search
Tv-serie op Dvd: Criminal Minds (seizoen 8)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Criminal Minds (seizoen 8)

Een van de vele succesvolle politieseries, die maar door blijven gaan.

Bedenker: Jeff Davis | Cast: Shemar Moore (Derek Morgan), Matthew Gray Gubler (Dr. Spencer Reid), Thomas Gibson (Aaron Hotchner), Kirsten Vangsness (Penelope Garcia), A.J. Cook (Jennifer Jareau), Joe Mantegna (David Rossi), e.a. | Jaar: 2005 - heden | Tv-release: 22 september 2005 (CBS), | In Nederland op: Veronica | In België op: Vier

Mensen lijken geen genoeg te krijgen van series over politieagenten of soortgelijke dienders. Naast series als NCIS, Bones en CSI is CBS' Criminal Minds een van de succesvolste politieseries van de afgelopen tien jaar. De serie van showrunner Jeff Davis (Teen Wolf, 2009-2010) startte in 2005 en heeft er ondertussen al bijna negen seizoenen opzitten. De serie rond personages als Spencer Reid (Matthew Gray Gubler), Aaron Hotchner (Thomas Gibson), Derek Morgan (Shemar Moore) en - vanaf seizoen 8 - Alex Blake (Jeanne Tripplehorn) wist gelijk een ruim aantal Noord-Amerikaanse kijkers te trekken, die het vervolgens ook aan de buis weet te kluisteren gedurende de gehele serie. Het eerste seizoen trok namelijk gemiddeld al zo'n 12,6 miljoen kijkers en bij het achtste seizoen was dit aantal nog steeds 12,1 miljoen. Het record staat op naam van de aflevering "The Big Game" (seizoen 2), die 26,3 miljoen kijkers trok. In 2011 kreeg de serie, die een 8,2 noteert op de IMDB, zelfs een spin-off onder de titel Criminal Minds: Suspect Behavior, maar deze werd na dertien afleveringen gecanceld vanwege een uiterst mager ontvangst. Afgelopen maand verscheen het achtste seizoen met een compacte Dvd-uitgave in het schap.

In Criminal Minds lossen de experts van de gedragsanalyse-eenheid van de FBI (de BAU) zaken op door in de hoofden te kruipen van de meest gestoorde criminelen van Amerika. Het team verwelkomt een nieuw lid, taalkundige Alex Blake (Tripplehorn), terwijl ze aan een van hun meest akelige zaken ooit werken. Een bloedstollend bekende reeks moorden legt het bestaan bloot van de "Replicator", een geobsedeerde moordenaar die het team uitdaagt door bizarre moordmethodes uit oude zaken na te bootsen. Maar zelfs het meest sluwe criminele meesterbrein zal niet zomaar uit de greep weten te blijven van het scherpe team van teamleider Aaron Hotchner (Gibson), profileer-deskundige David Rossi (Mantegna), wetenschapsgenie Dr. Spencer Reid (Gray Gubler), Special Agent Derek Morgan (Moore), Special Agent Jennifer "JJ" Jareau (Cook), en technisch analist Penelope Garcia (Vangsness).Dvd: Criminal Minds: Seizoen 8 | Afleveringen: 24 x ca. 45 minuten | Release: januari 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Nederlands 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands, Engels | Aantal discs 5 x Dvd | EAN: 8717418421410 | Extra's: Gag Reel | Vier Deleted Scenes | Beautiful Minds | Met dank aan: The Walt Disney Company Benelux

Het recensie-exemplaar van deze vijf disc Dvd-uitgave van Criminal Minds is een standaard Dvd-keepcase met ruimte voor de vijf schijven. Het compacte geheel is redelijk basic en voor de toch vrij forse verkoopprijs had misschien wel wat meer van de presentatie verwacht kunnen worden. Aan de binnenkant van de hoes zijn bijvoorbeeld geen details terug te vinden van de afzonderlijke 24 afleveringen. De beeldkwaliteit van de schijven doet prima aan. Uiteraard is het niet te vergelijken met Blu-Ray kwaliteit. Ook is het beeld niet zo filmisch als bij de grote tv-series van bijvoorbeeld HBO. Het geluid klinkt verder prima.

Extra's
Criminal Minds heeft flink wat liefhebbers en die mogen blij zijn met een drietal extra's, terug te vinden op de vijfde schijf en met een speelduur van slechts zo'n vijftien minuten. Naast een gag reel zijn er een aantal weinig zeggende deleted scenes te zien en de korte featurette 'Beautiful Minds', die inzoomt op de relatie tussen het dragende personage Dr. Spencer Reid (Matthew Gray Gubler) en de nieuwkomer Dr. Maeve Donovan (Beth Riesgraf). Erg mager dus, aangezien buitenlandse uitgaven veel meer extra's bevatten.

Vervolg: een tiende seizoen alleen als de castleden tekenen...
Afgelopen september startte het negende seizoen en onlangs zond CBS de 200e episode uit van Criminal Minds. Het is onduidelijk of er een tiende seizoen komt. Voor het negende seizoen had CBS het al zwaar om er financieel uit te komen met de vaste castleden. Ditzelfde lijkt te gelden van NCIS, eveneens een serie van de zender CBS. Hieronder de trailer van het negende seizoen van Criminal Minds:

[video_embed]140[/video_embed]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen