search
Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix en Apple TV+ binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix en Apple TV+ binnen

Herrezen uit de dood alsof het niks is, de underdog aan top, en prachtige doodsverachting.

Een nieuwe week biedt weer nieuwe kansen voor mooie films en documentaires, die net zijn vrijgegeven bij de Nederlandse streamingdiensten. De collega's van FilmTotaal helpen een handje bij het uitkiezen en delen hun mening over 3 uiteenlopende films uit de nieuwe selectie.

They Cloned Tyrone | NetflixDoodgeschoten worden en de volgende dag weer opstaan is de normaalste zaak in de wereld in deze scifi-thriller, die recensent Ruby Dijk vooral kon waarderen door de komische situaties die langskomen.

De scifi-film kon dus rekenen op 3.5 ster. Dijk stelde: "Vooral de humor helpt de film op gang, met Boyega, Pariss en Foxx als een chaotisch drietal dat op Nancy Drew-achtige manier probeert het mysterie rondom Fontaine's zogenaamde dood op te lossen. De eerste helft van de film wordt dan ook gevuld met grappige en onhandige situaties waar de drie hoofdrolspelers zich van hun meest gevatte kant kunnen laten zien."

Lees de rest van de recensie.

Stephen Curry: Underrated | Apple TV+In deze documentaire blikt de speler terug op zijn reis van underdog naar sterspeler. Tim Bouwhuis vond het levensverhaal van de basketballer vrij nuchter en droogjes verteld, waardoor de documentaire inlevert op urgentie.

Het leverde de documentaire 2.5 ster op. Bouwhuis deelde: ".. regisseur Peter Nicks verkiest een andere aanpak: de meeste aandacht gaat uit naar de vormende jaren bij het universiteitsteam van de Davidson Wildcats, waar Curry in 2009 gerekruteerd werd om zijn profdebuut te maken. Een onderschat talent groeide uit tot een absolute topspeler, tot ontroering van de mensen die vroeger het dichtst bij hem stonden."

Lees de rest van de recensie.

The Deep Breath | NetflixEén duiker springt met één ademteug en één zekerlijn de diepte van de oceaan in, wat deze documentaire prachtige beelden geeft en kippenvel bij de kijker. Het levensverhaal van duiker Alessia Zecchini staat als een huis en roept grote vragen op volgens Tim Bouwhuis.

Hij beloonde de documentaire met 4 sterren en vertelde: "Op aangrijpende, verstilde wijze verbeeldt deze documentaire de grenzeloze inspanningen van Alessia Zecchini, een van de beste vrijduikers ter wereld. Het is een prachtige, maar beladen aanblik: bij elke reis onder het oppervlak gaat de schoonheid van de oceaan samen met een stukje doodsverachting."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen