search

Ons nieuws van dinsdag 25 juli 2023

Recensie SkyShowtime-serie 'Juan Carlos: Downfall of the King'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Juan Carlos: Downfall of the King'

Slecht geproduceerde en vrouwonvriendelijke documentaire, maar te smeuïg om niet door te kijken.

Regie: Anne von Petersdorff, Georg Tschurtsenthaler, Jan Zabeil | Afleveringen: 4 | Speelduur: 43-45 minuten | Jaar: 2023

Tijdens de coronalockdown verzocht de overheid ons om binnen te blijven. Niet naar werk en zeker niet op vakantie. En vervolgens vertrok het koningshuis gezellig naar Griekenland. Ze kwamen terug, maar Willem-Alexander vond ons een beetje overdreven reageren. Want zo is royalty: een stel verwende nesten dat meent alles te kunnen en mogen, en het plebs heeft het maar te accepteren. Niet best, maar het kan veel erger zo laat Juan Carlos: Downfall of the King duidelijk zien. Maar ook dat trouwe aanhangers ze ondanks alles blijven liefhebben.

Enkele jaren nadat Juan Carlos is gekroond tot de nieuwe koning van Spanje wil een militair leider een staatsgreep plegen. Maar Juan Carlos weigert er simpelweg in mee te gaan en wordt de held en redder van het land. Dat houdt in dat zijn jarenlange rokjesjagen door de vingers wordt gezien. Totdat Corinna ten tonele verschijnt. Juan Carlos gaat zo ver in haar liefhebben dat hij daarmee zijn eigen ondergang inluidt.

Deze documentaire haalt alle goedkope trucjes uit de kast: aanhoudende duistere tonen om het spannend en luguber te maken, cliffhangers aan het einde van afleveringen die zelden worden ingelost en herhalende beelden en onnodige zijpaden om het uit te kunnen rekken tot vier delen. Het is een immense intrige, krachtig genoeg om alles te dragen en geen poespas nodig te hebben.

Drie afleveringen lang is het een opsomming van wat die Juan Carlos allemaal heeft uitgevreten. Vervolgens komen de geïnterviewden die het allemaal goedpraten en verzachten. Zijn chronisch vreemdgaan wordt afgedaan alsof er niks mis mee was. Alles wat krom is wordt recht geluld met slappe argumenten of misplaatst sentiment.

Want de echte boosdoener is die vrouw, die Corinna die Juan Carlos vrijwillig heeft versierd en verwend. Onbegrijpelijk dat deze insinuaties worden aangehouden, vooral met een vrouw als een van de drie regisseurs van de serie. Ze werd door het slijk gehaald toen haar bestaan werd ontdekt, en de documentaire doet het nog eens dunnetjes over.

Niet dat Corinna zo'n onschuldig slachtoffer is. Ze begint een affaire met een getrouwde koning. Wat verwacht je? Dat je eindigt als Charles en Camilla? Corinna heeft zich haar leven lang overal tussen gewurmd, en dan ook nog via een verachtelijke wijze: het verkopen van wapens voor de jacht op onder andere olifanten en leeuwen. Ze is geen genie, maar absoluut geen dom blondje.

Ze hangt wel het slachtoffer uit (vanuit haar miljoenenpand in Engeland dat betaald is van een gigantische smak geld dat ze cadeau kreeg van Juan Carlos op het moment dat zijn land in een financiële crisis zat). Ze vertelt zelfs met een stalen gezicht dat ze boos werd toen ze Juan Carlos tijdens hun affaire zag flirten met een andere vrouw.

In de laatste afleveringen houdt het eindelijk op met Corinna als de enige boosdoener bestempelen. Maar tegen die tijd zal enige sympathie voor haar al verdwenen zijn. Haar gevecht gaat over miljoenen die ze heeft gekregen door de 'gold digger' uit te hangen. Maar goed: gegeven is gegeven, en om dit terug te eisen via smaad en laster en bedreigingen is fout.

Juan Carlos: Downfall of the King is een enigszins vrouwonvriendelijke, manipulatieve documentaire, maar het schandaal is uitermate intrigerend. De Spanjaarden kwamen in opstand, maar het is onbegrijpelijk dat ze niet tien keer zo sterk in opstand kwamen. Het is misselijkmakend hoe hun geliefde leider stiekem twee miljard vergaarde terwijl zijn onderdanen de hand op de knip moesten houden - en dat na een kerstspeech waarin hij aangaf dat mensen in hogere functies verplicht zijn om het goede voorbeeld te geven.

Het is fascinerend om te zien hoe mensen die door deze smeerlap gedupeerd zijn, verkondigen dat ze ondanks alles nog steeds van hem houden. Een van de sprekers is zelfs de ex-man van Corinna die op walgelijke wijze aantoont dat hij goede vriendjes is met Juan Carlos: voor het oog van de filmcrew belt hij de verbannen koning op en zegt tegen hem dat deze humorloze Duitsers hem niet geloven wanneer hij beweert dat ze close zijn. Zo is dit volk: geen klasse, geen moreel en geen schaamte.

Vergeleken met dit alles lijkt Wim-Lex zo slecht nog niet, maar dat maakt hem geen held - of een noodzakelijk figuur. De huidige koning van Spanje, de zoon van Juan Carlos, pakt het niet veel anders aan: die ging op een goedkope huwelijksreis om het volk te tonen dat ook hij voorzichtig met geld omging, maar achter hun rug kwam nog een tweede tripje van een halve ton. Het is verslavend om dit soort informatie binnen te krijgen. Aan de andere kant: wat doen we er mee? Helemaal niks.

★★★☆☆

Juan Carlos: Downfall of the King is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Erotische Netflix-serie 'Fatal Seduction' snel terug met vurige nieuwe avonturen
Series / Trailer

Erotische Netflix-serie 'Fatal Seduction' snel terug met vurige nieuwe avonturen

Het slot van Seizoen 1 is binnenkort te bekijken op Netflix.

De zinderende thriller Fatal Seduction leek in eerste instantie vooral over een driehoeksverhouding te gaan. Docente Nandi (Kgomotso Christopher), haar echtgenoot Leonard (Thapelo Mokoena) en Nandi's jongere minnaar Jacob (Prince Grootboom) speelden hierin de hoofdrol.

