search

Ons nieuws van woensdag 29 maart 2023

Monica uit 'Friends' laat zich na al die jaren weer eens zien, video gaat viraal op Instagram
Series / Nieuws

Monica uit 'Friends' laat zich na al die jaren weer eens zien, video gaat viraal op Instagram

Courtney Cox pakt eenmalig haar rol als Monica uit 'Friends' weer eens op.

Afgelopen februari kreeg Courteney Cox, met name bekend van haar rol als Monica in de hitserie Friends een ster op de Hollywood Walk of Fame. Ze nam de ster samen met haar Friends-collega's Jennifer Aniston en Lisa Kudrow in ontvangst.

Monica Geller


Cox is erg blij met haar ster en pronkt er flink mee op social media. Cox weet natuurlijk dat zij haar bekendheid en haar ster met name aan Friends en haar personage Monica Geller te danken heeft.

Monica weer in actie


Ze heeft een video opgenomen waarin je ziet dat er over haar ster wordt heengelopen door passanten en dat de tegel vies wordt. Dat is wanneer zij als haar personage Monica uit een winkel stapt en met zeep en een doek haar ster probeert schoon te maken.

Je ziet haar ook de sterren van Laura Dern, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon schoonmaken. Het bericht heeft meer dan 1 miljoen likes op Instagram en het is natuurlijk fantastisch om Monica na al die jaren weer eens in actie te zien!

Bekijk op instagram


Kijk de Friends-avonturen terug op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nieuwe misdaadthriller wordt grijs gedraaid op Netflix
Films / Featured

Deze nieuwe misdaadthriller wordt grijs gedraaid op Netflix

Heeft hij te diep in het glaasje gekeken, is hij gek aan het worden of is er iets anders aan de hand?

Luther blijft bovenaan staan in de lijst van best bekeken Netflix-films in Nederland. De tweede positie wordt sinds kort ingenomen door de misdaadthriller Don't Let Go.

Rechercheur Jack Radcliff wordt gebeld door zijn nichtje. Niks aan de hand zou je denken, maar dit nichtje is net als haar ouders recent vermoord.

Telefoontje uit de toekomst


Heeft hij te diep in het glaasje gekeken, is hij gek aan het worden of is er iets anders aan de hand? Wat blijkt, zijn nichtje belt hem vanuit de toekomst.

Alle hulp is welkom


Ze belt hem twee weken vooruit in de tijd, om precies te zijn. De rechercheur heeft alle tijd en energie nodig in de komende periode om de moorden te voorkomen. Zijn nichtje kan hem daarbij helpen.

Nu te zien


De film Don't Let Go staat momenteel op nummer twee van de meest bekeken films op de streamer en is nu te zien op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze datum zie je Marvel's 'Secret Invasion' op Disney+
Series / Nieuws

Op deze datum zie je Marvel's 'Secret Invasion' op Disney+

Nick Fury/Samuel L. Jackson zal dan eindelijk zijn eigen serie gaan krijgen.

Na lang wachten is het moment eindelijk daar: de langverwachte serie Secret Invasion heeft eindelijk een releasedatum gekregen! Zes maanden sinds de eerste teaser is nu bekendgemaakt dat de serie op 21 juni in première zal gaan op Disney+.

Er is helaas nog geen officiële aankondiging geweest, maar op de pagina van de serie op Disney+ is nu wel de datum al verschenen.

Secret Invasion is de eerste serie van Fase 5 van de Marvel Cinematic Universe die zal worden uitgebracht. Hierna zullen nog vele andere series volgen, waaronder Ironheart, Echo, Agatha: Coven of Chaos en Daredevil: Born Again.



Waar gaat de nieuwe Marvel-serie over?


In Secret Invasion spelen Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn de hoofdrollen als respectievelijk Nick Fury en Talos. In het verhaal infiltreren de mysterieuze Skrulls de aarde, wat verhinderd moet worden door de agenten van S.H.I.E.L.D.

In de serie zal Cobie Smulders wederom terugkeren als voormalig S.H.I.E.L.D.-agent Maria Hill. Ook zullen Olivia Coleman, Emilia Clarke, Kingsley Ben-Adir, Martin Freeman en Don Cheadle verschijnen op beeld.

Check hieronder de trailer (nogmaals).





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt binnenkort met deze kneiterspannende Spaanse misdaadserie
Series / Nieuws

Netflix komt binnenkort met deze kneiterspannende Spaanse misdaadserie

'El Silencio' komt binnenkort op Netflix. Als we de trailer moeten geloven, wordt dit een enorm spannende serie.

Binnenkort komt er weer een hele spannende Spaanse misdaadserie op Netflix. De nieuwe serie heet El Silencio en is vanaf mei 2023 te streamen.

Het eerste seizoen heeft in totaal acht afleveringen. In het verhaal volgen we Sergio, die niet meer heeft gesproken sinds de dag dat hij zijn ouders heeft vermoord. Zes jaar later kan een tienermeisje echter de sleutel zijn tot de gebeurtenissen uit het verleden. Lees de volledige synopsis van Netflix hieronder:

Plot


Sergio Ciscar wordt vrijgelaten uit de gevangenis, zes jaar nadat hij zijn ouders heeft vermoord toen hij nog minderjarig was. Gedurende die tijd heeft Sergio geen woord gezegd of meegewerkt met justitie. Zijn motieven voor de misdaad zijn dus een raadsel, evenals de bedoelingen die hij inmiddels heeft.

Ana Dussuel, een jonge psychiater, en haar team hebben de taak gekregen om vast te stellen wat zijn potentiële gevaar is voor de samenleving. Dit doen ze door hem dag en nacht in het geheim in de gaten te houden, net alsof hij een dier is.

Castleden


We zijn gewend om regelmatig dezelfde gezichten tegen te komen in Spaanse series, en bij El Silencio is dit geen uitzondering. Arón Piper gaat namelijk de rol spelen van Sergio Ciscar, maar hij staat nu beter bekend als Ander Muñoz van Elite.

Daarnaast kunnen we Manu Rios verwachten, die ook te zien was in Elite als Patrick Blanco. Welke rol hij precies gaat spelen in de nieuwe serie is nog niet bekend. Wel is al bevestigd dat Almudena Amor het personage van Ana Dussuel gaat spelen.

Stream El Silencio vanaf mei op Netflix en bekijk de trailer hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' breekt alweer een record
Series / Nieuws

'The Last of Us' breekt alweer een record

De met veel lof ontvangen serie blijft ontzettend goed scoren.

The Last of Us heeft wederom een record gebroken voor een Amerikaanse serie in het Verenigd Koninkrijk.

De seizoensfinale van de serie met Pedro Pascal en Bella Ramsey was namelijk de hoogst bekeken finale van een debuutserie uit de VS werd voor de zender Sky. The Last of Us-finale trok ook grote aantallen kijkers tijdens zijn HBO-debuut, met 8,2 miljoen kijkers die het live en op HBO Max bekeken.

De populaire serie wordt geprezen vanwege de manier waarop zij trouw blijft aan het bronmateriaal.

Clickers vs. draken
Volgens Deadline trok de slotaflevering van seizoen 1 ruim 1,2 miljoen kijkers op de avond van uitzending op Sky. Hiermee werd House of the Dragon, de vorige recordhouder, ruimschoots verslagen.

Fans kunnen zich gelukkig verheugen op meer. Aan het tweede seizoen van The Last of Us, dat gebaseerd wordt op het tweede spel, wordt namelijk al gewerkt. Het resultaat zal echter pas naar waarschijnlijkheid in 2025 te streamen zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Wellmania'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Wellmania'

Australische komedie over zelfdestructieve foodblogger op gezondheidstoer is absurd, komisch en kijkt lekker weg.

Regie: Helena Brooks, Erin White | Cast: Celeste Barber (Liv Healy), JJ Fong (Amy Kwan), Lachlan Buchanan (Gaz Healy), Genevieve Mooy (Lorraine Healy), Alexander Hodge (Isaac Huang), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 26-35 minuten | Jaar: 2023

Liv, een succesvolle culinair journalist en workaholic uit New York, bezoekt voor een weekend haar thuisland Australië voor de verjaardag van haar beste vriendin. Gedurende achtenveertig uur krijgt ze het voor elkaar om met iedereen ruzie te maken, door te slaan in drank en drugs, haar greencard te verliezen en flauw te vallen op het consulaat. Eindstand: ze mist haar terugvlucht en ziet daarmee een carrièrekans om jurylid te worden in een nieuw kookprogramma mogelijk in rook opgaan.

Als een nieuwe greencard op medische gronden wordt afgewezen, staat deze wandelende treinramp niets anders te doen dan zo snel mogelijk haar gezondheid opkrikken om alsnog door de medische keuring te komen en naar huis te kunnen. Het zou een enorme wake-upcall moeten zijn, maar de vraag is of Liv dat ook zo ziet. Voor een jonge vrouw van eind dertig zijn haar bloeddruk, cholesterolwaarden en hartslag veel te hoog, dus haar gezondheid wordt als desastreus bestempeld. Toch lijkt haar carrière de voornaamste motivatie te zijn om gezonder te worden.

In de komedie Wellmania ziet de kijker vervolgens hoe Liv haar gezondheidsmissie op precies dezelfde manier aanpakt als haar werk en de rest van haar leven: ongeremd, chaotisch en een tikkeltje hysterisch. Lange halen gauw thuis lijkt haar devies. Van darmspoelingen, cupping en yoga, tot stappentellers, vasten en een personal trainer: ze grijpt alles aan om beter te worden. Toch ligt haar zelfdestructieve aard altijd op de loer. Steeds als ze een stapje in de goede richting zet, maakt het losbandige feestbeest er toch weer een zooitje van, wat een verzameling aan hilarische situaties oplevert.

Zoals te voorspellen valt in een niet bijster origineel plot, zit onder het rampzalige gedrag een innerlijke mentale zoektocht met een verdrietige oorzaak. Dit zorgt voor net wat meer sympathie richting het hoofdpersonage, dat verder vrij egoïstisch overkomt. En hoewel de serie vol absurditeiten zit, zullen kijkers uit dezelfde leeftijdsgroep veel herkennen in deze vrouw van eind dertig die haar leven niet zodanig op de rit heeft als ze zou willen, niet aan de heersende norm kan voldoen en haar omgeving steeds teleurstelt.

Wellmania laat ook zien dat achter de voordeur van mensen die hun leven wél op orde lijken te hebben net zo goed het nodige misgaat. Dat wordt duidelijk in de aandoenlijke en herkenbare verhaallijnen van de mensen om Liv heen: haar broer, zijn verloofde, haar moeder en haar beste vriendin. Zij blijven ondanks alles vierkant achter haar staan en tonen daarmee een stuk meer volwassenheid en empathisch vermogen dan het hoofdpersonage. Daarmee vormen ze een waardevolle aanvulling voor de serie.

Celeste Barber vertolkt haar hoofdrol met verve en is komisch zeer sterk. De gekozen thema's en lachwekkende, soms in ongemak uitmondende scènes maken duidelijk dat Wellmania geschreven en geregisseerd is door voornamelijk vrouwen én niet uit Hollywood komt. De serie is heerlijk ongegeneerd, niet te gepolijst, soms ontwapenend en bij vlagen lekker grof. Misschien niet vernieuwend, maar wel verfrissend. Een bingewaardige titel die heel veel kijkplezier oplevert. Kom maar door met een tweede seizoen!

★★★★☆

Wellmania is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze topfilm met Denzel Washington wordt een Netflix-serie
Series / Nieuws

Deze topfilm met Denzel Washington wordt een Netflix-serie

Maar kan een serie zónder Washington wel in de buurt komen van de kwaliteit van de film?

Netflix heeft het groene licht gegeven voor een nieuwe tv-serie genaamd Man on Fire, gebaseerd op een boekenserie die ook als inspiratiebron diende voor de gelijknamige iconische film uit 2004 met Denzel Washington.

De serie zal bestaan uit acht afleveringen en wordt geschreven door Kyle Killen, bekend van zijn werk aan Fear Street. Killen zal ook dienst doen als showrunner en uitvoerend producent.

Veel materiaal
De serie wordt gebaseerd op de eerste twee boeken in de vijfdelige serie van A.J. Quinnell, die voor het eerst werd gepubliceerd in 1980.

Het verhaal draait om John Creasy, een voormalige huurling die wraak zoekt voor de dood van zijn enige vriend terwijl hij diens dochter beschermt tegen de mensen die haar familie hebben vermoord.

De productie is in handen van New Regency Productions en Chernin Entertainment, met Peter Chernin, Jenno Topping, Bill McGoldrick, Juan Alfonso, Arnon Milchan, Yariv Milchan en Michael Schaefer als uitvoerende producenten.

Opnieuw succes?
De gevierde verfilming uit 2004 was een succes aan de kassa en bracht wereldwijd $130 miljoen op, tegenover een budget van $60 miljoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hitserie van HBO Max knalt door het dak met seizoen 4
Series / Nieuws

Hitserie van HBO Max knalt door het dak met seizoen 4

Het vierde seizoen van Succession valt in de smaak: de serie wordt nu al beter bekeken dan ooit tevoren.

Het vierde en tevens laatste seizoen van de HBO Max-serie Succession is afgelopen maandag goed uit de startblokken geschoten. De serie wordt namelijk nu al beter bekeken dan de voorgaande seizoenen.

Of het komt door het stijgende aantal HBO Max-abonnees of omdat mensen nu pas door hebben hoe goed Succession eigenlijk is, blijft de vraag. Maar Succession slaat eindelijk een beetje aan.

Succession seizoen 4 première


HBO heeft aangekondigd dat de première van Succession seizoen 4 62% beter bekeken werd dan 1,4 miljoen mensen die de seizoen 3 première zagen, en 33% beter dan de 1,7 miljoen mensen die keken naar de finale van seizoen 3.

Het aantal kijkers van seizoen 3 afleveringen lag gemiddeld op 7,2 miljoen kijkers verdeeld over alle platformen. De Succession-première werd 51% beter bekeken dan de The White Lotus-première, maar op zijn beurt weer slechter bekeken dan andere grote HBO Max-series, zoals House of the Dragon, The Last of Us en Euphoria.

Het vierde seizoen van Succession betreft de endgame van de serie. In dit laatste seizoen zetten alle partijen alles op alles om hun zin te krijgen, met alle gevolgen van dien. Bekijk de eerste aflevering nu op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Lauchhammer - Tod in der Lausitz'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Lauchhammer - Tod in der Lausitz'

Heeft heel wat meer in huis dan het gemiddelde moordmysterie.

Regie: Till Franzen | Cast: Misel Maticevic (Maik), Odine Johne (Annalena Gottknecht), Marc Hosemann (André Pötschke), Ella Lee (Jackie), Jacob Matschenz (Jannick Wolff), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 44-46 minuten | Jaar: 2022

Vlakbij het Duitse Cottbus wordt het lijk van een meisje aangetroffen. Rechercheur Maik Briegand keert terug naar zijn geboortedorp om deze moord op te lossen en krijgt daarbij hulp van de voor hem onbekende collega Annalena Gottknecht. Het graven gaat echter moeizamer dan gehoopt, want de bewoners erkennen niet graag dat zoiets gruwelijks zo vlak bij huis kan plaatsvinden. En er is sowieso al spanning vanwege aanhoudende drugshandel en klimaatactivisten die zich inzetten voor het sluiten van de kolenmijn die oorspronkelijk de fundering was voor het bestaan van Cottbus.

Netflix lanceerde in dezelfde week twee thrillerseries: hun eigen Amerikaanse productie The Night Agent die vol spanning en sensatie zit en de van het Duitse ARD afkomstige Lauchhammer – Tod in der Lausitz dat een lager tempo heeft. Het is dan ook geen verrassing dat van deze twee de eerstgenoemde de populairste blijkt te zijn. Op zich is dat geen ramp, want het zijn geen sterk vergelijkbare series en The Night Agent mag er best zijn. Maar ondanks dat die meer in de smaak valt is het niet de betere van die twee.

Al in de eerste aflevering wordt duidelijk dat de schrijvers van Lauchhammer gefocust te werk zijn gegaan. Aan de oppervlakte is er een moord die moet worden opgelost, daaronder zitten diepere thema's en veel scènes zijn geïnjecteerd met een subtiele energie. Neem het moment waarop Maik belt met zijn ex-vrouw. Je zou hier een droog telefoongesprek van kunnen maken, maar door op de achtergrond een aerobicsles voor bejaarden te laten plaatsvinden weet men op klassieke doch effectieve manier te voorkomen dat de scène saai wordt.

Dat is slechts een voorbeeld, maar daar komt bij dat een van de thema's 'verandering' is, waardoor die bejaarden op de achtergrond ook daarin hun steentje bijdragen. Het is door de afleveringen heen aanhoudend oud tegen jong, ouderwets tegen modern, traditie tegen verandering. Cottsburg is gebouwd op de opbrengst van kolen, maar kolen verbranden kan tegenwoordig simpelweg niet zomaar meer. Maiks dochter is een klimaatactivist; haar grootmoeder ziet dat als een oorlogsverklaring.

Een terugkerende aanpak van het thema is laten zien hoe mensen ontkennen in wat voor realiteit ze leven. "Een vermoord jong meisje, dat zijn van die dingen die hier nooit gebeuren!" Jawel. De mooie en hechte stad, waar het barst van junks en drughandel. De hardwerkende politie die regelmatig een oogje toeknijpt wat betreft agenten met dubieuze handelingen. Mensen maken zichzelf dingen wijs om verandering af te kunnen stoten.

De schrijvers laten hun focus nergens verzwakken. Van de eerste tot de laatste aflevering blijft het niveau hoog en dan is er gelukkig ook nog eens een spannende afsluiter. Er is echter een consequent minpunt in de dialogen, die erg gekunsteld aandoen. Zelfs voor ons Niederländer is het duidelijk dat dit geen natuurlijke gesprekken zijn. Dit wordt enigszins gebalanceerd door een goede cast die ze geloofwaardig kan overbrengen.

Enkele prachtige plaatsjes van het mijngebied en een gigantische graafmachine (die letterlijk en figuurlijk de aarde loswroet) maken van Lauchhammer een geslaagde 'slow burner'. Er zijn ook wat lichtere momenten die ademruimte bieden te midden van de zware thematiek en het lugubere onderwerp. In tegenstelling tot enkele andere recente Duitse producties die alle luchtigheid verstoppen in de hoop te worden gezien als een kwaliteitsserie, laat Lauchhammer zien dat wanneer je echt goed drama maakt je af en toe best wat licht in de duisternis mag schijnen. Op dat poëtische geneuzel aan het begin van elke aflevering na dan.

★★★★☆

Lauchhammer - Tod in der Lausitz is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor 'Fallout'-serie!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor 'Fallout'-serie!

Een acteur van de 'Fallout'-serie is klaar met filmen, waardoor de serie misschien dichterbij is dan sommigen denken.

De productie van de aankomende Fallout-serie van Amazon lijkt vrij soepel te verlopen. Eén van de grootste acteurs geeft aan klaar te zijn met filmen voor het eerste seizoen.

Het gaat om Walton Goggins, die een grote rol moet gaan spelen in de Amazon-serie. Op Instagram heeft hij een bericht gedeeld waarin hij aangeeft klaar te zijn met het filmen.

Fallout seizoen 1 klaar met filmen?


"Ik ben klaar met Fallout", schrijft Walton Goggins op Instagram, met tussen haakjes de tekst "wacht tot je deze tsunami jouw kant op ziet komen!" erachter. Hij zegt niet dat iedereen klaar is met filmen, maar aangezien hij een van de meest prominente acteurs van de serie is, zal dat hoe dan ook niet lang meer duren.

