Nieuwe thrillerserie van Apple TV+ kaapt Jessica Chastain

Jessica Chastain onderzoekt op een bijzondere manier, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Valeria Milić, 29-03-2023 11:44

Jessica Chastain kennen we onder andere als Vuk uit de Marvel-film Dark Phoenix. In de nieuwe Apple TV+-miniserie The Savant infiltreert Chastain online haatgroepen met als doel misdrijven te voorkomen. Frappant genoeg is de serie geïnspireerd op de werkelijkheid.
In 2019 publiceerde journaliste Andrea Stanley een artikel in Cosmpolitan over de echte 'savant', een specialiste in het online opsporen van haatgroepen. De identiteit van deze agente wordt niet bekendgemaakt, wel is Stanley als consultant betrokken bij de productie.

Infiltratie en inschatting

In de achtdelige miniserie zal Chastain zich bezighouden met zowel individuen als haatgroepen die online verder gaan dan alleen maar schreeuwen en daadwerkelijk dingen aan het bekokstoven zijn. De grens tussen gefrustreerde figuren die stoom afblazen en daadwerkelijke misdadigers die mensen ombrengen kan flinterdun zijn. De 'Savant' heeft een fijne neus en weet haarfijn in te schatten wie op het punt staat om deze grens te overschrijven.

Naast het spelen van de hoofdrol is Chastain betrokken als producent. De regie is in handen van Matthew Heineman, schrijver van de serie is Melissa James Gibson (Anatomy of a Scandal). Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer we The Savant kunnen verwachten.


Lees meer over: The Savant, Jessica Chastain, Melissa James Gibson, Andrea Stanley

Populair nieuws

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix