Acteur uit 'That 70s Show' schuldig aan verschrikkelijk daad: 30 jaar de bak in?

De acteur is schuldig bevonden aan twee van de drie aanklachten.

Valeria Milić, 01-06-2023 19:20

Het ziet er slecht uit voor Danny Masterson, die Steven Hyde speelde in That 70s Show. Hij werd in 2020 gearresteerd nadat drie vrouwen aangifte tegen hem hadden gedaan. Hij zou hen in de periode 2001-2003 verkracht hebben in zijn huis in Hollywood.
Het eerste proces eindigde met een jury die er niet uitkwam. De openbaar aanklager besloot hierop om opnieuw een zaak aan te spannen.

Lidmaatschap

Masterson lid is van de Scientology-kerk. De slachtoffers waren dit ook, en tijdens het proces werd aandacht besteed aan het feit dat de drie vrouwen in kwestie ontmoedigd werden om aangifte te doen. Naar verluidt zou het kerkbestuur een bepaald beleid hebben om dit soort gebeurtenissen binnenskamers te willen houden.

De drie vrouwen gaven aan dat hij een verdovend middel in hun drankje deed en hen daarna heeft verkracht. Doordat Masterson schuldig is bevonden aan twee van de drie aanklachten kan hij tot 30 jaar gevangenisstraf krijgen. De acteur leek verdoofd toen hij na de uitspraak werd weggeleid. Zijn echtgenote Bijou Philips en zijn zwager, de acteur Billy Baldwin, waren aanwezig bij de uitspraak.

Hoger beroep

Masterson heeft de gelegenheid om tegen de uitspraak in beroep te gaan. De datum voor deze zitting is vastgesteld op 4 augustus aanstaande. Vooralsnog heeft de rechter nog geen vonnis gewezen.


Lees meer over: that 70s show, that 90s show, danny masterson, scientology

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Kinderen 'GOT'-actrice moesten zwijgen over rol

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie