search
Dit scifi-meesterwerk uit 1995 zie je bij Prime Video
Films / Video/clip/featurette

Dit scifi-meesterwerk uit 1995 zie je bij Prime Video

'12 Monkeys' van regisseur Terry Gilliam is een sciencefictionfilm uit het jaar 1995. Als je deze nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden de film te gaan kijken bij Prime Video.

De film is genomineerd geweest voor twee Oscars. Brad Pitt, een van de grote sterren in de film, wist een Golden Globe in de wacht te slepen voor beste acteur in een bijrol.

In 12 Monkeys zien we naast Pitt in de hoofdrol Bruce Willis en Madeleine Stowe. Naast hen zien we ook sterren als Jon Seda, Bob Adrian en Simon Jones.

Terug in de tijd


In 1996 wordt 99% van de wereldbevolking uitgeroeid door een onbekend en dodelijke virus. In 2035 leiden zij die het overleefden een ondergronds bestaan, terwijl de aarde overheerst wordt door wilde dieren.

De veroordeelde James Cole wordt teruggestuurd in de tijd om onderzoek te doen naar het virus, zodat er aan een bestrijding gewerkt kan worden. Hij komt echter terug in het jaar 1990 en niet in 1996. Niemand gelooft zijn verhaal totdat hij Dr. Kathryn Railly ontmoet. Zij begint langzaam in zijn verhaal te geloven. Cole begint echter steeds meer aan z'n eigen verstand te twijfelen.



Talent op alle vlakken


De film weet op IMDb een hele mooie score neer te zeggen van 8/10. Bij MovieMeter zet de film net zo'n mooie score neer van 3.79/5. Ondanks dat sommige de film niet snappen zijn velen laaiend enthousiast.

Scorsese zegt over de film, "Uitstekende film waarin een gevangene terug in de tijd wordt gestuurd om de oorsprong van een dodelijk virus te achterhalen. Een goed (tijdreis) verhaal dat simpelweg goed in elkaar zit. Een prachtige en vaak ook originele en creatieve aankleding. Van de cast springt de heerlijk krankzinnige Brad Pitt er uit. Wat mij betreft de beste film van Terry Gilliam."



De critici en het publiek bij Rotten Tomatoes zijn het met elkaar eens, zij scoren de film allen 88%. "Het feit dat wij, het publiek, ons beginnen af ​​te vragen of Cole wel of niet een tijdreiziger is, of de apocalyptische toekomst waar hij beweert vandaan te komen echt is binnen de reikwijdte van de film, spreekt tot de getalenteerde scenarioschrijvers, regie en montage.", aldus een van de critici op de site.

Prime Video


Wacht niet langer en stream deze keigoede scifi-film bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen