Ontdek deze drie verborgen HBO Max-parels: minder bekende series, maar de moeite waard!

HBO Max heeft de nodige toppers afgeleverd, en daar zitten deze drie tussen.

Valeria Milić, 28-05-2023 08:00

De nodige iconische series komen nu net uit de koker van HBO Max. Sommigen zijn boekverfilmingen, anderen weer originele verhalen, of juist iets ertussenin.
Hieronder zie je drie minder bekende series die om een of andere vage reden niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Alledrie zijn zeker de moeite van het bekijken waard.

Ballers

Niemand minder dan Dwayne "The Rock" Johnson speelt de hoofdrol in deze sportserie die zowel komische als dramatische elementen bevat. Als Spencer Strasmore is hij een gepensioneerde NFL-speler. Zijn vriend Charles Greane (Omar Miller) zit in hetzelfde schuitje.

Charles gaat aan de slag als autoverkoper, en Spencer besluit manager te worden van The Kansas City Chiefs. Op die manier wil hij een mentor zijn voor jong talent.

The Rock deed het uitstekend en liet zien dat hij ook in wat serieuzere rollen zijn mannetje staat. Alle vijf seizoenen zijn te streamen.

Rotten Tomatoes: 89%
Kijk hier.


The Leftovers

Deze mysterieuze scifi-serie is van de hand van Damon Lindelof. Hij bewerkte het gelijknamige boek van Tom Perrotta tot een serie. Dit was in samenwerking met Perrotta zelf, en de gebeurtenissen uit het boek zie je in seizoen 1. Daarnaast schreven Lindelof en Perrotta nog twee seizoenen met nieuw, oorspronkelijk materiaal.

Een gebeurtenis die bekendstaat als de Sudden Departure zorgde ervoor dat plotseling 140 miljoen mensen letterlijk van de planeet verdwenen. Dit komt neer op zo'n 2% van de totale populatie. De nasleep hiervan en de wens om erachter te komen wat er gebeurd is en waarom beslaat de rest van het verhaal. Alle drie seizoenen zijn te streamen.

Rotten Tomatoes: 90%
Kijk hier.


His Dark Materials

De trilogie van Philip Pullman is een wereldwijde bestseller, en na een geflopte film in 2007 is deze fantasyserie een waardige verfilming van dit unieke verhaal.

Lyra (Dafne Keen) groeit op in een alternatieve realiteit, waarin het alomtegenwoordige Magisterium het voor het zeggen heeft. In deze realiteit is je ziel zichtbaar in de vorm van een dier. Deze dæmon is hiermee je levenslange metgezel. Lyra trekt er op uit om haar ontvoerde vriend Roger (Lewyn Lloyd) terug te vinden, en komt er achter dat zij de hoofdrol speelt in een profetie van kosmische betekenis. Je kunt alle drie seizoenen bekijken.

Rotten Tomatoes: 84%
Kijk hier.


Lees meer over: hbo max, ballers, the leftovers, his dark materials

Populair nieuws

Populair nieuws

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix

Serie over WO II slaat in als bom op Netflix