search
De 'John Wick'-prequelserie 'The Continental' is binnenkort te zien
Series / Nieuws

De 'John Wick'-prequelserie 'The Continental' is binnenkort te zien

De film-franchise is een groot succes, de producent vertelt over de prequelserie inclusief start.

Ook de vierde 'John Wick'-film is een groot succes. In een interview met Collider vertelt producent Erica Lee over de prequelserie over een wel heel bijzonder hotel uit de franchise.

The Continental is het hotel waar John Wick en zijn 'vakgenoten' kunnen bijkomen tussen hun missies door. In The Continental leert de kijker hoe het hotel in New York ontstaan is.

Drie mini-films


Hoewel de films duidelijk maken dat er hotels over de hele wereld te vinden zijn, is de vestiging in New York de belangrijkste. The Continental wordt gerund door Winston Scott (Ian McShane) en de concierge Charon (de onlangs overleden Lance Riddick). De miniserie The Continental zal drie afleveringen van anderhalf uur elk kennen, waardoor je eigenlijk drie mini-films te zien krijgt.

Lee: "Het publiek vindt het ontzettend leuk om meer te weten te komen over the Continental. In de films hebben we erg weinig verklapt. De kijkers weten bijvoorbeeld niks over de staf, de overige gasten, hoe je überhaupt het hotel binnenkomt, en hoe de gouden munten gemaakt worden. In iedere 'John Wick'-film verstopten we telkens aanwijzingen zonder echt de diepte in te gaan".

Uitbreiding van de wereld


The Continental brengt hier nu verandering in. De prequel speelt zich af in New York in de jaren 70. We leren een jongere Winston (Colin Woodell) en Charon (Ayomide Adegun) kennen en hoe het hotel is geworden zoals het nu is. Lee besluit met de mededeling dat "de tweede aflevering wat meer op het verhaal gericht is, en dit wordt gecompenseerd door de nodige actie in de eerste en de derde aflevering".

Andere castleden zijn onder andere Mel Gibson (The Expendables) en Ben Robson (Vikings). The Continental wordt in september 2023 verwacht op Peacock, het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen