Ruimteroman 'Redshirts' wordt een tv-serie

Ruimteroman 'Redshirts' wordt tv-serie

Crewleden van een prestigieus ruimteschip vallen bij bosjes, maar dan blijkt dat hun zogenaamde missies deel uitmaken van een tv-show.

Jan-Peter Rook, 9 februari 2014 om 21:38

Er wordt werk gemaakt van een tv-serie gebaseerd op Redshirts, een boek van John Scalzi. Deadline bericht dat Jon Shestack (Air Force One) en Ken Kwapis (The Sisterhood of the Traveling Pants) een miniserie gaan maken voor FX. Kwapis, die de laatste aflevering van The Office regisseerde, neemt de Redshirts-pilot voor zijn rekening.
Het verhaal volgt Andrew Dahl, een kadet die zich mag gaan melden bij de Intrepid, sinds het jaar 2456 het vlaggenschip van de Universal Union. Dit geeft Andrew de kans om samen met beroemde officiers op missie te gaan. Hij is op het begin uiteraard dolgelukkig, maar op den duur begint het Andrew op te vallen dat er bij alle missies sprake is van een opvallend patroon. Allereerst raken ze elke keer in gevecht met aliens. Verder valt het op dat de hoofdofficieren ervoor zorgen dat ze elke keer als winnaar uit de strijd komen. Tot slot, en dat is het ergste van alles, komt er altijd minstens één van de minder belangrijke crewleden om het leven. Andrew gaat op onderzoek uit en komt erachter dat ze onderdeel uitmaken van een tv-show uit de 21ste eeuw. Samen met zijn collega's bedenkt hij een manier om hun eigen levens te redden.

Het boek sleepte in 2013 de Hugo Award voor beste roman in de wacht. Voor de miniserie wordt nog gezocht naar schrijvers en ook een premièredatum staat nog niet vast.

Bron: Deadline

Lees meer over: redshirts, star trek, Jon Shestack, Ken Kwapis

Populair nieuws