search
Gewelddadige misdaadfilm uit de 00's stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Gewelddadige misdaadfilm uit de 00's stream je nu bij Netflix

Netflix voegt de explosieve misdaadfilm 'Gangs of New York' uit 2002 op 1 juli toe aan hun aanbod. Een film die je zeker niet mag missen en zeker een keer gezien moet hebben.

De film van regisseur Martin Scorsese was genomineerd voor maar liefst 10 Oscars. Scorsese is ook bekend van Goodfellas en Taxi Driver.

Scorsese is momenteel bezig met het produceren en regisseren van een serie gebaseerd op deze film, deze zal ook dezelfde naam meekrijgen.

Moord en wraak


Omstreeks 1840 vlucht Amsterdam Vallon als kleine jongen nadat hij zijn vader bruut vermoord ziet worden door bendeleider Bill the Butcher, de invloedrijke leider van een anti-immigrantenbende. Eenmaal volwassen, keer Vallon terug naar zijn oude buurt waar Butcher nog steeds met harde hand de scepter zwaait.

Vallon is uit op wraak voor de moord op zijn vader en moet daar een aantal risicovolle stappen voor ondernemen. Alles resulteert in een onvermijdelijk groot slagveld in New York.

Cast


Leonardo DiCaprio zien we in de film als Amsterdam Vallon en Daniel Day-Lewis vertolkt de rol van Bill the Butcher. Naast hen zien we Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas en Liam Neeson.



Nog erg relevant


De bijna drie uur durende film weet op IMDb een score neer te zetten van 7.5/10. Onder de recensenten bij Rotten Tomatoes pakt de film 72%. Het publiek weet de film met 81% iets meer te waarderen. "Het is een verhaal dat zo relevant is voor New York, Amerika en zelfs voor de rest van de wereld, dat het gewoon op film moest worden verteld met zoveel impact als een filmmaker kan opbrengen. En Martin Scorsese doet precies dat.", aldus een van de recensenten.



Op MovieMeter pakt de film met 4.47/5 een goede score. Trebremmit zegt het volgende over de film op de site, "Gangs of New York heb ik altijd links laten liggen omdat het mij niet zo aansprak, die periode en de kostuums, er leek me niet zoveel aan. Maar daar heb ik me dus mooi in vergist, want het is een heerlijk cynische film met DiCaprio en vooral Lewis als uitblinkers. Gek genoeg lijkt mij Amerika ook helemaal niet zoveel veranderd qua armoede en politiek, wat dat betreft is de film nog steeds relevant."

Bij Netflix


Als we naar de scores van de film kijken en alle lovende woorden over de film is Gangs of New York echt een film die je gezien moet hebben. Kijk de film bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen