search
Spannende serie 'Spy/Master' krijgt eerste officiële trailer en poster van HBO Max

Spannende serie 'Spy/Master' krijgt eerste officiële trailer en poster van HBO Max

Een miniserie die zich tijdens de Koude Oorlog afspeelt in het Roemenië van Ceaușescu.

Valeria Milić
Deze nieuwste serie heeft een bijzondere achtergrond. Spy/Master is namelijk het resultaat van HBO's nationale wedstrijd scenario schrijven in Roemenië. Deze werd gewonnen door Adina Sădeanu en Kirsten Peters.

Je kunt de poster hier bekijken. De serie volgt het fictieve personage Victor Godeanu (Alec Secăreanu), een hooggeplaatse adviseur in het gruwelijke regime van dictator Nicolae Ceaușescu.

Niemand te vertrouwen


Godeanu is echter een dubbelagent. Naast het werk voor de Roemeense overheid is hij ook spion voor de Sovjet Unie. Langzaam maar zeker wordt de grond hem te heet onder de voeten, en Godeanu besluit over te lopen naar het Westen. De Koude Oorlog is in volle gang, en feitelijk is niemand te vertrouwen.

Onbetrouwbare verteller


In een interview met Variety waren de makers Sădeanu en Peters duidelijk dat Victor een ambigu personage is, en zeker geen glad type. "Hij is ambivalent, een onbetrouwbare verteller van zijn eigen verhaal," aldus Peters. Sădeanu's journalistieke achtergrond, evenals haar Roemeense roots kwamen meer dan eens van pas. "Ik heb door de jaren heen diverse mensen ontmoet die voor geheime diensten werkten. Dat waren geen James Bond-types, en het hielp me om meer inzicht te krijgen," aldus de maker.

Spy/Master kun je zien vanaf 19 mei op HBO Max, dan zijn de eerste twee afleveringen te bekijken. De overige vier afleveringen zullen vervolgens wekelijks online gezet worden.


Aanbevolen artikelen