HBO-baas komt met slecht nieuws over 'The Last of Us'

Topvrouw Francesca Orsi heeft een teleurstellende mededeling in een interview met Deadline.

Valeria Milić, 28-05-2023 08:37

De staking van de schrijversvakbond in de VS heeft voor de nodige onrust gezorgd. Blijkens het verleden kunnen dergelijke stakingen lang duren als de partijen er niet uitkomen.
Concreet betekent dit dat bij sommige series de stekker eruit gaat, terwijl andere juist vertraging oplopen. Iets dergelijks geldt voor The Last of Us, bevestigd Orsi.

Goed op schema

Voor de staking kondigden makers Craig Mazin en Neil Druckmann aan goed op schema te liggen. In een gesprek met Deadline gaven de makers aan goed te vorderen met de scenario's. De start van de productie was een kwestie van maanden.

Pennen neer

De HBO-topvrouw geeft aan dat dit lang niet meer zo zeker is. Orsi: "Op dit moment is het 'pennen neer'. Ik hoop dat we er binnen niet al te lange tijd uitkomen. Mocht de staking zes tot negen maanden duren, dan zullen de series die we in 2024 uit hadden willen brengen niet klaar zijn tegen de tijd dat het zover is".

"In dat laatste geval zullen we nog eens naar de schema's moeten kijken. Voor 'The Last of Us' hadden we 2025 in gedachten," besluit Orsi.

Vorderingen maken

Hoewel het niet raar is dat er tijdens de opnames nog aan de scenario's gesleuteld wordt, moet in ieder geval het grootste deel af zijn voor je met filmen begint. Door de staking zullen Mazin en Druckmann zeker geen vorderingen maken in dit opzicht. Afhankelijk van de duur van de staking zou dit kunnen betekenen dat het tweede seizoen misschien helemaal niet in 2025 komt.

Kijk The Last of Us op HBO Max.

Lees meer over: The Last of Us, Pedro Pascal, Bella Ramsey, Nick Offerman

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie