search
Cate Blanchett gaat de tv-serie 'Stateless' regisseren
Series / Nieuws

Cate Blanchett gaat de tv-serie 'Stateless' regisseren

De serie zal gaan over het waargebeurde verhaal van Cornelia Rau, die ontsnapte van een sekte in Sydney.

Vorig jaar kondigde Cate Blanchett aan haar regiedebuut te willen maken met de Engelstalige verfilming van het boek Het Diner van schrijver Herman Koch. Dat is nog niet van de grond gekomen, maar de actrice heeft inmiddels een nieuw regieproject, namelijk de Australische serie Stateless.


Blanchett gaat de serie ontwikkelen en regisseren. Het verhaal wordt gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Cornelia Rau, die in 2004 in het nieuws kwam na te zijn ontsnapt uit een enge cult uit Sydney om initieel niet geloofd te worden door de autoriteiten. Zij werd vervolgens opgesloten in de beruchte Baxter Immigration Detention Centre, omdat men ervan uitging dat Rau een illegale immigrant was.

Blanchett had met Stateless geen actueler onderwerp kunnen vinden voor haar eerste tv- productie. In Australiƫ is immigratie momenteel een hot topic. Wanneer de tv- serie van start gaat, is niet bekend gemaakt. Ook is nog niet naar buiten gebracht of Blanchett in de serie de rol van Rau of een andere op zich zal nemen.

Aanbevolen artikelen