Werk aan het Fallout-project wordt vrij geheimzinnig gehouden. Veel is er nog niet bekend over deze videogameverfilming, die gemaakt wordt door Amazon en Bethesda. Het verhaal is volledig origineel, en volgt dus niet het plot van één van de Fallout-games.

Moises Arias en Ella Purnell zijn tevens aan het project verbonden voor twee hoofdrollen. Verder staan onder andere Kyle MacLachlan, Mike Doyle, Xelia Mendes-Jones en Aaron Moten vernoemd.

Het is nog niet bekend wanneer de Fallout-serie op Prime Video moet verschijnen. Een release eind 2023 of begin 2024 lijkt echter niet onwaarschijnlijk.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze aangrijpende film op HBO Max moet je gezien hebben
Films / Video/clip/featurette

Deze aangrijpende film op HBO Max moet je gezien hebben

Velen omschrijven 'Judas and the Black Messiah' als één van de beste films die je kan streamen op HBO Max.

Deze indrukwekkende historische biografie uit 2021 is te streamen bij HBO Max. Judas and the Black Messiah is een eerlijke en sterke film met een erg sterke cast en wist twee Oscars binnen te halen.

Infiltreren of de gevangenis in


FBI-informant William O'Neal infiltreert de Illinois Black Panther Party en moet hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton, in de gaten houden. O'Neal, een carrièredief, weet zowel zijn kameraden als zijn begeleider te manipuleren. Hamptons politieke bekwaamheid groeit net als hij verliefd wordt op collega-revolutionair Deborah Johnson. Welke keuze zal hij maken? Zal hij The Panthers verraden of zal hij zich bij hun voegen?

Sterke cast


Shaka King is voor deze film in de regisseursstoel geklommen. Dit deed hij eerder voor Newlyweeds en Mulignans. Judas and the Black Messiah is zijn meest recente filmproject.

De film heeft twee Oscars gewonnen waaronder die voor beste mannelijke bijrol. Deze werd gewonnen door Daniel Kaluuya voor zijn rol als Fred Hampton. De cast wordt verder versterkt door onder andere LaKeith Stanfield als Bill O'Neal, Jesse Plemons, Dominique Fishback en Ashton Sanders.

Een eerlijke activistische film


Judas and the Black Messiah weet een hele gave score te pakken op Rotten Tomatoes. Onder de recensenten een dik verdiende 97% en onder het publiek een mooie 95%.

"Torenhoge uitvoeringen van de hoofdrolspelers herinneren ons eraan dat deze worstelingen uit het verleden essentieel zijn voor ons begrip van het heden."

"Lakeith Stanfield, Dominque Fishback en Jesse Plemons zijn allemaal fantastisch in hun respectieve rollen, maar de uitblinker hier is natuurlijk Daniel Kaluuya."

De film scoort op IMDB 7.4/10. Op Filmtotaal scoort de film 4 van de 5 sterren en sluit recensent Frank Stol zijn recensie af met de volgende woorden.

"Judas is zonder twijfel een activistische film, maar wel een eerlijke activistische film. Geweld en ander grensoverschrijdend gedrag zien we dus aan beide kanten terugkomen in dit complexe drama, dat zich verder bedient van een aantal mooie poëtische terzijdes en een heerlijke jazzy soundtrack."

Op HBO Max


Wanneer je een abonnement hebt op HBO Max, deze film nog niet gezien hebt en een film met een krachtig verhaal wilt zien, dan is deze je echt aan te raden. Bekijk de film hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' krijgt een korter tweede seizoen: waarom?
Series / Nieuws

'House of the Dragon' krijgt een korter tweede seizoen: waarom?

Kan hiermee wel dezelfde kwaliteit worden gegarandeerd als in seizoen 1?

Deadline bracht recentelijk naar buiten dat het tweede seizoen van HBO's House of the Dragon uit acht afleveringen zal bestaan. Dat zijn er twee minder dan de tien afleveringen van het eerste seizoen.

Bronnen melden ook aan het oorspronkelijke plan was om voor tien afleveringen te gaan, maar gedurende het schrijven koos men er toch voor om acht afleveringen te kiezen.

Het verbazingwekkende aantal afleveringen zou niet liggen aan de ingrijpende bezuinigingen die Warner Bros. Discovery heeft doorgevoerd, Volgens een woordvoerder van HBO is het kleinere aantal afleveringen een verhaalgedreven beslissing was.

De toekomst van House of the Dragon


Het besluit zou deel uitmaken van een langetermijnplan voor de Game of Thrones-spinoff. Daarnaast is er ook beter nieuws: er wordt al overwogen om groen licht te geven voor een derde seizoen van de serie, ondanks dat het het tweede seizoen nog niet begonnen is met filmen.

Op eerdere momenten communiceerde het creatieve team dat de serie in totaal drie of vier seizoenen zou duren. Maar deze plannen zijn gewijzigd volgens showrunner Ryan Condal en uitvoerend producent George R.R. Martin. Zij zouden nu een 'big-picture view' van de serie hebben genomen, waardoor nu het hele verhaal in de steigers staat en de seizoenen veel beter kunnen worden gepland.

Het derde seizoen in zicht?


Als gevolg van deze plannen is nu ook het derde seizoen in kaart gebracht en kan HBO serieus gaan overwegen om de casting en het schrijfwerk op te pakken. In het beste geval zal daardoor de wachttijd tussen seizoenen ook gaan afnemen.

Martin zei eerder dat er "vier volledige seizoenen van elk 10 afleveringen" nodig zijn om het verhaal recht aan te doen. Als deze tijdspanne hetzelfde zou blijven, kan dat impliceren dat er met het verkorten van seizoen 2 ook een vijfde seizoen geschoten moet worden.

Opnames


De opnames voor het tweede seizoen beginnen binnenkort in het Verenigd Koninkrijk. Waarschijnlijk zal het tweede seizoen dan ook te zien zijn in de zomer van 2024.

Bekijk het eerste seizoen van House of the Dragon bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Was de veldslag in 'Band of Brothers' echt zo dodelijk?
Series / Nieuws

Was de veldslag in 'Band of Brothers' echt zo dodelijk?

Die ene veldslag liep toch echt anders dan we in de serie te zien krijgen.

Band of Brothers vertelt het verhaal van de 101st Airborne Division, oftewel de Easy Company. Het verhaal richt zich vooral op deze soldaten. Zo ook in het verbeelden van de Slag om Carentan, die in werkelijkheid echter niet helemaal verliep zoals getoond in de serie.

Deze slag was een belangrijke aanloop naar de cruciale Slag om Normandië. We zien de Slag om Carentan in aflevering 3. Deze impliceert echter dat de militaire campagne vooral de Easy Company betrof, wat niet het geval is. Deze indruk wordt nog eens versterkt door uitsluitend het aantal doden van de Easy Company te noemen.

Meerdere battalions


De Slag om Carentan is de eerste grote veldslag die de kijkers te zien krijgen. Het Franse plaatsje was voor de Amerikaanse troepen van belang, dit teneinde een defensieve linie tegen de Duitsers te waarborgen. De indruk wordt gewekt dat de Easy Company de strijd in één dag heeft gestreden, met aan het einde een verlies van 65 soldaten. In de realiteit ging het er echter anders aan toe.

Deze militaire operatie was aanzienlijk groter van opzet. Niet alleen duurde deze meerdere dagen, ook betrof het hier een gezamenlijke inspanning van diverse battalions. Daarnaast leden de troepen aanmerkelijk grotere verliezen, aangezien minimaal 400 soldaten bij deze slag zijn omgekomen. De 65 omgekomen soldaten die in de serie vermeld worden hadden uitsluitend betrekking op de Easy Company.

Meer duidelijkheidheid


Wat de makers in dit geval hadden kunnen doen was het totale aantal omgekomen soldaten vermelden. Tevens had men iets meer kunnen benadrukken dat het hier een campagne betrof die veel verder reikte dan de Easy Company alleen. Hierdoor was de artistieke vrijheid uiteindelijk wat meer in evenwicht geweest met de historische gebeurtenissen.

Kijk Band of Brothers op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert dit mysterieuze personage snel terug in 'The Witcher'?
Series / Nieuws

Keert dit mysterieuze personage snel terug in 'The Witcher'?

Volgens de showrunner bestaat de mogelijkheid op terugkeer van dit personage in de fantasyserie.

In een interview met Screen Rant deed actrice Minnie Driver onglangs een opmerkelijke uitspraak. Zij stipte namelijk de mogelijkheid aan dat haar personage Seanchaí terug zou kunnen komen in de 'Witcher'-franchise.

In The Witcher: Blood Origin speelde Driver een Elf die Jaskier (Joey Batey) een belangrijk verhaal in bewaring geeft. Ook showrunner Lauren S. Hissrich is positief over het terugbrengen van de Elf.

Doorgeven verhalen


Driver is erg enthousiast: "Het lijkt me geweldig. Ik kan me voostellen dat de schrijvers denken 'oh, we hebben Seanchaí nodig om wat zaken rond te breien' en haar terugbrengen. Het is altijd fantastisch om onderdeel uit te maken van een universum als dat van 'The Witcher', dat ook nog eens een grote groep fans heeft".

Ook Hissrich ziet een terugkeer van de Elf helemaal zitten. In gesprek met Kultura zei zij hierover het volgende: "Ik ben helemaal voor! Toen we haar voor het eerst ontmoetten, zagen we al dat ze door tijd en ruimte kan reizen. Ook zorgt ze ervoor dat de verhalen worden doorgegeven. We schrijven momenteel de afleveringen voor het vierde seizoen, en we hebben het er regelmatig over hoe wel haar kunnen reïntroduceren".

In de toekomst zouden de kijkers Seanchaí met andere woorden beter leren kennen mocht zij inderdaad een grotere rol gaan spelen in de wereld van 'The Witcher'.

Je kunt The Witcher zien op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'The Big Door Prize'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Big Door Prize'

Amusant, maar weer een serie die een mysterie gebruikt als verkoopmiddel terwijl het verhaal daar niet over gaat.

Regie: Declan Lowney, Molly McGlynn, Anu Valia | Cast: Chris O'Dowd (Dusty), Gabrielle Dennis (Cass), Josh Segarra (Giorgio), Djouliet Amara (Trina), Damon Gupton (Father Rueben), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 29-35 minuten | Jaar: 2023

Onlangs verscheen er een serie die in de kern gaat over Amerikaanse kantoorcultuur. Maar in plaats van gewoon een sterke satire daarover te maken werd deze serie verkocht met een bovennatuurlijk sausje. En nu is er The Big Door Prize, dat gewoon gaat over mensen die hun levenspad heroverwegen – hartstikke interessant om te zien hoe dat een domino-effect heeft – maar toch moest dat weer een mysterieus jasje krijgen in de vorm van een apparaat dat kaartjes uitprint met een paranormaal voorspellende gave. Is dat voortaan de enige manier om meer kijkers te trekken?

Op een dag verschijnt in een kleine stad bij de lokale kruidenier een machine die in ruil voor een paar muntjes vertelt wat ieders absolute potentie is. Het apparaat blijkt oprecht verborgen ambities te kunnen raden, waarop algauw alle gebruikers een nieuwe weg in slaan. Docent Dusty ergert zich aan hoe makkelijk mensen zich laten beïnvloeden en dat verdubbelt nadat hij zelf zijn kaartje heeft ontvangen waarop iets staat waar hij zich enorm aan stoort. Daarnaast begint hij ineens ook blauwe moedervlekjes te krijgen, steeds een paar meer.

De verklaring laat op zich wachten, want het eerste seizoen van The Big Door Prize verfilmt niet het volledige gelijknamige boek. Een minpunt voor series met een mysterie, want daardoor moet je alle vragen onthouden tot het volgende seizoen van start gaat, terwijl er in de tussentijd andere series uitkomen die ook niet alles beantwoorden. Tevens bestaat het risico dat het antwoord nooit in beeld zal komen vanwege een voortijdig einde.

Het voordeel is dat er in The Big Door Prize niet talloze raadsels zijn. Waar komt die machine vandaan? Hoe werkt die? En wat is er met die blauwe moedervlekjes? Dat is het, want de rest van het plot richt zich volledig op de inwoners van het dorpje met Dusty als hoofdpersonage. Sterker nog, het verhaal had grotendeels precies hetzelfde kunnen verlopen als er geen bovennatuurlijke katalysator was geweest. Het balletje had bijvoorbeeld ook kunnen gaan rollen als een inwoner plots een ander levenspad had gekozen en daarmee succes boekte.

Iets anders dat niet per se nodig is, is het wisselen van personage. Vanaf de tweede draait elke aflevering om een andere bewoner, met hier en daar een momentje voor de ontwikkeling van Dusty en zijn gezin. In een boek kan het acceptabel zijn om de aandacht bij een ander te leggen, in een serie past dat binnen een format waarbij elke aflevering een opzichzelfstaand plot heeft. In The Big Door Prize voelt het als opvulling omdat de issues van het hoofdpersonage niet voldoende om het lijf hebben om tien afleveringen mee te vullen.

Dusty raakt in de war van het kaartje dat hij van de machine krijgt, zijn vrouw vraagt zich af of ze wel tevreden is in hun huwelijk en hun dochter is haar vriendje verloren in een dodelijk auto-ongeluk. Oftewel, een echtpaar in midlifecrisis en wat tienerdrama. Vrij luchtig en dit is dan ook een komische serie. Maar de enige manier om meer inhoud te creëren is via andere personages, terwijl je daar als kijker niet echt op zit te wachten.

Valt er dan tenminste wat te lachen? Mwoah, niet echt. De serie biedt zeker een vermakelijke zit, maar het enige moment om hardop te lachen is wanneer Dusty zijn nieuwe thereminskills laat zien. Apart ook dat deze hoofdpersoon wordt vertolkt door de Ierse Chris O'Dowd terwijl het boek een typisch 'all-American small town'-geheel is. Hij doet het prima en het stoort niet, maar het is wel te voelen dat dit niet helemaal is wat het hoort te zijn.

Het personage van Dusty is een vriendelijke vent, maar af en toe te vriendelijk. Een restauranteigenaar zit continu op hem te vitten en met zijn vrouw te flirten. Dit gaat voorbij een punt van geloofwaardigheid en daar komt nog eens bovenop dat het echtpaar maar blijft terugkeren naar deze eetgelegenheid, zodat Dusty herhaaldelijk vernederd wordt. Dit is puur om het plot wat meer reden te geven, niets anders.

Hoe dan ook is The Big Door Prize het bekijken wel waard, vooral als er geen hoge verwachtingen zijn. Gewoon een luchtige komediedramaserie met een klein vleugje mystiek erover. De tweedelige afsluiter lijkt op te borrelen naar een grootse climax, maar ook die blijft geheel in de stijl van de rest van de serie: het blijft allemaal vrij braaf. De schrijver van het boek had waarschijnlijk een hogere verwachting van de potentie van het basisidee dan het werkelijk in zijn mars had.

★★★☆☆

The Big Door Prize is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Kindred'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Kindred'

Een uitgerekte bewerking van de gelijknamige bestseller over het reizen naar een tijd toen slavernij nog bestond.

Regie: Mairzee Almas, Laura Belsey, Karen Gaviola, e.a. | Cast: Mallori Johnson (Dana James), Micah Stock (Kevin Franklin), Ryan Kwanten (Thomas Weylin), Gayle Rankin (Margaret Weylin), e.a. | Aantal afleveringen: 8 | Speelduur: 37-54 minuten | Jaar: 2022

ln 1979 schreef de geprezen Amerikaanse sciencefictionauteur Octavia E. Butler haar roman Kindred, een verhaal over een jonge Afro-Amerikaanse vrouw die terugreist in de tijd om haar bloedlijn veilig te stellen. Ruim veertig jaar later is deze literaire klassieker bewerkt tot een televisieserie, die in acht afleveringen de eerste drie hoofdstukken van het boek behandelt. Na afgelopen december voor het Amerikaanse publiek te hebben gedebuteerd op Hulu, is de serie nu te zien op Disney+ zodat ook de Nederlandse kijker er kennis mee kan maken.

De serie maakt een aantal opmerkelijke aanpassingen aan Butlers verhaal, inclusief de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. In plaats van de jaren zeventig is het heden is nu 2016, wat natuurlijk wat culturele veranderingen met zich meebrengt. Dana, het hoofdpersonage dat onvrijwillig terugreist naar de zuidelijke Amerikaanse staten van de negentiende eeuw, is nu een aspirant-scriptschrijver voor televisie, haar favoriete serie is Dynasty en in plaats van haar man is partner Kevin een nieuwe vlam die ze heeft ontmoet via een datingapp.

Deze veranderingen brengen het verhaal naar eenentwintigste eeuw en maken het voor het publiek makkelijker om zich met Dana en Kevin te identificeren. Daarnaast is het in een serie over tijdreizen altijd fijn als het fictieve heden enigszins gelijkloopt met het daadwerkelijke heden, om extra verwarring te voorkomen. Het is daarentegen wel jammer dat er zoveel nadruk wordt gelegd op de verhaallijnen die zich in dit heden afspelen. Als de structuur van het boek was aangehouden, dan had Kindred makkelijk een film van anderhalf uur kunnen zijn, in plaats van een serie van acht afleveringen.

Butlers boek bevatte slechts één overkoepelende verhaallijn die van belang was, namelijk die van Dana en de plantagebezitters van de familie Weylin, waarin de hoofdpersoon ervoor moest zorgen dat de bloedlijn niet zou worden onderbroken. Binnen dit verhaal was ruimte voor kritiek op de Amerikaanse geschiedenis en het verkennen van machtsverhoudingen van die tijd, inclusief interraciale relaties en ras als een sociale constructie. In de serie wordt daar in het heden nog een verhaallijn aan toegevoegd, waarin Dana moet zien te navigeren tussen haar realiteit en de mensen die haar voor gek verklaren.

Door zoveel tijd te besteden aan Dana's familie en nieuwsgierige buren die zich maar al te graag met haar bemoeien, blijft er minder tijd over om de belangrijke sociale en politieke thema's uit het boek te verwerken in het verhaal. Alles wat van belang is, zit namelijk verankerd in het verleden en de scènes in het heden voelen dan ook leeg en ongegrond aan.

Daarnaast is er een wig ontstaan tussen Dana's persoonlijkheid in de verschillende tijdlijnen. In het heden is aan haar acties af te leiden dat ze impulsief en dromerig is, terwijl ze in het verleden daadkrachtig en onbevreesd overkomt. Ze lijkt zich hier amper bewust van het constante gevaar dat ze loopt als zwarte vrouw op een plantage en zelfs haar witte vriend weet zich beter door de machtsverhoudingen te manoeuvreren dan zij. Dit alles maakt Dana als personage ongeloofwaardig en moeilijk te plaatsen in de context.

Een ander punt van kritiek is hoe goed de witte plantagehouders er in deze versie van afkomen. Tom Weylin, de eigenaar van de plantage op het moment dat Dana voor het eerst teruggaat in de tijd, is een vreselijke, gewelddadige man die zijn woede graag afreageert op zijn vrouw, zoon en tot slaaf gemaakten, maar dit beeld wordt afgezwakt door hem een tragische achtergrond te geven. Rufus, de zoon van Tom, blijft in de serie een kind, waardoor het moeilijk is hem te zien als de schurk die hij in het boek is.

Kindred is niet verlengd voor een tweede seizoen, maar mocht dat toch gebeuren dan zou er goed aan worden gedaan de randzaken te laten voor wat ze zijn. Er is namelijk genoeg potentie om het verhaal van de Amerikaanse slavernij opnieuw te vertellen zonder te veel in te spelen op het trauma en de gruwelijkheden daarvan, iets wat andere vertellingen al genoeg hebben gedaan, met meer aandacht voor de sociale machtsdynamiek en het complexe dagelijkse bestaan van tot slaaf gemaakten op de plantages.

★★★☆☆

Kindred is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe thrillerserie van Apple TV+ kaapt Jessica Chastain
Series / Nieuws

Nieuwe thrillerserie van Apple TV+ kaapt Jessica Chastain

Jessica Chastain onderzoekt op een bijzondere manier, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

Jessica Chastain kennen we onder andere als Vuk uit de Marvel-film Dark Phoenix. In de nieuwe Apple TV+-miniserie The Savant infiltreert Chastain online haatgroepen met als doel misdrijven te voorkomen. Frappant genoeg is de serie geïnspireerd op de werkelijkheid.

In 2019 publiceerde journaliste Andrea Stanley een artikel in Cosmpolitan over de echte 'savant', een specialiste in het online opsporen van haatgroepen. De identiteit van deze agente wordt niet bekendgemaakt, wel is Stanley als consultant betrokken bij de productie.

Infiltratie en inschatting


In de achtdelige miniserie zal Chastain zich bezighouden met zowel individuen als haatgroepen die online verder gaan dan alleen maar schreeuwen en daadwerkelijk dingen aan het bekokstoven zijn. De grens tussen gefrustreerde figuren die stoom afblazen en daadwerkelijke misdadigers die mensen ombrengen kan flinterdun zijn. De 'Savant' heeft een fijne neus en weet haarfijn in te schatten wie op het punt staat om deze grens te overschrijven.

Naast het spelen van de hoofdrol is Chastain betrokken als producent. De regie is in handen van Matthew Heineman, schrijver van de serie is Melissa James Gibson (Anatomy of a Scandal). Het is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer we The Savant kunnen verwachten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt in april met 5 nieuwe series en afleveringen
Series / Nieuws

HBO Max komt in april met 5 nieuwe series en afleveringen

In april is er op HBO Max veel misdaad en drama te zien maar ook gloednieuwe komedieseries.

HBO Max zet in april weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Succession (seizoen 4 - aflevering 2-5)



Verschijnt op: 3, 10, 17, 24 april
Genre: Drama
Kijk op HBO Max

Synopsis: De familie Roy, bestaande uit vader Logan (Brian Cox) en zijn vier kinderen, beheert een van de grootste media- en entertainmentbedrijven ter wereld: Waystar Royco. Als 80-jarige begint vader Logan fouten te maken. De mediamagnaat zal plaats moeten maken voor een opvolger. Maar wie?





Perry Mason (seizoen 2 - aflevering 5-8 )



Verschijnt op: 4, 11, 18, 25 april
Genre: Criminaliteit / Drama / Geschiedenis
Kijk op HBO Max

Synopsis: In het bruisende Los Angeles van 1932 neemt een advocaat met weinig op zijn naam de zaak van zijn leven aan.






Barry (seizoen 4)



Verschijnt op: 17 april
Genre: Actie / Komedie / Criminaliteit
Kijk op HBO Max

Synopsis: Een huurmoordenaar uit het middenwesten verhuist naar Los Angeles en raakt verstrikt in de wereld van de theaterkunsten van die stad.






Overige series nieuw op HBO Max



Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

24 april: Somebody Somewhere (seizoen 2) - Komedie / Drama - Sam is echt typisch iemand uit Kansas aan de oppervlakte, maar die van binnen heeft ze maar moeite met het aanpassen aan haar thuisstad. Worstelend met verlies en acceptatie leert ze haarzelf te ontdekken en een gemeenschap van anderen die ook niet helemaal ergens bij horen maar wel hun uiterste best doen.

27 april: Love & Death (seizoen 1) - Biografie / Criminaliteit / Drama - Twee kerkgaande koppels genieten van hun leven in een klein stadje in Texas. Totdat iemand plots een bijl tevoorschijn tovert.

Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Batman in tv-series: Deze 4 series moet je volgens Rotten Tomatoes gezien hebben
Series / Featured

Batman in tv-series: Deze 4 series moet je volgens Rotten Tomatoes gezien hebben

Het Batman-universum is nog veel groter dan je zou denken.

Met het oog op de onlangs uitgebrachte Gotham Knights en de aankomende spinoff-serie over The Penguin blikken we terug op een langere geschiedenis van Batman-series. Gebaseerd op de Average Audience Score van Rotten Tomatoes zetten we de beste ervan op een rijtje.

5. Gotham | 67%



In de serie onderzoekt Gordon in een ver verleden de moord op de ouders van Bruce Wayne. De serie, die liep van 2014 tot 2019, richt zich op de opkomst van de bekende schurken die de stad Gotham bedreigen.



4. Batman: The Brave and the Bold | 89%



In deze hommage aan de gouden tijd van de strip wordt de klassieke Batman gecombineerd met minder bekende personages uit het DC-universum met dezelfde gehalte aan vermaak.



3. Batman Beyond | 89%



In een toekomstige variant van Gotham City moet de jonge Terry McGinnis de mantel van Batman overnemen onder het wakend oog van de inmiddels gepensioneerde Bruce Wayne.



2. The Batman | 92%



Deze serie, die liep van 2004 tot 2008, biedt een frisse kijk op de Batman-mythologie en volgt de vroege carrière van Batman en zijn gevechten tegen bekende schurken zoals The Joker, The Penguin en Catwoman.



1. Batman: The Animated Series | 92%



Deze iconische animatieserie, die liep van 1992 tot 1995, is een ware klassieker onder de Batman-series en keert nog vaak terug in hedendaagse memecultuur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setfoto onthult onverwachte terugkeer schurk in 'Daredevil: Born Again'
Series / Foto's

Setfoto onthult onverwachte terugkeer schurk in 'Daredevil: Born Again'

Verschijning van deze schurk in de nieuwe Marvel-serie is wel érg onverwacht.

Ondanks de eerdere berichten dat sommige Marvel-series later uit zullen komen dan gepland, gaat het filmen onverminderd door. De setfoto van Daredevil: Born Again die op Twitter te zien is mag dus geen verrassing zijn.

Het personage op de foto is daarentegen zeker onverwacht. Het gaat om Wilson Fisk, oftewel Kingpin (Vincent D'Onofrio). Toen we hem voor het laatst zagen, in Hawkeye, hield Echo (Alaqua Cox) immers een pistool op hem gericht.

Mysterieus herstel


De grote vraag is hoe Kingpin wist te onkomen aan de dodelijke Echo. In Hawkeye draait de camera weg op het moment dat het schot te horen is.



Eén mogelijkheid is dat Daredevil: Born Again zich afspeelt vóór de gebeurtenissen in Hawkeye. Dit verklaart zowel Kingpin's terugkeer als het feit dat hij niets lijkt te mankeren.

Een andere optie is dat hij is hersteld van zijn verwondingen, waarbij hij de natuur een handje heeft geholpen middels verboden middelen. In Hawkeye zagen de kijkers al dat Kingpin een stuk sterker was geworden vergeleken met de eerste 'Daredevil'-serie (2015 - 2018). In de MCU-wereld is het zeker mogelijk dat personages chirugische, dan wel chemische aanpassingen ondergaan om hun kracht te vergroten.

De plot is vooralsnog in geheimzinnigheid gehuld dus de fans moeten nog even geduld hebben voordat bekend wordt hoe Kingpin terug heeft kunnen keren.

Daredevil: Born Again wordt in 2024 verwacht op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vervolg op 'Army of the Dead': krijgen we deel 2 nog wel?
Films / Nieuws

Vervolg op 'Army of the Dead': krijgen we deel 2 nog wel?

Na de release van 'Army of the Dead' op Netflix in april 2021 was regisseur Zack Snyder bezig met een hoop projecten. Maar hoe staat het nu met zijn 'Army'-franchise?

Snyder sprak laatst met The Nerd Queens over hoe het nu met de franchise staat en had hier veel over te vertellen.

Army of the Dead


Deze film met onder andere Dave Bautista, Ella Purnell en Omari Hardwick uit 2021 haalt niet de grootste scores met een 5.7 op IMDB en publieksscore van 75% op Rotten Tomatoes. De mensen die de film wel gaaf vonden, zijn dan ook laaiend enthousiast.

Na een zombie-uitbraak in Las Vegas waagt een groep huurlingen de ultieme gok en waagt ze zich in de quarantaine zone om de grootste overval ooit te plegen.

Na de eerste film


Kort op de eerste film volgde al snel een prequel Army of Thieves. Snyder schreef hier wel aan mee alleen Matthias Schweighöfer regisseerde de film.

Nu moet dan het vervolg komen op Army of the Dead en de titel van deze film luidt Planet of the Dead.

Snyder


Voor deze nieuwe film komt Snyder terug als regisseur. Hij zegt zelf het volgende over het komende vervolg en hoe het allemaal zal gaan lopen.

"Wat het 'Army'-universum betreft, het leeft nog steeds in mijn gedachten. Ik weet precies wat ik zou doen. Het hangt er echt vanaf hoe we proberen erachter te komen hoe we verder gaan met 'Rebel Moon' en het 'Rebel Moon'-universum. Het is geen kleine verbintenis, want een scifi-ding op deze schaal vereist veel aandacht om het allemaal logisch te maken."

Rebel Moon


De eerste van de Rebel Moon-films komt in december uit op Netflix, het is niet duidelijk wanneer de tweede komt, maar naar verluidt zijn de films back-to-back opgenomen.

Het vervolg op Army of the Dead is dus afhankelijk van hoe het allemaal gaat lopen met, zoals Snyder dat zelf noemt, het Rebel Moon-universum. Ditzelfde geldt dan voor Army of the Dead: Lost Vegas, een serie volgend op de film.

Army of the Dead kan je streamen bij Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster Lena Headey krijgt eigen Netflix-serie 'The Abandons'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Lena Headey krijgt eigen Netflix-serie 'The Abandons'

In de westernserie zal het er bruut en bloederig aan toe gaan - oude koek voor Headey.

Lena Headey, bekend van haar rol als Cersei Lannister in HBO's Game of Thrones maakt de overstap naar Netflix. Daar gaat ze een rol spelen in de nieuwe Netflix-serie The Abandons van Kurt Sutter, zo heeft Variety bekendgemaakt.

De westernserie, gemaakt door Kurt Sutter, werd in oktober 2022 officieel aangekocht door de streamer. Dat ze daarvoor Headey hebben kunnen strikken is niet mis. De actrice heeft naast de HBO-hitserie ook grote rollen gespeeld in films als 300, Dredd en Pride and Prejudice and Zombies.

Headey zal de rol spelen van Fiona: een "een sterke, toegewijde matriarch die, omdat ze zelf geen kinderen kon krijgen, vier weeskinderen heeft opgenomen om haar eigen familie te creëren. Gedreven door een hoger doel - en een eigenzinnig Iers temperament - overtreffen haar geloof en liefde voor haar familie alles."

Waar gaat de serie over?


De officiële synopsis van de serie luidt: "Terwijl een groep diverse, afwijkende families hun bestemming in het Oregon van de jaren 1850 probeert te bereiken, probeert een corrupte kracht, die hun land hebben wil, hen eruit te dwingen."

De synopsis gaat verder: "Deze verloren zielen, die aan de rand van de samenleving leven, bundelen hun krachten om een familie te vormen en terug te vechten. In dit bloederige proces moet 'gerechtigheid' gedefinieerd worden voorbij de grenzen van de wet."

Wanneer de tiendelige serie The Abandons zal uitkomen is voor nu nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-hitserie 'Firefly Lane' krijgt zijn eerste trailer
Series / Trailer

Netflix-hitserie 'Firefly Lane' krijgt zijn eerste trailer

De laatste afleveringen van deze hartverwarmende serie komen eerder dan gedacht.

De laatste afleveringen van Firefly Lane zijn vanaf volgende maand op Netflix te bekijken. De serie is gebaseerd op het boek van Kristin Hannah, en is in het Nederlands vertaald als Wie naar de sterren grijpt.

De serie vertelt het verhaal over de vriendschap tussen Kate (Sarah Chalke) en Tully (Katherine Heigl). Deze beslaat een periode van meer dan dertig jaar.

Goed ontvangen serie


Tully is presentatrice van een talkshow terwijl Kate na een scheiding weer wil gaan werken. De twee hebben ruzie gekregen over een ongeluk waar Kate's dochter bij betrokken was. Wanneer bij Kate borstkanker wordt geconstateerd is het duidelijk dat de vriendinnen elkaar meer dan ooit nodig hebben.

De ontvangst van de serie is vanaf het begin goed geweest. Netflix maakte bekend dat 49 miljoen kijkers het eerste seizoen binnen een maand afkeken. Ook de eerste helft van seizoen 2 deed het in Nederland prima. Fans zullen ongetwijfeld willen weten of, en zo ja hoe de vriendschap tussen deze twee vrouwen zich uiteindelijk staande zal weten te houden.

De laatste afleveringen van seizoen 2 van Firefly Lane start op 27 april op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.