De onverwachte dood van Nandi's zus Brenda (Lunathi Mampofu) voegt hier echter een moordmysterie aan toe. Zowel Leonard als Jacob blijken de nodige geheimen te hebben.

Jaren geleden


Brenda's vriend Vuyo (Nat Ramabulana) gaat op onderzoek uit. Brenda blijkt een rol gespeeld te hebben in een crimineel proces jaren geleden. Ooit getuigde zij tegen Benjamin Jiba, die van verkrachting en moord werd beschuldigd. Deze belandde hierdoor achter de tralies maar bleef volhouden dat hij onschuldig was.

De eerste helft van het seizoen eindigde met een cliffhanger. Nandi is er inmiddels achter hoe Leonard en Jacob in het geheel passen. De vraag blijft echter wie van de twee zij kan vertrouwen, en of zij überhaupt iemand kan vertrouwen.

Vanaf 4 augustus kun je het tweede deel van dit seizoen van Fatal Seduction bekijken op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het met 'Frankie Santana', de belangrijkste bijrol uit 'The A-Team'?
Series / Featured

Hoe is het met 'Frankie Santana', de belangrijkste bijrol uit 'The A-Team'?

Eddie Velez speelde in het laatste seizoen de rol van 'Frankie Santana' in 'The A-Team'.

The A-Team liep van 1983 tot 1987 en volgde het avontuurlijke leven van een groep voormalige militairen die op de vlucht zijn voor het onrecht dat hen is aangedaan. In het laatste seizoen werd het team bijgestaan door Frankie Santana, gespeeld door Eddie Velez.

Frankie 'Dishpan' Santana was een slimme en bedreven mecanicien en monteur. Hij speelde een essentiële rol bij het opknappen van de beroemde zwarte GMC-bestelwagen van het team, die altijd betrokken was bij spectaculaire achtervolgingen en ontsnappingen. Frankie werd gerespecteerd om zijn loyaliteit en opgewekte persoonlijkheid, en hij wist vaak een vleugje humor toe te voegen aan de spannende situaties waarin het team zich bevond.

Eddie Velez


Eddie Velez werd geboren op 4 juni 1958 in New York. Hij was sergeant in de Amerikaanse luchtmacht en besloot daarna naar Los Angeles te verhuizen, om daar een acteercarrière op te bouwen.

Na zijn tijd bij The A-Team verscheen hij in bijrollen in wel 70 verschillende televisieseries en films, zoals Cagney en Lacey, White Chicks, JAG, Traffic en Bullet Face.

Persoonlijk leven


Sinds 1990 is hij getrouwd met Catharina Grace. Uit een eerder huwelijk heeft hij een dochter.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gecancelde series hielden geen rekening met de toegewijde fans
Series / Nieuws

Deze gecancelde series hielden geen rekening met de toegewijde fans

Soms, heel soms, hebben de fans meer macht dan de zenderbazen!

Fans hebben soms meer macht dan je zou denken. In de televisieseriewereld is de passie van de makers en de fans veelal niet genoeg om een serie te verlengen. De zenderbazen kijken puur naar het financiële plaatje en schromen niet een serie te cancelen.

Toch is de passie soms zo groot, dat de zenderbazen zich toch bedenken. Een recent voorbeeld hiervan is Warrior Nun, een Netflix-serie die na seizoen 2 gecanceld werd. Dankzij de onvermoeibare inspanningen van de fans en showrunner Simon Barry krijgt de serie nu toch een herkansing en wordt er momenteel nog een seizoen gemaakt.

Arrested Development (2003, 5 seizoenen)


Tijdens de jaren 2000 genoten de fans van Arrested Development waarin de disfunctionele familie Bluth-Fünke centraal stond. Helaas was de humor misschien te vooruitstrevend voor die tijd, want door de lage kijkcijfers annuleerde Fox de serie. Omdat de fanbase zich jarenlang bleef uitlaten over een vervolg, werd de serie maar liefst zeven jaar later toch nog nieuw leven ingeblazen.

Young Justice (2010, 4 seizoenen)


Deze animatieserie rond jonge superhelden die werden opgeleid door leden van de Justice League was enorm populair op Cartoon Network. Ondanks het succes werd de serie na seizoen 2 gecanceld.

Gelukkig bundelden fervente fans en de stemacteurs hun krachten, waardoor Young Justice toch nog een nieuw leven kreeg. Eerst op DC Universe en later op HBO Max. Helaas besloot Warner Bros. om de serie na het vierde seizoen alsnog stop te zetten.

Je serie gecanceld? Fans, laat je horen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is 'Friends Fan Week' en je koopt nu heel goedkoop de 'Friends'-merchandise
Series / Nieuws

Het is 'Friends Fan Week' en je koopt nu heel goedkoop de 'Friends'-merchandise

Friends-fans opgelet; tijdens deze Friends Fan Week zijn er speciale aanbiedingen op de leukste merchandise .

De Friends-reunie uit 2021 was een heel mooi moment en het liet ons even terugdenken aan die allerlaatste aflevering uit 2004. Hoewel de serie al bijna 20 jaar gestopt is, blijft de vriendengroep voortleven.

Er is de afgelopen jaren heel veel merchandise uitgebracht met Chandler Bing, Rachel Green, Monica Geller, Phoebe Buffay, Joey Tribbiani en Ross Geller. En nu zijn er weer nieuwe spullen!

Friends Fan Week


Warner Bros is teruggekeerd met Friends Fan Week ter ere van hun meest iconische serie. Er zijn niet alleen nieuwe ervaringen te bezoeken, maar ook nieuwe spullen te verkrijgen.

De populaire "Friends Experience" in New York is weer in volle gang. Hier kunnen fans door tot wel 18 kamers lopen die allemaal een Friends-thema hebben. New York is helaas wel ver weg, maar er is nu ook een locatie geopend in Brussel!

Figurenset


Ook is er een speciale editie uitgebracht van de figurenset van Little People.

Naast dat alle vrienden natuurlijk nagemaakt zijn, zitten er ook wat leuke en grappige hints in de set die alleen echte fans kunnen spotten.

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'That '70s Show'-ster heeft een hele interessante geheime hobby
Series / Nieuws

Deze 'That '70s Show'-ster heeft een hele interessante geheime hobby

Wie had kunnen raden dat Mila Kunis dit doet in haar vrije tijd?

Het is soms misschien een beetje moeilijk om in te denken dat acteurs ook een eigen leven leiden met eigen hobby’s en passies. Toch zijn er zeker een aantal die een verrassende hobby hebben.

Talkshows vinden het geweldig om in te gaan op de geheime talenten van beroemdheden. Van Cara Delevingne die de gitaar op haar rug kan spelen tot Zendaya die geen gevoel in haar tanden heeft en dus ijs kan bijten. We hebben het allemaal voorbij zien komen.

Mila Kunis


Hoewel Kunis in That ‘70s Show een heel enthousiaste en meisjesachtige Jackie Burkhart speelde, is de actrice dat zelf niet.

Haar geheime hobby is namelijk gamen, aangezien dit voor haar een manier is om te ontspannen en te ontsnappen aan de druk van haar werk. Ze vindt voornamelijk World of Warcraft leuk.

Anonimiteit


Ook houdt Kunis van gamen door de anonimiteit die het biedt. Niemand hoeft haar te kennen en ze kan gewoon even zichzelf zijn in plaats van de talentvolle actrice.

Bekijk hieronder een interview met Kunis en stream That '70s Show op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De grote schurk uit 'The Witcher' seizoen 4 lijkt al onthuld, gespeeld door Sharlto Copley
Series / Nieuws

De grote schurk uit 'The Witcher' seizoen 4 lijkt al onthuld, gespeeld door Sharlto Copley

Terwijl fans nog wachten op het tweede deel van seizoen 3, is de grote schurk uit seizoen 4 allang bekend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog even en dan komt The Witcher seizoen 3 deel 2 uit. 27 juli zal dan ook de dag markeren waarop er een einde komt aan het Henry Cavill-tijdperk. Hoewel er nog heel weinig bekend is over het volgende seizoen, is er nu wel een hele grote hint gegeven.

Er is namelijk een rapport vrijgegeven waarin staat wie de rol van Leo Bonhart op zich gaat nemen. Bonhart is een intimiderende premiejager die bekendstaat als moordenaar van Witchers.

Welke acteur?


Volgens Redanian Intelligence is Sharlto Copley (District 9, Oldboy) gecast als de premiejager. Ook staat er dat Copley gecast is in seizoen 4 en de Rats-spin-off.



Helaas kan de site de rol niet met zekerheid bevestigen en het zal dus nog even afwachten zijn of dit werkelijk zo is.

Leo Bonhart


In de romans heeft Bonhart een grote rol en deze zal hij waarschijnlijk krijgen in seizoen 4. Ook denkt Redanian Intelligence dat hij dan eventueel opnieuw in conflict kan komen met de Rats en Ciri.

Bekijk hieronder de trailer voor seizoen 3 deel 2 en stream The Witcher op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Houd je schoonmoeder blij: zo blijf je Netflix gratis met haar delen
Series / Streaming-diensten

Houd je schoonmoeder blij: zo blijf je Netflix gratis met haar delen

Dit is de geheime weg naar het gebruiken van Netflix in een tweede huis.

Sinds het einde van mei is het ook voor Nederlandse Netflix-gebruikers niet langer mogelijk hun account te delen met mensen buiten hun huishouden. Gelukkig is er een uitzondering op de regel.

Als je een tweede huis hebt, kan je het account ook daar gebruiken. De voorwaarde is wel dat je een mobiel apparaat gebruikt. De gebruiksaanwijzing voor deze omzeiling van de regel is gelukkig simpel.

Smartphone


Met het mobiele apparaat, bijvoorbeeld een smartphone of tablet uitgerust met de Netflix-app, maak je verbinding met het wifi-netwerk van je hoofdhuis. Gebruik op het mobiele apparaat hetzelfde account als op de tv.

Deze stappen herhaal je in het tweede huis. Daar moeten zowel tv als mobiele apparaat verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Daarnaast moeten ze ook beiden hetzelfde account gebruiken.

Netflix-hits


Vooralsnog is dit de enige manier om de nieuwe regels te ontwijken. Op deze manier kan ook in een ander huis genoten worden van Netflix-hits Stranger Things of The Witcher.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
George R. R. Martin deelt langverwachte 'Game of Thrones' update!
Series / Nieuws

George R. R. Martin deelt langverwachte 'Game of Thrones' update!

Het is al ruim 10 jaar geleden sinds het laatste boek op de markt kwam, maar komt het vervolg er nu dan eindelijk aan?

De auteur van de Game of Thrones-boeken, George R. R. Martin, heeft een veelbelovende update gegeven over The Winds of Winter.

De Amerikaanse auteur is de bedenker van de A Song of Ice and Fire-boekenreeks en deze werd later verfilmd als Game of Thrones door HBO.

Update


Het laatste uitgebracht boek van de serie was A Dance with Dragons in 2011. Sindsdien wachten lezers ongeduldig op het volgende boek. Martin heeft nu eindelijk een update gegeven over Winds of Winter op zijn blog Not a Blog.



Zo laat hij weten dat hij elke dag "flinke vooruitgang boekt", hoewel het niet zo snel gaat als hij en de fans hadden gehoopt. Hieronder kun je lezen wat Martin heeft geschreven.

Vooruitgang


Hij begon met: "En ja, ja natuurlijk heb ik aan Winds of Winter gewerkt. Bijna elke dag. Schrijven, herschrijven, bewerken en nog meer schrijven."

Daarna voegde hij nog toe: 'Ik boek flinke vooruitgang. Niet zo snel als ik zou willen… zeker niet zo snel als jij zou willen… maar alsnog vooruitgang."



Game of Thrones is te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de grootste vrouwelijke schurken uit de seriegeschiedenis
Series / Nieuws

Dit zijn de grootste vrouwelijke schurken uit de seriegeschiedenis

Dit zijn drie van de meest gevreesde en meedogenloze vrouwen uit de seriegeschiedenis.

In de series van tegenwoordig spelen de nodige vrouwelijke schurken. Veelal complexe personages waar je eigenlijk geen genoeg van kunt krijgen. Wij zetten de grootste drie vrouwelijke schurken voor je op een rij.

Claire Underwood (House of Cards)


Claire Underwood is net zo ambitieus, hongerig naar macht en scherpzinnig als haar man - maar een beetje subtieler en intelligenter, waardoor ze een nog geduchtere vijand wordt voor iedereen die haar in de weg staat.

Mevrouw Underwood deinst nergens voor terug om de top te bereiken, haar veelal weerloze slachtoffers ontdekken haar ware aard pas als het te laat is.

Bekijk op instagram


Katherine Pierce (The Vampire Diaries)


Katherine Pierce is een vrouwelijke schurk met een immens overlevingsinstinct. Niets dat haar eigen voortbestaan potentieel in de weg zou kunnen staan, overleeft dat. Katherine heeft duizenden mensen uitgeroeid gewoon omdat ze haar mogelijk in de weg zouden kunnen staan.

Bekijk op instagram


Cersei Lannister (Game of Thrones)


Eén van de meest complexe vrouwelijke schurken aller tijden. Cersei Lannister is manipulatief, scherp, intrigerend en meedogenloos voor iedereen van wie ze denkt dat deze een bedreiging kan vormen voor haar familie of haar heerschappij.

Bekijk op instagram


Drie krachtige vrouwen die alles doen om te overleven!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel brengt 'WandaVision' uit op Blu-ray... zonder schijf?
Series / Nieuws

Marvel brengt 'WandaVision' uit op Blu-ray... zonder schijf?

Toch zal de gelimiteerde oplage er hoe dan ook voor zorgen dat de serie gretig gekocht wordt...

Nog geen enkele Marvel-serie op Disney+ is tot nu toe op dvd en/of Blu-ray uitgebracht, maar daar komt nu verandering in.

Manta Lab, een partij die exclusieve Blu-ray's op de markt brengt, gaat nu namelijk WandaVision op de markt brengen in de vorm van een verzamelbare steelbook.

Vreemde bedoeling


Wat echter ontzettend vreemd is, met name voor verzamelaars van films en series, is dat de steelbook géén schijf bevat.



De uitgave, die bijna 90 dollar kost, is gelimiteerd tot een oplage van 1250, en is overigens wel gevuld met dingen als postkaarten, personagekaarten, enveloppen en mapjes, én een reeks stickers. Maar een schijf? Ho maar.

Feige weet van niks


Kevin Feige werd eerder gevraagd of de Marvel-series ooit 'fysiek' worden uitgebracht, en reageerde toen nogal ontwijkend.

Als de uitgave van WandaVision een succes is, kun je erop rekenen dat andere series van Marvel op deze manier worden uitgebracht... zonder schijf!


09-05-2023: "De beste slechterik" komt dit jaar van Marvel Studios (1217 views)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jaren 90-tekenfilm 'Bike Mice from Mars' komt tot leven voor een nieuwe generatie
Series / Nieuws

Jaren 90-tekenfilm 'Bike Mice from Mars' komt tot leven voor een nieuwe generatie

Opnieuw een klassieke tekenfilmserie die nieuw leven in wordt geblazen voor een nieuwe generatie.

Maximum Effort, de productiemaatschappij van Ryan Reynolds, werkt samen met Nacelle aan een reboot van de klassieke animatieserie Biker Mice from Mars.

Rick Ungar bedacht de oorspronkelijke tekenfilm, die midden jaren '90 werd uitgezonden. De gehele reeks bestaat uit drie seizoenen en 65 afleveringen.

Nieuwe eigenaren


De rechten van Biker Mice from Mars kwamen in 2001 terecht bij Disney, toen ze Fox Kids opkochten.

De serie gaat over Throttle, Modo en Vinnie, drie mensachtige muizen van Mars die houden van motorsport en een leven vergelijkbaar met dat van het menselijk ras leiden.

Een bizar verhaal


Hun ras werd echter zo goed als uitgeroeid door de visachtige Plutarkians. De drie muizen wisten te ontsnappen en belandden uiteindelijk in Chicago op onze planeet.



Samen met de charmante vrouwelijke monteur Charlene 'Charley' Davidson, moeten de Biker Mice nu de aarde beschermen tegen de boosaardige Plutarkians.

Enthousiaste Reynolds


Reynolds zei het volgende over de reboot in een verklaring:

"Sommige mensen weten hoeveel ik van motors houd, dus het was alleen maar logisch om mee te willen werken aan Biker Mice from Mars. Maximum Effort en Fubo kijken ernaar uit om de cultklassieker samen met Nacelle op een nieuwe wijze terug te brengen."

Het is nog onduidelijk wanneer we de reboot van Biker Mice from Mars kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 doodenge horrorseries op Netflix maken korte metten met jouw goede nachtrust
Series / Featured

Deze 4 doodenge horrorseries op Netflix maken korte metten met jouw goede nachtrust

Met deze horrorseries op Netflix kan je weer eens een keer goed griezelen.

Toe aan een goed avondje griezelen? Check deze 4 enge horrorseries op Netflix en kies uit welke ervan jouw nachten een stuk korter gaat maken.

Ghoul | Netflix | 3 afleveringen



Een pas gerekruteerde officier wordt aangesteld in een geheim militair detentiecentrum om de beruchte terrorist Ali Saeed te ondervragen. Hij draait echter de rollen om tegen zijn ondervragers en weet hen op een angstaanjagende wijze te bespelen. Duidelijk wordt dat er hier sprake is van een kwaadaardige macht, die steeds meer vorm krijgt naarmate de verhoren vorderen.



28 Days Haunted | Netflix | 6 afleveringen



Gedurende een zenuwslopende 28 dagen leven drie teams op behekste plaatsen, verspreid over de Verenigde Staten. Het experiment dient ertoe om de theorieën van paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren te testen, maar wat ze allemaal ontdekken, doet de teamleden meer kwaad dan goed.



My Encounter with Evil | Netflix | 4 afleveringen



Deze docuserie belicht schokkende ontmoetingen met moordenaars, ontvoerders en psychopaten die de levens van slachtoffers voorgoed hebben veranderd. Met getuigenissen van overlevenden, rechercheurs en experts, worden waargebeurde verhalen gepresenteerd en nagespeeld die de duistere kant van de mens onthullen.



Resident Evil: Infinite Darkness | Netflix | 4 afleveringen



In de bekende en angstaanjagende nachtmerrie van ondode wezens en biologische bedreigingen moeten Leon en Claire, jaren na hun avonturen in Raccoon City, een dodelijk virus het hoofd bieden dat het Witte Huis heeft verwoest.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix en Apple TV+ binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films denderen Netflix en Apple TV+ binnen

Herrezen uit de dood alsof het niks is, de underdog aan top, en prachtige doodsverachting.

Een nieuwe week biedt weer nieuwe kansen voor mooie films en documentaires, die net zijn vrijgegeven bij de Nederlandse streamingdiensten. De collega's van FilmTotaal helpen een handje bij het uitkiezen en delen hun mening over 3 uiteenlopende films uit de nieuwe selectie.

They Cloned Tyrone | Netflix



Doodgeschoten worden en de volgende dag weer opstaan is de normaalste zaak in de wereld in deze scifi-thriller, die recensent Ruby Dijk vooral kon waarderen door de komische situaties die langskomen.

De scifi-film kon dus rekenen op 3.5 ster. Dijk stelde: "Vooral de humor helpt de film op gang, met Boyega, Pariss en Foxx als een chaotisch drietal dat op Nancy Drew-achtige manier probeert het mysterie rondom Fontaine's zogenaamde dood op te lossen. De eerste helft van de film wordt dan ook gevuld met grappige en onhandige situaties waar de drie hoofdrolspelers zich van hun meest gevatte kant kunnen laten zien."

Lees de rest van de recensie.

Stephen Curry: Underrated | Apple TV+



In deze documentaire blikt de speler terug op zijn reis van underdog naar sterspeler. Tim Bouwhuis vond het levensverhaal van de basketballer vrij nuchter en droogjes verteld, waardoor de documentaire inlevert op urgentie.

Het leverde de documentaire 2.5 ster op. Bouwhuis deelde: ".. regisseur Peter Nicks verkiest een andere aanpak: de meeste aandacht gaat uit naar de vormende jaren bij het universiteitsteam van de Davidson Wildcats, waar Curry in 2009 gerekruteerd werd om zijn profdebuut te maken. Een onderschat talent groeide uit tot een absolute topspeler, tot ontroering van de mensen die vroeger het dichtst bij hem stonden."

Lees de rest van de recensie.

The Deep Breath | Netflix



Eén duiker springt met één ademteug en één zekerlijn de diepte van de oceaan in, wat deze documentaire prachtige beelden geeft en kippenvel bij de kijker. Het levensverhaal van duiker Alessia Zecchini staat als een huis en roept grote vragen op volgens Tim Bouwhuis.

Hij beloonde de documentaire met 4 sterren en vertelde: "Op aangrijpende, verstilde wijze verbeeldt deze documentaire de grenzeloze inspanningen van Alessia Zecchini, een van de beste vrijduikers ter wereld. Het is een prachtige, maar beladen aanblik: bij elke reis onder het oppervlak gaat de schoonheid van de oceaan samen met een stukje doodsverachting."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schrik niet: A.I. verzorgt akelige cross-over 'The Simpsons' en 'Married... with Children'
Series / Video/clip/featurette

Schrik niet: A.I. verzorgt akelige cross-over 'The Simpsons' en 'Married... with Children'

De gelijkenissen tussen de twee series worden glashelder, maar of dat iets goeds is...

De overeenkomsten tussen de sitcoms The Simpsons en Married… with Children zijn uitvergroot op een vrij storende wijze door een nieuwe A.I.-video. Daarin worden de twee series door elkaar gemixt, wat een liveactionvariant heeft opgeleverd van The Simpsons met bekende koppen.

Op Instagram werd de A.I.-video gedeeld door het account Schrodingers Film Club.

In de video


De openingsscène van de sitcom wordt in de video gecombineerd met de familie uit Springfield, wat redelijk akelige beelden oplevert.

Bekijk op instagram

De overeenkomsten tussen de familieleden wordt zo wel erg expliciet, maar heel prettig om naar te kijken is het niet. Als deze vorm van artificiële intelligentie de toekomst is, is het misschien maar beter om te vertrouwen op menselijke televisiemakers.

Nog meer deepfakes


Dit is niet de eerste sitcom, waarmee men kijkt hoe A.I. ermee omgaat. Eerder kwam er al een video online waarin Jerry uit Seinfeld lijkt te zijn beland in een film van Quentin Tarantino.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen reisplannen? Ontsnap naar Italië met warm kostuumdrama 'Hotel Portofino' bij de NPO
Series / Trailer

Geen reisplannen? Ontsnap naar Italië met warm kostuumdrama 'Hotel Portofino' bij de NPO

Met deze dramaserie hoef je niet eens meer op vakantie naar Italië.

Als je op zoek bent naar een fijne en kleurrijke dramaserie, zit je met Hotel Portofino helemaal goed bij NPO Plus. In de serie exploiteert een Britse familie een duur hotel in een Italiaanse badplaats gedurende de gouden jaren twintig. De NPO kondigde onlangs het uitzenden van het tweede seizoen aan met een vrolijke trailer.

Het kostuumdrama is gemaakt en geschreven door Matt Baker, en werd in 2022 al uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk en in Italië. Nederland was al eerder aan de beurt met het eerste seizoen, en nu volgt het tweede.

Plot


In het vakantieoord Portofino aan de Italiaanse Rivièra bestiert de familie van Bella Ainsworth een boetiekhotel. Met een clientèle aan rijke gasten en een boel Italiaanse buren is er voldoende drama dat voor het oprapen ligt.



Maar naast het dagelijkse reilen en zeilen van een hotel, samen met de sporadische problemen met lokale corruptie, dreigt er ook het nationale gevaar van de opkomst van de fascistische beweging.

Te zien


Het eerste seizoen is reeds te bekijken op het platform van de NPO. Deze bestaat uit zes afleveringen.

Vanaf 17 augustus zal ook het tweede seizoen te zien zijn op NPO Plus. Vanaf 1 september wordt de serie wekelijks uitgezonden op NPO2 en op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote problemen voor Negan in 'The Walking Dead: Dead City'
Series / Nieuws

Grote problemen voor Negan in 'The Walking Dead: Dead City'

Hoe loopt het af voor Negan na de finale van The Walking Dead: Dead City seizoen 1?

Oei oei oei, het ziet er niet goed uit voor The Walking Dead: Dead City-ster Negan. Hoe loopt het voor hem af na de seizoensfinale? De acteur heeft het erover!

Negan kennen we natuurlijk uit The Walking Dead, maar na het afgelopen van die iconische serie heeft hij nu (samen met Maggie) een eigen serie gekregen.

Einde seizoen 1 Dead City


Het eerste, vrij korte seizoen van The Walking Dead: Dead City zit er inmiddels alweer op. Het eindigde op dramatische wijze, vooral voor Negan. Hij maakte veel mee in de laatste aflevering, zacht gezegd...

Negan werd verraden door Maggie, die hem uitleverde aan de Croat, die hem vervolgens weer aan zijn baas gaf, de Dama. Maar toen bood de Dama Negan een baan aan?!



Negan in de problemen


De Dama complimenteerde Negan enorm, maar toch gelooft Negan-acteur Jeffrey Dean Morgan niet dat Negan veilig is. Of tenminste, dat Negan dat niet gelooft.

"Ik denk dat hij denkt dat hij de pineut is. Hij is in een positie die hij niet verwacht had. Dat is zeker."

Negan is nu dus in handen van de Dama. Wat er met hem gebeurt, is een vraag voor het volgende seizoen. Dead City is nog niet te zien op een Nederlandse streamingdienst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weten niet veel mensen: Nederlander heeft sleutelrol in Netflix-hit 'High Water'
Series / Nieuws

Dit weten niet veel mensen: Nederlander heeft sleutelrol in Netflix-hit 'High Water'

De spannende Poolse serie stond weken in de top 10 van niet-Engelstalige Netflix-series.

Marcel Romeijn is een naam die wellicht bij weinig mensen direct een belletje doet rinkelen, maar achter deze onbekende Rotterdammer schuilt een 43-jarige acteur met een sleutelrol in de Poolse productie High Water.

Deze serie domineerde wekenlang de ranglijst van best bekeken niet-Engelstalige series op Netflix en won bovendien de grootste Poolse filmprijs, met tientallen miljoenen kijkers wereldwijd.

Doorbraak


In High Water vertolkt Marcel Romeijn de rol van de Nederlandse echtgenoot van de hoofdrolspeelster, gespeeld door de beroemde Poolse actrice Agnieszka Zulewska.

De serie is gebaseerd op waargebeurde feiten rondom de Millennium-vloed die in 1997 de Poolse stad Wroclaw trof. Als ervaren hydroloog wordt Zulewska ingeschakeld om de stad te redden, wat haar dwingt haar Nederlandse echtgenoot (Marcel Romeijn) achter te laten in een onherbergzaam Pools natuurgebied. Uiteindelijk vinden ze elkaar aan het einde van de serie weer liefdevol in elkaars armen.

Ongemakkelijk begin


Marcel Romeijn kan erom lachen als hij terugdenkt aan zijn eerste scène in High Water. De voorzichtige kus met zijn beroemde tegenspeelster en de vrijpartij die abrupt eindigt door een naderende helikopter zorgden voor een uitdagende opname, waarbij alles draaide om suggestie. Maar Marcel is vooral blij met het resultaat en beschouwt het spelen in zo'n internationale megaproductie als een droom die uitkwam.

Zijn rol in'High Water heeft hem op de kaart gezet als acteur en heeft deuren geopend voor nieuwe kansen. Hoewel hij ooit aan een acteercarrière begon, moest hij het na een zware burn-out tien jaar lang op een lager pitje zetten.

Toekomst als acteur


Maar de laatste jaren is hij weer actief geweest met rollen in commercials en filmproducties. Dankzij zijn glansrol in de Netflix-hit heeft hij zijn showreel kunnen versterken en wordt hij nu vertegenwoordigd door TP Management, dat hem promoot en zakelijk ondersteunt.

De komende periode staat vol met nieuwe rollen in commercials, een pilot en twee lange films, waaronder de feature film Day Six waarin hij een sniper in een militair eliteteam speelt, een rol waar hij naar uitkijkt.

Voor Marcel Romeijn is High Water zeker een voorlopig hoogtepunt in zijn carrière, en hij kijkt vol verwachting uit naar wat de toekomst nog meer voor hem in petto heeft. De droom om in dergelijke internationale producties te spelen is uitgekomen, en hij is vastberaden om verder te groeien als acteur en nog meer prachtige scènes te creëren in de filmwereld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 3: gloednieuwe trailer belooft spanning en magie in tweede deel
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 3: gloednieuwe trailer belooft spanning en magie in tweede deel

Over een paar dagen is het weer tijd voor de avonturen van de magische monsterjager.

Later deze week is het laatste deel van The Witcher's derde seizoen te zien op Netflix, en nog voor het uitkomt maakt de streamingdienst de kijkers nog even lekker met een gloednieuwe trailer.

Het was de eerste keer dat Netflix besloot een seizoen van The Witcher in twee delen uit te brengen. Het eerste deel kwam vorige maand uit en in de nieuwe beelden is te zien wat fans van het tweede deel kunnen verwachten.

Grootse strijd


In de trailer is te zien hoe Geralt (Henry Cavill), Yennefer (Anya Chalotra) en Ciri (Freya Allan) zich opmaken voor een grote laatste strijd, die we hoogstwaarschijnlijk te zien gaan krijgen in de seizoensfinale. Kijkers weten vast nog wel hoe het eerste deel met een enorme cliffhanger werd afgesloten.

Het heeft er alle schijn van dat het tweede deel veel meer actie zal bevatten, daar de drie hoofdpersonages allen betrokken raken bij verschillende gevechten. Het belooft een groot en spectaculair afscheid te worden voor Henry Cavill als titelheld Geralt.

Einde van een tijdperk


Het was voor fans een hard gelag toen ze te horen kregen dat Cavill bij de serie zou vertrekken. Met zijn kennis van het bronmateriaal van The Witcher en zijn uitstekende vertolking van Geralt werd hij al gauw een publiekslieveling.



Kijk vanaf aanstaande donderdag naar de grote seizoensfinale van The Witcher op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'See You in My 19th Life'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'See You in My 19th Life'

Langdradig verhaal over reïncarnatie en een vrouw die zich al haar eerdere levens kan herinneren.

Regie: Lee Na-Jeong | Cast: Hye-Sun Shin (Ban Ji-eum), Ahn Bo-Hyun (Moon Seo-ha), Ha yoon-kyung (Yoon Cho-won), Ahn Dong-goo (Ha Do-yoon), Si-ah Kim (Yoon Joo-won), So-yi Park (jonge Ban Ji-eum), Go-Ha (Ko Soo Jin) e.a. | Afleveringen: 12 | Speelduur: 60-65 minuten | Jaar: 2023

Wat als reïncarnatie echt bestaat en je al je eerdere levens kunt herinneren? Alle goede herinneringen, maar ook alle pijn die je ooit gevoeld hebt. Alle keren dat je stierf. Het lijkt misschien spannend en interessant, maar als het erop aankomt is het leiden van een leven vol onwetendheid een stuk makkelijker, laat See You in My 19th Life zien.

De serie volgt Ban Ji-eum, die haar negentiende leven leidt. Ze kan zich al haar eerdere levens herinneren en aangezien ze meerdere keren jong stierf, zijn er nog altijd mensen uit haar vorige levens in leven. See You in My 19th Life begint als een liefdesverhaal waarin Ban Ji-eum op zoek gaat naar haar grote liefde uit haar vorige leven, maar blijkt later een heel andere rode draad te hebben.

En daarmee hebben we meteen het grootste punt van kritiek te pakken: de serie duurt onnodig lang en begint pas een beetje to the point te komen vanaf de achtste aflevering. De rest is vooral een langdradig geheel van een levenslange zoektocht naar een verloren gewaande liefde, wat in feite helemaal niets te maken heeft met wat de makers willen vertellen. Ze hadden ook kunnen volstaan met een tijdsprong die haar jeugd had overgeslagen.

Want in tegenstelling tot wat de eerste afleveringen suggereren, gaat See You in My 19th Life niet over een romantisch liefdesverhaal, maar over belangrijke levenslessen. De dingen die je je herinnert kunnen in jouw beleving anders zijn geweest dan in de beleving van anderen en hoe jij daar vervolgens mee omgaat is helemaal afhankelijk van je eigen instelling. Ben je bereid te vergeven en te vergeten, of leef je voor altijd met angsten, woede en wrok? En voor altijd is in het geval van Ban Ji-eum zo'n duizend jaar lang.

Deze mooie levensles komt helaas pas in de laatste aflevering echt duidelijk naar voren. Verder staat de serie bol van matig acteerwerk en slechte effecten. Tot overmaat van ramp is zo nu en dan zelfs een bandje te horen, omdat Hye-Sum Shin blijkbaar moeite heeft de tranen eruit te persen.

Om al die afleveringen te vullen worden verschillende zijlijntjes ingezet, die er helaas niet in slagen wat meer spanning en diepgang aan het verhaal toe te voegen. Alles blijft nogal aan de oppervlakte. Het is te voorzichtig en te lieflijk, alsof de makers bang zijn een risico te nemen door eens een wat gedurfder onderwerp aan te snijden.

De tijdsprongen tussen de verschillende eerdere levens zorgen voor wat vermakelijke afwisseling. Opvallend is dat voor alle levens andere acteurs worden ingezet, maar dat de rollen van de personages uit Ban Ji-eums eerste leven door dezelfde acteurs worden vertolkt als in haar negentiende leven. Enerzijds verhelderend, zo is het immers direct duidelijk om wie het gaat. Aan de andere kant schaadt het de geloofwaardigheid van het verhaal. Het is net iets té toevallig dat uitgerekend in dit leven al deze mensen weer samenkomen.

★★☆☆☆

See You In My 19th Life is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ferry Bouman', de beminnelijke Brabantse maffia-baas uit 'Undercover' krijgt na de film nu ook een eigen serie op Netflix
Series / Nieuws

'Ferry Bouman', de beminnelijke Brabantse maffia-baas uit 'Undercover' krijgt na de film nu ook een eigen serie op Netflix

Het personage Ferry Bouman krijgt nu ook een eigen serie op Netflix.

Op 3 november 2023 zal op Netflix de serie Ferry worden gelanceerd, waarin het populaire personage Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers, uit de reeks Undercover centraal staat. Na zijn succes in de voorgaande seizoenen en in de eigen film, keert Ferry dus terug met een eigen serie.

De serie vertelt het verhaal van Ferry als beginnende xtc-producent in de Brabantse onderwereld. Samen met John, gespeeld door Raymond Thiry, schoonbroer Lars, gespeeld door Yannick van de Velde, Remco, gespeeld door Tim Haars en Dennis, gespeeld door Huub Smit bindt hij de strijd aan met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack, gespeeld door Steef Cuijpers en een beruchte motorclub.

Reactie Danielle


Wanneer Danielle, gespeeld door Elise Schaap de duistere kant van Ferry en zijn zaken leert kennen, wordt het pas echt spannend voor de nieuwe drugsbaron.

Naast de bekende gezichten zullen er ook nieuwe personages verschijnen, waaronder Koen De Graeve, Dirk Roofthooft, Alice Reijs en Tygo Gernandt.

Filmpje


Netflix onthulde vandaag de releasedatum van de serie met een kort filmpje waarin Frank Lammers als Ferry Bouman te zien is in een afgelegen drugskelder, waar hij zijn succesvolle business deelt en iedereen uitnodigt om vanaf 3 november te kijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Grey's Anatomy'-personage is de serie niet waardig
Series / Nieuws

Dit 'Grey's Anatomy'-personage is de serie niet waardig

Dit personage was eigenlijk geheel overbodig, maar werd toegevoegd voor extra schokeffect.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Gedurende de 19 seizoenen van Grey's Anatomy is er nooit een tekort geweest aan dubieuze beslissingen vanuit de schrijverskamer. Niet alle personages waren even leuk om naar te kijken, en er is één personage in het specifiek dat eigenlijk helemaal niet in de serie had moeten verschijnen.

Een moment in de serie dat iedereen shockeerde was de introductie van Lexie Gray, de geheime zus van Meredith. Op dat moment waren kijkers nog niet zo moe geworden van het aantal gekke wendingen dat in het verder realistische medische drama gegooid werden, dus werd Lexie verwelkomd door de fans.

