search
'Band of Brothers', 'The Pacific' en meer grote HBO-series zijn binnenkort weer te zien op Netflix
Series / Nieuws

'Band of Brothers', 'The Pacific' en meer grote HBO-series zijn binnenkort weer te zien op Netflix

De deal is rond, en binnenkort komen deze HBO-klassiekers naar Netflix.

Onlangs schreven wij over het plan van Warner Bros. Discovery om HBO-series ook op andere platforms aan te bieden. De kogel is inmiddels door de kerk, en de komedieserie Insecure is in de VS ook op Netflix te bekijken.

Andere klassiekers die men in de toekomst naast (HBO) Max ook op Netflix kan bekijken zijn Band of Brothers, The Pacific, Ballers en Six Feet Under. Hiermee streeft men naar een win-win situatie zowel voor de streamers als voor de consument en natuurlijk de makers.

Niet-exclusieve afspraak


Het betreft hier een zogeheten niet-exclusieve afspraak. Liefhebbers van deze hitseries zijn hierdoor niet langer gedwongen om een abonnement af te sluiten. Tevens bericht Variety dat True Blood, een serie die in de VS ook op Hulu te bekijken is, buiten de VS ook naar Netflix zal verhuizen.

Naast het voordeel voor de consument zullen makers hier ook profijt van hebben. Netflix is globaal gezien nog steeds de streamer met het grootste bereik, waardoor er ook voor de makers hopelijk wat meer aan de strijkstok blijft hangen.

Wat is de Nederlandse situatie?


Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de verhuizing van de overige series plaats zal vinden. Ook is nog niet bekend wat de situatie voor Nederland is. We houden jullie, zoals gebruikelijk, op de hoogte van verdere ontwikkelingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen