

Dit is de grootste angst van 'Stranger Things'-ster over het slot van de Netflix-hitserie

Gaten Matarazzo was te gast bij Jimmy Fallon en vertelde over het slotseizoen.

Deze zomer start het filmen van seizoen 5 van de populaire scifi-serie. Voor zowel de kijkers als de cast houdt dit een definitief afscheid in. Bij Jimmy Kimmel vertelde Gaten Matarazzo (Dustin Henderson) over het dubbele gevoel dat hij hierbij heeft.

Matarazzo begon op Broadway en heeft naast Stranger Things genoeg andere projecten gedaan. Dit was in series, maar ook als stemacteur. De serie heeft om begrijpelijke redenen een speciaal plekje in zijn hart.

Terug naar onzekerheid


Matarazzo kijkt uit naar seizoen 5: "Het heeft de laatste tien jaar van mijn leven bepaald. Het is spannend, want je wilt zien hoe het afloopt, hoe de verhalen eindigen. Je gaat nog één keer meemaken hoe ze als persoon verder ontwikkelen".

Daarnaast is de jonge acteur ook een beetje huiverig. Hoe je het ook wendt of keert, het acteursvak is nu eenmaal een onzeker bestaan. Matarazzo: "Niet alleen is het een geweldige ervaring geweest, het was ook een kwestie van baanzekerheid. Ik ga weer terug naar freelancen hierna".

Dustin's verhaallijn


Op de vraag wat er met Dustin gebeurt, is Matarazzo duidelijk: "Dat weet ik niet. Hij is wel in veilige handen bij de schrijvers, de Duffers (schrijvers van de serie) kennen de personages waarschijnlijk beter dan wie dan ook," aldus de acteur.

Henderson keert na Stranger Things terug naar het voor hem bekende Broadway. Eerder speelde hij in Les Misérables), en is nu gecast in de musical Sweenedy Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Qua freelancen zit het dus wel goed.

Stranger Things kun je zien op Netflix.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo verging het dit populaire 'Next Generation'-personage voor terugkeer in 'Picard'
Series / Nieuws

Zo verging het dit populaire 'Next Generation'-personage voor terugkeer in 'Picard'

De tussenliggende jaren van dit Enterprise-bemanningslid en de band met Worf worden onthuld.

Fans waren enthousiast over de terugkeer van Ro Laren (Michelle Forbes) in Star Trek: Picard. Door de jaren heen had menigeen zich immers afgevraagd wat er gebeurd was nadat zij de Enterprise verliet.

Hoewel in aflevering 5 van de populaire serie wel iets bekend werd, betrof dit overwegend oppervlakkige informatie. In de nieuwe comic-serie Star Trek: Defiant wordt onthuld wat er gebeurde nadat Ro zich bij de Maquis aansloot.

Uit de strafkolonie geplukt


In Star Trek; The Next Generation sloot Ro sloot zich aan bij de Maquis. In de nasleep van de Dominion War werd zij naar een strafkolonie gestuurd met een levenslange straf. Worf (Michael Dorn) was degene die haar hieruit bevrijdde.

Hij had Ro's kennis van het Maquis-netwerk namelijk nodig. Kahless II, de kloon van de oorspronkelijke Klingon-leider Kahless, had zich namelijk tot een fanaticus ontpopt. Captain Sisko (Avery Brooks) wilde dat Kahless II's schip vernietigd zou worden, maar Worf vond dit geen goede aanpak. Na de ruzie die de twee hierover kregen besloot Worf om een eigen team samen te stellen. Hij gaat ervandoor op de USS Defiant en behalve Ro zijn ook Spock en B'elanna Torres bemanningsleden.

De comic-serie heeft met andere woorden een begin gemaakt om Ro's tussenliggende jaren in te vullen, ook wordt duidelijk hoe haar band met Worf zich heeft ontwikkeld. Deze begon op de Defiant.

Kijk Star Trek: Picard op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt 'The Mandalorian' snel aan zijn einde, of gaat de 'Star Wars'-serie nog jaren mee?
Series / Nieuws

Komt 'The Mandalorian' snel aan zijn einde, of gaat de 'Star Wars'-serie nog jaren mee?

Jon Favreau heeft een sterke mening over het einde van 'The Mandalorian'.

The Mandalorian is de serie die hielp met de lancering van Disney+, en meer dan drie jaar later is het nog steeds de meest populaire Star Wars-serie van het moment. Hoe lang zouden de avonturen van Mando en Grogu nog doorgaan?

The Mandalorian is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen. Ondanks het feit dat de serie zich afspeelt in de periode tussen de twee filmtrilogieën, lijkt het einde nog niet in zicht te zijn. Dat heeft uitvoerend producent en co-creator Jon Favreau onthuld in een interview.

Hoofdstuk voor hoofdstuk


Favreau is van plan door te gaan met het maken van The Mandalorian (en de spin-off-series) totdat hij er geen plezier meer uithaalt. En dat zal volgens hem waarschijnlijk niet snel gebeuren. In een interview vertelde hij het volgende:

"Ik weet niet waarom ik het niet meer leuk zou vinden om het te doen, vooral zolang het publiek contact maakt met deze personages. Dit voelt als een heel plezierig moment".

"En ik hou van dit format om hoofdstuk voor hoofdstuk te vertellen en het publiek te laten blijven raden, maar ook om aan bepaalde verwachtingen te voldoen"
.

The Mandalorian is te zien op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stream nu de horror-thriller 'Smile' bij SkyShowtime
Films / Nieuws

Stream nu de horror-thriller 'Smile' bij SkyShowtime

Wanneer je ineens dezelfde dingen gaat zien als een voormalig patiënt van je, staat je wereld ineens op zijn kop. \'Smile\' kan je nu bekijken bij SkyShowtime.

Velen hebben uitgekeken naar het release van de film in de bioscoop. Nu kan je de film ook thuis op de bank kijken, of waar dan ook. SkyShowtime geeft ons vanaf vandaag deze mogelijkheid.

Synopsis


Psychiater Rose wordt geplaagd door iets waarvan zij denkt dat het bovennatuurlijk is. Na een bizar, traumatisch incident met een patiënt begint Rose onverklaarbare en angstaanjagende fenomenen te ervaren die alleen zij kan zien. Op zoek naar antwoorden wordt ze steeds achterdochtiger en lijkt haar eigen geest zich tegen haar te keren. Rose raakt er steeds meer van overtuigd dat ze wordt achtervolgd door een kracht die niet alleen bovennatuurlijk is, maar ook kwaadaardig.

Cast


Sosie Bacon speelt de hoofdrol van Rose, zij heeft ook de film Traces en The Last Summer op haar naam staan.
Naast haar zien we Jessie T. Usher, ook wel bekend als A-Train in The Boys, Kyle Gallner, Robin Weigert, Caitlin Stasey en Kal Penn.

Verdeelde meningen


Op Rotten Tomatoes kunnen we zien dat men toch enthousiast is van de film. De recensenten scoren de film ook een goede 80% en het publiek een goede 77%.

"Ik heb de hele film door mijn vingers gekeken. Met Sosie Bacon in de hoofdrol is haar constante paniek een opera. Ze was angstaanjagend in haar uit de hand gelopen hysterie."

"Ik denk dat ik voor ons allemaal kan spreken als ik zeg dat niemand had verwacht dat Smile zo goed zou zijn als hij bleek te zijn. Het is zo leuk om een "‹"‹echt opwindende nieuwe horrorfilm op het scherm te zien."

Recensent Terence Shea van Filmtotaal was iets minder enthousiast over de film. Hij sluit zijn recensie dan ook met de volgende woorden af.

"De vloek is een allegorie voor de emotionele littekens waar Rose mee rondloopt. Mooi bedacht, maar de griezelmomenten die af en toe om de hoek komen kijken zijn soms ronduit lachwekkend. Het ziet er suf uit, of iets blijkt een droom te zijn geweest. Het is niet de intentie, maar het werkt op de lachspieren. En dat is dan onbedoeld een glimlach op het gezicht van de kijker."

SkyShowtime


Vanaf vandaag kan je zelf de horrorfilm beleven. Je kijkt de film bij SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze film van eigen bodem pakt gelijk de tweede plek in Netflix Top 10
Films / Nieuws

Deze film van eigen bodem pakt gelijk de tweede plek in Netflix Top 10

'April, May en June' kan net niet tippen aan 'Luther: The Fallen Sun' maar pakt een mooie tweede plek in de Netflix Top 10.

Het verhaal welke gedeeltelijk bedacht is door Linda de Mol, kan je sinds 19 maart streamen bij Netflix. De film scoort in de Nederlandse Netflix Top 10 erg goed met een tweede plek.

Het verhaal 'April, May en June'


April, May en June zijn dochters van dezelfde moeder, maar met verschillende vaders. Ze krijgen het nieuws dat hun moeder erg ziek is en niet lang meer te leven heeft. Ze worden allemaal dringend verzocht om haar te komen zien. Naast het trieste nieuws leren de jonge vrouwen dat ze de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen om voor John te zorgen, hun autistische broer die bij zijn moeder woont.

Ontvangst


De film wordt aardig ontvangen als we naar IMDB kijken. Daar scoort de film een mooie 6.7/10. Een aantal reacties over de film toen hij net te zien was.Cast


In deze Nederlandse topper zien we in de hoofdrollen Linda de Mol, welke ook een grote bijdrage heeft geleverd aan het opzetten van de film, Tjitske Reidinga en Elise Schaap.

De regie voor deze film was in handen van Will Koopman welke ook wel bekend is van Alles op tafel, De Verbouwing en Gooische Vrouwen.

Op Netflix


De populaire film April, May en June stream je nu op Netflix.

In de trailer hieronder kan je zelf een eerste indruk opdoen van de film.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met deze 3 domme verhaallijnen hebben 'The Big Bang Theory'-fans het nog altijd moeilijk
Series / Nieuws

Met deze 3 domme verhaallijnen hebben 'The Big Bang Theory'-fans het nog altijd moeilijk

'The Big Bang Theory' fans konden deze 3 verhaallijnen maar matigjes waarderen.

The Big Bang Theory houdt de gemoederen jaren nadat de serie is afgelopen nog altijd bezig. De serie zat natuurlijk erg goed in elkaar en nagenoeg alle verhaallijnen hadden een duidelijke reden en leidden tot gevolgen in de serie. Er zijn echter 3 verhaallijnen waar de fans nooit iets van begrepen hebben.

Leonard bedriegt Penny


Tijdens de eerste aflevering in seizoen 9 doet Leonard plots een bekentenis aan Penny terwijl zij naar de kapel lopen om te trouwen. Hij geeft toe dat hij Penny heeft bedrogen terwijl hij op zee was. Een vreemde plotwending binnen het karakter van Leonard, die in de serie toch altijd als trouw wordt neergezet. Het vermeende voorval hebben wij als kijker ook nooit te zien gekregen. Wat deze actie en de bekentenis daarover nu verder precies aan het verhaal toevoegde, blijft onduidelijk.

Amy's komt niet aan de man


Het personage van Amy was zeker in het begin nogal robotachtig. Na verloop van tijd werd ze toch onderdeel van de groep. Ze was met name de briljante wetenschapper maar ze ontpopte zich ook steeds meer als iemand die naar sex zocht, maar het niet kon vinden.

Veel fans vonden deze verhaallijn nogal langdradig, niet grappig en aanstootgevend. Uiteindelijk loopt het voor haar op het amoureuze vlak goed af door haar relatie met Sheldon.

Raj komt niet aan de vrouw


Ondanks het feit dat Raj de enige persoon in de serie was die loyaal en romantisch was, vond hij nooit zijn ware liefde.

Van zijn drie mannelijke vrienden was hij eigenlijk degene die klaar was om te trouwen en kinderen te krijgen. Maar in plaats daarvan gaven de scriptschrijver hem alleen maar eenzaamheid en verbroken relaties.

Sommige fans hebben er nog steeds moeite mee dat Raj de ware liefde nooit heeft gevonden.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-serie wordt eerste R-rated productie in de Marvel Cinematic Universe
Series / Nieuws

Deze Marvel-serie wordt eerste R-rated productie in de Marvel Cinematic Universe

Deze gewelddadige held is Deadpool vlak voor in het winnen van de titel.

Met Daredevil: Born Again wordt de eerste R-rated Marvel-serie uitgebracht, oftewel een serie voor kijkers van 16 jaar en ouder. Volgend jaar zal de gewaagde serie uitkomen en de MCU voorgoed veranderen.

Na jarenlang kindvriendelijke films en series te hebben gemaakt is Marvel nu toe aan iets meer brutale helden. Daarmee zitten ze met Daredevil goed, die ooit begon met een serie op Netflix en nu wordt geïntroduceerd in de MCU op Disney+.

Na een cameo Spider-Man: No Way Home en enkele verschijningen in de serie She-Hulk: Attorney at Law komt nu Charlie Cox definitief terug als Matt Murdock. De held kenmerkt zich door zijn aanpak van volwassen onderwerpen en geweld. Dit was dan ook de reden voor de R-rating.Nieuws over de aankomende serie


Uit recent nieuws blijkt dat de terugkeer van Jon Bernthal's Punisher vaststaat in Daredevil: Born Again. De schurk vindt zijn origine in het Defenders-universum uit Daredevil's Netflix-periode. De brute aard van Punisher zal waarschijnlijk flink bijdragen aan de mate geweld in de serie.Daredevil: Born Again staat momenteel gepland voor een première in de lente van 2024 op Disney+. Dit zal gebeuren voordat Deadpool 3 uitkomt, de andere kwajongen uit het Marvel-pantheon die een R-rating op zijn naam heeft staan.

Bekijk de eerdere seizoen van Daredevil vast bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowjackets' shockeert de kijkers maar passeert grens niet
Series / Nieuws

'Yellowjackets' shockeert de kijkers maar passeert grens niet

De makers leggen uit dat in alle verschrikkingen een regel niet verbroken wordt.

Het tweede seizoen van Showtime's hitserie Yellowjackets is aanstaande en het belooft weer bruut, zo niet bruter, dan het eerste seizoen te worden. Makers van de serie vertellen meer over de inhoud en dat ze in alle gruwelijkheden ook een grens hebben.

Een van de showrunners, Jonathan Lisco, vertelde eerder al dat bepaalde zaken zoals kannibalisme nog niet eens het topje van de ijsberg zijn komend seizoen. Makers van de serie Ashley Lyle en Bart Nickerson vertellen dat ze in al die gruwelijkheden wel één grens hebben, en dat is niet het shockeren puur om het shockeren.

Kijk bijvoorbeeld naar Tony Soprano


De vergelijking wordt getrokken met het hoofdpersonage van The Sopranos Tony Soprano, gespeeld door James Gandolfini. Lyle vertelt dat het echt een monster is, maar zo goed geschreven en verfijnd, iemand die men echt begrijpt. "Dat is zo'n beetje waar we op doelen. We zouden nooit shockerend en gemeen willen zijn puur voor de lol."

In 'Yellowjackets' gaat een groep meiden van de middelbare school als voetbalteam in 1996 op reis als hun vliegtuig crasht en ze diep in de wildernis stranden, waar ze gedurende 19 maanden moeten zien te overleven. De serie volgt hun overlevingsstrijd in de wildernis alsmede hun huidige leven in het jaar 2021.

Binnenkort komt het tweede seizoen Yellowjackets uit. Kijk het eerste seizoen op Ziggo.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers 'South Park' gebruikten ChatGPT om aflevering te schrijven
Series / Nieuws

Makers 'South Park' gebruikten ChatGPT om aflevering te schrijven

Een 'South Park'-aflevering over A.I., met A.I. en door A.I.

Voor een South Park-aflevering over A.I. gebruikten schrijvers Matt Stone en Trey Parker ChatGPT om het werk voor hen te doen. Het resultaat is niet de beste aflevering van de afgelopen jaar, maar wel een snijdende reflectie op wat ChatGPT teweeg aan het brengen is in de wereld.

South Park staat er bekend om recente ontwikkelingen in de wereld flink op de hak te nemen. ChatGPT is nu aan de beurt als een slimme manier om saai werk uit de handen van scholieren én werkenden te nemen.

Matt Stone en Trey Parker, de makers van de satirische animatieserie, hebben de openbare A.I. nu ingezet om samen met hen de aflevering Deep Learning te schrijven. En moge de aflevering nu zelf ook gaan over de ontdekking van ChatGPT door de personages uit South Park.De nieuwe aflevering


Het gaat hier om de vierde aflevering van seizoen 26, die nu wekelijks wordt uitgezonden. Daarin ontdekken de bekende vrienden ChatGPT als handig middel om hun huiswerk voor hen te doen. Het leidt tot de welbekende formule uit de serie, die ChatGPT klakkeloos kon overnemen uit eerdere afleveringen.

Alle clichés uit de animatieserie zijn in de aflevering te vinden, wat niet verbazingwekkend is als een A.I. het heeft geschreven. In de rest van de afleveringen van het nieuwe seizoen is het een stuk beter gesteld met de karakteristieke humor uit het kleine stadje.

Bekijk de aflevering zelf via de website van South Park.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Guinness World Records brengt met eigen kanaal baanbrekende stunts naar tv
Series / Streaming-diensten

Guinness World Records brengt met eigen kanaal baanbrekende stunts naar tv

Vele recordbrekende prestaties zullen nu naar jouw eigen televisiescherm gaan komen.

Guinness World Records heeft zijn eerste televisiekanaal gelanceerd in samenwerking met Atmosphere, een Amerikaans streamingplatform. Het iconische instituut, bekend van zijn bier én zijn wereldrecords, zal met deze keuze nieuwe manieren zoeken om meer shows rondom het verbreken van sport- en fitnessrecords te delen met de wereld.

Het Britse instituut bestaat ondertussen al bijna zeventig jaar en heeft voor vele jaren wereldrecords bijgehouden in het bekende boek The Guinness Book of Records. De laatste jaren zoekt het instituut andere manieren om winst te maken, en deze zender gaat er een van worden.

Guinness World Records heeft namelijk hun diensten uitgebreid met de lancering van GWR Studios. Het nieuwe televisiekanaal zal programma's uitzenden zoals het originele Guinness World Records: Gone Viral en shows gericht op het verbreken van wereldrecords.


Een nieuwe hoogtepunt


Kathryn Hubbard, hoofd licenties bij Guinness World Records, noemde de lancering van het televisiekanaal een "hoogtepunt voor zowel GWR Studios als Guinness World Records in het algemeen".

Ze voegde eraan toe: "Het biedt een geweldige kans om het allerbeste van onze content te cureren en te laten zien in samenwerking met Atmosphere, een branchevernieuwer die uitblinkt in het ontdekken en bereiken van een nieuw publiek over de hele wereld."

Binnen aanzienlijke tijd zullen dus programma's van Guinness World Records te zien zijn via de dienst Atmosphere. Hoe in Nederland deze shows te zien zullen zijn zal nog moeten blijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 indringende oorlogsseries op NPO Plus moet je gezien hebben
Series / Featured

Deze 4 indringende oorlogsseries op NPO Plus moet je gezien hebben

De gruwelen van de Tweede Wereldoorlog worden vanuit verschillende perspectieven getoond.

De Tweede Wereldoorlog is een onderwerp waar niet alleen de Amerikanen blockbusters over schieten. Ook in Europa worden er sterke series gemaakt over de moeilijke geschiedenis, die het continent hebben verscheurd in de jaren veertig. Bekijk hieronder 4 steengoede tips voor oorlogsseries, die je bij NPO Plus direct kan kijken.

De Stamhouder | AVROTROS | 8 afleveringenWanneer Alexander verliefd wordt op de vrijgevochten Ellen is zij het die hem zijn verdrongen oorlogsverleden in zijn gezicht wrijft. Het is nu aan de jongeman om op zoek te gaan naar begrip bij zijn vader en zijn verloren gewaande moeder.Das Boot | KRO-NCRV | 2 seizoenenIn het najaar van 1942 vertrekt de U-boot U-612 vanuit La Rochelle voor zijn eerste missie. De claustrofobische omstandigheden en de oorlog vergen het uiterste van de veertigkoppige bemanning.World on Fire | KRO-NCRV | 7 afleveringenDe vooravond van WO2 wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van een vertaler op de Britse ambassade en een Amerikaanse radiojournaliste die probeert de wereld te overtuigen van het dreigende gevaar.Unsere Mütter, unsere Väter | VPRO | 3 afleveringenDrie Duitse vrienden nemen in het Berlijn van 1941 afscheid van elkaar. Geen van hen had kunnen voorzien wat er de komende paar jaar zal gebeuren met hun land, henzelf en hun vriendschap.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Review Hayu: aanbod, prijzen, series en meer
Series / Streaming-diensten

Review Hayu: aanbod, prijzen, series en meer

Dompel jezelf onder in deze verzameling van de beste realityprogramma's die er bestaan.

De VOD-dienst Hayu wikkelt er geen doekjes omheen: hun nichemarkt bestaat uit de meest schaamteloze realitytelevisie die de Verenigde Staten te bieden heeft. En dat is een hoop, waaronder Below Deck, Keeping Up with The Kardashians, Real Housewives en nog een hoop meer. Lees hieronder alles over hun prijzen, aanbod en voordelen!

Opgericht in: 2016
Hoofdkantoor in: New York, Verenigde Staten
Focus: Amerikaanse reality tv
Betalingsvorm: Abonnement
Prijs: €5.99 per maand

De VOD-dienst Hayu opende zijn deuren in 2016 als de eerste aanbieder die de meest bekeken realityseries van Amerika op één plek samenbracht. Het bedrijf is in het bezit van NBCUniversal, dat onderdeel uitmaakt van de mediagigant Comcast.

Met hun diensten introduceerde Hayu 'reality on demand' aan een breed publiek en heeft het concept vervolgens succesvol geëxporteerd naar Europa. Desondanks komen alle afleveringen gelijktijdig uit in de VS én in Europa, waardoor Europese kijkers helemaal up-to-date kunnen blijven met hun favoriete series uit Amerika.

AanbodIn de catalogus van Hayu staan voornamelijk Amerikaanse realityprogramma's met sporadische tripje naar het buitenland, bijvoorbeeld aan boord van Below Deck: Mediterranean. Daarnaast wordt de categorie van true crime snel uitgebreid met soms een documentaire uit deze hoek, zoals Dahmer On Dahmer: A Serial Killer Speaks uit 2017.

Het overzichtelijke platform deelt zijn content in volgens sappige categorieën, zoals: Famous Faces, Family-centric, Competition, Home & Design en Workplace. Wat verder belangrijk is om te vermelden is dat Hayu volledig in het Engels wordt aangeboden. Dit houdt in dat de series alleen Engelstalige ondertiteling hebben en geen Nederlandstalige.

Vijf van de bekendste series op Hayu zijn:
1. Big Rich Atlanta
2. Vanderpump Rules
3. Jersey Shore: Family Vacation
4. Lovers' Lane Murders
5. Blood & MoneyBeschikbaarheidHayu is beschikbaar in veel Europese landen, Canada en enkele landen in Azië, maar op vakanties verder weg kunnen gebruikers altijd overwegen afleveringen offline te bekijken door ze van tevoren te downloaden in de mobiele app.

De dienst wordt aangeboden via verschillende devices, waaronder iOS en Android smartphones, Smart TV's, Chromecast en Xbox. Natuurlijk is kijken in de browser altijd ook nog een optie.

Prijzen en abonnementenHayu kost een acceptabele €5.99 per maand. Bij het maandelijkse abonnement kunnen gebruikers nog van tevoren een proefperiode afsluiten van 7 dagen.

Men kan aardig wat geld besparen door een halfjaarlijks of jaarlijks abonnement af te sluiten. Een abonnement voor 6 maanden kost €28.99, en een jaarlijks abonnement kost €52.99.

Onze tipEr is één grote reden om Hayu te nemen: Amerikaanse realitytelevisie. Buiten deze categorie om is er namelijk weinig te halen bij de VOD-dienst, maar dat hoeft voor de echte fans niks uit te maken.

Voor je dagelijkse portie drama en sensatie is Hayu dus een prima supplement op een breder pakket aan VOD-diensten, die films en series met wat meer diepgang kunnen bieden. Als je daarna behoefte hebt aan wat ouderwets televisievertier, zit je bij Hayu helemaal goed!


Ga zelf naar Hayu


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 thrillerseries op Netflix zijn echt verslavend goed
Series / Featured

Deze 4 thrillerseries op Netflix zijn echt verslavend goed

Deze 4 steengoede series zet je pas af als het mysterie opgelost is.

Met deze 4 misdadige goede series zit je weer voor even goed bij Netflix. Bekijk hieronder welke thrillerserie het beste bij jou past.

Parfum | Netflix | 6 afleveringenIn deze Duitse serie wordt een zangeres dood aangetroffen met haar geurklieren verwijderd uit haar lichaam. Enkele oude kostschoolvrienden van haar worden flink aan de tand gevoeld, wat leidt tot de onthulling van een duister verleden.Mindhunter | Netflix | 2 seizoenenIn deze op feiten gebaseerde misdaadserie worden de levens van twee FBI-agenten getoond terwijl ze een nieuw team opzetten voor het onderzoeken van seriemoordenaars. Ze interviewen beruchte moordenaars om hun motieven te leren begrijpen en zo toekomstige moorden te voorkomen.The Alienist | Netflix | 2 seizoenenIn het New York van 1896 moeten een psycholoog, een illustrator en een politieagent samenwerken om een seriemoordenaar te vangen die jonge mannelijke prostituees vermoordt. De vroege dagen van de psychologie en de forensische wetenschap worden zo verkend tijdens de ontwikkelingen van een spannende en complexe zaak.Somewhere Between | Netflix | 10 afleveringenDe Amerikaanse nieuwsproducente Laura ontdekt dat haar dochtertje in de nabije toekomst zal worden vermoord. Ze wordt vervolgens teruggestuurd in de tijd om haar dochters leven koste wat het kost te redden.

Lees meer over de Amerikaanse serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe mysteryserie op machtig mooi eiland scoort gierend veel kijkers op Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe mysteryserie op machtig mooi eiland scoort gierend veel kijkers op Netflix

Serie op Grieks eiland Paxos wordt net na plaatsing gelijk zeer goed bekeken op Netflix.

De serie Maestro in Blue die zich afspeelt op het Griekse eiland Paxos is in de eerste dagen na verschijnen gelijk in de top 10 van de meest bekeken series op Netflix beland.

Plot


In Maestro in Blue reist de muzikant Orestis naar het Griekse eiland Paxos om een muziekfestival te organiseren. Hij belandt in een relatie met een veel jonger meisje hetgeen het begin is van een familiedrama, waarbij liefde en moord een rol spelen.

In elke aflevering krijgen wij als kijker meer beeld van deze moord en ontrafelt het mysterie zich langzaam maar gestaag.

De serie is van oorsprong Grieks en was in Griekenland al zeer populair toen zij daar afgelopen najaar al werd uitgezonden. Het Griekse succes zal de reden zijn dat Netflix de serie uit Griekenland gekocht heeft.

Veel natuurschoon


Zoals wel meer internationale series die Netflix uitzendt, geeft de serie ruim baan aan de schoonheid van het Griekse eiland en de Griekse cultuur. Inmiddels is al bekend dat er ook een tweede seizoen van deze serie zal volgen.

Kijk de serie hier op Netflix.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De producent van 'The Big Bang Theory' heeft spijt van het plot in de finale
Series / Nieuws

De producent van 'The Big Bang Theory' heeft spijt van het plot in de finale

Velen waren verbaasd van de zwangerschap plottwist in de finale van 'The Big Bang Theory', maar de producent blijkt er zelf ook spijt van te hebben.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De producent van The Big Bang Theory, Steve Holland, geeft toe dat hij spijt heeft van het plot rondom de zwangerschap van Penny in de finale.

Penny en Leonard waren voor een lange tijd het belangrijkste stel in de serie, maar na hun huwelijk werden ze al snel minder belangrijk. Hierna werden ze meer gezien als bijfiguren, maar in het laatste seizoen probeerde de serie daar verandering in te brengen door een nieuw probleem te creëren.

Wel of geen kinderen


In seizoen 12 van The Big Bang Theory hadden Leonard en Penny verschillende meningen over het krijgen van kinderen. Penny wilde absoluut geen kinderen, terwijl Leonard wel graag de familie wilde uitbreiden.

Aan het eind van de serie zijn we er echter achter gekomen dat Penny niet alleen zwanger was, maar er ook nog eens erg enthousiast over was. Dit is erg tegenstrijdig met wat ze eerder zei en daardoor ontstond er veel kritiek. Holland geeft toe dat hij spijt heeft van hoe het plot is uitgevoerd.

Hollands reactie


"Sommige mensen wezen ons erop, en misschien terecht, dat Penny besloot om geen kinderen te hebben en daar oké mee was, maar uiteindelijk toch zwanger werd. Mensen zeiden: 'Waarom moet ze zwanger worden? Waarom kan ze zich niet goed voelen zonder een kind te krijgen?' En die gevoelens zijn volkomen terecht," aldus Holland.

Daarna vervolgde hij: "Het komt door de tijdsprong die we hebben gemaakt in de finale. We hebben overwogen om het op andere manieren te doen, bijvoorbeeld door Penny vals alarm te geven over de zwangerschap waardoor ze erg teleurgesteld zou zijn."

Hij sloot af met: "We hebben manieren besproken om haar minder abrupt naar dat moment te brengen. Ik denk dat het beter zou zijn geweest als we Penny nog een laatste stap hadden laten zetten voordat we bij de finale kwamen."Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' lijkt nog dit voorjaar te verschijnen
Series / Nieuws

'Band of Brothers'-opvolger 'Masters of the Air' lijkt nog dit voorjaar te verschijnen

Eindelijk is de eerste aflevering van 'Masters of the Air' aanstaande

De opvolger van Band of Brothers en The Pacific zal nog deze lente debuteren op Apple TV+. De nieuwe serie Masters of the Air wordt geproduceerd door niemand minder dan Tom Hanks en Steven Spielberg. De serie wordt geregisseerd door Cary Fukunaga (ook regisseur van James Bond). De verwachtingen voor deze nieuwe serie zijn enorm hoog gespannen.

Plot


De serie gaat over de 'Easy Company', een divisie binnen de luchtmacht van het Amerikaanse leger, die in de tweede helft van WO2 een grote rol speelde in de oorlog. De serie zal ons het verhaal laten zien van de dappere geallieerde vliegeniers die in de lucht vochten tegen de Duitsers.

Wanneer te streamen?


De productie van de serie begon in april vorig jaar, de verwachting is daarom ook dat de serie nog dit voorjaar te bekijken zal zijn. Dit komt ook overeen met de eerdere tijdvakken die tussen de series zaten.

De serie The Pacific kwam tien jaar na Band of Brothers en tussen The Pacific en Masters of the Air zit nu een iets langere periode, maar die is veroorzaakt door de coronapandemie die ook de filmwereld even in zijn greep heeft gehouden

Het is nog altijd verrassend stil qua beelden en trailers rond de serie, maar dit zal nu toch echt snel moeten gaan volgen. We houden je hier op Serietotaal uiteraard op de hoogte!Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel Studios grijpt hard in; grote veranderingen in aankomst?
Series / Nieuws

Marvel Studios grijpt hard in; grote veranderingen in aankomst?

Schokkend nieuws: Marvel Studios-veteraan Victoria Alonso heeft het bedrijf verlaten.

Wat verrassend nieuws uit de hoek van Marvel Studios: veteraan Victoria Alonso heeft het bedrijf na zeventien jaar verlaten.

Dat maakte The Hollywood Reporter bekend. De reden van haar vertrek is vooralsnog onduidelijk, hoewel hier de komende tijd ongetwijfeld meer over naar buiten zal komen.

Vertrek Victoria Alonso bij Marvel


Victoria Alonso maakte een belangrijke onderdeel uit van de Marvel-hiërarchie sinds 2006, toen de Argentijnse visual effects-producent zich bij het destijds onafhankelijke bedrijf aansloot.

Alonso werkte als producent nauw samen met Marvel Studios-president Kevin Feige en co-president Louis D'Esposito aan iedere Marvel-film sinds Iron Man uit 2008.

Sinds 2021 was Alonso de President van Physical en Post Production, Visual Effects en Animation voor Marvel Studios.

Maar nu niet meer. Sinds 17 maart heeft ze haar positie verlaten. Er zijn nog geen officiële statements naar buiten gekomen over dit verrassende vertrek.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.