Maggie


Later in de serie werd Lexie onderdeel van een van de meest geliefde en tragische koppels van de serie toen ze samenwerkte met Mark Sloan. Beide personages stierven als gevolg van het vliegtuigongeluk. Je zou denken dat de schrijvers de waanzin van de situatie niet zouden kunnen overtreffen na het verhaal van Lexie, maar toch deden ze het.

Slechts één seizoen later verwelkomde het ziekenhuis namelijk een andere dokter, Maggie Pierce, die later opnieuw… Jawel, Meredith's geheime zus bleek te zijn. Toen kijkers erachter kwamen dat ze het biologische kind was van Ellis Gray en Richard Webber, hadden ze al een perfecte versie van een personage in hun hoofd, en de persoonlijkheid die Maggie kreeg hielp daar niet bij.

Bergafwaarts


Op het moment van haar introductie voelde het alsof ze was binnengebracht om schokeffect toe te voegen aan de serie, maar de schrijvers niet wisten wat ze daarna met haar aanmoesten. Tot op de dag van vandaag geloven veel kijkers dat de introductie van Maggie Pierce het punt markeerde waarop Grey's Anatomy bergafwaarts begon te gaan.



Maar gezien het feit dat de serie onlangs werd verlengd voor zijn 20e seizoen, kun je toch wel stellen dat geen enkel personage echt serieuze schade aan de serie heeft toegebracht. Grey's Anatomy is te zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seks, drugs en rock & roll in deze nieuwe veelbesproken hitserie op Netflix
Series / Nieuws

Seks, drugs en rock & roll in deze nieuwe veelbesproken hitserie op Netflix

De serie 'Knokke Off' is direct de meest bekeken serie op Netflix.

De nieuwe Belgische serie Knokke Off scoort verschrikkelijk goed in Nederland. De serie die zich afspeelt in de exclusieve Belgische kustplaats Knokke is onmiddellijk op de eerste plaats beland in de Netflix top 10.

In de serie wordt de zomer in Knokke gevierd door een groep veelal verwende jongeren. Eén van die jongens is Alex, gespeeld door Willem De Schryver, die met zijn vrienden groep dagelijks flaneert over de promenade.

Alex


Alex komt uit een welgesteld gezin, geniet van het feesten en heeft grootse plannen om een horecazaak in Knokke te starten. Hij heeft een relatie met Louise, gespeeld door Pommelien Thijs, en die lijkt op haar beurt nogal onder de indruk te zijn van de Nederlandse en veel minder welgestelde Daan ,gespeeld door Eliyha Altena, die samen met zijn moeder Melissa, gespeeld door Anna Drijver, op de plaatselijke camping arriveert.

Daan is een jongen van kleur en wordt niet geaccepteerd door het blanke gezelschap. Alex maakt zelfs belachelijke opmerkingen over Daan wanneer hij gedwongen wordt om als bediende te werken. Ook wordt duidelijk dat Daans' moeder Melissa betrokken is bij dubieuze praktijken, en er ontstaat een web van intriges.

Bekijk op instagram


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Merkwaardig: Eerste HBO Max-serie binnenkort te zien op Netflix
Series / Nieuws

Merkwaardig: Eerste HBO Max-serie binnenkort te zien op Netflix

Binnenkort kunnen we ook enkele HBO Max-series kijken op Netflix. Zie hier welke!

HBO Max leent de komende tijd enkele series uit aan Netflix, waarvan de eerste binnenkort te zien is. Ballers komt 14 augustus naar de concurrerende streamingdienst.

Misschien opmerkelijk maar waar: HBO brengt series van hun platform HBO Max de komende tijd ook naar Netflix. De serie Ballers is daar de eerste van.

Ballers op Netflix


Ballers was gedurende vijf seizoenen - van 2015 tot en met 2019 - te zien op HBO. Nu is de serie te zien op de streamingdienst HBO Max. De serie is gemaakt door Stephen Levinson en heeft Dwayne Johnson in de hoofdrol.

Ballers gaat over professionele sport en het leven in de spotlight van de atleten, agenten en managers die in dat wereldje leven. Naast The Rock zien we Rob Corddry, John David Washington, Omar Miller, Donovan W. Carter, Troy Garity en London Brown ook terug in de serie.



HBO Max-series op Netflix


Warner Bros. Discovery heeft afgelopen zomer een deal gesloten met Netflix om enkele HBO Max-series naar Netflix te brengen. De andere series die nog volgen zijn Band of Brothers, The Pacific en Six Feet Under.

Ballers is nu al te zien op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prachtige series met een zwaar teleurstellend einde, waarom nou toch?
Series / Featured

Prachtige series met een zwaar teleurstellend einde, waarom nou toch?

'Game of Thrones' en 'Lost' zijn allebei topseries. Het zijn allebei ook series met een zwaar teleurstellend slot.

Niets zo vervelend als een prachtige serie die zonder glorie eindigt. Wij zetten er toch een paar voor jullie op een rijtje.

Game of Thrones


Game of Thrones is misschien wel de beste serie ooit gemaakt. Echter dat verschrikkelijke laatste seizoen blijft je als fan toch bij. Wat begon als een genuanceerd, ingewikkeld verhaal over politiek, oorlogvoering en draken, eindigde in een gehaast en warrig einde.

De Nachtkoning werd vrij gemakkelijk en plots verslagen door Arya. Bran, waar eigenlijk nooit een zinnig woord uitkwam, werd plots benoemd als koning en Daenerys verloor haar zelfbeheersing.

Het was echt een taai einde voor de liefhebbers.

Lost


Het prachtige Lost begon als een intrigerend drama over overlevenden van een vliegtuigcrash die zijn gestrand op een schijnbaar onbewoond eiland.

Uiteindelijk bleek dit een bizar en mysterieus eiland waar allerlei vage dingen plaatsvonden en dat was bijzonder spannend vorm gegeven. Echter aan het einde waren er zoveel mysteries die nog een verklaring verdienden dat de makers besloten helemaal niet meer met verklaringen te komen. Was het nu allemaal maar een nare droom in het vagevuur? Een erg onbevredigend einde was het in ieder geval wel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen