search
Op wie is 'Jocelyn' uit 'The Idol' gebaseerd?
Series / Nieuws

Op wie is 'Jocelyn' uit 'The Idol' gebaseerd?

Het personage 'Jocelyn' heeft nogal wat overeenkomsten met een aantal echte popsterren.

De nogal controversiële serie The Idol houdt de gemoederen nog altijd flink bezig. De serie doet denken aan een aantal bekende verhalen over echte popsterren van tegenwoordig.

Volgens de showrunners is één van de hoofddoelen van The Idol om te laten zien hoe onschuldige naiëve popsterren gecorrumpeerd worden door de showbusinessindustrie. Is het personage Jocelyn eigenlijk gebaseerd op een echte popster?

Jocelyn


De kijker ziet Jocelyn in de eerste aflevering tijdens een voor haar turbulente periode, waarin haar carrière opnieuw wordt gelabeld terwijl ze worstelt met ernstige psychische problemen.

Aangezien het personage van Lily-Rose Depp relatief jong is tijdens de serie, is het logisch om aan te nemen dat Jocelyn reeds op jonge leeftijd beroemd werd en nu klaar is om de volgende stap in haar roem te zetten, waarbij ze nog controversiëler wordt dan ze eerder was.
Bekijk op instagram


Gebaseerd op?


Het is vrij duidelijk dat het personage gebaseerd kan zijn op enkele voormalige Disneysterren, zoals Miley Cyrus of Britney Spears. Ook de naam van Kate Moss komt weleens langs, ook door de fysieke gelijkenis.

"We proberen geen verhaal te vertellen over een specifieke popster. We kijken meer naar hoe de wereld popsterren ziet en de druk die het op die persoon legt. Het is veel druk - om constant aan te staan ​​en te zijn wat iedereen van je wenst. Het is een eenzaam leven," zei maker Sam Levinson hierover tijdens de persconferentie van het Cannes Festival.

Bekijk op instagram


Ondanks de controverse toch kijken? Kijk de serie dan hier op HBO Max



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen