search
Lady Gaga speelt biseksuele hoteleigenares in 'AHS: Hotel'

Lady Gaga speelt biseksuele hoteleigenares in 'AHS: Hotel'

Personage zal relaties hebben met Matt Bomer, Angela Bassett en Cheyenne Jackson.

Michelle Iwema
American Horror Story: Hotel gaat op 7 oktober van start en de afgelopen maanden werd bekend wie er allemaal gecast waren in de serie. Tijdens de perstour van de Television Critics Assn. maakte bedenker Ryan Murphy bekend welke personages het nieuwe seizoen bevat.

Lady Gaga gaat een rijke biseksuele hoteleigenares genaamd Elizabeth spelen, die relaties heeft met zowel mannelijke als vrouwelijke karakters. "Ze zal relaties hebben met Matt Bomer, Angela Bassett en Cheyenne Jackson," vertelde hij. "Dit seizoen is sexier dan alle seizoenen hiervoor. Deels vanwege Gaga, zij maakt de afleveringen ook een stuk enger."

AHS- bekende Sarah Paulson gaat de drugsverslaafde Sally spelen met een duister en naar karakter. "Ik vind haar sexy," zei Paulson zelf over haar personage. "Ze is drugsverslaafde. Niet dat drugsverslaafden sexy zijn, maar dit meisje toevallig wel. Ze is een compleet ander personage dan ik tot nu toe heb gespeeld in de serie. Eigenlijk compleet anders van alles dat ik tot nu toe heb gespeeld."

Kathy Bates speelt Iris, die de dagelijkse gang van zaken regelt in het hotel. Matt Bomer speelt Donovan, die een speciale relatie heeft met meerdere vrouwelijke personages. Angela Bassett is gecast als als een actrice die niet in het hotel woont, maar daar wel vaak komt. Haar personage ligt in de clinch met Donovan, omdat ze beiden achter Elizabeth aanzitten. Chloe Sevigny is een moeder en dokter, die te maken heeft gekregen met een groot verlies binnen haar familie en dat probeert een plekje te geven. Wes Bentley speelt haar echtgenote.

Inspiratie voor dit seizoen was volgens Murphy beeld van een surveillance camera, gemaakt in een LA hotel dat twee jaar geleden boven water kwam. Op de beelden was een meisje te zien, die in een lift stapte om daarna spoorloos te verdwijnen.

Kijken jullie al uit naar seizoen 5 en deze nieuwe personages?

Aanbevolen artikelen